Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους .Θέλω ν αναφέρω το εξης πρόβλημα:

Έχω ενα πύργο απο το 2012 φοράει ι5 3470, 4χ4gb vengeance (να σημειωθει μια σημαντικη λεπτομερεια που θα παιξει ρόλο αργότερατα δυο απο τα 4 κιτ αγοραστηκν μετα απο 5 χρονια ισως να εχουν καοια διαφορα οχι στο χρονισμο),μια decent μητρικη του 2012 msi ,ενα bronze τροφοδοτικο 450 corsair  και 2 overkill που εκανα πριν 4 χρονια οντας άπερος ακόμα μια υδρόψυξη αρκετα δυνατη h100ι v2 corsair κ ενα gpu msi 1060 gamingx6gb, 1 σατα κ 1 ssd kingston .Εδω κ 1 χρονο καθε τοσο όταν ανοιγω το pc κανει μονο του συνεχομενες επανεκκινησεις και δε δινει εικόνα.Μετα απο τσεκαρισμα ολων των καλοδίων στις συνδεσεις η λίγο κουνημα του πυργου (γελάω σε αυτο το σημειο αλλα ειναι η αλήθεια) εφτιαχνε και εδινε τελικά εικόνα λεγοντας μου οτι απετυχαν οι προηγουμενες overclock ρυθμισεις εγιναν reset και ανοιγε κανονικα .Εγω ομως ποτε δεν ειχα κανει oc και αφου το παθενε συνεχεια και γινοντουσαν reset οι ρυθμισεις ενας λόγος παραπανω να μην εχουν πειραχτει ποτε οι oc ρθμισεις .Προχθες μου εκανε το ιδιο και τελικα μετα απο 2 μερες μου εδωσε εικονα και τα windows  δε ξεκινησαν ποτε .Ζηταει repair  το οποιο προσπαθηγσα να κανω με πολλους τροπους αφου μπουταρα στικακι σε UEFI  κλπ και δε τα καταφερα.Προσπαθω τωρα να κανω φορματ και μου αναγνωριζει τους δυο δισκους που εχω χωρις τα επιμερους διαμερισματα που συνιθζεται να σβηνεις πριν το φορματ και με τον primary disk που θα μπει το υστημα να τον εμφανιζει τελείως κενο .Εγλω δεν εσβησα ποτε τα windows εκτος αν το εκανα αθελα μου στη προσπαθεια για repair.Οταν τωρα προσπαθω και παταω δημιουργια πανω στον primary  για το φορματ δε με αφηνει και μο βγαζει καποια ερορς.Το ερωτημα ειναι αφ ενος τι φταει στο hardware και προκληθηκε ολο αυτο ? σκεπτομαι μηπως τρεχει κατι με ραμ κιτσ η τη συνδεσμολογια των δισκων ,μετ το μυαλο μου θα πηγαινε σε τροφοδοτικο οτι δεν ειχε δυναμη να στηριξει ολα αυτα.Κ αφ ετερου τι κανω τωρα γ αρχη προκειμενου να καταφερω να το κανω φορματ .Αν εχει καποιος καποια προταση ευπροσδεκτη.Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Εδώ είναι σύνθετο το πρόβλημα και δε βγαίνει άκρη εύκολα. Θα σου πω πάντως οτι μπορεί να ξεκίνησε από το CX600 (σαν αστάθειες ρεύματα και οβερκλοκ προφανώς του προφιλ που δίνουν τα bios αυτόματα)

και στη συνέχεια να εμφάνισε πρόβλημα κάποιος σκληρός δίσκος για παράδειγμα από αυτά τα άναψε σβήσε.

Το οτι έβαλες στικάκι και δοκίμασες διάφορα χωρίς να έχεις σαφή εικόνα το τι κάνεις δεν είναι ενθαρρυντικό. Μπορεί και να πείραξες την παλιά εγκατάσταση μπορεί και όχι. 

• Like 2
Δημοσ.

Αν μπορείς δοκίμασε ενα άλλο τροφοδοτικό.Βγαλε όλες τις μνημες και αφησε μονο μια.Εαν εχεις παλι πρόβλημα δοκίμασε άλλη (απο το άλλο ζευγαρι).Εαν παλι εχει προβλημα φτιαξε ενα live usb,μπουταρε απο εκει και τσεκαρε μνημες και σκληρους.Επίσης κανε οπτικο έλεγχο στην μητρική για σκασμενους πυκνωτές

• Like 2
Δημοσ.

Εκτος του τροφοδοτικου που σωστα σου εχει προταθει ηδη απο τα παιδια στα προηγουμενα ποστ,κανε το εξης απλο.

Βγαλε τα παντα (καρτα γραφικων,μνημες,δισκους κλπ)

Βγαλε και τη μπαταρια και αλλαξε τη με μια καινουργια.

Μετα ξεκινα και βαλε το δισκο που θα περασεις windows κι ενα σετακι μνημες.Τιποτε αλλο.Προσπαθησε να κανεις εγκτασταση απο το στικακι σου.

Και μας ενημερωνεις.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 7/3/2021 στις 12:16 ΠΜ, hoodrich είπε

Μετα απο τσεκαρισμα ολων των καλοδίων στις συνδεσεις η λίγο κουνημα του πυργου (γελάω σε αυτο το σημειο αλλα ειναι η αλήθεια) εφτιαχνε και εδινε τελικά εικόνα

Βραχυκύκλωμα μου κάνει , η το psu έχει κλατάρει και δεν μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά στο rail των 12v , όπως έγραψαν και άνωθεν.
Τσέκαρε επίσης και το i/o shield αν ακουμπαει περίεργα στο case η στο mobo και αν έχει στραβώσει κάποιο έλασμα και ακουμπαει σε καμιά θυρα usb.

Επόμενο βήμα ξυλώνεις τα πάντα -ακόμα και την κάρτα γραφικών - και δοκιμάζεις με ένα άλλο καλό τροφοδοτικό να μπουτάρεις μόνο με το κύκλωμα γραφικών της cpu (αν και κατάπως φαντάζομαι ίσως θα πρέπει να πας σε καθαρή εγκατάσταση). Μετά προσθέτεις ενα -ενα τα parts της σύνθεσης που έχεις και παρακολουθείς το σύστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...