Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ασφαλιστικη ικανότητα ΕΦΚΑ

Εμένα η ασφαλιστική μου ικανότητα έληγε 28/2/2021. Ως άνεργος δικαιούμαι ασφαλιστική ικανότητα

Πατώντας τους κωδικούς μου taxisnet στον ΕΦΚΑ, με παραπεμπει στο ατλας οπου εκει μου αναφερει οτι εχω ασφαλιστικη ικανοτητα απο 1/3/2021 έως 22/02/2022. Το ίδιο μου βγάζει και στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας που έχω

Όταν μπαίνω στο παλιό σύστημα του ΙΚΑ που βάζω ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜ ΙΚΑ μου λεει οτι δεν έχω. Αναφέρομαι αυτό εδώ: https://apps.ika.gr/eInsEligibility/

Ποιο από όλα ισχύει?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Εμένα η ασφαλιστική μου ικανότητα έληγε 28/2/2021. Ως άνεργος δικαιούμαι ασφαλιστική ικανότητα

Πατώντας τους κωδικούς μου taxisnet στον ΕΦΚΑ, με παραπεμπει στο ατλας οπου εκει μου αναφερει οτι εχω ασφαλιστικη ικανοτητα απο 1/3/2021 έως 22/02/2022. Το ίδιο μου βγάζει και στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας που έχω

Όταν μπαίνω στο παλιό σύστημα του ΙΚΑ που βάζω ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜ ΙΚΑ μου λεει οτι δεν έχω. Αναφέρομαι αυτό εδώ: https://apps.ika.gr/eInsEligibility/

Ποιο από όλα ισχύει?

Ό,τι λέει στον ΕΦΚΑ. 

Τα παλιά σάιτ των ασφαλιστικών ταμείων δεν ενημερώνονται πλέον και συνήθως σε παραπέμπουν στον ΕΦΚΑ!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Ποιο από όλα ισχύει?

Ότι σου λέει ο ΆΤΛΑΣ είναι το σωστό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλα το ΑΤΛΑΣ αφηστε το πλεον. Εχω μπει ομως στον Ατομικο Λογαριασμο Ασφαλισης του ΕΦΚΑ και ακομα ως αναφαλιστο (αναφερει μεν μια ασφαλιση πανω, τον ΟΠΑΔ, αλλά κατω στην ικανοτητα λεει ανασφαλιστος και τη περιοδο απο μεχρι, Μη Διαθεσιμη) με γραφει ενώ εργάζομαι κανονικά (συμβασιούχος Δημοσίου). Ανελαβα υπηρεσία αρχές Γενάρη...πριν απο εκεινη τη στιγμη ημουν ανασφαλιστος. 2,5 μηνες αργοτερα, δεν θα επρεπε να ειχε ενημερωθει?

Μια γνωστή μου ειπε οτι γενικα αργει να φανει στο συστημα, παιρνει κατι μήνες αλλά στο μεσοδιάστημα αυτο θεωρεισαι κανονικα ασφαλισμενος.  Μπορεις να πας πχ σε ιατρειο ΕΦΚΑ (πρωην ΠΕΔΥ, πρωην ΙΚΑ και δεν ξερω κ γω ποια αλλη ονομασια). Καλα βεβαια και σαν ανασφαλιστος μπορεις αν με τον ΑΜΚΑ σου εδω και μερικα χρονια Ξερετε και εσεις ετσι, οτι αργεί να φανεί στο σύστημα?

Επίσης μιας και με δεν πολυεβγαλα ακρη. Πας στο σιτε του ΗΔΙΚΑ για κλεισιμο ραντεβου σε δημοσιο ιατρο. Οκ τοχω ξανακανει. Σκεφτηκα να πηγαινα και καμια φορα σε εναν οδοντιατρο για κατι απλό τυπου σφραγισμα...Υπαρχουν καποιοι που ειναι εντος ιατρειων ΕΦΚΑ, προφανως ειναι δωρεαν. Απ οτι βλεπω μερικα χαρακτηριζονται και ως Τοπικα Ιατρεια και ειναι στην ουσια ιδιωτικα οδοντιατρεια (προφανως με συμβαση με το κρατος)? Αρα αν παω δεν θα πληρωσω κατι ή μονο μια συμμετοχή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...