daredevil92 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Είμαι οδοντίατρος και αποφάσισα να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Σε εμάς το μεταπτυχιακό έχει την έννοια της ειδικότητας. Δηλαδή για να λέγεται κάποιος ορθοδοντικός πρέπει να κάνει το αντίστοιχο μεταπτυχιακό το οποίο είναι τριετές. Το ίδιο ισχύει για όλες τις οδοντιατρικές ειδικότητες. Το πρόβλημα είναι τα δίδακτρα τα οποία ανέρχονται σε 3 χιλιάδες ευρώ ανά 6μηνο (σύνολο δηλαδή 18.000 ευρώ και προφανώς και παίζει να σου ζητήσουν να αγοράσεις εξοπλισμό). Ταυτόχρονα οι καθηγητές ξινίζουν αν δουλεύεις παράλληλα. Που οκ το τελευταίο κουτσά στραβά κάτι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις τα έξοδά σου. Αλλά συνολικά, για κάποιον που δεν είναι πλούσιος είναι απρόσιτα όλες οι ειδικότητες και στεναχωριέμαι γιατί άτυπα μεν, μπαίνει ένα είδος εισοδηματικών κριτηρίων.Σαν να σου λένε κακώς σπούδασες οδοντιατρική αν οι γονείς σου δεν ήταν φραγκάτοι. Και απλά νιώθω πολύ γειωμένος και ήθελα να το μοιραστώ. όπως και για μένα κανένα μεταπτυχιακό δεν θα έπρεπε να είχε δίδακτρα ή να υπήρχαν έστω κάποιες σοβαρές διαδικασίε; για την απόκτηση υποτροφίας να ήξερες τι σου γίνεται. 2
TheoAlex50 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Γερμανία έχεις κοιτάξει? Υπάρχουν επιδοτούμενα, αρκετά δωρεάν μεταπτυχιακα, πρέπει βέβαια να έχεις γνώση γερμανικών και το αντίστοιχο πτυχίο. Δεν ξέρω όμως αν είναι στον τομέα σου καποιο μεταπτυχιακό.
daredevil92 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, TheoAlex50 είπε Γερμανία έχεις κοιτάξει? Υπάρχουν επιδοτούμενα, αρκετά δωρεάν μεταπτυχιακα, πρέπει βέβαια να έχεις γνώση γερμανικών και το αντίστοιχο πτυχίο. Δεν ξέρω όμως αν είναι στον τομέα σου καποιο μεταπτυχιακό. Για Γερμανία δεν έχω κοιτάξει γιατί δεν μιλάω τη γλώσσα. Έχω αρχίσει να ψάχνω για Νορβηγία γιατί ξέρω κάποια νορβηγικά και εκεί δεν έχει δίδακτρα και έχει κάποια προγ΄ραμματα που κάνεις ταυτόχρονα διδακτορικό και πληρώνεσαι. Αλλά περιμένω πληροφορίες γιατί έστειλα mail για διευκρινήσεις. Απλά στεναχωριέμαι για την Ελλάδα που είναι τελικά για τους πολύ λίγους. Στην ουσία είναι "αν εχεις λεφτά θα το κάνεις". Που θα μπορούσε να το πει κάποιος και για τις σχολές, αλλά εκεί δεν έχεις δίδακτρα (προπτυχιακά προγράμματα εννοώ) και μπορείς και να δουλεύεις.
TheoAlex50 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, daredevil92 είπε Για Γερμανία δεν έχω κοιτάξει γιατί δεν μιλάω τη γλώσσα. Έχω αρχίσει να ψάχνω για Νορβηγία γιατί ξέρω κάποια νορβηγικά και εκεί δεν έχει δίδακτρα και έχει κάποια προγ΄ραμματα που κάνεις ταυτόχρονα διδακτορικό και πληρώνεσαι. Αλλά περιμένω πληροφορίες γιατί έστειλα mail για διευκρινήσεις. Απλά στεναχωριέμαι για την Ελλάδα που είναι τελικά για τους πολύ λίγους. Στην ουσία είναι "αν εχεις λεφτά θα το κάνεις". Που θα μπορούσε να το πει κάποιος και για τις σχολές, αλλά εκεί δεν έχεις δίδακτρα (προπτυχιακά προγράμματα εννοώ) και μπορείς και να δουλεύεις. Ελλαδα δεν έχει μέλλον γενικά. Όσο πιο νωρίς το κατάλαβει κάποιος που βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο της εξεύρεσης επαγγελματικου τομέα από το σχολείο κιόλας τόσο το καλύτερο. 2
lyda94 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Στις 7/3/2021 στις 6:58 ΜΜ, daredevil92 είπε Είμαι οδοντίατρος και αποφάσισα να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Σε εμάς το μεταπτυχιακό έχει την έννοια της ειδικότητας. Δηλαδή για να λέγεται κάποιος ορθοδοντικός πρέπει να κάνει το αντίστοιχο μεταπτυχιακό το οποίο είναι τριετές. Το ίδιο ισχύει για όλες τις οδοντιατρικές ειδικότητες. Το πρόβλημα είναι τα δίδακτρα τα οποία ανέρχονται σε 3 χιλιάδες ευρώ ανά 6μηνο (σύνολο δηλαδή 18.000 ευρώ και προφανώς και παίζει να σου ζητήσουν να αγοράσεις εξοπλισμό). Ταυτόχρονα οι καθηγητές ξινίζουν αν δουλεύεις παράλληλα. Που οκ το τελευταίο κουτσά στραβά κάτι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις τα έξοδά σου. Αλλά συνολικά, για κάποιον που δεν είναι πλούσιος είναι απρόσιτα όλες οι ειδικότητες και στεναχωριέμαι γιατί άτυπα μεν, μπαίνει ένα είδος εισοδηματικών κριτηρίων.Σαν να σου λένε κακώς σπούδασες οδοντιατρική αν οι γονείς σου δεν ήταν φραγκάτοι. Και απλά νιώθω πολύ γειωμένος και ήθελα να το μοιραστώ. όπως και για μένα κανένα μεταπτυχιακό δεν θα έπρεπε να είχε δίδακτρα ή να υπήρχαν έστω κάποιες σοβαρές διαδικασίε; για την απόκτηση υποτροφίας να ήξερες τι σου γίνεται. join the club... ψυχολογος εδω!
kostasbm Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 επειδη εχω φιλο χειρ οδοντιατρο,ξερω οτι ειναι το ποιο ακριβο επαγγελμα για να το στησεις αλλα και να το συντηρησεις αντιστοιχα φιλος μου ορθοδοντικος το εχει στησει με λιγοτερα χρηματα επιπλεον τα σεμιναρια ειναι ακριβουτσικα κυριως οταν γινονται εξωτερικο αφου το επελεξες προσπαθησε οπου βρεις φτηνοτερα να κανεις τα μεταπτυχιακο σου....ευχομαι καλη επιτυχια
daredevil92 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 12 ώρες πριν, lyda94 είπε join the club... ψυχολογος εδω! είναι τόσο ακριβά τα μεταπτυχιακά και σε σας; Το κακό είναι ότι στην ουσία σου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις ένα επάγγελμα/ειδικότητα όχι πειδή δεν ήσουν καλός φοιτητής αλλά επειδή απλά δεν είχες τα λεφτά. Γιατί και καλός φοιτητής να μην ήσουν από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμοθυ κάποιο θα σε δεχτεί, για ορθοδονντικό πχ και αν ο άλλος δει Αμερική δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω.
lyda94 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, daredevil92 είπε είναι τόσο ακριβά τα μεταπτυχιακά και σε σας; Το κακό είναι ότι στην ουσία σου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις ένα επάγγελμα/ειδικότητα όχι πειδή δεν ήσουν καλός φοιτητής αλλά επειδή απλά δεν είχες τα λεφτά. Γιατί και καλός φοιτητής να μην ήσουν από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμοθυ κάποιο θα σε δεχτεί, για ορθοδονντικό πχ και αν ο άλλος δει Αμερική δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω Η ειδίκευση που θέλω να κάνω εγώ είναι πολύ ακριβή! Αλλά και γενικά είναι ακριβά τα μεταπτυχιακά και οι ειδικευσεις μας! Δράμα η κατάσταση! Μια καθηγήτρια μας το είχε πει ξεκάθαρα "αν δεν έχετε χρήματα από πίσω λάθος επάγγελμα διαλέξατε" Και κάπως έτσι κλαίω!😂
Skywalker333 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 δεν εχω επαφη με τον κλαδο σου αλλα για το δικο μου μεταπτυχιακο, επειδη ηθελα στοχευμένα να παω σε κορυφαίο πανεπιστήμιο, ηξερα οτι θα μου κοστίσει αδρα. Οπότε αυτό που έκανα είναι οτι δούλεψα κάποια χρόνια, εβγαλα τα χρήματα που χρειαζόμουν και πήγα μετα. Κ μάλιστα επειδη πλεον ειχα κ εμπειρια με το αντικείμενό μου πολυ περισσότερη, και το μεταπτυχιακο το χαρηκα πολυ παραπανω αλλα και ηξερα πραγματικα τι ηθελα και πως να το αποκτησω.
daredevil92 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, Skywalker333 είπε δεν εχω επαφη με τον κλαδο σου αλλα για το δικο μου μεταπτυχιακο, επειδη ηθελα στοχευμένα να παω σε κορυφαίο πανεπιστήμιο, ηξερα οτι θα μου κοστίσει αδρα. Οπότε αυτό που έκανα είναι οτι δούλεψα κάποια χρόνια, εβγαλα τα χρήματα που χρειαζόμουν και πήγα μετα. Κ μάλιστα επειδη πλεον ειχα κ εμπειρια με το αντικείμενό μου πολυ περισσότερη, και το μεταπτυχιακο το χαρηκα πολυ παραπανω αλλα και ηξερα πραγματικα τι ηθελα και πως να το αποκτησω. Το πιο φτηνό μεταπτυχιακό ορθοδοντικής είναι στην Ελλάδα με την έννοια ότι έχεις το σπίτι σου και κοστίζει 3.800 ευρώ ανά εξάμηνο (συνολικά 6 εξάμηνα). Παράλληλα είναι αρκετά απαιτητικό και σαν ώρες παρουσίας οπότε μπορείς να δουλεύεις part time. Στο εξωτερικό παίζουν τιμές 30.000 ευρώ και πάνω ανά έτος +12.000 ευρώ εξοπλισμός + κόστος διαβίωσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα