Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα να αγορασω κατι φαρμακα και το 1 μου το χρεωσε 5€. Στο γαληνο το ειχε με 2.98 ενω στο κουτι ειχε τιμη πιο παλια με 1.98 νομιζω. Οταν ρωτησα πως γίνεται να εχει 5 μου λεει ξερεις καλυτερα εσυ απο οτι εγω που εχω φαρμακείο; Μετα της λεει η αλλη οντως το εχει 2.98 και μου λεει εγω το εχω παρει 4 οποτε δε γινεται να το πουλησω πιο κατω. Και λεει πως ωπου και να παω ιδια τιμη θα εχει. Μου ειπε αν θελω να μου δωσει πισω τα χρήματα και να το δωσω πισω αλλα δεν ασχολήθηκα για 2€ μιας και δεν ήταν για μενα και δεν εβρισκα αλλο σημερα ανοιχτο μονο η βενζίνη θα ηταν πανω απο 2€.

Τι ισχύει τελικα ; Οι τιμές του Γαληνού ειναι δεσμευτικές η οχι;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πηγα να αγορασω κατι φαρμακα και το 1 μου το χρεωσε 5€. Στο γαληνο το ειχε με 2.98 ενω στο κουτι ειχε τιμη πιο παλια με 1.98 νομιζω. Οταν ρωτησα πως γίνεται να εχει 5 μου λεει ξερεις καλυτερα εσυ απο οτι εγω που εχω φαρμακείο; Μετα της λεει η αλλη οντως το εχει 2.98 και μου λεει εγω το εχω παρει 4 οποτε δε γινεται να το πουλησω πιο κατω. Και λεει πως ωπου και να παω ιδια τιμη θα εχει. Μου ειπε αν θελω να μου δωσει πισω τα χρήματα και να το δωσω πισω αλλα δεν ασχολήθηκα για 2€ μιας και δεν ήταν για μενα και δεν εβρισκα αλλο σημερα ανοιχτο μονο η βενζίνη θα ηταν πανω απο 2€.

Αν μιλάμε για μη συνταγογραφούμενα, η τιμή δεν είναι δεσμευτική και μπορεί κάθε φαρμακείο να χρεώσει ότι θέλει.. 

https://www.naftemporiki.gr/story/1048644/apo-112017-i-apeleutherosi-ton-mi-suntagografoumenon-farmakon

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

https://www.ilyda.com/index.php/gr/announcements/announcements-dioscourides/625-2020-12-30-announcement

Δημοσ.

Από γνωστό φαρμακοποιό που έχω, ξέρω ότι στον κλάδο γίνονται πολλά τέτοια παράλογα.

Πχ αγοράζει ο φαρμακοποιός ένα φάρμακο με 5€ από τον προμηθευτή, και μετά αλλάζει η τιμή πώλησης του φαρμάκου και πάει στα 10€ οπότε ο φαρμακοποιός μετά βγάζει 5€ κέρδος.

Και γίνεται και το ανάποδο. Μου είχε πει πως μια εποχή ένα φάρμακο έφευγε πολύ, οπότε παράγγειλε μια σεβαστή ποσότητα, αλλά λίγες μέρες μετά η τιμή λιανικής έπεσε και δεν μπορούσε να κάνει κάτι οπότε το πούλαγε με ζημιά.

Λογικά αυτό θα ισχύει για τα συνταγογραφούμενα. Ποιος ακριβώς καθορίζει την τιμή και γιατί αφορά κομμάτια που έχουν αγοραστεί από τον προμηθευτή, δεν έχω ιδέα

Δημοσ.

Ότι είναι φάρμακο ,δηλαδή έχει κουπόνι ασχέτως χρώματος η τιμή είναι διάτμηση, ότι είναι στο παραφαρμακο ο καθένας χρεώνει ότι θέλει καθώς έχει μόνο προτεινόμενη τιμή. Οπότε αν ήταν φάρμακο έπεσες σε τρελό καραγκιόζη (που δεν έχω πετύχει τόσο μεγαλο στα 10 χρόνια σαν πωλητής φαρμακείου) η ήταν παραφαρμακο οπότε η τιμή είναι ελεύθερη.

Μόλις τώρα, primeragt είπε

Ότι είναι φάρμακο ,δηλαδή έχει κουπόνι ασχέτως χρώματος η τιμή είναι στη διάτιμηση, ότι είναι στο παραφαρμακο ο καθένας χρεώνει ότι θέλει καθώς έχει μόνο προτεινόμενη τιμή. Οπότε αν ήταν φάρμακο έπεσες σε τρελό καραγκιόζη (που δεν έχω πετύχει τόσο μεγαλο στα 10 χρόνια σαν πωλητής φαρμακείου) η ήταν παραφαρμακο οπότε η τιμή είναι ελεύθερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ένα δώρο π έκαναν το 2014 με ισχύ 2017 στις φαρμακοαποθήκες ή τις μητρικές  εταιρείες  να εξάγουν τα μησυφα όπου βολεύει κάθε φορά...

το κράτος θα κέρδιζε ότι τις ανάγκαζε/παρακαλαγε να κρατήσουν σταθερες τιμές  σε αυτά π πληρώνουν για να το διαφημίζουν στους ψηφοφόρους μετά ότι μείωσαν το κόστος των δαπανων 😛

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λες αλλά ο λόγος που επέτρεψαν τις αλόγιστες εξαγωγές ήταν η πρόθεση πολλών ξένων φαρμακευτικών να αποσύρουν από την αγορά ότι δεν τους συμφέρε πλέον. Όποτε κάναν μια ανταλλαγή συμφερόντων στην ουσία.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξέρω τι ειναι. Ναι μεν το εχει στο θετικο καταλογο αλλα στη τιμη γραφει οτι δεν ειναι δεσμευτική

Λογικα μιας και ειναι ασβέστιο λογικα παραφαρμακο είναι. 

Δημοσ.

Niflamol  θυμαμαι παλια το επαιρνα φτηνα κατω απο 2 ευρω-τωρα εχει τιμη στον Γαληνο 3 αλλα ολοι το πουλανε 6 ευρω.Ασπιρινες τα ιδια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξέρω τι ειναι. Ναι μεν το εχει στο θετικο καταλογο αλλα στη τιμη γραφει οτι δεν ειναι δεσμευτική

Λογικα μιας και ειναι ασβέστιο λογικα παραφαρμακο είναι. 

Εξαρτάται, υπάρχουν ασβέστια που είναι συνταγογραφουμενα με κουπόνι και ασβέστιο που είναι στα παραφαρμακο. Εξαρτάται τι ήταν το συγκεκριμένο που ζήτησες.

2 ώρες πριν, mecanomecano είπε

Niflamol  θυμαμαι παλια το επαιρνα φτηνα κατω απο 2 ευρω-τωρα εχει τιμη στον Γαληνο 3 αλλα ολοι το πουλανε 6 ευρω.Ασπιρινες τα ιδια.

Και για τα δύο ισχύει η διάτιμηση. Έχουν και τα δύο κουπόνι. Αυτό που άλλαξε για τα συγκεκριμένα είναι ότι μπορούν έχουν τα προνόμια των παραφαρμακων ( προσφορές, εκπτώσεις, τιμές αναδρομές από τις εταιρείες σε συννενόηση με το κράτος) αλλά η τιμές πώλησης είναι ορισμένες. Δηλαδή το Ντελόν παντού έχει την ίδια τιμή αλλά ο καθένας το αγοράζει σε άλλη τιμή ανάλογα την προσφορά και την ποσότητα που αγόρασε. Η τιμή ορίζεται πλέον από την εταιρεία με ανακοίνωση στο κράτος για έγκριση, παλιά το κράτος μόνο του όριζε αυθαίρετα την τιμή. Με τον παραπάνω νόμο που βάλατε αυτό που ουσιαστικά έγινε ήταν να αντιμετωπίσει ανταλλάξουν τιμολογισεις. Δώσαν το δικαίωμα στο κράτος να ρίξει τιμές σε σκευάσματα που θέλει (συνταγογραφουμενα) και ανέβασαν από την άλλη οι εταιρείες τιμές στα μη συνταγογραφουμενα για να έρθουν μια ή αλλη.

Δημοσ.

Παντως καποια παυσιπονα παραμενουν φτηνα.Ponstan και Algofren κανουν και τα δυο 1.70 ευρω σε ολα τα φαρμακεια της περιοχης μου (Βυρωνας)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Εξαρτάται, υπάρχουν ασβέστια που είναι συνταγογραφουμενα με κουπόνι και ασβέστιο που είναι στα παραφαρμακο. Εξαρτάται τι ήταν το συγκεκριμένο που ζήτησες.

Και για τα δύο ισχύει η διάτιμηση. Έχουν και τα δύο κουπόνι. Αυτό που άλλαξε για τα συγκεκριμένα είναι ότι μπορούν έχουν τα προνόμια των παραφαρμακων ( προσφορές, εκπτώσεις, τιμές αναδρομές από τις εταιρείες σε συννενόηση με το κράτος) αλλά η τιμές πώλησης είναι ορισμένες. Δηλαδή το Ντελόν παντού έχει την ίδια τιμή αλλά ο καθένας το αγοράζει σε άλλη τιμή ανάλογα την προσφορά και την ποσότητα που αγόρασε. Η τιμή ορίζεται πλέον από την εταιρεία με ανακοίνωση στο κράτος για έγκριση, παλιά το κράτος μόνο του όριζε αυθαίρετα την τιμή. Με τον παραπάνω νόμο που βάλατε αυτό που ουσιαστικά έγινε ήταν να αντιμετωπίσει ανταλλάξουν τιμολογισεις. Δώσαν το δικαίωμα στο κράτος να ρίξει τιμές σε σκευάσματα που θέλει (συνταγογραφουμενα) και ανέβασαν από την άλλη οι εταιρείες τιμές στα μη συνταγογραφουμενα για να έρθουν μια ή αλλη.

Συγκεκριμενα αυτο ειναι. Πως μπορω να καταλαβαινω σε ποια κατηγορία ειναι;

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/675

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Συγκεκριμενα αυτο ειναι. Πως μπορω να καταλαβαινω σε ποια κατηγορία ειναι;

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/675

Μα αν πας στη διάθεση το λέει ξεκάθαρα: 

Σύμφωνα με το από 4/12/2020 δελτίο ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

H ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών.

Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ.

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

Φυσικά αυτό που σου είπε, ότι όλα τα φαρμακεία το έχουν στην ίδια τιμή, δεν ήταν αλήθεια :)

Επεξ/σία από TuXaKoS
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Μα αν πας στη διάθεση το λέει ξεκάθαρα: 

Σύμφωνα με το από 4/12/2020 δελτίο ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

H ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών.

Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ.

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

Φυσικά αυτό που σου είπε, ότι όλα τα φαρμακεία το έχουν στην ίδια τιμή, δεν ήταν αλήθεια :)

Ναι απλα αλλη φορα κοιταω τη κατηγορία να ξερω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...