Telumetar Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μια ερώτηση παίδες. Έχω MSI Tomahawk b550 για mobo η οποία έχει 8 θέσεις για fans. Η ιδια η MSI εχει μια λιστα με compatible ανεμιστήρες από την οποία λείπουν όλοι οι γνωστοί φαντεζί, όπως nzxt και corsair. Αν πάρω από αυτούς που είναι στην λίστα υποστήριξης, θα χρειαστώ πάλι hub για τον έλεγχο τους ή αυτο μπορεί να γινεται απο το DragonCenter (software των προιοντων MSI). Το λεω διοτι τωρα για να δουλεψω τους nzxt, έχω ξεχωριστώ hub αλλά λόγο του κόστους τους σκέφτομαι να τους δώσω και να παω σε κάτι πιο οικονομικό εντός της λίστας συμβατότητας https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/compatible-products 1
niko13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 21 ώρες πριν, Telumetar είπε Μια ερώτηση παίδες. Έχω MSI Tomahawk b550 για mobo η οποία έχει 8 θέσεις για fans. Η ιδια η MSI εχει μια λιστα με compatible ανεμιστήρες από την οποία λείπουν όλοι οι γνωστοί φαντεζί, όπως nzxt και corsair. Αν πάρω από αυτούς που είναι στην λίστα υποστήριξης, θα χρειαστώ πάλι hub για τον έλεγχο τους ή αυτο μπορεί να γινεται απο το DragonCenter (software των προιοντων MSI). Το λεω διοτι τωρα για να δουλεψω τους nzxt, έχω ξεχωριστώ hub αλλά λόγο του κόστους τους σκέφτομαι να τους δώσω και να παω σε κάτι πιο οικονομικό εντός της λίστας συμβατότητας https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/compatible-products Mην κοιτας compatibility list για fans, παραπαει.. Aν δεν θες rgb, τοτε ολοι μπαινουν, απλα κοιτα 4pin για το pwm. Aν τωρα θες rgb ανεμιστηρες που να ελεγχονται απο μητρικη, χωρις controller, το μονο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να αναγραφουν οι fans συμβατοι με mystic light. Πχ https://www.deepcool.com/product/dcoolingaccessory/2017-07/12_6835.shtml (δες φοτο). Στο σκρουτζ https://www.skroutz.gr/s/13241820/Deepcool-RF-120-RGB-3-Pack.html. Aλλο παραδειγμα https://www.skroutz.gr/s/16257923/Thermaltake-Riing-12-LED-RGB-Radiator-Fan-Sync-Edition-3-Fan-Pack.html.Corsair,nzxt για να σε υποχρεωσουν να χρησιμοποιησεις το software τους, δεν εχουν συμβατοτητα απευθειας με μητρικη χωρις controller. 1 1
Telumetar Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ Νικόλα για το χρόνο σου! Τα ιδια υποψιαζόμουν και χαίρομαι που με επιβεβαιωσες. Τώρα μένει να δω άμα θα πάρω +4 nzxt fans (έχω ήδη δυο) στα 23 ευρώ (92 ευρω σύνολο) ή να παω για 6 deepcool / thermaltake που θα βγουν ελαφρώς πιο χαμηλά.... Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από Telumetar 1
niko13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Telumetar είπε Ευχαριστώ Νικόλα για το χρόνο σου! Τα ιδια υποψιαζόμουν και χαίρομαι που με επιβεβαιωσες. Τώρα μένει να δω άμα θα πάρω +4 nzxt fans (έχω ήδη δυο) στα 23 ευρώ (92 ευρω σύνολο) ή να παω για 6 deepcool / thermaltake που θα βγουν ελαφρώς πιο χαμηλά.... Εσυ ξερεις φιλε μου, αν στη δινει το controller η εχεις κ αλλα rgb πραγματα στο pc κ θες να τα ελεγχεις ολα απο το dragon center, τοτε αλλαγη μονοδρομος.. Αλλιως παιρνεις κ τα nzxt😁.. Αν πας για τα deepcool τα τρια μαζι κανουν daisy chain κ πιανουν ενα rgb header στη mobo. Απο οτι βλεπω εχεις δυο τετοια στη μητρικη, οποτε μπορεις να βαλεις 3 στο καθενα. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από niko13 1
leros2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, Telumetar είπε Ευχαριστώ Νικόλα για το χρόνο σου! Τα ιδια υποψιαζόμουν και χαίρομαι που με επιβεβαιωσες. Τώρα μένει να δω άμα θα πάρω +4 nzxt fans (έχω ήδη δυο) στα 23 ευρώ (92 ευρω σύνολο) ή να παω για 6 deepcool / thermaltake που θα βγουν ελαφρώς πιο χαμηλά.... https://www.skroutz.gr/s/26732865/Arctic-BioniX-P120-A-RGB-3-Fans.html Μακράν καλύτεροι απο τους nzxt 1
Herald Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Στις 9/3/2021 στις 3:07 ΜΜ, Telumetar είπε Μια ερώτηση παίδες. Έχω MSI Tomahawk b550 για mobo η οποία έχει 8 θέσεις για fans. Η ιδια η MSI εχει μια λιστα με compatible ανεμιστήρες από την οποία λείπουν όλοι οι γνωστοί φαντεζί, όπως nzxt και corsair. Αν πάρω από αυτούς που είναι στην λίστα υποστήριξης, θα χρειαστώ πάλι hub για τον έλεγχο τους ή αυτο μπορεί να γινεται απο το DragonCenter (software των προιοντων MSI). Το λεω διοτι τωρα για να δουλεψω τους nzxt, έχω ξεχωριστώ hub αλλά λόγο του κόστους τους σκέφτομαι να τους δώσω και να παω σε κάτι πιο οικονομικό εντός της λίστας συμβατότητας https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/compatible-products Dragon center??? Καλύτερα κάνε install covid στο PC σου παρά το dragon center. Όλα τα software των μητρικών είναι άθλια, αλλά το dragoncenter το πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν ξέρων αν θες RGB fans ή απλά fans, αλλά αφού έχεις ήδη το hub πάρε NZXT. Και το CAM τραγικό είναι, αλλά ξαναλέω, το dragoncenter το πάει σε άλλο επίπεδο. 1
niko13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Herald είπε Dragon center??? Καλύτερα κάνε install covid στο PC σου παρά το dragon center. Όλα τα software των μητρικών είναι άθλια, αλλά το dragoncenter το πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν ξέρων αν θες RGB fans ή απλά fans, αλλά αφού έχεις ήδη το hub πάρε NZXT. Και το CAM τραγικό είναι, αλλά ξαναλέω, το dragoncenter το πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν υποστηριζω κανενα απο αυτα τα προγραματα αλλα δεν νομιζω πως ειναι τοσο απολυτα οπως τα λες.. Αν τρεχει μονο το dragoncenter ειναι μια χαρα κ ελαφρως πιο ελαφρυ απο nzxt cam(6.55 k μετα) .. To χειροτερο ειναι να εχεις κανα δυο να τρεχουν για να ελεγξεις rgb, εκει γινεται του bloatware. Οποτε αν ο φιλος ηδη τρεχει το dragoncenter στο startup(για να ελεγξει κατι αλλο rgb) , θα του κανει καλο να ξεφορτωθει το cam. Αν τρεχει μονο το nzxt cam, εχεις απολυτο δικιο, καλυτερα να παρει τα ιδια Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από niko13 1
Herald Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Τα νούμερα από πάνω είναι πλασματικά. Οι διαφορές που βλέπεις είναι στα sensors που το dragon center μάλλον δεν έχει. Δηλαδή το icue πχ. κάνει polling τα sensors από cpu / ram / τροφοδοτικό / gpu / fans / watercoolre και ότι άλλο έχει sensors στο PC σου. Αν του κόψεις το βήχα ώστε να μη κάνει monitoring πανάλαφρο είναι. Το ίδιο και με τo cam, το οποίο cam απλά το κλείνεις εντελώς μόλις βάλεις τις ρυθμίσεις που θες και αυτές μένουν μόνιμα αποθηκευμένες, μιας και γίνονται stored στο hub. Το dragoncenter γενικά είναι τραγικό και δεν είναι πρόβλημα οι επιδόσεις που σου κόβει μόνο. Έχω την εντύπωση οτι πλέον μπορείς να περάσεις μόνο το mystic light χωρις το dragoncenter οπότε αυτό θα είναι καλή επιλογή αν όντως υπάρχει
Telumetar Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν θέλετε να ξέρετε πόσα software τρέχω αυτη τη στιγμη στον υπολογιστη για έλεγχο φωτός. Dragoncenter για μητρική / κάρτα γραφικών και μνήμες ICUE για headset Steelseries Engine για keyboard & mouse CAM για kraken x62 & fans ... Τι να πρωτοσβήσω και τι να πρωτοαφήσω ; Αν σβήσω κάτι πως θα μπορώ να ελέγχω τον φωτισμό του; Αυτό που απλα κάνω είναι πως δεν τρέχω το Mystic Light ή άλλου software πέραν του Steelseries Engine κατά το άνοιγμα του OS Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2021 από Telumetar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα