tilaverboy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Έχει μπει σε κανέναν το εν λόγω επίδομα? Με όσους μίλησα σε κανέναν δεν πιστώθηκε, ενώ έπρεπε να μπει από χθες. Ευχαριστώ πολύ.
marva Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Η απαξίωση και ο εμπαιγμός στους επιστήμονες έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χθες μπήκα στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά δεν βρήκα κάποια πληροφορία για την εξέλιξη της υπόθεσης και την πορεία της αίτησής μου. Δοκίμασε κι εσύ, μήπως είσαι πιο τυχερός. Πάντως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν ήταν να μπουν τα χρήματα σε κάποιους λογαριασμούς, έστω και μετά τους απαράδεκτους "κόφτες", θα είχε προηγηθεί ορυμαγδός ειδήσεων του τύπου "οι επιστήμονες πάνε ταμείο", "γεμίζουν οι τσέπες των επιστημόνων" και άλλα παρόμοια άθλια και γλοιώδη ταρατατζούμ. Μακάρι να κάνω λάθος. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από marva 3
tilaverboy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, marva είπε Η απαξίωση και ο εμπαιγμός στους επιστήμονες έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χθες μπήκα στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά δεν βρήκα κάποια πληροφορία για την εξέλιξη της υπόθεσης και την πορεία της αίτησής μου. Δοκίμασε κι εσύ, μήπως είσαι πιο τυχερός. Πάντως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν ήταν να μπουν τα χρήματα σε κάποιους λογαριασμούς, έστω και μετά τους απαράδεκτους "κόφτες", θα είχε προηγηθεί ορυμαγδός ειδήσεων του τύπου "οι επιστήμονες πάνε ταμείο", "γεμίζουν οι τσέπες των επιστημόνων" και άλλα παρόμοια άθλια και γλοιώδη ταρατατζούμ. Μακάρι να κάνω λάθος. Ναι αλλά στις εισφορές και στην εφορία πρέπει να είμαστε εντάξει στις πληρωμές μας. Τον ΟΑΕΔ και τη στέγη δεν καταλαβαίνω τι τα πληρώνουμε. Μπήκα στον εργάνη. Γράφει ότι η αίτηση σας υποβλήθηκε αλλά τίποτα παραπάνω δεν γράφει. Καλά αυτά τα σχόλια οι επιστήμονες πάνε ταμείο είναι γελοία. Δεν μας τα χαρίζουν. Τα έχουμε πληρώσει αυτά τα χρήματα μέσω εισφορών. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από tilaverboy 1
marva Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Ναι αλλά στις εισφορές και στην εφορία πρέπει να είμαστε εντάξει στις πληρωμές μας. Τον ΟΑΕΔ και τη στέγη δεν καταλαβαίνω τι τα πληρώνουμε. Μπήκα στον εργάνη. Γράφει ότι η αίτηση σας υποβλήθηκε αλλά τίποτα παραπάνω δεν γράφει. Καλά αυτά τα σχόλια οι επιστήμονες πάνε ταμείο είναι γελοία. Δεν μας τα χαρίζουν. Τα έχουμε πληρώσει αυτά τα χρήματα μέσω εισφορών. Εχεις δίκιο. Η υποχρεωτική εισφορά των 10 ευρώ που πρέπει να πληρώνουμε ανά μήνα υποτίθεται ότι προορίζεται για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς δραστηριότητα, όμως οι προϋποθέσεις είναι τόσο αυστηρές, που στην πράξη κανένας δεν μπορεί να το λάβει. Έτσι, τα χρήματά μας συσσωρεύονται στον συγκεκριμένο ειδικό λογαριασμό κι από εκεί κατευθύνονται στη γνωστή καταβόθρα. Ο ΔΣΑ υπέβαλε αίτημα λογοδοσίας και μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείρισή του από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, αλλά δεν έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις. Αν λάβουμε επίσης υπ' όψιν τη διαρκή σπέκουλα περί επιστημόνων-φοροφυγάδων, όλα "κουμπώνουν" μια χαρά... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από marva
tilaverboy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Επικοινώνησα με το σύλλογο μας και εδώ και στην Αθήνα αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται. Τα χρήματα έπρεπε να μπουν 05/03 . Μαντεύω ότι χρήματα έκαναν φτερά. Ας μη μας τα δώσουν. Ας μην παγώσουν εισφορές. Ας βγουν να ζητήσουν 1 συγγνώμη που έφαγαν τα χρήματα μας και όλα καλά. 1
marva Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 18 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Επικοινώνησα με το σύλλογο μας και εδώ και στην Αθήνα αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται. Τα χρήματα έπρεπε να μπουν 05/03 . Μαντεύω ότι χρήματα έκαναν φτερά. Ας μη μας τα δώσουν. Ας μην παγώσουν εισφορές. Ας βγουν να ζητήσουν 1 συγγνώμη που έφαγαν τα χρήματα μας και όλα καλά. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή και η όλη στάση απέναντι στους επιστήμονες είναι τόσο απαξιωτική, που με εξοργίζει. Θυμήσου τα 800 ευρώ του περασμένου Απριλίου που τα πήρε ο άνεμος, τα 600 ευρώ της ψευτοκατάρτισης μέσω συγκεκριμένων "φορέων" (στην πλειοψηφία τους αεριτζήδων), την τωρινή κοροϊδία της "ενίσχυσης" των 400 ευρώ (που είχαν εξαγγείλει από τον Οκτώβριο) και τη μη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. ΟΧΙ, δεν πρέπει να τους δώσουμε άφεση για τον διαρκή εμπαιγμό και τα χρήματά μας που κατέφαγαν. Ούτε με μια συγγνώμη μπορούν να αντισταθμιστούν τα περίπου 1.200 ευρώ που ο καθένας από εμάς τους έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια σαν πρόσθετο χαράτσι. Όπως δε είναι γνωστό, "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο". Ας μη παραιτηθούμε! 2 1
tilaverboy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, marva είπε Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή και η όλη στάση απέναντι στους επιστήμονες είναι τόσο απαξιωτική, που με εξοργίζει. Θυμήσου τα 800 ευρώ του περασμένου Απριλίου που τα πήρε ο άνεμος, τα 600 ευρώ της ψευτοκατάρτισης μέσω συγκεκριμένων "φορέων" (στην πλειοψηφία τους αεριτζήδων), την τωρινή κοροϊδία της "ενίσχυσης" των 400 ευρώ (που είχαν εξαγγείλει από τον Οκτώβριο) και τη μη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. ΟΧΙ, δεν πρέπει να τους δώσουμε άφεση για τον διαρκή εμπαιγμό και τα χρήματά μας που κατέφαγαν. Ούτε με μια συγγνώμη μπορούν να αντισταθμιστούν τα περίπου 1.200 ευρώ που ο καθένας από εμάς τους έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια σαν πρόσθετο χαράτσι. Όπως δε είναι γνωστό, "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο". Ας μη παραιτηθούμε! Αν πάρεις τηλέφωνο θα κυλήσει ένα δάκρυ. Παίρνεις το υποικ σου λένε όχι εμείς η ααδε. Παίρνεις την ααδε όχι εμείς ο ΟΑΕΔ. Παίρνεις τον ΟΑΕΔ σου λένε όχι εμάς το σύλλογο σας. Παίρνεις τον σύλλογο σου και σου λένε την ααδε περιμένουμε. Ένα αέναο γαϊτανάκι που κατέστρεψε το κράτος. Και όλοι αυτοί οι υπέροχοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από μας. 1
marva Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Αν πάρεις τηλέφωνο θα κυλήσει ένα δάκρυ. Παίρνεις το υποικ σου λένε όχι εμείς η ααδε. Παίρνεις την ααδε όχι εμείς ο ΟΑΕΔ. Παίρνεις τον ΟΑΕΔ σου λένε όχι εμάς το σύλλογο σας. Παίρνεις τον σύλλογο σου και σου λένε την ααδε περιμένουμε. Ένα αέναο γαϊτανάκι που κατέστρεψε το κράτος. Και όλοι αυτοί οι υπέροχοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από μας. Πίστεψέ με, το δάκρυ μου κυλάει όταν βλέπω όλους εμάς τους επιστήμονες, που λιώσαμε πάνω στα βιβλία και τη σκληρή δουλειά, με μεταπτυχιακά, εμπειρία και προϋπηρεσία σε τομείς ευθύνης, να αγωνιούμε για 400 ευρώ και να βιώνουμε τη διαρκή ταπείνωση να τους παρακαλάμε να καταδεχτούν να μας ελεήσουν όχι γιατί είμαστε αργόμισθοι και κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες, αλλά γιατί μας έχουν απαγορεύσει την εργασία τάχα λόγω πανδημίας (τα υπεργεμάτα λεωφορεία λ.χ. κάνουν πως δεν τα βλέπουν). Πάντως, το θέμα ανακινήθηκε και σήμερα είδα κάποια σχετικά δημοσιεύματα. Λες να μας διαβάζουν κάποιοι; 1
tilaverboy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, marva είπε Πίστεψέ με, το δάκρυ μου κυλάει όταν βλέπω όλους εμάς τους επιστήμονες, που λιώσαμε πάνω στα βιβλία και τη σκληρή δουλειά, με μεταπτυχιακά, εμπειρία και προϋπηρεσία σε τομείς ευθύνης, να αγωνιούμε για 400 ευρώ και να βιώνουμε τη διαρκή ταπείνωση να τους παρακαλάμε να καταδεχτούν να μας ελεήσουν όχι γιατί είμαστε αργόμισθοι και κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες, αλλά γιατί μας έχουν απαγορεύσει την εργασία τάχα λόγω πανδημίας (τα υπεργεμάτα λεωφορεία λ.χ. κάνουν πως δεν τα βλέπουν). Πάντως, το θέμα ανακινήθηκε και σήμερα είδα κάποια σχετικά δημοσιεύματα. Λες να μας διαβάζουν κάποιοι; Ας κόβανε τις εισφορές. Είναι παράλογο. Δεν θέλει μαθηματική διάνοια να σκεφτεί κάποιος ότι και να μας τα δώσουν σε δυο βδομαδες θα πληρώσουμε τον εφκα. Επαίτες μας έκαναν. Επαίτες της επιστρεπτέας. Ζήτησα εγώ να πάρω δάνειο από το κράτος και δεν το θυμάμαι; Εγώ ζήτησα να παγώσουν οι εισφορές αφού βάση καδ αποτελώ πληττόμενος για να πάρω μια καλή ανάσα ώστε να μπορέσω να προσφέρω όσα πρέπει και θέλει το κράτος. Δεν μπορεί να υπολειτουργώ και να θες να σου πληρώσω 2500 ευρώ εισφορές σε έναν χρόνο. 3
tilaverboy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Εγκρίθηκε η αίτηση. Κυριάκο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Με αυτά τα λεφτά θα πληρώσω εισφορές τον σύλλογο την ΔΕΗ το σηματάκι την ασφάλεια του αυτοκινήτου το ενοίκιο του σπιτιού μου και το ενοίκιο της δουλειάς Την ΔΕΗ της δουλειάς . 😂
kirileman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Γιούπι! Στις 9/3/2021 στις 10:35 ΜΜ, tilaverboy είπε Ας κόβανε τις εισφορές. Είναι παράλογο. Δεν θέλει μαθηματική διάνοια να σκεφτεί κάποιος ότι και να μας τα δώσουν σε δυο βδομαδες θα πληρώσουμε τον εφκα. Επαίτες μας έκαναν. Επαίτες της επιστρεπτέας. Ζήτησα εγώ να πάρω δάνειο από το κράτος και δεν το θυμάμαι; Εγώ ζήτησα να παγώσουν οι εισφορές αφού βάση καδ αποτελώ πληττόμενος για να πάρω μια καλή ανάσα ώστε να μπορέσω να προσφέρω όσα πρέπει και θέλει το κράτος. Δεν μπορεί να υπολειτουργώ και να θες να σου πληρώσω 2500 ευρώ εισφορές σε έναν χρόνο. Εγώ ζητάω κούρεμα, αλλά δεν αφήνει η τρόικα. Όπως δεν αφήνει και τις 120 δόσεις. Πάλι καλά που μας επιτρέπει να αναπνέουμε. Ζήτω το 1821!
