Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Λοιπον, δεν ξερω τι μαγκια εκαναν οι δικοι μου αλλα το Pc δεν μπουταρει, κολλάει στις τελείες που φορτώνουν πριν καν δειξει το Logo.. Δοκίμασα να κανει repair, booter /fixmbr κλπ και ακομη και το reset this pc βγαζει ερρορ... Εφτιαξα ενα bootable usb με mint, ειδα τα αρχεια αλλα δυστυχως για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να τα κανω αντιγραφή στον 2ο δίσκο που υπάρχει πανω στον υπολογιστή, ειναι απενεργοποιημενη η επιλογη της επικόλλησης. Εβγαλα το δισκο και τον έβαλα πανω στο λαπτοπ μου σαν 2ο και ενω τον βρίσκει κανονικα στον υπολογιστη μου μου τον εμφανίζει σαν συσκευη αλλα δεν δειχνει απο κατω το μεγεθος του δισκου κλπ που σημαίνει οτι δεν δουλευει οπως θα πρεπε.. Καμία λύση πως θα παρω back up τα αρχεια απο αυτο τον δισκο για να κανω μετα ενα φορματ;
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Όταν τον συνδέσετε στο λάπτοπ, κατεβάστε το Crystal Disk Info και ανεβάστε μια εικόνα με τα στατιστικά του δίσκου.
hp8 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, Spect~ είπε Εφτιαξα ενα bootable usb με mint, ειδα τα αρχεια αλλα δυστυχως για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να τα κανω αντιγραφή στον 2ο δίσκο που υπάρχει πανω στον υπολογιστή, ειναι απενεργοποιημενη η επιλογη της επικόλλησης όταν μπουταρες με το usb mint και είδες τα αρχεία σου θυμάσαι αν είχαν λουκετο όπως της φωτο ?
catmaster Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 19 ώρες πριν, Spect~ είπε Καμία λύση πως θα παρω back up τα αρχεια απο αυτο τον δισκο για να κανω μετα ενα φορματ; Δοκίμασε αυτή την Quick&Dirty method Φορτώνεις ένα live usb με το Clonezilla και μπουτάρεις από αυτό , θα πρέπει να έχεις επίσης και ένα "καθαρό" δίσκο για target (ίδιο μέγεθος , ειδάλλως πρέπει να μικρύνεις τον source disk) , πας σε advanced mode και δηλώνεις στα argument fields την επιλογή -q1 (force to copy sector-by-sector) και την επιλογή -rescue (continue reading after bad blocks) , και μετά αφήνεις το clonezilla να κάνει τη δουλειά του. ps Πριν κάνεις format τρέξε ένα hdd smart tool για να δεις αν ο δίσκος κλάταρε.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 23 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Όταν τον συνδέσετε στο λάπτοπ, κατεβάστε το Crystal Disk Info και ανεβάστε μια εικόνα με τα στατιστικά του δίσκου. Το εκανα και ηταν 100% καλα ο δισκος 15 ώρες πριν, hp8 είπε όταν μπουταρες με το usb mint και είδες τα αρχεία σου θυμάσαι αν είχαν λουκετο όπως της φωτο ? Οχι δεν νομιζω οτι ηταν αλλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια Παντως τα αρχεια τα εβλεπα κανονικα απλα ο 2ος δισκος ηταν mounted σαν read only 6 ώρες πριν, catmaster είπε Δοκίμασε αυτή την Quick&Dirty method Φορτώνεις ένα live usb με το Clonezilla και μπουτάρεις από αυτό , θα πρέπει να έχεις επίσης και ένα "καθαρό" δίσκο για target (ίδιο μέγεθος , ειδάλλως πρέπει να μικρύνεις τον source disk) , πας σε advanced mode και δηλώνεις στα argument fields την επιλογή -q1 (force to copy sector-by-sector) και την επιλογή -rescue (continue reading after bad blocks) , και μετά αφήνεις το clonezilla να κάνει τη δουλειά του. ps Πριν κάνεις format τρέξε ένα hdd smart tool για να δεις αν ο δίσκος κλάταρε. Τελικα αγορασα εναν Evo 860 250 Gb εκανα φορματ τον εβαλα πανω σαν δευτερο, αλλαξα κατι στα δικαιωματα και ανοιξε και ο παλιος δισκος Εκανα αντιγραφη τα αρχεια και τον εβαλα στο ντουλαπι τον παλιο. Ευχαριστω για τις απαντησεις
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 51 λεπτά πριν, Spect~ είπε Οχι δεν νομιζω οτι ηταν αλλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια Παντως τα αρχεια τα εβλεπα κανονικα απλα ο 2ος δισκος ηταν mounted σαν read only Όσον αφορά αυτό, Το είδα σήμερα σε λάπτοπ όπου μπούταρα σε lubuntu για να πάρω αρχεία από τον δίσκο και όταν προσπάθησα να τον κάνω mount μου πέταξε μήνυμα ότι ο δίσκος ήταν σε sirty mode λόγω του fast boot των 10. Μου πρότεινε ( και κατάφερα να το κάνω ) να μπουτάρω από τον δίσκο και στην welcome screen να κάνω επανεκκίνηση για να "καθαρίσει" ο δίσκος. Μετά πήρα τα αρχεία κανονικά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα