oneofthem Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 έχω την ίδια ταινία σε δύο αντίγραφα και προσπαθώντας να αποφασίσω ποιο θα κρατήσω (και με το μάτι και με τα στοιχεία), παρατήρησα ότι έχουν το ίδιο duration ακριβώς παρότι το ένα είναι constant framerate σε 29,97 fps και το άλλο variable σε 23.976 fps (που κανονικά θα έπρεπε να βγάζουν διαφορετικό duration, κάνω λάθος;) δεν έχω χρόνο να ελέγξω αν υπάρχει κάποια διαφορά στο περιεχόμενο (διαφορετικό cut της ταινιάς πχ) αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές στη συγκεκριμένη περίπτωση κι εξάλλου η διάρκεια δεν είναι απλώς κοντά αλλά ακριβώς η ιδια αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επανάληψη των ίδιων frames στο ένα video όπως κάνανε παλιά στο 2:3 pulldown;
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 51 minutes ago, oneofthem said: έχουν το ίδιο duration ακριβώς παρότι το ένα είναι constant framerate σε 29,97 fps και το άλλο variable σε 23.976 fps (που κανονικά θα έπρεπε να βγάζουν διαφορετικό duration, κάνω λάθος;) Εξαρτάται απ' τον τρόπο που έχει γίνει η μετατροπή των FPS. 52 minutes ago, oneofthem said: αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επανάληψη των ίδιων frames στο ένα video όπως κάνανε παλιά στο 2:3 pulldown; Αν το πρωτότυπο είναι 23,976, ναι, έχουν προστεθεί καρέ στο 29,97. Αν μιλάμε για κινηματογραφική ταινία, κράτα το 24άρι, που κατά πάσα πιθανότητα είναι το πρωτότυπο.
oneofthem Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 ευχαριστώ, είναι ταινία - ντοκιμαντέρ μικρής οθόνης, σύγχρονης και για αυτό δεν είμαι σίγουρος ποιο framerate είναι το original κάθισα και είδα τα frames ένα προς ένα και φαίνεται πως τα παραπανίσια frames δεν είναι επανάληψη ή remix αλλά αυθεντικό υλικό οπότε νομίζω πως τελικά έχουν αφαρεθεί frames στο 23.976 fps αντίγραφο και τα δύο rip είναι καινούργια και τώρα πια δεν νομίζω πως υπάρχει συσκευή που δεν παίζει 29.97 και παίζει μόνο 23.976 οπότε δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του ripper (πρεπει να έχω ξανασυναντήσει τέτοιες περιπτώσεις) υπάρχει περίπτωση να κόψεις rip και να μην βάλεις keep source frame rate; για ποιο λόγο να το αλλάξεις; δηλαδή θα αλλοιώσεις το υλικό για να βγάλεις μικρότερο μέγεθος κόβοντας ένα σωρό frame;
CheOnWeb Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 1 hour ago, oneofthem said: δεν νομίζω πως υπάρχει συσκευή που δεν παίζει 29.97 και παίζει μόνο 23.976 Το DCP στις αίθουσες δεν παίζει 29.976. Μερικά δεν παίζουν ούτε 25fps. Ίσως πήγε σε κάποια αίθουσα ή φεστιβάλ και του τη ζήτησαν σε 24fps 1 hour ago, oneofthem said: ταινία - ντοκιμαντέρ μικρής οθόνης, σύγχρονης και για αυτό δεν είμαι σίγουρος ποιο framerate είναι το original Ποια είναι; Αν θέλεις στείλε link σε pm να το τσεκάρω κι εγώ. 1 hour ago, oneofthem said: δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του ripper Είναι από άλλον ripper? Μπορεί απλώς να έχει κάνει βλακεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα