Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω ένα laptop το οποίο να είναι δυνατό για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω  σε

• βίντεο μοντάζ

• ταινίες, ίντερνετ 

•να έχει χώρο   για αποθήκευση  βίντεο  4k 

•καλή οθόνη  και επεξεργαστή 

•διάρκεια  μπαταρίας  επίσης  

τα χρήματά  που διαθέτω  ειναι εως 900 ευρο τι υπάρχει  εχω χαθεί  .... θελω να ειναι value for money η αγορα και να εχω και μια διάρκεια  στον χρόνο .....

όποιος  μπορεί  να μου προτείνει  laptop θα το εκτιμούσα  🥰🤟 

Ps : εχω δει για το Lenovo ThinkPad E480 το οποίο με καλύπτει  αρκετά  άλλα  δεν το βρίσκω για αγορά skroutz   kotsovolo klp 

Δημοσ.

Έτσι απλά και ενημερωτικά, χωρίς να έχω πρόταση, απλά σαν πληροφορία...

Laptop και αντοχή στο χρόνο ΔΕΝ συνάδουν

Μετά από google search για Lenovo ThinkPad E480 με επεγεργαστή i7-8550 ή i58250u ευτυχώς που δε τα βρίσκεις γιατί θα έκλεγες τα λεφτά σου.

Σε αφήνω στους εκλεκτούς συμφορουμίτες που ξεζουμίζουν τα λάπτοπ να σου δώσουν πρόταση

Δημοσ.

Από μια γρήγορη αναζήτηση

https://www.skroutz.gr/s/27344990/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ARH05-Ryzen-5-4600H-8GB-256GB-GeForce-GTX-1650-Ti-FHD-No-OS.html

729

Έχει θέση για δεύτερο σκληρό ώστε να επεκτείνεις την χωρητικότητα που χρειάζεσαι όπως και επίσης 2ο slot μνημης για να κάνεις επέκταση στα 16gb (θα στο συνιστούσα)

Πέρνα κάνε μια ερώτηση και στα παιδιά

Δημοσ.

Για να κάνεις 4Κ editing σε laptop χρειάζεσαι:

Cpu με πολλούς πυρήνες 
Ram από 16gb και πάνω
Ισχυρή κάρτα γραφικών.
Καλή οθόνη για να μπορείς να δείς με λεπτομέρεια την ώρα που κάνεις editing (η μια καλή εξτρά δεύτερη οθόνη) 
Ένα γρήγορο ssd-nvme για primary disk
Ένα μεγάλο δίσκο (2tb) και βάλε για scratch disk - αποθήκευση 

και επίσης και ένα καλό εξωτερικό δίσκο για να έχεις τη δουλειά σου σε backup (μη σου πω και ακόμα ένα backup σε κάποιο file server)

όλα αυτά μαζί και με προυπόθεση να έχεις και μεγάλη αυτονομία είναι δύσκολο να τα βρείς αυτή τη στιγμή - ειδικά την ώρα που θα ξεκινήσεις να κάνεις export στο premiere (η όποιο άλλο προγραμμα δουλευεις) το μηχάνημα θα αρχίσει να δουλεύει στο max , οπότε μην περιμένεις τεράστια αυτονομία με την μπαταρία που έχουν τα σημερινά μηχανήματα.

Θα κοιτούσα σε κάποιο laptop με ryzen cpu σαν αυτό https://elaptops.gr/shop/laptops/lenovo-laptops/lenovo-legion-5-15-82b1007vpb-ryzen-5-4600h-8gb-512-ssd-rtx-2060-fhd-ips-120hz-free-dos-black/ με προσθήκη επιπλέον ram και 2 tb δίσκου (και πάλι με χαλάει η cpu λίγο αλλά τες πα)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Cathyjones είπε

Se euxaristw  polu alla xepernaei thn timh pou mporw na dwsw allh lush den uparxei ??? 

