gabriels Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, κοιτάζω την επιλογή προκάτ για μικρή μονοκατοικία (μόνιμη κατοικία). Μέχρι τώρα καλύτερη εντύπωση μου έκανε η μέθοδος ICF που είναι με καλούπια και χυτό μπετόν. Όχι ξύλινος ή μεταλλικός σκελετός https://androulakis-e.gr/giati-icf/ https://www.easyhometc.gr/κατασκευές/σπιτια-ενεργειακης-αποδοσης-απο-μπετ/ Το κόστος όμως σε μία εταιρεία που ρώτησα ήταν 950/τμ χωρίς φπα, θεμελίωση, άδειες etc και πάει γύρω στα 1450/τμ με αξιοπρεπή υλικά, θέρμανση/ψύξη, ηλεκτρολογικά, πατώματα. Λίγο πολλά δεν είναι; Πως συγκρίνεται με παραδοσιακή κατασκευή λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχω τον χρόνο και την γνώση να επιβλέπω οικοδομή. Αξίζει τον κόπο; Το έχει κάνει κανείς η έχει άποψη και για την μέθοδο αλλά και για εταιρεία;
fredd0 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 ICF ειναι το υπογειο/γκαραζ μου. Ουτε προκατ κατασκευη ειναι, ουτε οικονομικη. Αντι να καλουπωσουν με ξυλο (οπως γινεται στις παραδοσιακες οικοδομες) καλουπωνουν με ειδικα καλουπια πολυστερινης. Αυτο γινεται στο εργοταξιο, οχι στο εργοστασιο (οποτε χανεις τα οποια πλεονεκτηματα του προκατ). Μετα κανονικα ερχεται πρεσα και μπετονιερες κλπ και πεφτει το σκυροδεμα. Απο οσο ξερω αυτο που στην Ελλαδα πουλανε σαν προκατ icf ειναι εξωτερικο πλαισιο απο ICF εσωτερικοι τοιχοι απο στανταρ γυψοσανιδα. Πλεονεκτηματα, γλυτωνεις τουβλα, μονωση, λιγο πιο γρηγορο. Μειονεκτηματα, διαπνοη, δυσκολες αλλαγες, και γιαυτο εγω το εβαλα μονο στο υπογειο τμημα. Το υπεργειο το εκανα κλασικο σκελετο σκυροδεμα+τοιχοποια απο τουβλα. Για σενα, εξτρα πλεονεκτημα, ειναι οτι δε θ'ασχοληθεις. Θα υπογραψεις συμβαση με χρονους και κοστη παραδοσης, και στο τελος θα εχεις ετοιμο σπιτι χωρις πονοκεφαλους και επιβλεψεις. Μειονεκτημα, οτι ολες οι αποφασεις πρεπει να ληφθουν στην αρχη. Ολες ομως. 1
gabriels Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, fredd0 είπε ICF ειναι το υπογειο/γκαραζ μου. Ουτε προκατ κατασκευη ειναι, ουτε οικονομικη. Αντι να καλουπωσουν με ξυλο (οπως γινεται στις παραδοσιακες οικοδομες) καλουπωνουν με ειδικα καλουπια πολυστερινης. Αυτο γινεται στο εργοταξιο, οχι στο εργοστασιο (οποτε χανεις τα οποια πλεονεκτηματα του προκατ). Μετα κανονικα ερχεται πρεσα και μπετονιερες κλπ και πεφτει το σκυροδεμα. Απο οσο ξερω αυτο που στην Ελλαδα πουλανε σαν προκατ icf ειναι εξωτερικο πλαισιο απο ICF εσωτερικοι τοιχοι απο στανταρ γυψοσανιδα. Πλεονεκτηματα, γλυτωνεις τουβλα, μονωση, λιγο πιο γρηγορο. Μειονεκτηματα, διαπνοη, δυσκολες αλλαγες, και γιαυτο εγω το εβαλα μονο στο υπογειο τμημα. Το υπεργειο το εκανα κλασικο σκελετο σκυροδεμα+τοιχοποια απο τουβλα. Για σενα, εξτρα πλεονεκτημα, ειναι οτι δε θ'ασχοληθεις. Θα υπογραψεις συμβαση με χρονους και κοστη παραδοσης, και στο τελος θα εχεις ετοιμο σπιτι χωρις πονοκεφαλους και επιβλεψεις. Μειονεκτημα, οτι ολες οι αποφασεις πρεπει να ληφθουν στην αρχη. Ολες ομως. Ευχαριστώ για την απάντηση, Σωστά, οι εσωτερικοί τοίχοι είναι διπλές γυψοσανίδες και πετροβάμβακας. Το θέμα της διαπνοής δεν το είχα σκεφτεί αλλά ακούγεται λογικό και σίγουρα αφού ρίξουν το σκυρόδεμα δεν μπορείς εύκολα να κάνεις αλλαγές σε εξωτερικό τοίχο. Για εμένα όσο μονότονο και να ακούγεται μου αρέσει η ιδέα του να αγοράσω ένα σπίτι λες και αγοράζω αυτοκίνητο. Δηλαδή τυποποιημένο, δοκιμασμένο, με "εξαρτήματα" που ξέρεις και χωρίς να ανησυχώ αν το μαστόρι ξέχασε να αφήσει κενό στο ταβάνι για την καμινάδα (true story ) . Το κόστος του ICF μέρους με αυτό της συμβατικής κατασκευής πως συγκρίνονται; Θα πρότεινες την εταιρεία που χρησιμοποίησες (PM);
tdgs Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, καθώς είμαστε στην έρευνα για ανέργεση κατοικίας. Και εμάς μας φάνηκε σχετικά ακριβό στα 1500 ευρώ/τμ, και θα ήθελα να ξέρω σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή τι μειονεκτήματα έχει. Αναφορά σε κείμενο Μειονεκτημα, οτι ολες οι αποφασεις πρεπει να ληφθουν στην αρχη. Ολες ομως. @fredd0 μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα