Rpanagos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Εχω διαβασει αρκετα πραγματα που γράφονται αλλα δεν ειμαι καλυμμένος. Ειμαι αγοραστης...(δεν εχω ξανακανει την διαδικασια) Και θελω να παρω ενα αυτοκινητο. Απο οτι εχω καταλαβει το καλυτερο ειναι να παω σε ενα γραφειο που κανει διεκπεραιώσεις.(οποτε προς εκει θα κινηθουμε). Μιας και δεν υπαρχει χρονος για ολα τα αλλα (ΚΕΠ,Υπουργειο) 1)Εγω τι εγγραφα θα πρεπει να εχω μαζι μου; 2)ΟΛΑ γινονται στο γραφειο? 3)Ποια ειναι τα βηματα που θα πρεπει να ακολουθησω μεχρι την στιγμη που θα εχω τα κλειδια στο χερι? Και κατι ακομα, μετα την μεταβιβαση εκτος απο ασφαλεια πρεπει να το περασω κτεο στο ονομα μου?
xsterg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 τι γραφειο και κουραφεξαλα. με την ταυτοτητα σου εσυ πας στο συγκοινωνιων της περιοχης σου και κανετε την μεταβιβαση. συννενοηθειτε για τον τροπο πληρωμης του αυτοκινητου και εισαι οκ. υποθετω οτι προκειται περι μεταχειρισμενου αυτοκινητου. εναλλακτικα πας σε κεπ. αλλα εκει καθυστερει λιγο η διαδικασια. 1
Rpanagos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, xsterg είπε τι γραφειο και κουραφεξαλα. με την ταυτοτητα σου εσυ πας στο συγκοινωνιων της περιοχης σου και κανετε την μεταβιβαση. συννενοηθειτε για τον τροπο πληρωμης του αυτοκινητου και εισαι οκ. υποθετω οτι προκειται περι μεταχειρισμενου αυτοκινητου. εναλλακτικα πας σε κεπ. αλλα εκει καθυστερει λιγο η διαδικασια. Ναι αλλά αυτό γίνεται αυθημερόν; Και μετά; Μόνο ασφάλεια;
meletis_m Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, Rpanagos είπε Εχω διαβασει αρκετα πραγματα που γράφονται αλλα δεν ειμαι καλυμμένος. Ειμαι αγοραστης...(δεν εχω ξανακανει την διαδικασια) Και θελω να παρω ενα αυτοκινητο. Απο οτι εχω καταλαβει το καλυτερο ειναι να παω σε ενα γραφειο που κανει διεκπεραιώσεις.(οποτε προς εκει θα κινηθουμε). Μιας και δεν υπαρχει χρονος για ολα τα αλλα (ΚΕΠ,Υπουργειο) 1)Εγω τι εγγραφα θα πρεπει να εχω μαζι μου; 2)ΟΛΑ γινονται στο γραφειο? 3)Ποια ειναι τα βηματα που θα πρεπει να ακολουθησω μεχρι την στιγμη που θα εχω τα κλειδια στο χερι? Και κατι ακομα, μετα την μεταβιβαση εκτος απο ασφαλεια πρεπει να το περασω κτεο στο ονομα μου? Πριν 2 εβδομάδες έκανα . Αφού εσύ είσαι αγοραστής το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ταυτότητα σου και το Α.Φ.Μ Τώρα με το covid βέβαια υπάρχει καθυστέρηση . Αλλά υπάρχουν οι γνωστοί του υπουργείου που με 30€ καθαρίζεις . Κάνετε υπεύθυνες δηλώσεις με το πωλητή τη τιμή πώλησης (τώρα τις φτιάχνετε και μέσω gov.gr) και κάνεις μεταφορά χρημάτων την ώρα που θα ανταλλάξεις τις υπεύθυνες δηλώσεις . Παίρνεις τα κλειδιά και το αμάξι και φεύγεις . Το ασφαλίσεις αμέσως . Εάν τώρα σου κλείσουν ραντεβού σε ΚΕΠ ή Υπουργείο είναι ένα θέμα .
Rpanagos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πριν 2 εβδομάδες έκανα . Αφού εσύ είσαι αγοραστής το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ταυτότητα σου και το Α.Φ.Μ Τώρα με το covid βέβαια υπάρχει καθυστέρηση . Αλλά υπάρχουν οι γνωστοί του υπουργείου που με 30€ καθαρίζεις . Κάνετε υπεύθυνες δηλώσεις με το πωλητή τη τιμή πώλησης (τώρα τις φτιάχνετε και μέσω gov.gr) και κάνεις μεταφορά χρημάτων την ώρα που θα ανταλλάξεις τις υπεύθυνες δηλώσεις . Παίρνεις τα κλειδιά και το αμάξι και φεύγεις . Το ασφαλίσεις αμέσως . Εάν τώρα σου κλείσουν ραντεβού σε ΚΕΠ ή Υπουργείο είναι ένα θέμα . Τι εννοείς γνωστοί του υπουργείου; Εάν πάω υπουργείο θα γίνει αυθημερόν η μεταβίβαση; Αν όχι τότε σου δίνουν κάποια βεβαίωση άδειας ώστε να το κυκλοφορείς;
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, Rpanagos είπε Εχω διαβασει αρκετα πραγματα που γράφονται αλλα δεν ειμαι καλυμμένος. Ειμαι αγοραστης...(δεν εχω ξανακανει την διαδικασια) Και θελω να παρω ενα αυτοκινητο. Απο οτι εχω καταλαβει το καλυτερο ειναι να παω σε ενα γραφειο που κανει διεκπεραιώσεις.(οποτε προς εκει θα κινηθουμε). Μιας και δεν υπαρχει χρονος για ολα τα αλλα (ΚΕΠ,Υπουργειο) 1)Εγω τι εγγραφα θα πρεπει να εχω μαζι μου; 2)ΟΛΑ γινονται στο γραφειο? 3)Ποια ειναι τα βηματα που θα πρεπει να ακολουθησω μεχρι την στιγμη που θα εχω τα κλειδια στο χερι? Και κατι ακομα, μετα την μεταβιβαση εκτος απο ασφαλεια πρεπει να το περασω κτεο στο ονομα μου? Λάθος έχεις καταλάβει, το καλύτερο είναι μαζί με τον πωλητή να πάτε απευθείας στο υπουργείο, τα γραφεία που κάνουν διεκπεραιώσεις απλά σε γλιτώνουν από τη διαδικασία, και επίσης - ίσως και να - κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορα. 1) Αν επιλέξετε γραφείο διεκπεραιώσεων τότε το γραφείο θα κάνει τη διαδικασία, εσύ δεν πας πουθενά. Από σένα ως πωλητή χρειάζεται μια εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, φωτοτυπία ταυτότητας, και φυσικά χρήμα για τέλη μεταβίβασης και αδείας. 2) Τίποτα απολύτως δεν γίνεται στο γραφείο, οι μεταβιβάσεις γίνονται στο υπουργείο. Αν πάτε σε κάποιο γραφείο τότε στην ουσία το εξουσιοδοτείτε να πάει στο υπουργείο και να κάνει τη μεταβίβαση αντί για σας. Αν πάτε σε ΚΕΠ τότε στην ουσία δίνετε εντολή μεταβίβασης, και αυτό με τη σειρά του στέλνει τα χαρτιά στο υπουργείο, όταν γίνει η μεταβίβαση, το υπουργείο στέλνει την άδεια, ένα μήνα και βάλε δλδ. Στο μεταξύ αυτό που σου δίνουν είναι απόδειξη παραλαβής αιτήματος και δικαιολογητικών, και όχι κάποιο χαρτί με το οποίο μπορείς να κυκλοφορήσεις. 3) Αν πάτε σε γραφείο τότε τίποτα, τότε απλά περιμένεις μέχρι να σου φέρουν τη νέα άδεια. Και όχι, το δελτίο ΚΤΕΟ συνεχίζει να ισχύει μέχρι την ημερομηνία λήξης του ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης αλλάξει. 2 ώρες πριν, Rpanagos είπε Τι εννοείς γνωστοί του υπουργείου; Τους διεκπεραιωτές, τα γραφεία διεκπεραιώσεων. 2 ώρες πριν, Rpanagos είπε Εάν πάω υπουργείο θα γίνει αυθημερόν η μεταβίβαση; Ανάλογα το φόρτο εργασίας, μπορεί ναι μπορεί και όχι, για Αττική πάντως το σύνηθες είναι να παίρνεις την άδεια την επόμενη εργάσιμη. 2 ώρες πριν, Rpanagos είπε Αν όχι τότε σου δίνουν κάποια βεβαίωση άδειας ώστε να το κυκλοφορείς; Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
meletis_m Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Rpanagos είπε Τι εννοείς γνωστοί του υπουργείου; Εάν πάω υπουργείο θα γίνει αυθημερόν η μεταβίβαση; Αν όχι τότε σου δίνουν κάποια βεβαίωση άδειας ώστε να το κυκλοφορείς; Θα πας μαζί με το πωλητή στο υπουργείο. Τώρα λόγω πανδημίας δεν σε δέχονται . Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ώστε να κλείσεις ραντεβού. Υπάρχουν και άτομα που μπαίνουν από τη πίσω πόρτα και κανονίζουν όπως όταν σε διπλαρωνουν που δίναμε διπλώματα . Εάν πας σε διεκπαιρεωτη πες του να τελειώνει όσο πιο γρήγορα . Εσύ θα πας με το πωλητή. Ο πωλητής δίνει αντίγραφο των 2 ταυτοτήτων , βεβαίωση ότι δεν χρωστάει τέλη κυκλοφορίας , ΚΤΕΟ , και άδεια κυκλοφορίας . Έπειτα εσύ παραλαμβάνεις τη άδεια κυκλοφορίας. Τώρα λόγω πανδημίας δεν ξέρω τι καθυστέρηση υπάρχει Εσύ μόλις πάρεις τη άδεια κυκλοφορίας , πρέπει αμέσως να το ασφαλίσεις το αμάξι . Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από meletis_m
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 16 ώρες πριν, Rpanagos είπε Εχω διαβασει αρκετα πραγματα που γράφονται αλλα δεν ειμαι καλυμμένος. Ειμαι αγοραστης...(δεν εχω ξανακανει την διαδικασια) Και θελω να παρω ενα αυτοκινητο. Απο οτι εχω καταλαβει το καλυτερο ειναι να παω σε ενα γραφειο που κανει διεκπεραιώσεις.(οποτε προς εκει θα κινηθουμε). Μιας και δεν υπαρχει χρονος για ολα τα αλλα (ΚΕΠ,Υπουργειο) 1)Εγω τι εγγραφα θα πρεπει να εχω μαζι μου; 2)ΟΛΑ γινονται στο γραφειο? 3)Ποια ειναι τα βηματα που θα πρεπει να ακολουθησω μεχρι την στιγμη που θα εχω τα κλειδια στο χερι? Και κατι ακομα, μετα την μεταβιβαση εκτος απο ασφαλεια πρεπει να το περασω κτεο στο ονομα μου? Αφου δεν υπαρχει χρονος θα πας στον διεκπεραιωτη την εξουδιοδοτηση και θα τα φτιαξει ολα αυτος! Θα σου πει τα χρηματα της δουλειας του και τι εξτρα(αν χρειαζεται) για να γινει αμεσα η μεταβιβαση!
kage Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γύρω από τα υπουργεία έχει τέτοια μαγαζάκια..βγαζουν παράβολα μέχρι κ φωτός για διολωματα...σε μερικά υπουργεία ηταν κ μέσα στο χώρο υποδοχής... Με 10 15 20ε ο καθένας γλυτώνεις ταλαιπωρια αναμονής και εντελώς τυχαία βρίσκονται κ άδειες σε κανονικό χαρτί ή ότι άλλο είναι σε έλλειψη https://www.aade.gr/polites/ohimata/bebaiosi-peri-mi-ofeilis-telon-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet 😛 Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από kage 1
george kesoglu Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 επειδή και εγω πουλαω αυτην την περιοδο ειμαι βριλησσια σε πιο υπουργειο μεταφορων παω ???
Rpanagos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Εάν πάω στο υπουργείο και μου πουν την επόμενη εργάσιμη θα πάρω την άδεια, μπορούν να την στείλουν με κούριερ; Επίσης,εάν πουν την επόμενη εργάσιμη τότε πως παίρνω το αμάξι; Με βεβαίωση;
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, george kesoglu είπε επειδή και εγω πουλαω αυτην την περιοδο ειμαι βριλησσια σε πιο υπουργειο μεταφορων παω ??? Λογικα στον Σταυρο!
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, george kesoglu είπε επειδή και εγω πουλαω αυτην την περιοδο ειμαι βριλησσια σε πιο υπουργειο μεταφορων παω ??? Σε όποιο είναι πιο κοντά σε σένα και στον αγοραστή. Απλά αν η άδεια που έχεις δεν έχει εκδοθεί από τη διεύθυνση μεταφορών που θα πάτε, τότε πρέπει να έχετε μαζί έναν φάκελο με έλασμα ώστε να ανοίξουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση μεταφορών υποφάκελο λόγω μεταβίβασης.
Greektrooper Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Rpanagos είπε Εάν πάω στο υπουργείο και μου πουν την επόμενη εργάσιμη θα πάρω την άδεια, μπορούν να την στείλουν με κούριερ; Επίσης,εάν πουν την επόμενη εργάσιμη τότε πως παίρνω το αμάξι; Με βεβαίωση; Διεύθυνση Μεταφορών Νότιου τομέα και Χολαργός δουλεύουν μόνο με ραντεβού. (Το οποίο ΑΝ σηκώσουν τηλέφωνο δεν θες να μάθεις για πότε στο κλείνουν.) Για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω πως λειτουργούν αυτή την περίοδο. Αντιθέτως τα Γραφεία διεκπεραιωτών όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, έχουν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση. Μην λυπηθείς τα χρήματα. (μιλάμε για 25-30€ max!) Την άδεια μέσω των γραφείων την παίρνεις μετά από 2-3 ώρες. Επίσης, φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να σου στείλει την άδεια το υπουργείο μέσω κούριερ. Θα παραμένει εκεί έως ότου βρεις τρόπο να την παραλάβεις εσύ. Ή κάποιος άλλος με εξουσιοδότηση.
vdanasto Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Έκανα μεταβίβαση πριν από 1.5 μήνα περίπου. Στην αρχή απευθύνθηκα σε ΚΕΠ το οποίο πραγματικά με αποθάρρυνε, δεν γνωρίζω πόση γραφειοκρατία περιλαμβάνει γι αυτούς αλλά δεν θέλουν με τίποτα να εξυπηρετούν τις μεταβιβάσεις. Η διεύθυνση μεταφορών Νοτίου Τομέα μου πρότεινε ραντεβού για 1 μήνα μετά (!). Τελικά δοκίμασα και τη διεύθυνση μεταφορών στον Χολαργό, όπου έστειλα mail και μου έκλεισαν ραντεβού για 2 ημέρες μετά. Την ημέρα του ραντεβού η διαδικασία κράτησε περίπου 10 λεπτά με μηδενική αναμονή μέχρι να εξυπηρετηθώ. Μία εβδομάδα μετά παρέλαβα και την καινούρια άδεια οδήγησης. Άποψή μου είναι αν μπορείς να γλιτώσεις αυτά τα 25-30€ να το κάνεις. Κι εγώ διάβαζα τέρατα για τη διαδικασία και τελικά δεν ήταν τίποτα. Εξαρτάται από το πού θα απευθυνθείς. Για ραντεβού στην Διεύθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα (στον Χολαργό), στέλνεις e-mail στο [email protected] αναφέροντας αριθμό πινακίδας και το όνομα αυτού που θα προσέλθει στην υπηρεσία για τη μεταβίβαση. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από vdanasto
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα