Oblivionist Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα θεματάκι και θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος με βοηθούσε. Αγόρασα πικάπ και κάρτα ήχου (Tascam us1x2HR) κι εχω μπερδευτεί ως προς τη συνδεσμολογία. Συνέδεσα το πικαπ με την κάρτα στα 2 in που έχει με RCA, η κάρτα κουμπώνει στο PC με USB και τα ηχεία πάνω στην κάρτα αλλά βγαίνει ήχος μόνο από τα 4 ηχεία και το woofer (το μπροστινό δεξί δεν ακούγεται καθόλου). Όταν συνδέω τα ηχεία στο PC στην πράσινη υποδοχή της μητρικής μόνο με 1 jack (αν και έχει 3 αρσενικά, τα 2 απλώς κρέμονται) για να ακούσω μουσική από το PC δουλεύουν όλα κανονικά (άρα αποκλείουμε την πιθανοτητα να έχει καεί το ένα). Νόμιζα λοιπόν πως δεν θα είχα πρόβλημα και με την κάρτα, η οποία έχει 2 out πίσω αλλά υποτίθεται θα ήμουν καλυμμένος και με ένα. Ερώτηση λοιπόν: Γίνεται να ακούω μουσική από το πικαπ μέσω της κάρτας αλλά τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα στο PC; (σημ: το πικαπ έχει και usb αλλά θέλω να το αποφύγω) Αν όχι, τι μπορώ να κάνω για να ακούγεται ήχος από όλα τα ηχεία όταν αυτά θα είναι συνδεδεμένα στην κάρτα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.
korakios Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, Oblivionist είπε Όταν συνδέω τα ηχεία στο PC στην πράσινη υποδοχή της μητρικής μόνο με 1 jack (αν και έχει 3 αρσενικά, τα 2 απλώς κρέμονται) τα ηχεία σου είναι 5+1 , με το να έχεις τα υπόλοιπα ξεσυνδεδεμένα καταργείς το 5.1 ,λογικά ο ενισχυτής απο τα ηχεία δίνει σε τέτοια περίπτωση σε όλα τα ηχεία σαν pseudo virtual surround 4 ώρες πριν, Oblivionist είπε Συνέδεσα το πικαπ με την κάρτα στα 2 in που έχει με RCA σωστά μιας και το pickup λογικά έχει line out και όχι μόνο phono out 4 ώρες πριν, Oblivionist είπε και τα ηχεία πάνω στην κάρτα πως τα σύνδεσες ακριβώς ? 4 ώρες πριν, Oblivionist είπε Γίνεται να ακούω μουσική από το πικαπ μέσω της κάρτας αλλά τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα στο PC; (σημ: το πικαπ έχει και usb αλλά θέλω να το αποφύγω) γιατί όχι με USB ? Βασικά θα επιλέξεις σαν είσοδο απο τις ιδιότητες ήχου την Tascam (αν επιτρέπει ο driver να δει και τις line-in εκτός απο τις Mic&Instrument) και σαν έξοδο την onboard της μητρικής 4 ώρες πριν, Oblivionist είπε Αν όχι, τι μπορώ να κάνω για να ακούγεται ήχος από όλα τα ηχεία όταν αυτά θα είναι συνδεδεμένα στην κάρτα; εξαρτάται πως τα σύνδεσες τα ηχεία (ενισχυτή δηλαδή) στην κάρτα
Gogotsa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Λογικα το πικαπ εχει μονο phono out οποτε αν δε βαλεις προενισχυτη phono............ δε θα παιξει ποτε. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από Gogotsa
afm Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Από την στιγμή που έχει και usb το θεωρώ απίθανο να έχει phono out. Το πιθανότερο είναι να έχει ενσωματωμένο προενισχυτή phono και άρα line out. 1
Oblivionist Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 "But in addition to the USB output, the turntable also comes with a detachable dual RCA output cable and is equipped with a built-in selectable phono preamp so you can connect directly to your home stereo, whether it has a dedicated phono input or not". 17 ώρες πριν, korakios είπε πως τα σύνδεσες ακριβώς? Εβαλα πισω στην καρτα σε μια απο τις 2 out εξοδους το 1 jack των ηχειων που συνεδεα και στη μητρικη
korakios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 34 λεπτά πριν, Oblivionist είπε Εβαλα πισω στην καρτα σε μια απο τις 2 out εξοδους το 1 jack των ηχειων που συνεδεα και στη μητρικη στην κάρτα πίσω έχει rca εξόδους , ο ενισχυτής των ηχείων έχει είσοδο μικρό καρφί , πως δηλαδή το σύνδεσες ?! 17 ώρες πριν, korakios είπε Βασικά θα επιλέξεις σαν είσοδο απο τις ιδιότητες ήχου την Tascam (αν επιτρέπει ο driver να δει και τις line-in εκτός απο τις Mic&Instrument) και σαν έξοδο την onboard της μητρικής αυτό το δοκίμασες ? (αν και θα χρησιμοποιούσα τη usb του pick up)
Oblivionist Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, korakios είπε στην κάρτα πίσω έχει rca εξόδους , ο ενισχυτής των ηχείων έχει είσοδο μικρό καρφί , πως δηλαδή το σύνδεσες ?! Εχω βαλει το καρφακι στη μια εξοδο 😂 Την εκανα την πατατα... Θα χρειαστεί ανταπτορας να φανταστω;
korakios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, Oblivionist είπε Εχω βαλει το καρφακι στη μια εξοδο 😂 Την εκανα την πατατα... Θα χρειαστεί ανταπτορας να φανταστω; Αντάπτορας μικρό καρφί σε κανονικό και το κουμπώνεις μπροστά στα ακουστικά ή rca σε θηλυκό στέρεο καρφί και κουμπώνεις τα rca στην κάρτα και το καρφί του ενισχυτή στο θηλυκό καρφί βασικά τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα 😁 . Αποφάσισε πως θες να τα συνδέσεις πρώτα και αν θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ήχου ή όχι
Oblivionist Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Ναι ναι θα παρω ανταπτορακι. Το jack κουμπωνει κανονικα στο out, δεν ειναι υποδοχη για χοντρο καρφι, νταξ δεν ειμαι και τυφλος 😂 για αυτο με μπερδεψε, συν οτι βγαζει και ηχο. Ευχαριστώ πααααρα πολυ!
korakios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, Oblivionist είπε Ναι ναι θα παρω ανταπτορακι. Το jack κουμπωνει κανονικα στο out, δεν ειναι υποδοχη για χοντρο καρφι, νταξ δεν ειμαι και τυφλος 😂 για αυτο με μπερδεψε, συν οτι βγαζει και ηχο. Ευχαριστώ πααααρα πολυ! Αυτή δεν έχεις ? Ο ενισχυτής δεν έχει μικρό καρφί και η έξοδος της κάρτας μεγάλο ?
Oblivionist Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Αυτη, ναι. Μπροστα εχει τη μεγαλη υποδοχη. Τα out πισω ειναι πιο μικρα. Οχι 6.3" αλλα εν τελει ούτε και jack 3.5" 😛
korakios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, Oblivionist είπε Αυτη, ναι. Μπροστα εχει τη μεγαλη υποδοχη. Τα out πισω ειναι πιο μικρα. Οχι 6.3" αλλα εν τελει ούτε και jack 3.5" 😛 αν εννοείς οτι κούμπωσες το καρφί σε rca πίσω είναι μεγάλο λάθος ....
Oblivionist Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δυστυχώς ναι... Θα περιμενω το ανταπτορακι κι αμα εχει επιζησει, καλώς. Σε ευχαριστώ και παλι για τον χρονο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα