Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

 

Τους τελευταίους μήνες εγώ και ο σύντροφος μου έχουμε ενοικιάζει τον πρώτο όροφο μιας διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων. Στο ισόγειο διαμένει ένας κύριος μόνος του που έχει ένα αρκετά μεγαλόσωμο σκύλο που κυρίως είναι στον κήπο. Ο κήπος υποτίθεται πως είναι κοινόχρηστος για τα δυο σπίτια, αλλά η ιδιοκτήτρια (η οποία μένει σε άλλη περιοχή) μας λέει πως δεν μας ενοικίασε το οικόπεδο και πως έχει και εκείνη δικαίωμα να βάλει τραπέζι και να καλέσει φίλους της και γενικά να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου. Στο συμβόλαιο του σπιτιού αναφέρεται πως "ενοικιάζουμε τον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων που περιλαμβάνει 35 ρίζες ελιές και άλλα δέντρα". Ο δε σκύλος του κυρίου (45 κιλά) σκαρφαλώνει πάνω μας από την χαρά του, με αποτέλεσμα άθελα του να μας λερώνει, να μας ρίχνει κάτω ή να μας γρατζουνάει το πρόσωπο με τα νύχια του (να σημειωθεί πως έχουμε και εμείς ένα τσιουάουα το οποίο μένει αυστηρά εντός του σπιτιού ή κυκλοφορεί στο μπαλκόνι μας.

 

-Αρχικά ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου.

-Μπορεί ο σκύλος του από κάτω να διαμένει μόνιμα στο κήπο?

 

Εκτός από τα παραπάνω ο κύριος που διαμένει στο ισόγειο έχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας που δείχνουν κυρίως τους κοινόχρηστους χώρους, το πάρκινγκ, την είσοδο του οικοπέδου καθώς και το BBQ που είναι κοινόχρηστο, με αποτέλεσμα να μας βάζει χέρι και γκρίνια για τον λόγο πως συχνά έρχονται φίλοι μας στο σπίτι.

 

Τέλος στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί το γεγονός πως το σπίτι έχει έναν αριθμό παροχής στη ΔΕΗ και έναν δεύτερο μετρητή, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε που κοστολογείται το κοινόχρηστο ρεύμα του κήπου και το επίσης τραγικό πως σήμερα ψήσαμε σε φορητή ψησταριά στον κήπο, μακριά από το οίκημα καθώς ο κύριος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του που θα ψήναμε στο BBQ γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του, και η ιδιοκτήτρια μας όταν την ρωτήσαμε εάν ενοχλούμε και σε αυτό το σημείο, πως και αυτό χρειάζεται συζήτηση.

 

Μπορεί να είναι η ίδια τόσο παρεμβατική σε έναν χώρο που έχει δώσει προς ενοικίαση?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Στην θέση σας θα μετακομιζα καθοτι απο την φύση της καταστασης κατανοω οτι πολυ δυσκολα μπορει να αλλαξει ουσιαστικα κάτι...

  • Like 1
Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά του κυρίου από κάτω δεν του πέφτει κανένας λογως ποιον θα φέρεις στο σπίτι σου και πότε από την στιγμή που δεν δημιουργείτε πρόβλημα και εννοείται δεν θα δίνεις αναφορά και ας ρωτάει αυτός 

Από εκεί και πέρα ο κοινοχρήστος χώρος έχουν διακαιώμα όλοι εξου και το όνομα 

τώρα για όλες τις άλλες ερωτήσεις ξεκαθάρισε τις απορίες σου με έναν δικηγόρο η με αυτήν, αν είναι έτσι όπως μας τα λες μιλάμε για αρκετή δόση τρέλας αυτοί θέλουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη από την στιγμή που νικιαζεις ένα χώρο αποκτάς αυτόματα δικαιώματα 

  • Like 1
Δημοσ.

μα γιατι πηγατε και νοικιασατε? δεν το ειδατε οτι ειναι προβληματικο οταν κανατε επισκεψεις για να δειτε το σπιτι?

αμεσα μετακομιση και να μη χανετε χρονο και ψυχικη υγεια,δεν αξιζει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Angel_a είπε

-Μπορεί ο σκύλος του από κάτω να διαμένει μόνιμα στο κήπο?

 

Οχι.

Με καταγγελιες θα λυθει αυτο,απλα μετα ετοιμασου για αντιποινα και αλλες ιστοριες με τη σπιτονοικοκυρα,αφου μιλαμε για θεατρο του παραλογου.

Ειναι πολλα τα φαουλ γενικα,δε θα στεριωσετε εκει για κανενα λογο.

Μαλλον πατε για νεο σπιτι,αλλα μην του τη χαρισετε,καντε οτι καταγγελια μπορειτε.

 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...