transport_planner Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω μόνιμα στην αποθήκη του διαμερίσματος μου, "media server" PC. Θα συνδεθεί στο δίκτυο του σπιτιού με Powerline. Θα ήθελα όμως το PC να κλείνει εντελώς και να ανοίγει από απόσταση, πχ μέσω TeamViewer. Βρήκα τη λύση των μητρικών Wake-On-Lan. Έχει κάποιος εμπειρία με αυτές τις μητρικές; Αυτό που περιγράφω πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει; 'Εχει κάποιος/α κατά νου μητρική κάρτα να μου προτείνει; Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ!
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, transport_planner είπε Βρήκα τη λύση των μητρικών Wake-On-Lan. Έχει κάποιος εμπειρία με αυτές τις μητρικές; Όλες οι μητρικές από το 2003 και μετά έχουν αυτή την επιλογή. Χρειάζεται ένα magic packet για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία.
Πιτούλιας Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 20 ώρες πριν, transport_planner είπε Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω μόνιμα στην αποθήκη του διαμερίσματος μου, "media server" PC. Θα συνδεθεί στο δίκτυο του σπιτιού με Powerline. Θα ήθελα όμως το PC να κλείνει εντελώς και να ανοίγει από απόσταση, πχ μέσω TeamViewer. Βρήκα τη λύση των μητρικών Wake-On-Lan. Έχει κάποιος εμπειρία με αυτές τις μητρικές; Αυτό που περιγράφω πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει; 'Εχει κάποιος/α κατά νου μητρική κάρτα να μου προτείνει; Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ! Τα βήματα κατά σειρά είναι: α) Ενεργοποίηση του Wake on Lan στο BIOS της μητρικής. β) Δημιουργία λογαριασμού σε μιά υπηρεσία DynDNS, όπως το No-ip. γ) Ενεργοποίηση του Wake on Lan στο μόντεμ του παρόχου και εισαγωγή του λογαριασμού DynDNS που δημιούργησες. δ) Μιά εφαρμογή Wake On Lan στο κινητό, υπάρχουν δεκάδες στο Play Store. Ίσως παιδευτείς λίγο με τις θύρες που επιτρέπει να ανοίξεις ο πάροχος και το μόντεμ του, αλλά θα το βρείς. Τέλος, κάποιες εφαρμογές WOL λειτουργούν και με εισαγωγή διεύθυνσης MAC της συσκευής που σε ενδιαφέρει αλλά καλό είναι να δώσεις και στατική ΙΡ στη συσκευή που θέλεις να "ξυπνάς" από μακριά. 1
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, επειδή με ενδιαφέρει να βελτιστοποιήσω κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας anydesk, μπορώ να κάνω WoL (Ιδανικά Wake on WLan) από το τοπικό δίκτυο αλλά δεν γίνεται όταν είμαι εκτός.. Στο teamviewer έχει κάποιες ρυθμίσεις για ports κλπ, αλλά θα προτιμούσα το anydesk, έχει κανείς βρει κάποια ρύθμιση με το Anydesk μήπως; 1
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Στις 7/3/2021 στις 3:09 ΜΜ, Kozanitis1 είπε θα προτιμούσα το anydesk, έχει κανείς βρει κάποια ρύθμιση με το Anydesk μήπως; Μείναμε με την απορία... 😢
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα