Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : 700€ 

Χρήση υπολογιστή : κυρίως για προγραμματισμό plc, κανένα cad και προγραμματισμό γενικά 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: TIA portal, plcsim, factory io, autocad κ.α.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειαζόμαστε οθόνη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Χρειαζόμαστε πληκτρολόγιο, ηχεία και ποντίκι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Θα προτιμούσα καταστήματα από Θεσσαλονίκη και όσο γίνεται να είναι από συγκεκριμένα καταστήματα (δηλαδή λίγα μαγαζιά για να μην τρέχουμε )

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Δεν επιθυμώ να συναρμολογηθει 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Windows μόνο 

Καλησπέρα, παραθέτω τη σκέψη μου παρακάτω: 

Εφόσον δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming, δεν θέλω καν να έχει κάρτα γραφικών. Οπότε προτιμώ να βάλω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά, όπως πχ στο λάπτοπ μου. Μελλοντικά, όταν πέσουν οι τιμές θα ήθελα μια απλη, ίσα ίσα για να συνδέσω και δεύτερο μόνιτορ. Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η επεξεργαστική ισχύς και η ραμ, μιας που τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι πολύ βαριά. Εάν κάνω κάπου λάθος (επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός) θα ήθελα να με διορθώσετε 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από D.Dls
Δημοσ.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιείς ΔΕΝ είναι βαριά.  Στο budget σου και γενικότερα ένα πολύ vfm σύστημα που προτείνεται στις μέρες μας είναι (περιγραφικά και όχι ειδικά καθώς οι διαθεσιμότητες και τα θέλω μεταβάλλονται)

Case 50

Mobo socket 1200 (ανάλογα τι επιθυμείς) 65-140

Cpu i5 10400 150

Psu >450w/80+ 45-60

Ram 2x8gb>2666mhz 75-80

Ssd/nvme >250gb 35-60 (ανάλογα nvme ή sata3 και χωρητικότητα)

Όλο το σύστημα περίπου στα 500ευρώ

Οθόνη 24"-27"/1080p/ips/75hz περίπου στο 150αρι και μένουν ακόμη 50 για περιφερειακά.

Αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνηση εδώ είμαστε

• Like 1
Δημοσ.

Τα τρέχω σε λάπτοπ με ryzen 5 3600 αν δεν κάνω λάθος, με 8 ραμ και δεν μπορείς να πεις ότι τρέχουν απροβληματιστα 

Δημοσ.

Πριν μιλήσω κοίταξα τα requirements των προγραμμάτων που ανέφερες και είναι σχετικά αστεία. Αν τρέχει με προβλήματα στο λάπτοπ σου μπορεί να είναι θέμα πολλών παραγόντων και ο κυριότερος οτι μιλάμε για λάπτοπ. Το μόνο που μπορεί να έχει κάποιες απαιτήσεις είναι το autocad αλλά φαντάζομαι θα δουλεύεις μόνο electrical 2d που και εκεί έχει μηδαμινές απαιτήσεις. Με το σύστημα που σου πρότεινα και Scada ολόκληρης μονάδας να βάλεις να προγραμματίσεις δε θα έχεις πρόβλημα...

• Like 2
Δημοσ.

Το ότι είναι θέμα λάπτοπ ή μη συμφωνούμε... Από εκεί και πέρα βασικό στοιχείο είναι πως 2-3 εφαρμογές που αναφέρω, πρέπει να λειτουργούν μαζί. Αν και με το μπάτζετ προφανώς δεν έχω και πολλές επιλογές! Όπως και να χει, θα το κοιτάξω το σύστημα που προτείνεις! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, D.Dls είπε

Τα τρέχω σε λάπτοπ με ryzen 5 3600 αν δεν κάνω λάθος, με 8 ραμ και δεν μπορείς να πεις ότι τρέχουν απροβληματιστα 

Μήπως εννοείς ryzen 5 3500u με single channel 8gb @ 2400mhz ?

Αυτό είναι σαν να συγκρίνεις 386 με 486.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To λάπτοπ σου δυστυχώς δεν αναβαθμίζεται σε ραμ παρόλα αυτά δε θα έλεγα οτι δεν κάνει για τις δουλειές που το θες, βέβαια αν τα τρέχεις όλα μαζί και το "σκας" είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Μήπως να έβλεπες τι σου πιάνει 100ρια;Cpu, ram. ssd; Απο θερμοκρασίες είσαι καλά; Καμια βάση χρησιμοποιείς; Τρέχεις παράλληλα browser, office κτλ;

Δημοσ.

Δεν το σκέφτηκα... Από θερμοκρασίες μάλλον όχι και πολύ καλά, μιας και ο ανεμιστήρας λειτουργεί στα φουλ. Βάση δεν χρησιμοποιώ ακόμα. Τα έχω όλα κλειστά, εκτός από αυτές τις τρεις εφαρμογές 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...