Το καταλαβαίνω πως βγαίνεις εκτός budget , αλλά ρίξε μια ματιά στο αρχικό σου πόστ με τις απαιτήσεις-προδιαγραφές που έχεις :) 
Ζητάς 1/Φορητό 2/Δυνατότητα 4Κ editing 3/Ανάλογο αποθηκευτικό χώρο 4/Καλή οθόνη ανάλογη για το 4Κ editing 5/Αυτονομία

Επιλογές υπάρχουν για όλα σχεδόν τα βαλάντια , με τους ανάλογους συμβιβασμούς , τα βάζεις στη ζυγαριά και βλέπεις που μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις. Μπορείς και να διαβάσεις και απο εδώ και να πάρεις πληροφορίες για συγκεκριμένο μηχάνημα 

Εναλλακτικά είτε περιμένεις για μηχανήματα που μπορεί να βγαίνουν κατά περιόδους σε προσφορά σε καταστήματα (οπότε παρακολουθείς την αγορά και εδώ μέσα) , είτε κοιτάζεις για refurbished*  με εγγύηση , είτε μτχ (με ότι συνέπειες αυτό μπορεί να συνεπάγεται)

*Στην δική σου περίπτωση καλό μηχάνημα θα ήταν μτχ ενα lenovo thinkpad P50 με quadro gpu (το ξέρω καλά και είναι το προσωπικό μου laptop και πραγματικά "βγάζει δουλειά" που λέμε).
Μειονέκτημα - είναι βαρύ μηχάνημα και σχετικά "bulky" πάει περισσότερο σαν workstation παρά σαν φορητό.
(αυτά τα έβρισκες κοντά στα 400-500 ευρώ κάποτε , μέχρι που ο κερατάς ο louis rosmann ανέβασε ένα βίντεο στο σωλήνα με ένα τέτοιο που του πέταξε ενα μπουκάλι νερό και συνέχισε μετά να εργάζεται , ε την ίδια νύχτα πήραν επάνω 100-200 ευρώ τα P50)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/3/2021 στις 3:59 ΜΜ, Cathyjones είπε

Ψάχνω ένα laptop το οποίο να είναι δυνατό για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω  σε

• βίντεο μοντάζ

• ταινίες, ίντερνετ 

•να έχει χώρο   για αποθήκευση  βίντεο  4k 

•καλή οθόνη  και επεξεργαστή 

•διάρκεια  μπαταρίας  επίσης  

τα χρήματά  που διαθέτω  ειναι εως 900 ευρο τι υπάρχει  εχω χαθεί  .... θελω να ειναι value for money η αγορα και να εχω και μια διάρκεια  στον χρόνο .....

όποιος  μπορεί  να μου προτείνει  laptop θα το εκτιμούσα  🥰🤟 

Ps : εχω δει για το Lenovo ThinkPad E480 το οποίο με καλύπτει  αρκετά  άλλα  δεν το βρίσκω για αγορά skroutz   kotsovolo klp 

Ως 900 ευρω αυτη τη στιγμη απο Ελλαδα το δυνατοτερο laptop που μπορεις να βρεις ειναι αυτο, ομως δεν νομιζω οτι μπορει να καλυψει τις αναγκες σου (κυριως λογω GPU):

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/216753-hp-pavilion-15-ec1004nv-r7-4800h-8gb-512gb-gtx1650

Και αυτο το Lenovo ειναι vfm επισης (και αναβαθμισιμο σε RAM & SSD αν χρειαστει):

https://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=131494&pcode=SHOW_PROD131494

Εγω θα κοιτουσα για ενα σαν το παρακατω και με μια αναβαθμιση στη RAM ->16GB αν χρειαστει στο μελλον:

https://www.mgmanager.gr/laptops/99693-hp-omen-15-en0013dx-ryzen-7-4800h156-fhd-ips-144hz8gb512gb-ssdgtx-1660-ti-6gbwebcamwin10-home-mica-silver.html

Το Thinkpad E480 που αναφερεις ειναι κατα πολυ υποδεεστερο σε επιδοσεις απο τα παραπανω, οποτε αν το εχεις δοκιμασει και σε καλυπτει, θα εισαι ΟΚ και με αυτα...

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ.

Γνωρίζεις ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για το μοντάζ; Να δούμε τα requirements μήπως δεν χρειάζεσαι πραγματικά dedicated gpu;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...