Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

αντιμετωπίζω ένα θεματάκι και θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος με βοηθούσε.

Αγόρασα πικάπ και κάρτα ήχου (Tascam us1x2HR) κι εχω μπερδευτεί ως προς τη συνδεσμολογία.

Συνέδεσα το πικαπ με την κάρτα στα 2 in που έχει με RCA, η κάρτα κουμπώνει στο PC με USB και τα ηχεία πάνω στην κάρτα αλλά βγαίνει ήχος μόνο από τα 4 ηχεία και το woofer (το μπροστινό δεξί δεν ακούγεται καθόλου).

Όταν συνδέω τα ηχεία στο PC στην πράσινη υποδοχή της μητρικής μόνο με 1 jack (αν και έχει 3 αρσενικά, τα 2 απλώς κρέμονται) για να ακούσω μουσική από το PC δουλεύουν όλα κανονικά (άρα αποκλείουμε την πιθανοτητα να έχει καεί το ένα). Νόμιζα λοιπόν πως δεν θα είχα πρόβλημα και με την κάρτα, η οποία έχει 2 out πίσω αλλά υποτίθεται θα ήμουν καλυμμένος και με ένα.

Ερώτηση λοιπόν:

Γίνεται να ακούω μουσική από το πικαπ μέσω της κάρτας αλλά τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα στο PC; (σημ: το πικαπ έχει και usb αλλά θέλω να το αποφύγω)

Αν όχι, τι μπορώ να κάνω για να ακούγεται ήχος από όλα τα ηχεία όταν αυτά θα είναι συνδεδεμένα στην κάρτα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Oblivionist είπε

Όταν συνδέω τα ηχεία στο PC στην πράσινη υποδοχή της μητρικής μόνο με 1 jack (αν και έχει 3 αρσενικά, τα 2 απλώς κρέμονται)

τα ηχεία σου είναι 5+1 , με το να έχεις τα υπόλοιπα ξεσυνδεδεμένα καταργείς το 5.1 ,λογικά ο ενισχυτής απο τα ηχεία δίνει σε τέτοια περίπτωση σε όλα τα ηχεία σαν pseudo virtual surround

Συνέδεσα το πικαπ με την κάρτα στα 2 in που έχει με RCA

σωστά μιας και το pickup λογικά έχει line out και όχι μόνο phono out

και τα ηχεία πάνω στην κάρτα

πως τα σύνδεσες ακριβώς ?

Γίνεται να ακούω μουσική από το πικαπ μέσω της κάρτας αλλά τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα στο PC; (σημ: το πικαπ έχει και usb αλλά θέλω να το αποφύγω)

γιατί όχι με USB ? Βασικά θα επιλέξεις σαν είσοδο απο τις ιδιότητες ήχου την Tascam (αν επιτρέπει ο driver να δει και τις line-in εκτός απο τις Mic&Instrument) και σαν έξοδο την onboard της μητρικής

Αν όχι, τι μπορώ να κάνω για να ακούγεται ήχος από όλα τα ηχεία όταν αυτά θα είναι συνδεδεμένα στην κάρτα;

εξαρτάται πως τα σύνδεσες τα ηχεία (ενισχυτή δηλαδή) στην κάρτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα το πικαπ εχει μονο phono out οποτε αν δε βαλεις προενισχυτη phono............ δε θα παιξει ποτε. 

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.

Από την στιγμή που έχει και usb το θεωρώ απίθανο να έχει phono out. Το πιθανότερο είναι να έχει ενσωματωμένο προενισχυτή phono και άρα line out.

• Like 1
Δημοσ.

"But in addition to the USB output, the turntable also comes with a detachable dual RCA output cable and is equipped with a built-in selectable phono preamp so you can connect directly to your home stereo, whether it has a dedicated phono input or not".

17 ώρες πριν, korakios είπε

πως τα σύνδεσες ακριβώς?

Εβαλα πισω στην καρτα σε μια απο τις 2 out εξοδους το 1 jack των ηχειων που συνεδεα και στη μητρικη

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Oblivionist είπε

Εβαλα πισω στην καρτα σε μια απο τις 2 out εξοδους το 1 jack των ηχειων που συνεδεα και στη μητρικη

στην κάρτα πίσω έχει rca εξόδους , ο ενισχυτής των ηχείων έχει είσοδο μικρό καρφί , πως δηλαδή το σύνδεσες ?!

17 ώρες πριν, korakios είπε

Βασικά θα επιλέξεις σαν είσοδο απο τις ιδιότητες ήχου την Tascam (αν επιτρέπει ο driver να δει και τις line-in εκτός απο τις Mic&Instrument) και σαν έξοδο την onboard της μητρικής

αυτό το δοκίμασες ? (αν και θα χρησιμοποιούσα τη usb του pick up)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

στην κάρτα πίσω έχει rca εξόδους , ο ενισχυτής των ηχείων έχει είσοδο μικρό καρφί , πως δηλαδή το σύνδεσες ?!

Εχω βαλει το καρφακι στη μια εξοδο 😂 Την εκανα την πατατα...

Θα χρειαστεί ανταπτορας να φανταστω;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Oblivionist είπε

Εχω βαλει το καρφακι στη μια εξοδο 😂 Την εκανα την πατατα...

Θα χρειαστεί ανταπτορας να φανταστω;

Αντάπτορας μικρό καρφί σε κανονικό και το κουμπώνεις μπροστά στα ακουστικά ή

rca σε θηλυκό στέρεο καρφί και κουμπώνεις τα rca στην κάρτα και το καρφί του ενισχυτή στο θηλυκό καρφί

βασικά τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα 😁 . Αποφάσισε πως θες να τα συνδέσεις πρώτα και αν θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ήχου ή όχι

Δημοσ.

Ναι ναι θα παρω ανταπτορακι.

Το jack κουμπωνει κανονικα στο out, δεν ειναι υποδοχη για χοντρο καρφι, νταξ δεν ειμαι και τυφλος 😂 για αυτο με μπερδεψε, συν οτι βγαζει και ηχο. Ευχαριστώ πααααρα πολυ!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Oblivionist είπε

Ναι ναι θα παρω ανταπτορακι.

Το jack κουμπωνει κανονικα στο out, δεν ειναι υποδοχη για χοντρο καρφι, νταξ δεν ειμαι και τυφλος 😂 για αυτο με μπερδεψε, συν οτι βγαζει και ηχο. Ευχαριστώ πααααρα πολυ!

Αυτή δεν έχεις ? Ο ενισχυτής δεν έχει μικρό καρφί και η έξοδος της κάρτας μεγάλο ?

us-1x2hr_front.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Oblivionist είπε

Αυτη, ναι.

Μπροστα εχει τη μεγαλη υποδοχη.

Τα out πισω ειναι πιο μικρα. Οχι 6.3" αλλα εν τελει ούτε και jack 3.5" 😛

αν εννοείς οτι κούμπωσες το καρφί σε rca πίσω είναι μεγάλο λάθος ....

Δημοσ.

Δυστυχώς ναι... Θα περιμενω το ανταπτορακι κι αμα εχει επιζησει, καλώς. Σε ευχαριστώ και παλι για τον χρονο σου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...