maletianoi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Καλησπερα μπηκαν σε καποιον τα χρηματα? Που βλεπουμε αν εγκριθηκε η αιτηση? Ευχαριστω
marva Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Εγκρίθηκε η αίτηση. Κυριάκο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Με αυτά τα λεφτά θα πληρώσω εισφορές τον σύλλογο την ΔΕΗ το σηματάκι την ασφάλεια του αυτοκινήτου το ενοίκιο του σπιτιού μου και το ενοίκιο της δουλειάς Την ΔΕΗ της δουλειάς . 😂 Χαίρομαι που εγκρίθηκε η αίτησή σου! Η δική που απορρίφθηκε λόγω μη μειωμένου τζίρου - δηλαδή μπήκε ο κόφτης του οικογενειακού εισοδήματος. Ετσι, είμαι πια και επίσημα "εξαρτώμενο μέλος" με τη βούλα των κρατικών ψαλιδοχέρηδων που έχουν δαγκώσει τα χρήματά μας για τα καλά. Ακόμη και από το ύψος της ενίσχυσης (το χαμηλότερο ποσό από όσα έχουν δοθεί) φαίνεται ξεκάθαρα η αξιακή κλίμακα των κυβερνώντων. Όπως ήδη έχω τονίσει, είναι ολοφάνερη η περιφρόνηση και απαξίωση των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων από ένα κράτος - διαχρονικά - κομπλεξικών, αμόρφωτων, πλην καλά δικτυωμένων εραστών της κουτάλας. Αλήθεια, για να γυρίσουμε στα πρακτικά προβλήματα, επιστρεπτέες πήρες; Μόλις τώρα, maletianoi είπε Καλησπερα μπηκαν σε καποιον τα χρηματα? Που βλεπουμε αν εγκριθηκε η αιτηση? Ευχαριστω https://supportemployees.services.gov.gr/ Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ 1
maletianoi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, marva είπε Χαίρομαι που εγκρίθηκε η αίτησή σου! Η δική που απορρίφθηκε λόγω μη μειωμένου τζίρου - δηλαδή μπήκε ο κόφτης του οικογενειακού εισοδήματος. Ετσι, είμαι πια και επίσημα "εξαρτώμενο μέλος" με τη βούλα των κρατικών ψαλιδοχέρηδων που έχουν δαγκώσει τα χρήματά μας για τα καλά. Ακόμη και από το ύψος της ενίσχυσης (το χαμηλότερο ποσό από όσα έχουν δοθεί) φαίνεται ξεκάθαρα η αξιακή κλίμακα των κυβερνώντων. Όπως ήδη έχω τονίσει, είναι ολοφάνερη η περιφρόνηση και απαξίωση των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων από ένα κράτος - διαχρονικά - κομπλεξικών, αμόρφωτων, πλην καλά δικτυωμένων εραστών της κουτάλας. Αλήθεια, για να γυρίσουμε στα πρακτικά προβλήματα, επιστρεπτέες πήρες; https://supportemployees.services.gov.gr/ Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα