Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου συμβαινουν 2 περιεργα προβληματα που δεν εχουν καμια συνεπεια στο ποτε εμφανιζονται.

1.καποιες φορες που ανοιγω το pc η οθονη μου (DELL 2717) εμφανιζει καθετες γραμμες σαν να εχει χαλασει η καρτα γραφικων, το προβλημα λυνεται αν σβησω και ανοιξω την οθονη απο το κουμπι της. το εκανε πολυ συχνα στα 5 ανοιγματα σιγουρα 1 φορα θα ανοιγε ετσι. νομιζα πως ηταν η καρτα γραφικων (gigabyte 1050ti),  πριν 5 μηνες εβαλα μια (gainward 2060), τοτε ελλατωθηκε κατα πολυ το φαινομενο αλλα και παλι ανα καπoιες μερες μου το κανει. ως τωρα αυτα που εχω δοκιμασει ειναι:  οτι εκανα καθαρη εγκατασταση windows και drivers, αλλαξα καλωδιο hdmi 2 φορες. εχω σαρωσει μνημες για προβληματα. λυση δεν βρεθηκε.

2.απο τοτε που συνδεσα και την τηλεοραση στην καρτα γραφικων 8 στις 10 φορεςτο pc αργει πολυ να κανει boot. ολη η καθυστερηση (30-40 δευτερολεπτα) συμβαινει στην αρχη που ψαχνει για τις συσκευες, σε αυτη την φαση αν πατησω καποιο κουμπι στο πληκτρολογιο παγωνει το συμπαν, απο την στιγμη που βγαλει το σηματακι με το παραθυρο μπαινει σε 2 δευτερα. δοκιμασα αλλα ποντικι-πληκτρολογιο εβγαλα ολα τα usb απο πανω τιποτα δεν αλλαξε. μολις βγαζω την τηλεοραση τοτε ολα κομπλε.

εχει τυχει σε καποιον κατι αναλογο, καμια ιδεα προς τα που να κοιταξω? 

το συστηματακι ειναι: ryzen 5 2600, ram patriot 16g 3000Mhz, msi b450, τα win τρεχουν σε nvme, psu ocz modxstream 600

ευχαριστω καθε ιδεα ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

Δοκίμασες σε άλλη οθόνη υπολογιστή(οχι τηλεόραση);

Στην τηλεόραση τα κόλπα στα κάνει ακόμα και όταν είναι μόνο μια έξοδος συνδεδεμένη στην κάρτα;

Άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες; Το έχεις καιρό;

Δημοσ.

δυστηχως αλλη οθονη για να μπορεσω να δοκιμασω δεν εχω διαθεσιμη. η οθονη  κανει τα κουλα της σε οποια θυρα και αν την βαλω.

η καρτα εχει 3 εξοδους. dvi, hdmi και display port. την οθονη dell την εχω με ανταπτορα στο dvi και την τηλεοραση στο hdmi. την τηλεοραση πρακτικα την εχω παντα κλειστει δεν την δουλευω με το pc σαν μονιτορ, μονο αν κατεβασω καμια ταινια για να δω. αν την βγαλω και μεινω με μια εξοδο τοτε το pc ανοιγει σφαιρα. σαν θεμα με bios ή firmware  της καρτας μοιαζει και κανει διενεξεις, αλλα οσο και αν κοιταξα στο μενου του bios δεν καταλαβα τι μπορει να ειναι λαθος.

το τροφοδοτικο ειναι 10ετιας και βαλε . απο το CPUID HWMonitor κοιταω τις τασεις μου φαινονται λιγο τσιμπιμενες αλλα δεν ξερω και κατα ποσο ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις που κανει. π.χ. στα 12v βγαζει 12,310 στα 5 βγαζει5,080 και στα 3,3 βγαζει 3,408.

δεν το συνδυασα με προβλημα μου φαινονταν μικρες οι διαφορες και ελεγα αφου ειναι και λιγο παραπανω καλα ειναι. αλλα τωρα με εβαλες σε σκεψεις γιατι οταν αλλαξα καρτα, εβαλα και ups στο τροφοδοτικο, ως τοτε το ειχα κατευθειαν πριζα δεη. τοτε αρχισε να μειωνεται το προβλημα το οποιο δεν εξαλειφθηκε αλλα εχει ελατωθει σημαντικα.

ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες και συγνωμη για την αργοπορια να απαντησω αλλα λογο δουλειας μονο το βραδυ βρισκω χρονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τηλεόραση έχει ρύθμιση για HDMI CEC; Αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησε ή το αντίστροφο. Κάτι προσπαθεί να πάρει σαν "επιστροφή" η κάρτα από την τηλεόραση και κολλάει αφού μόνο με το ένα μόνιτορ ανοίγει κομπλέ. Δεν μου πάει κάτι άλλο στο μυαλό.

Όσο για το τροφοδοτικό, μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή του (και έχεις αργήσει)

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Η τηλεόραση έχει ρύθμιση για HDMI CEC; Αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησε ή το αντίστροφο. Κάτι προσπαθεί να πάρει σαν "επιστροφή" η κάρτα από την τηλεόραση και κολλάει αφού μόνο με το ένα μόνιτορ ανοίγει κομπλέ. Δεν μου πάει κάτι άλλο στο μυαλό.

Όσο για το τροφοδοτικό, μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή του (και έχεις αργήσει)

μολις κοιταξα αυτο το HDMI CEC, κλειστο το ειχε θα  το δοκιμασω ανοιχτο μηπως αλλαξει κατι. 

τροφοδοτικα εψαχνα τωρα. το ocz μαλλον τα βγαλε τα λεφτα του το καυμενο.

κατι τελευταιο, ξερεις αν υπαρχει καποια λιστα σε καποιο site με ποιοτικα με τροφοδοτικα.

ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...