NyanKid Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια αντιμετωπίζω ενα προβλημα. Σημερα ανοιξα το pc να το καθαρισω, και ετσι οπως τραβηξα την ψύκτρα να αλλαξω την παστα καταλαθος βγηκε και ο επεξεργαστης. Στραβωσαν 2 πινακια αλλα τα ισιωσα και μπηκα χωρις πιεση ξανα στην θεση του. Τωρα που προσπαθω ομως να το ανοιξω δεν εχω κανενα signal στην οθονη μου.. Και το pc αφου το ανοιξω κανει restart απο μονο του μετα απο 15 sec. Δοκιμασα να βγαλω παλι επεξεργαστή, καλωδια, ram, sata, τροφοδοσία αλλα τιποτα... Εχει κανεις καμια ιδεα; 😕 Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από NyanKid
nickol-us Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Η ψ'υκτρα πατάει; Μήπως έσπασαν τα στηρίγματά της; Πάστα έβαλες; Μια φωτό θα βοηθούσε.
catmaster Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, NyanKid είπε και ετσι οπως τραβηξα την ψύκτρα να αλλαξω την παστα καταλαθος βγηκε και ο επεξεργαστης.... Αυτό πως το κατάφερες με ξεπερνάει ... Βγαλε πάλι τη cpu και έλεγξε ξανά τα pins και δες μην έχει πέσει και πάστα μέσα στο socket , βγάλε εκτός τροφοδοτικό , ram και την μπαταρία του motherboard και άσε το λιγη ώρα , μετα ξανακούμπωσε τη cpu και τη ram (δοκίμασε με μια μονο) και βάλε πάλι την μπαταριά , σύνδεσε το τροφοδοτικό και δοκίμασε. (Σε παρόμοια περίπτωση γνωστού μου που έκανε περίπου τα ίδια το pc , αφού είχα δοκιμάσει όλα τα παραπάνω , άλλαξα τη cpu και μπουτάρισε... αφού αποθήκευσα τιμες στο bios και δοκίμασα πάλι 2-3 restart , κούμπωσα την αρχική cpu και δούλεψε κανονικά .) 5
Gogotsa Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, catmaster είπε Αυτό πως το κατάφερες με ξεπερνάει ... Βγαλε πάλι τη cpu και έλεγξε ξανά τα pins και δες μην έχει πέσει και πάστα μέσα στο socket , βγάλε εκτός τροφοδοτικό , ram και την μπαταρία του motherboard και άσε το λιγη ώρα , μετα ξανακούμπωσε τη cpu και τη ram (δοκίμασε με μια μονο) και βάλε πάλι την μπαταριά , σύνδεσε το τροφοδοτικό και δοκίμασε. (Σε παρόμοια περίπτωση γνωστού μου που έκανε περίπου τα ίδια το pc , αφού είχα δοκιμάσει όλα τα παραπάνω , άλλαξα τη cpu και μπουτάρισε... αφού αποθήκευσα τιμες στο bios και δοκίμασα πάλι 2-3 restart , κούμπωσα την αρχική cpu και δούλεψε κανονικά .) Με πολλα νευρα φανταζομαι......
SabotazNic Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, Gogotsa είπε Με πολλα νευρα φανταζομαι...... 6 ώρες πριν, catmaster είπε Αυτό πως το κατάφερες με ξεπερνάει ... Αν μιλαμε για amd, δεν ειναι δυσκολο. Θα δειτε πολλα παρομοια reports αν το ψαξετε. Βασικα και εμενα μου ετυχε, παρολο που δεν πηγα καρφι να την τραβηξω την ψυκτρα (με λιγο περα δωθε, τα κλασικα), αλλα ευτυχως δεν ειχα θεμα.
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Ανάψτε λίγο (2-3 λεπτά) το σύστημα (αποσυνδεδεμένο από τη τροφοδοσία το fan) ώστε να ζεσταθεί/ μαλακώσει η πάστα και αφού το σβήσετε βγάλτε στριφτά τη ψυκτρα.
