Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, vampira είπε

floppy drive! Είναι πράγματι ακραίο

🤐 
Τόσο extreme build απαιτεί τεράστιο expertise, επίπεδο stefan etienne - και βάλε.

• Like 3
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

φιλε @xsterg δε θα ασχοληθω αλλο με το να σου απανταω περισσοτερο καθως ειδα απο τα σχολια που κανεις μεσω του προφιλ σου ποσο είρωνας είσαι .Αναφορικα με @greekfragma δεν εχω τιποτα μαζι σου ισα ισα ησουν ευγενεστατος και καλοπροαίρετος φαινεται απο το τροπο που μου μιλησες οτι κατεχεις το σπορ και οτι εχεις γνωσεις πανω στη δουλεια και δε ξεπετας κατι οταν είναι να το κανεις,απλα νομιζω ειναι δικαίωμα μου να θελω να βρω κατι πιο στα μέτρα μου , δεν νομίζω να ανεφερα πουθενα οτι πληρώνω με τυρόπιτα όπως ανέφερε ενας φίλος παραπάνω ίσα ίσα μπορεις να το αποδειξεις κ εσύ οτι σου πρότεινα  πως διατίθεμαι να δώσω μεχρι κ 60 ευρω,ένα ποσό σεβαστό κατ εμένα που πολλοι θα σου κανουν τη δουλεια γ αυτά τα λεφτά,μιλώ για ενα στησιμο κ ενα βοοτ ετσι. Κατανοω απολυτα οτι η αγορα εξω ειδικα στο ελευθερο επαγγελμα μπορει να κυμαίνεται πιο ψηλα απλα εγω εχω ενα ταβανι για τα δικα μου γουστα.Απο εκει κ περα για οσους αναρωτηθηκαν γιατι  λοιπον δε το παω σ ενα εξουσιοδοτημενο σερβις οπως και αυτο του e-shop μαλλον δε διαβασαν το αρχικο μ μυνημα ,δε πιστευω οτι δε θα κανουν καλη δουλεια απλα δυσκολευομαι να εμπιστευτω κατι που δε θα το βλεπω την ωρα που γινεται γιατι εχω ακουμπησει αρκετα λεφτα.Αναφορικα με τη περιγραφη μου σαν ακραιο build που εσπευσαν καποιοι κακοπροαιρετοι να κακολογησουν ,για τη δικη μ τσεπη και γουστα το να αφησεις 1.2κ για πυργο χωρις να συμπεριλαμβανεται σ αυτη τη τιμη το water cooling και το gpu για μενα ειναι ακραιο κ overkill για τους περισσοτερους εκει εξω,με αυτη την έννοια εκφραστηκα,δε καταλαβαινω λοιπον το λογο της αναστάτωσης .

Δημοσ.

το να συγκρίνεις την δουλειά ενος τεχνικού που θα είσαι παρόν με ένα "e-shop" που ο συναρμολογητης έχει δεκάδες pc μπροστά του να φτιάξει για ενα μισθό πείνας είναι τουλάχιστον άκυρο

εδω είναι και το πρόβλημα ζηταμε ποιοτική δουλειά αλλα δεν ξέρουμε να την αξιολογησουμε πόσο μαλλον να την πληρώσουμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά παιδία ηρεμίστε λιγάκι. 

Οι περισσότεροι εδώ μέσα χομπίστες είμασετε με τα PC και ξαφνικά γίνανε όλοι επαγγελματίες για να βγάλουν 100ευρω από ένα build. 

Ποιοτική δουλεία για 2ώρες για κάτι τοσο trivial το 2021, ούτε 50€ δεν κοστίζει. 

Calma πέσατε να το φάτε όλοι το παιδί. 

50€ την ώρα ούτε οι ψυχολόγοι δεν παίρνουν, σίγα μην πάρουν οι home pc builders το 2021 που μέσω video βάζω και των 60 χρονών πατέρα μου και έστησε PC .

Επεξ/σία από Aekkosto
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Aekkosto είπε

Οι περισσότεροι εδώ μέσα χομπίστες είμασετε με τα PC και ξαφνικά γίνανε όλοι επαγγελματίες για να βγάλουν 100ευρω από ένα build. 

Ποιοτική δουλεία για 2ώρες για κάτι τοσο trivial το 2021, ούτε 50€ δεν κοστίζει. 

50€ την ώρα ούτε οι ψυχολόγοι δεν παίρνουν, σίγα μην πάρουν οι home pc builders το 2021 που μέσω video βάζω και των 60 χρονών πατέρα μου και έστησε PC .

