Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω βαλει απο το ρουτερ ενα ethernet 50 μετρα σε ενα γραφειο που εχω διπλα και το εχω βαλει σε ενα pc .το θεμα ειναι πως αρκετες φορες κολλαει και την μια εχει ταχυτητα 9 και την αλλη 25.μηπως ξερει καποιος αν θελει καποιο ενισχυτη η κατι τελος παντων για να μην εχω θεμα?το ethernet ειναι cat 6

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, stathisfl είπε

εχω βαλει απο το ρουτερ ενα ethernet 50 μετρα σε ενα γραφειο που εχω διπλα και το εχω βαλει σε ενα pc .το θεμα ειναι πως αρκετες φορες κολλαει και την μια εχει ταχυτητα 9 και την αλλη 25.μηπως ξερει καποιος αν θελει καποιο ενισχυτη η κατι τελος παντων για να μην εχω θεμα?το ethernet ειναι cat 6

Η ταχύτητα που αναφέρεις (πιθανότατα vdsl) είναι σχετική με τον πάροχο και το modem σου και δεν σχετίζεται με την ταχύτητα στο lan λόγω του καλωδίου που έχεις.

Δημοσ.

ναι αλλα κολλαει.αργει πολυ να ανοιξει σελιδες.μηπως χρειαζετε κατι γιατι ειναι 50 μετρα?μηπως θελει αλλο καλωδιο?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stathisfl είπε

ναι αλλα κολλαει.αργει πολυ να ανοιξει σελιδες.μηπως χρειαζετε κατι γιατι ειναι 50 μετρα?μηπως θελει αλλο καλωδιο?

Το καλώδιο είναι τερματισμένο από εσένα; έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο;

Δημοσ.

Δοκίμασε με καλώδιο εμπορίου έστω και δίπλα από εκεί που παίρνεις δίκτυο. Το ότι το έφτιαξε ηλεκτρολόγος περισσότερο με ανησυχεί πάρα με καθησυχάζει. Είσαι σίγουρος ότι το έχει τερματίσει σύμφωνα με το πρότυπο? 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, xsterg είπε

Δοκίμασε με καλώδιο εμπορίου έστω και δίπλα από εκεί που παίρνεις δίκτυο. Το ότι το έφτιαξε ηλεκτρολόγος περισσότερο με ανησυχεί πάρα με καθησυχάζει. Είσαι σίγουρος ότι το έχει τερματίσει σύμφωνα με το πρότυπο? 

δεν ξερω.του ειπα πως θελω 50 μετρα καλο καλωδιο και το εφτιαξε αυτος

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xsterg είπε

Πως είναι τερματίσμενο? Γράψε τα χρώματα. 

θα το κοιταξω και θα σας πω.υπαρχει καπου σχεδιο να δω πως πανε τα χρωματα για να το ελενξω?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stathisfl είπε

θα το κοιταξω και θα σας πω.υπαρχει καπου σχεδιο να δω πως πανε τα χρωματα για να το ελενξω?

μια καλή φωτό θα είναι το τέλειο ...και από τα 2 τερματικά

Δημοσ.

Θα πρέπει να γίνει όπως ακριβώς είναι αυτό και από τα δύο άκρα. Οτιδήποτε άλλο ειναι λάθος. Τα σωστά είναι 568 Α και 568 Β πρότυπα. 

Πρέπει να κοπεί και στα δύο άκρα και να τερματίσει σωστά με την ειδική πένσα τερματισμού. Όχι κατσαβίδια, όχι πένσα ηλεκτρολόγου, όχι πατέντες. 

Βγάλε και μια φώτο του καλωδίου στο σημείο τερματισμού όσο πιο κοντά γίνεται στο φις rj45. 

Δημοσ.

οκ. πρεσα για rj 45 εχεις? μην επιχειρησεις με οποιονδηποτε αλλον τροπο. εν αναγκη βγαλε το καλωδιο και πηγαινε το στο καταστημα για να σου το τερματισει αυτος σωστα. 

3 ώρες πριν, stathisfl είπε

ηλεκτρολογος το εβαλε.το εφτιαξε αυτος

ειναι κοινο θεμα με τους ηλεκτρολογους. δεν το λεω υποτιμητικα. ο καθε τυπος δικτυου εχει προδιαγραφες και περιορισμους. που οι περισσοτεροι ηλεκτρολογοι δεν τα λαμβανουν υπ οψην. εχω δει ηλεκτρολογο να εχει κανει δικτυο για ιντερνετ οπως ειχε πει ο ιδιος σε πολυτελεστατη μονοκατοικια με utp απο πριζα σε πριζα με ματιση σε ολη την οικια! ετσι το αντιλαμβανονταν ! και μετα εψαχνε ο ιδιοκτητης τροπο να βαλει ενσυρματο ιντερνετ! η οταν τους λες οτι πρεπει να ακολουθουν το προτυπο 568Β η εστω το 568Α σου απαντανε οτι δουλευει οπως και να το βαλεις και μαλιστα οτι το εχουν κανει ετσι οπως το εχουν στο μυαλο τους και δεν ειχαν προβλημα! ε να τα τωρα! και το καλωδιο του φιλου μας ηλεκτρολογος το εφτιαξε που "ηξερε"! και που το εχει ξανακανει και αλλες φορες σε αλλους πελατες! οι οποιοι η δεν ανακαλυψαν το λαθος ακομη ή εχουν προβλημα και εχουν πεσει σε αλλους ασχετους που δεν ξερουν τι να κανουν και πως να ξεκινησουν. οταν τους τα λες και τους λες που ειναι το λαθος σε κοροιδευουν πολλες φορες! ασε σου λεει, αφου δουλευει μερικες φορες οκ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειναι το καλωδιο. μα του λες δεν συμβαδιζει με το προτυπο, δεν παταει καλα στο κλιπς, πρεπει να παιρνεις πιστοποιημενα καλωδια και patch cord, τιποτα. οχι δεν ειναι εκει το λαθος. με τσαντιζουν μερικες φορες οι ηλεκτρολογοι γιατι δεν ξερουν που δεν ξερουν θελουν να εχουν και αποψη. κανε φιλε μου μεχρι εκει που καταλαβαινεις. περνα το καλωδιο που θα σου πω εγω με τον τροπο που θα σου πω εγω και ασε τα αλλα για τους αλλους. 

μην πω για patch panel οπουν τα καλωδια τερματιστηκαν μεσα με... κατσαβιδι. ε λεει δεν ειχε ο ηλεκτρολογος καρφωτικο crone. και ετσι πιανουν μου ειχε πει καποτε ενας. αλλα το δικτυο του ολη την ωρα ειχε ασταθεια. ε αφου παιζει φωναξε τον να σου πει τι φταιει του ειπα. 

πλεον και τα ασθενη ρευματα (δικτυο τηλεφωνων, υπολογιστων, τηλεορασης, συναγερμου, καμερες), ειναι μεσα στην ζωη μας. ειναι κριμα να δινουμε εναν σκασμο λεφτα για πλακακια, μαρμαρα ξυλα και να βρισκουμε φοδρα σε πραγματα οπως τα ηλεκτρολογικα. δεν λεω να ειμαστε σπαταλοι. οικονομοι να ειμαστε αλλα να μην κανουμε τσιγκουνιες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...