Προς το περιεχόμενο

Συγκριση έτοιμων Portal(Php nuke κλπ) και μη έτοιμων

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θελω να πουλησω portal. Δεν ειμαι εγώ ο ίδιος web designer.

Γι αυτο και σας ρωτάω για συγκρίσεις.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

file mou anamasas ti leksei sygkriseis synexws.Den katalabainw ti ennoeis kai pou 8es na katalikseis.Ta portals kanoun kapoia sygkekrimena pragmata.Einai dynamikes selides poy basizontai sthn php kai sydeontai me mia basi dedomenwn.Oi diafores twn etoimwn portals metaksy toys briskontai sto 8ema ths asfaleias kai sto 8ema ths emfanishs, diladi ston typo diar8rwsis twn periexomenwn klp .Ti to psaxneis kai anamasame ta idia ? opws proeipa ama exeis meraki kai gnwseis ftiakse kati diko sou na les oti exeis kanei kati diko sou, alliws prosanatolisou se etoimes kai dokimasmenes lyseis !

Δημοσ.

Αν δεν το εκανα επαρκως κατανοητο, εξηγώ:

Θελω να φτιάξω-εγώ αλλά και σε συνεργασία με άλλους- ένα portal.

Γνώσεις θα υπάρχουν αρκετές, ούτε άριστη γνώση των πάντων, ούτε γνώση απλης html. Μια ενδιαμεση κατασταση.

Το δίλημμά μου είναι ποια λύση μπορεί να μας πάει καλύτερα και μακρύτερα στο μέλλον. Οχι μια λυση που συντομα θα αποδειχθει παρωχημενη ή περιοριστική ή ...κάτι άλλο.

Μια έτοιμη ή μια μή έτοιμη?

Οταν σχεδιάζεις κάτι με προοπτική, πρέπει να υπολογίσεις πολλούς παράγοντες.

Οχι μονο εναν.

Με βάση αυτη τη λογική λοιπον, θα ηθελα γνωμες ανθρωπων που καποια στιγμη βρεθηκαν στο ιδιο διλλημα και έπρεπε να κανουν επιλογη.

Ο καθενας βεβαια ειναι διαφορετικη περιπτωση αλλα με ενδιαφερει η τοποθετηση του καθενος για να εχω πληρεστερη αντιληψη του ολου θεματος.

Δημοσ.

karib,

Τα πράγματα ειναι πάρα πολύ απλά.

Εάν φτιάξεις κάτι δικό σου το πουλάς όσο θέλεις ΕΣΥ.

Αυτό συμβαίνει γιατί δίνεις και τον κώδικα μαζί. Αν δεν δώσεις τον κώδικα μπορείς να το δώσεις σε μια μειωμένη τιμή, αλλά το όλο σύστημα θα πρέπει να είναι ένα dll ή κάτι άλλο εκτελέσιμο και πρέπει να πείσεις τον administrator του συστήματος να στο εγκαταστήσει.

Κάτι άλλο.

Η κοστολόγηση ενός προϊόντος γενικά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Πόσο μάλιστα η κοστολόγηση ενός προγράμματος, όπου ο κάθε ένας δεν ξέρει πόση δουλειά έχεις βάλει. ( Τον υπολογιστή τον θεωρούν σαν παιχνίδι και τον προγραμματιστή σαν ένα τύπο που κάνει το χόμπυ του και πληρώνετε).

Όσο λοιπόν και να το κοστολογήσεις ο ιδιοκτήτης της εταιρείας θα σου γκρινιάζει.

Έστω ότι είσαστε Α άτομα. Αν υποθέσουμε ότι ο μισθός σας θα είναι 1000 Ευρώ το μήνα και το πρότζεκτ θα διαρκέσει 4 ανθρωπομήνες θα έχουμε 4000*Α. Υπολόγισε Εφορία (15%), ΦΠΑ (18%), ΤΕΒΕ (500 Ευρώ το δίμηνο ανά άτομο αν δεν έχεις άλλο πρότζεκτ), φτάνουμε στις 6000*A Ευρώ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οταν δεν εχεις χρονο οι ετοιμες λυσεις ειναι μια χαρα...οταν μαλιστα δεν εχεις χρονο και θελεις και πολλα την ιδια στιγμη οι ετοιμες λυσεις ειναι ιδανικες!

εχουμε μια ιδια συζητηση στο javahellug..Και μπορω να σας πω οτι υπαρχουν διαφορα μελη με πολυ μεγαλη εμπειρια..σαν προγραμματιστες..παρολα αυτα...ο χρονος ειναι χρημα..και ειναι πολυ λόγικο..οποτε εμεις επιλεξαμε το ετοιμο..και πορευομαστε ετσι...δεν μας εχεις κατσει και ασχημα..

ολα ειναι θεμα χρονου διαθεσης...και φιλοδοξιας...

Δημοσ.

Η πρώτη δουλειά που νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει σε κάθε περίπτωση είναι η καταγραφή των προδιαγραφών. Εγώ, δηλαδή, θα ξεχνούσα "έτοιμες" και "δικές μου" και ό,τιδήποτε άλλο λύσεις και θα καθόμουνα να καταγράψω πολύ αναλυτικά (μέχρι αηδίας) όλες μα όλες τις προδιαγραφές του site που θα ήθελα να φτιάξω.

Απο εκεί και μετά θα ακολουθούσα την εξής λογική. Αν κατάλαβα καλά το project θέλουμε να έχει και εμπορική εκμετάλευση. Ωραία...

Στην περίπτωση που μία έτοιμη λύση μπορεί να μου καλύψει τις προδιαγραφές μου, ποιός ο λόγος να κάτσω να ξανα-ανακαλύψω τον τροχό?... Θα μάθω να το στήνω μπαμ-μπαμ, θα μάθω να το παραμετροποιώ, να κάνω development εκεί επάνω (στο nuke μπορείς να γράψεις δικό σου module ακολουθώντας κάποιους κανόνες) και θα βγω στην πιάτσα με μια καλή τιμή να το πλασάρω.

Αν απο την άλλη η (οποιαδήποτε) έτοιμη λύση δεν μου καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές και πιστεύω ότι οι προδιαγραφές που δεν καλυπτονται είναι σημαντικές, θα καθήσω να φτιάξω κάτι μόνος μου ΑΝ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Σ' ΑΥΤΟ.

• 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...