Ας το κάνει μονος του να μάθει κιόλας και να βγάζει μεροκάματο απο άλλους που δεν ξέρουν.

Τι το συζητάμε;

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Aekkosto είπε

Προσωπικά απορώ , γιατί δεν το κάνει μόνος του να γλυτώσει τα 60ευρώ βλέποντας τα 10δες youtube tutorial?

Το λέω γιατί αφού έχει αξιολογήσει &  τιμολογήσει την εργασία τι τον εμποδίζει να πάρει ένα κατσαβίδι και να συναρμολογήσει? Αν δεν έχει κατσαβίδι , του δανείζω δωρεάν. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.2κ στον πύργο με τις τιμές που παίζουν γενικά το τελευταίο διάστημα δεν το λες και ακραίο, ειδικά αν θέλησες να βάλεις τελευταίας γενιάς πράγματα . Τέλος πάντων καλά κάνεις κ αναρωτιέσαι μήπως σου φάνε τπτ αλλά η απάντηση που έδωσε ένας φίλος παραπάνω για τα serial numbers νομίζω καλύπτει τις ανάγκες σου. 
Τώρα από εκεί κ πέρα , μπήκατε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης η οποία δεν έχει κ νόημα. Αν θέλεις το δίνεις κάπου έξω ή βρίσκεις κάποιον γνωστό κ το κάνετε μαζί, ή τον φέρνεις σπίτι σου κτλπ. Όπως καταλαβαίνεις κάθε ένα από αυτά έχει την δική του τιμή και τα δικά του έξοδα.  

Επεξ/σία από yiatsek
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, yiatsek είπε

1.2κ στον πύργο με τις τιμές που παίζουν γενικά το τελευταίο διάστημα δεν το λες και ακραίο, ειδικά αν θέλησες να βάλεις τελευταίας γενιάς πράγματα . Τέλος πάντων καλά κάνεις κ αναρωτιέσαι μήπως σου φάνε τπτ αλλά η απάντηση που έδωσε ένας φίλος παραπάνω για τα serial numbers νομίζω καλύπτει τις ανάγκες σου. 
Τώρα από εκεί κ πέρα , μπήκατε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης η οποία δεν έχει κ νόημα. Αν θέλεις το δίνεις κάπου έξω ή βρίσκεις κάποιον γνωστό κ το κάνετε μαζί, ή τον φέρνεις σπίτι σου κτλπ. Όπως καταλαβαίνεις κάθε ένα από αυτά έχει την δική του τιμή και τα δικά του έξοδα.  

Και άλλη ευθύνη, γιατί πες βρίσκεις έναν να στο κάνει δωρεάν, αν κάνει πατάτα τι θα του πεις θα τον αναγκάσεις να στο πληρώσει, ούτε καν.

Γι' αυτό πας σε μαγαζιά που κάνουν την συναρμολόγηση ή πληρώνεις τεχνικό γιατί εκεί φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προξενήσουν.

• Like 4
Δημοσ.

Στο κοτσοβολο αν δε θελει  εχει προσφορα  εεεε nevermind καλη τυχη οποιος ασχοληθει . Εγω απο αυτα που διαβασα δε θα αναλαμβανα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ειπε ο Νονος,πηγαινε στο e-shop ,το αναφερω μονο επειδη εχουν πολλους υπαλληλους και θα αργησουν πολυ λιγοτερο απο ολους. Και μην εχεις φοβιες,μπορει το καταστημα αυτο σε καποια πραγματα να εχει τσιμπημενες τιμες,αλλα ενταξει δεν ειναι γκανκστερ να σου φανε το υλικο και να στο αλλαξουν με φτηνοτερο,αυτα λεγονται φοβιες στην ψυχολογια.

Παρε με το κινητο φωτο καθε hardware ξεχωριστα να σου φυγει ο φοβος,ζητησε προκαταβολικα ποσο θα κοστισει να ξερεις και εισαι ενταξει.

( Παρεμπιπτοντως, επειδη παρομοιασε καποιος το e-shop με το Πλαισιο και επειδη σαν καταναλωτης θελω να ειμαι δικαιος,δεν κανει επαναπροσαρμογες στις τιμες οταν προλαβεις και αγορασεις κατι φτηνοτερα πριν ανατιμηθει το e-shop. Τις προαλλες,αγορασα επεξεργαστη με βραδινη παραγγελια μεσω email και βλεπω την επομενη ημερα το ιδιο προιον 25 ευρω πανω.Αλλα εμενα μου ηρθε κανονικα και εντιμα στην τιμη που το παρηγγειλα.Δεν εχω προβλημα να ποσταρω και την αποδειξη αν καποιος θελει.Σε αυτου του τυπου τις (α)τιμιες,(λογοπαιγνιο) το Πλαισιο ειναι σε class of it own undefeated. :) )

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις παραλαβεις , τρεξε ενα εργαλειο συλλογης πληροφοριων του υπολογιστη σου, πχ με https://www.hwinfo.com/download/ και συγκρινε με αυτα που παρηγγειλες.