NyanKid Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Νταξει guys εσεις tech geniuses που σας ξεπερναει απλα μην σας τυχει ελπιζω. Amd ηταν η ψύκτρα με αμδ cpu και εχω αλλαξει άπειρες φορες παστα απλα ηταν να γινει το κακο. Ωστόσο τπ πρπβλημα λύθηκε, rip ryzen 7 2700x. 4
catmaster Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, NyanKid είπε Νταξει guys εσεις tech geniuses που σας ξεπερναει απλα μην σας τυχει ελπιζω. Amd ηταν η ψύκτρα με αμδ cpu και εχω αλλαξει άπειρες φορες παστα απλα ηταν να γινει το κακο. Ωστόσο τπ πρπβλημα λύθηκε, rip ryzen 7 2700x. Καμία διάθεση ειρωνίας δεν ήθελα να εκφράσω , και αν το εξέλαβες έτσι , τότε ειλικρινά λέω πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός. (Εξου και ολόκληρη η συνέχεια μετά στο post μου που ανέφερα βήματα που μπορείς να κάνεις για κάνεις την όποια διόρθωση) Πραγματικά στεναχωριέμαι που έχασες τη cpu στα καλά καθούμενα, και χρήσιμη πληροφορία θα ήταν να γράψεις αν μπορείς ποιό είναι το mobo που ασφαλίζει τόσο γερά την cpu στο socket του , που φεύγει σχεδόν μόνη της (για να το έχω σαν μπούσουλα να μην ψωνίσω ποτέ μου δηλαδή). 1
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, NyanKid είπε Ωστόσο τπ πρπβλημα λύθηκε, rip ryzen 7 2700x. Θα τον κάνετε RMA; 1
nickol-us Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις το είδα αμέσως θυμήθηκα αυτό το θέμα, μπορεί να βοηθήσει κάποιους στο μέλλον που καταλάθος τράβηξαν τον cpu με το cooler Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από nickol-us 2
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Στις 9/3/2021 στις 8:49 ΠΜ, catmaster είπε Αυτό πως το κατάφερες με ξεπερνάει ... Βγαλε πάλι τη cpu και έλεγξε ξανά τα pins και δες μην έχει πέσει και πάστα μέσα στο socket , βγάλε εκτός τροφοδοτικό , ram και την μπαταρία του motherboard και άσε το λιγη ώρα , μετα ξανακούμπωσε τη cpu και τη ram (δοκίμασε με μια μονο) και βάλε πάλι την μπαταριά , σύνδεσε το τροφοδοτικό και δοκίμασε. (Σε παρόμοια περίπτωση γνωστού μου που έκανε περίπου τα ίδια το pc , αφού είχα δοκιμάσει όλα τα παραπάνω , άλλαξα τη cpu και μπουτάρισε... αφού αποθήκευσα τιμες στο bios και δοκίμασα πάλι 2-3 restart , κούμπωσα την αρχική cpu και δούλεψε κανονικά .) Μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις που η θερμαγωγιμη πάστα έχει μετατραπεί σε κόλλα υψηλής αντοχής.
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Για αυτό φταίνε αυτοί που λένε να αλλάζεις πάστα καθε 6 μηνες-1χρόνο λες και είναι λάδια σε κινητήρα. Μια χαρά κρατάει 2-3 χρόνια, και αν βάλει ΜΧ4, ο κασκευαστής εγγυάται για 8 χρόνια. 7
catmaster Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μια χαρά κρατάει 2-3 χρόνια, και αν βάλει ΜΧ4, ο κασκευαστής εγγυάται για 8 χρόνια. Οι περισσότεροι που δεν γνωρίζουν , αν τους πεις περί Mx-4 θα αναρωτιούνται αν βγηκε νεο mazda με wankel ... Στο προκείμενο , έχω ανοιξει μπολικα κουτιά , σε άλλα η αλοιφή είχε γινει σαν πούδρα , σε άλλα υπηρχε σε σχετικά νορμαλ κατάσταση και στα πολύ χάλια είχε γινει τοσο τσιμέντο που ηθελε ξύσιμο με ψιλο γυαλοχαρτο η ψύκτρα. Δεν είναι κανόνας , αν ξέρεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και είναι μερακλής την αφήνεις ως έχει , ειδάλλως καλό είναι να ρίξεις μια ματιά , ειδικά αν εχεις θέματα με κακο αερισμό στο case και ενδείξεις πως ανεβάζει περίεργες θερμοκρασίες. 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Στις 13/3/2021 στις 9:17 ΜΜ, catmaster είπε Οι περισσότεροι που δεν γνωρίζουν , αν τους πεις περί Mx-4 θα αναρωτιούνται αν βγηκε νεο mazda με wankel ... Στο προκείμενο , έχω ανοιξει μπολικα κουτιά , σε άλλα η αλοιφή είχε γινει σαν πούδρα , σε άλλα υπηρχε σε σχετικά νορμαλ κατάσταση και στα πολύ χάλια είχε γινει τοσο τσιμέντο που ηθελε ξύσιμο με ψιλο γυαλοχαρτο η ψύκτρα. Δεν είναι κανόνας , αν ξέρεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και είναι μερακλής την αφήνεις ως έχει , ειδάλλως καλό είναι να ρίξεις μια ματιά , ειδικά αν εχεις θέματα με κακο αερισμό στο case και ενδείξεις πως ανεβάζει περίεργες θερμοκρασίες. Κάτι που μπορείτε οι ίδιοι να κάνετε,είναι να κολλάτε ένα χαρτάκι σε ευδιάκριτο σημείο ( το έχω δει μια φορά πανω σε ψυκτρα ) που να αναφέρει πότε αλλάχθηκε η πάστα,και ίσως και ποιά βάλατε.Εγώ το κάνω πάντα όταν μου φέρνουν μηχανήματα,για να βοηθήσω τον επόμενο που θα το λύσει. Άνετα χωράει σε μικρό χαρτάκι ( εστω και χαρτοταινια ) πχ το 01/21 ΜΧ4 . 2 1
NyanKid Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/3/2021 στις 10:37 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Θα τον κάνετε RMA; Το σκεφτόμουν αλλα δεν το εχω ξανακάνει και δεν εχω ιδεα πως λειτουργεί. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από NyanKid
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα