Προς το περιεχόμενο

Σεζον σε νησι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα!Ειμαι 24χρονων και για πρωτη φορα στη ζωη μου παω να δουλεψω σεζον σε νησι(συγκεκριμενα στην κω) οπου θα ειμαι σερβιτορος σε ξενοδοχειο,συγκεκριμενα σε ενα απτα εστιατορεια του.Οι ωρες εργασιας ειναι σπαστα 4το πρωι και 4 το βραδυ ενω ο μισθος στα 850 με ολα τα ενσημα δωρα κλπ,και το καλο ειναι πως ξερω οτι ολα αυτα ισχυουν καθως τα προηγουμενα χρονια εχουν δουλεψει εκει γνωστοι μου.

Θα ηθελα γενικα μια γνωμη απο καποιον που εχει δουλεψει σεζον για το πως ειναι,ο πιο βασικος λογος που παω ειναι για αλλαγη καταστασεων μιας και ειμαι μονιμα στη θεσσαλονικη χρονια τωρα και με τον καιρο εχω κλειστει στον εαυτο μου ,ειδικα τωρα με τον κορονοιο,με αποτελεσμα να χρειαζομαι οπωςδηποτε μια αλλαγη+το οικονομικο κομματι το οποιο φαινεται καλο

για πειτε λοιπον η δουλεια ειναι πολυ δυσκολη?γενικα εχω ξαναδουλεψει σερβιτορος και γνωριζω καποια πραγματα,οποτε δεν νομιζω να δυσκολευτω ιδιαιτερα γνωριζοντας κιολας 3γλωσσες

επισης γνωριμειες γινονται?στον ελευθερο μου χρονο θα ηθελα να βγαινω και να μην σαπιζω μεσα στο δωματιο,καταλαβαινω οτι λογω του 7/7 θα χρειαζεται και ξεκουραση αλλα αν δεν υπαρχει και λιγη διασκεδαση ποιο το νοημα

εσας πως ηταν οι εμπιρειες σας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχω δουλέψει ποτέ σεζόν, έχω φίλους όμως και γνωστούς που δουλεύουν. Κάποιοι (2) έχουν και δική τους επιχείρηση.

Αυτό που λένε όλοι είναι ότι σεζον και 8ωρο δε πάνε μαζί. Το αν εσύ είσαι η εξαίρεση δε το ξέρω αλλά στατιστικά αν το πάρεις, μάλλον όχι.

Αρκετοί λένε πως άλλη συμφωνία κάνανε πριν ξεκινήσουν και άλλα αντιμετωπίσανε μόλις πιάσανε δουλειά. Μισθός και ώρες εργασίας.

Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση σε αυτό το κομμάτι οπότε έχε το νου σου.

Δυστυχώς αυτού του είδους η δουλειά δεν είναι νορμαλ, δηλαδή πέφτει πολύ δουλειά σε σύντομα διάστημα και όλοι λειτουργούν σε φάση ό,τι αρπάξουμε τώρα, μη χαθεί η ευκαιρία. Οπότε μη περιμένεις ανέσεις με ωράριο και τέτοια, Θα φας στρίμωγμα

• Like 1

η δουλεια ειναι σπαστη στο ξενοδοχειο γιατι σερβιρουν 3 φορες την ημερα...αν ειναι τετοιο που δεχεται γκρουπ που ολα ειναι πληρωμενα

η δουλεια ειναι απλη ,βοηθος σερβιτορου θα εισαι ,απλα κανεις οτι σου λενε γιατι τα μενουν ειναι φιξ.... 

συνηθως τα ξενοδοχεια αυτα παρεχουν στεγη,εχουν καποια μικρα ξεχωριστα κτιρια για το προσωπικο,τουλαχιστον σε αυτα που εχω παει σαιζον ολα ειχαν

αν ειναι εξω απο τη πολη,τα περισσοτερα ειναι ,εχει τα καλα του γιατι δεν ξοδευεις αυτα που παιρνεις και μπορεις να αραζεις στο ξενοδοχειο με τους αλλους που θα

δουλευεις μαζι....

εν ολιγοις θα εχεις το μισθο σου και την ασφαλιση,το φαγητο σου εξασφαλισμενο,αν εχεις και τη διαμονη μην το σκεπτεσσαι καθολου θα ειναι μια ωραια εμπειρια για

σενα 

3 ώρες πριν, kostasbm είπε

η δουλεια ειναι σπαστη στο ξενοδοχειο γιατι σερβιρουν 3 φορες την ημερα...αν ειναι τετοιο που δεχεται γκρουπ που ολα ειναι πληρωμενα

η δουλεια ειναι απλη ,βοηθος σερβιτορου θα εισαι ,απλα κανεις οτι σου λενε γιατι τα μενουν ειναι φιξ.... 

συνηθως τα ξενοδοχεια αυτα παρεχουν στεγη,εχουν καποια μικρα ξεχωριστα κτιρια για το προσωπικο,τουλαχιστον σε αυτα που εχω παει σαιζον ολα ειχαν

αν ειναι εξω απο τη πολη,τα περισσοτερα ειναι ,εχει τα καλα του γιατι δεν ξοδευεις αυτα που παιρνεις και μπορεις να αραζεις στο ξενοδοχειο με τους αλλους που θα

δουλευεις μαζι....

εν ολιγοις θα εχεις το μισθο σου και την ασφαλιση,το φαγητο σου εξασφαλισμενο,αν εχεις και τη διαμονη μην το σκεπτεσσαι καθολου θα ειναι μια ωραια εμπειρια για

σενα 

ακριβως,εφοσον το πρωινο πχ ειναι 7-10 στην χειροτερη να παει μεχρι 11-11μισι με το μαζεμα αρα οι ωρες ισχυουν

ολα αυτα π ειπες περιπου ισχυουν παρολάυτα λογο εμπιρειας θα ειμαι σερβιτορος Α, λογω κυριως των ξενων γλωσσων

ειναι αρκετα πιο δυσκολο?  

4 ώρες πριν, velociraptoras είπε

εισαι σίγουρος ότι ισχύει το 8ωρο? επίσης αν δεν παρέχει διαμονή τα χρήματα αυτά δε θα σου φτάνουν...

3 ώρες πριν, Bitbit είπε

δεν έχω δουλέψει ποτέ σεζόν, έχω φίλους όμως και γνωστούς που δουλεύουν. Κάποιοι (2) έχουν και δική τους επιχείρηση.

Αυτό που λένε όλοι είναι ότι σεζον και 8ωρο δε πάνε μαζί. Το αν εσύ είσαι η εξαίρεση δε το ξέρω αλλά στατιστικά αν το πάρεις, μάλλον όχι.

Αρκετοί λένε πως άλλη συμφωνία κάνανε πριν ξεκινήσουν και άλλα αντιμετωπίσανε μόλις πιάσανε δουλειά. Μισθός και ώρες εργασίας.

Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση σε αυτό το κομμάτι οπότε έχε το νου σου.

Δυστυχώς αυτού του είδους η δουλειά δεν είναι νορμαλ, δηλαδή πέφτει πολύ δουλειά σε σύντομα διάστημα και όλοι λειτουργούν σε φάση ό,τι αρπάξουμε τώρα, μη χαθεί η ευκαιρία. Οπότε μη περιμένεις ανέσεις με ωράριο και τέτοια, Θα φας στρίμωγμα

ολα παρεχονται κανονικα διαμονη,διατροφη και εφοσον ειναι ξενοδοχειο οι ωρες ειναι στανταρ...βεβαια εγω παντα εχω το νου μου οτι μπορει να ειν και χειροτερα αλλα οπως ειπα εχω γνωστους που εχουν δουλεψει εκει κ ειναι ετσι οπως τα λενε

Σερβιτόρος Α με 850 θα έλεγα ότι είναι λίγα αλλά είσαι και πρωτάρης οπότε οκ. Ειδικά αν είναι αλυσίδα και όχι μικρό ξενοδοχείο το 8ωρο είναι 8ωρο. Η δουλειά ειδικά σε εστιατόριο μπουφέ είναι όπως λέω "δουλειά για ρομπότ". Τίποτα το δύσκολο, προσοχή και χαμόγελο χρειάζεται...Το χειρότερο κομμάτι σε αυτές τις δουλειές είναι οι συνάδελφοι (κλικες αλλοδαπών, κουτσομπολιό, ράδιο αρβύλα, προσπαθούν να σου φορτώνουν τις δουλειές τους κλπ). Επίσης στα νησιά όλα είναι ακριβότερα οπότε θέλει προσοχή να μην ξεφύγεις στα έξοδα. Αυτά..Εφόσον δεν μιλάμε για boutique hotel ή 5αστερο a la carte δεν είναι κάτι δύσκολο, κάθε ανειδίκευτος μπορεί να το κάνει(και το κάνει). 

• Like 2

Επισκέπτης

Γενικά όλες οι θέσεις σε σεζόν, είναι απαιτητικές, με πολύ κούραση, ωράρια εκτός πραγματικότητας στην εργασιακή ζούγκλα που ζούμε. ΟΙ μόνες θέσεις που έχω ακούσει ότι έχουν στάνταρ ωράριο σε σεζόν ειναι στο λογιστήριο, όπου εκεί άντε να δουλέψουν 9ωρο, με ένα ρεπό την Εβδομάδα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν ισχύουν. Από το receptionist, το βοηθό κουζίνας, το σερβιτόρο 

12 ώρες πριν, m.gial είπε

Γενικά όλες οι θέσεις σε σεζόν, είναι απαιτητικές, με πολύ κούραση, ωράρια εκτός πραγματικότητας στην εργασιακή ζούγκλα που ζούμε. ΟΙ μόνες θέσεις που έχω ακούσει ότι έχουν στάνταρ ωράριο σε σεζόν ειναι στο λογιστήριο, όπου εκεί άντε να δουλέψουν 9ωρο, με ένα ρεπό την Εβδομάδα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν ισχύουν. Από το receptionist, το βοηθό κουζίνας, το σερβιτόρο 

Ναι πως.. στην περσινή σεζόν στην Χαλκιδική σε μεγάλο 5στερο ξενοδοχείο στο λογιστήριο ήταν 6μερο 12ωρο (κάποιες μέρες πήγαινε και 15ωρο) για 700€ (παρεπιπτόντως 700€ στους 12 και όχι στους 14).

1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Ναι πως.. στην περσινή σεζόν στην Χαλκιδική σε μεγάλο 5στερο ξενοδοχείο στο λογιστήριο ήταν 6μερο 12ωρο (κάποιες μέρες πήγαινε και 15ωρο) για 700€ (παρεπιπτόντως 700€ στους 12 και όχι στους 14).

Αφού κάποιοι τα ανέχονται, κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να τα κάνουν.

16 ώρες πριν, MajinBu είπε

Σερβιτόρος Α με 850 θα έλεγα ότι είναι λίγα αλλά είσαι και πρωτάρης οπότε οκ. Ειδικά αν είναι αλυσίδα και όχι μικρό ξενοδοχείο το 8ωρο είναι 8ωρο. Η δουλειά ειδικά σε εστιατόριο μπουφέ είναι όπως λέω "δουλειά για ρομπότ". Τίποτα το δύσκολο, προσοχή και χαμόγελο χρειάζεται...Το χειρότερο κομμάτι σε αυτές τις δουλειές είναι οι συνάδελφοι (κλικες αλλοδαπών, κουτσομπολιό, ράδιο αρβύλα, προσπαθούν να σου φορτώνουν τις δουλειές τους κλπ). Επίσης στα νησιά όλα είναι ακριβότερα οπότε θέλει προσοχή να μην ξεφύγεις στα έξοδα. Αυτά..Εφόσον δεν μιλάμε για boutique hotel ή 5αστερο a la carte δεν είναι κάτι δύσκολο, κάθε ανειδίκευτος μπορεί να το κάνει(και το κάνει). 

να σου πω την αληθεια και γω αυτες τις κλικες φοβαμαι,με την εννοια οτι ειμαι ψιλοευθεις και αυτο δεν αρεσει σε πολλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι. Το μόνο επίφοβο σε αυτά είναι να σε πιστολιασουν μισθολογικα αλλά λες ότι η επιχείρηση είναι έμπιστη...Τώρα ως προς τους συναδέλφους στην περίπτωση που πέσεις σε μαλακες ή δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους, κανείς το ωράριο σου και κάνεις παρέα με τουρίστες /άτομα από αλλά ξενοδοχεία ή προσαρμόζεσαι στο σύστημα... Εσύ πως το έχεις στο μυαλό σου; Τι σε φοβίζει; Τι δουλειές έχεις κάνει στο παρελθόν;

Επεξ/σία από MajinBu
  • Like 1

Στις 10/3/2021 στις 1:33 ΜΜ, tsioulak είπε

Αναφέρεσαι στο ξενοδοχείο που βγάζει συνέχεια αγγελίες και το όνομα του παραπέμπει στις οικογένειες του game of thrones ή στο Iqos με αλλαγή του q;

13 ώρες πριν, MajinBu είπε

Κοίταξε δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι. Το μόνο επίφοβο σε αυτά είναι να σε πιστολιασουν μισθολογικα αλλά λες ότι η επιχείρηση είναι έμπιστη...Τώρα ως προς τους συναδέλφους στην περίπτωση που πέσεις σε μαλακες ή δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους, κανείς το ωράριο σου και κάνεις παρέα με τουρίστες /άτομα από αλλά ξενοδοχεία ή προσαρμόζεσαι στο σύστημα... Εσύ πως το έχεις στο μυαλό σου; Τι σε φοβίζει; Τι δουλειές έχεις κάνει στο παρελθόν;

Εργασιακα δεν με φοβιζει κατι ιδιαιτερα παρα μονο οτι ισως το 7/7 δεν παλευεται μετα απο ενα σημειο....τωρα οσο αφορα τα ατομα δεν θα με πειραξει ακομα και μονος μου αν βγαινω για μπανια,βραδυ κλπ αλλα δεν ξερω κατα ποσον θα παλευτει αυτο για πανω απο 1μηνα

μικροτερος εχω δουλεψει σε αποθηκη και επειτα σερβιτορος σε καφετερεια

3 ώρες πριν, koulkos είπε

Αναφέρεσαι στο ξενοδοχείο που βγάζει συνέχεια αγγελίες και το όνομα του παραπέμπει στις οικογένειες του game of thrones ή στο Iqos με αλλαγή του q;

Όχι, σε άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...