Επισης με  benchmarks τυπου https://cpu.userbenchmark.com/ , https://gpu.userbenchmark.com/ https://ssd.userbenchmark.com/ https://ram.userbenchmark.com/, βλεπεις αντιστοιχα εξαρτηματα με τα δικα σου ,τι νουμερα πανω κατω βγαζουν.

Επεξ/σία από Damianus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, hoodrich είπε

φιλε @xsterg δε θα ασχοληθω αλλο με το να σου απανταω περισσοτερο καθως ειδα απο τα σχολια που κανεις μεσω του προφιλ σου ποσο είρωνας είσαι .Αναφορικα με @greekfragma δεν εχω τιποτα μαζι σου ισα ισα ησουν ευγενεστατος και καλοπροαίρετος φαινεται απο το τροπο που μου μιλησες οτι κατεχεις το σπορ και οτι εχεις γνωσεις πανω στη δουλεια και δε ξεπετας κατι οταν είναι να το κανεις,απλα νομιζω ειναι δικαίωμα μου να θελω να βρω κατι πιο στα μέτρα μου , δεν νομίζω να ανεφερα πουθενα οτι πληρώνω με τυρόπιτα όπως ανέφερε ενας φίλος παραπάνω ίσα ίσα μπορεις να το αποδειξεις κ εσύ οτι σου πρότεινα  πως διατίθεμαι να δώσω μεχρι κ 60 ευρω,ένα ποσό σεβαστό κατ εμένα που πολλοι θα σου κανουν τη δουλεια γ αυτά τα λεφτά,μιλώ για ενα στησιμο κ ενα βοοτ ετσι. Κατανοω απολυτα οτι η αγορα εξω ειδικα στο ελευθερο επαγγελμα μπορει να κυμαίνεται πιο ψηλα απλα εγω εχω ενα ταβανι για τα δικα μου γουστα.Απο εκει κ περα για οσους αναρωτηθηκαν γιατι  λοιπον δε το παω σ ενα εξουσιοδοτημενο σερβις οπως και αυτο του e-shop μαλλον δε διαβασαν το αρχικο μ μυνημα ,δε πιστευω οτι δε θα κανουν καλη δουλεια απλα δυσκολευομαι να εμπιστευτω κατι που δε θα το βλεπω την ωρα που γινεται γιατι εχω ακουμπησει αρκετα λεφτα.Αναφορικα με τη περιγραφη μου σαν ακραιο build που εσπευσαν καποιοι κακοπροαιρετοι να κακολογησουν ,για τη δικη μ τσεπη και γουστα το να αφησεις 1.2κ για πυργο χωρις να συμπεριλαμβανεται σ αυτη τη τιμη το water cooling και το gpu για μενα ειναι ακραιο κ overkill για τους περισσοτερους εκει εξω,με αυτη την έννοια εκφραστηκα,δε καταλαβαινω λοιπον το λογο της αναστάτωσης .

γιατί το να παραγγηελεις κάποια κομμάτια ακριβά για να χτίσεις ένα πισι απαιτεί και εμπειρία όχι μόνο χρήστη αλλά και

λίγο στο χτίσιμο-δεσιμο ενός πισι.... 

και τέλος είσαι σίγουρος ότι ότι έχεις πάρει είναι συμβατό μεταξύ τους???πήρες κάποια γνώμη έμπειρου ??

Επεξ/σία από kostasbm
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

γιατί το να παραγγηελεις κάποια κομμάτια ακριβά για να χτίσεις ένα πισι απαιτεί και εμπειρία όχι μόνο χρήστη αλλά και

λίγο στο χτίσιμο-δεσιμο ενός πισι.... 

και τέλος είσαι σίγουρος ότι ότι έχεις πάρει είναι συμβατό μεταξύ τους???πήρες κάποια γνώμη έμπειρου ??

Καλα λεει ο φιλος εδω,αν θελεις,πες μας ακριβως τι πηρες να δουμε αν θα εχεις θεμα ασυμβατοτητας.

Επεξ/σία από benign
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...