Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ....ΛΟΓΟ ΦΘΗΝΙΑ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΑΛΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ

https://www.aliexpress.com/item/1005001948488727.html?algo_pvid=ebd36380-a1da-409b-b818-b39642656c1b&af=553779&utm_campaign=553779&aff_platform=portals-tool&btsid=0b0a556a16150240239661444e4111&utm_medium=cpa&dp=bb2b4c2ea7deed63db61316a0285eaa5&algo_expid=ebd36380-a1da-409b-b818-b39642656c1b-0&aff_fcid=8ed9d02f3cb9416399ab1e5abdb1f7d1-1615024028505-02354-_ePNSNV&spm=a2g0o.productlist.0.0.fd986c479eqb33&cv=47843&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_%2Csearchweb201603_&aff_fsk=_ePNSNV&mall_affr=pr3&sk=_ePNSNV&aff_trace_key=8ed9d02f3cb9416399ab1e5abdb1f7d1-1615024028505-02354-_ePNSNV&terminal_id=0a2fe0b3c0d84828bd74c5c0284aa2bd&tmLog=new_Detail&utm_source=admitad&utm_content=47843

ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΩ ΓΝΩΜΕΣ...ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ 33 ΛΕΠΤΑ Η ΜΑΣΚΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚΕΙ...ΘΕΛΩ ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ

Δημοσ.

Εγω κάποιες που προσπάθησα να αγοράσω πριν κανένα 8μηνο ήρθαν Ελλάδα μπήκαν τελωνείο και επέστρεψαν πίσω, χωρίς καμια ενημέρωση, απλά τα έβλεπα από το τρακ.

Δεν ξέρω μπορεί να ηταν και τυχαίο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ΚΝ95 είναι κινέζικης προδιαγραφής και επανειλημμένως το ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX τις βγάζει εκτός. Τελευταία κυκλοφορούν και ως Ν95 για να ξεγελάσουν τον κόσμο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις φέρουν το CE επάνω τους, χωρίς όμως να είναι πιστοποιημένες.

Συνήθως οι μάσκες αυτές φιλτράρουν μεταξύ 30%-70% στην καλύτερη. Δεν υπάρχει ούτε μία μάσκα ΚΝ95 στην αγορά που να φέρει ευρωπαϊκή πιστοποίηση και να πληρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδουν όπως οι πιστοποιημένες μάσκες Ν95 που φιλτράρουν τουλάχιστον το 95% του αέρα.

Σίγουρα όμως είναι καλύτερες από το να μήν φοράς τίποτα. Το πόσο όμως φιλτράρουν δεν το ξέρουν ούτε οι κατασκευαστές.

Για να καταλάβεις, στο εργοστάσιο που δουλεύουμε,τις πιστοποιημένες Ν95 της 3Μ που αγοράζουμε σε τιμή χονδρικής κοστίζουν €2,5 η μία. Μάσκες μίας χρήσης.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Οι ΚΝ95 είναι κινέζικης προδιαγραφής και επανειλημμένως το ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX τις βγάζει εκτός. Τελευταία κυκλοφορούν και ως Ν95 για να ξεγελάσουν τον κόσμο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις φέρουν το CE επάνω τους, χωρίς όμως να είναι πιστοποιημένες.

Συνήθως οι μάσκες αυτές φιλτράρουν μεταξύ 30%-70% στην καλύτερη. Δεν υπάρχει ούτε μία μάσκα ΚΝ95 στην αγορά που να φέρει ευρωπαϊκή πιστοποίηση και να πληρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδουν όπως οι πιστοποιημένες μάσκες Ν95 που φιλτράρουν τουλάχιστον το 95% του αέρα.

Σίγουρα όμως είναι καλύτερες από το να μήν φοράς τίποτα. Το πόσο όμως φιλτράρουν δεν το ξέρουν ούτε οι κατασκευαστές.

Για να καταλάβεις, στο εργοστάσιο που δουλεύουμε,τις πιστοποιημένες Ν95 της 3Μ που αγοράζουμε σε τιμή χονδρικής κοστίζουν €2,5 η μία. Μάσκες μίας χρήσης.

Δοκίμασα να αγοράσω απ το φαρμακείο και ας πούμε αυτές του φαρμακείου μου φάνηκαν αρκετά πιο χαλαρές στο πρόσωπο άρα ίσος δεν κρατάν και τόσο τον ιό... Εδώ στα φαρμακεία έχουν 1.40 παρόμοιες kn95

Με τις τιμές των φαρμακείων 1.4 και 2 η μία... Έχω δει και σε φαρμακεία kn95

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα, οι ΚΝ95 δεν είναι σύμφωνες με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Το ποιός τις πουλάει είναι άσχετο (aliexpress, φαρμακοποιός κλπ). Όλες ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Είναι αβέβαιη η προστασία που προσφέρουν.

Η ΚΝ95 που στην πουλάει ο φαρμακοποιός με 1.4, είναι η ίδια με αυτήν που έχεις, την οποία αγοράζεις με 0.33.

Η εφαρμογή στο πρόσωπο είναι μόνο ένας παράγοντας της μάσκας. Το φιλτράρισμα είναι πολύ βασικό. Αν ήσουν Κύπρο θα σου έδινα μία πιστοποιημένη Ν95 να καταλάβεις την τεράστια διαφορά που έχει με όλες τις άλλες. Σφραγίζει γύρω από το πρόσωπο και σφίγγει δυνατά. Δεν είναι άνετη και θέλει καιρό να τη συνηθίσεις.

Δεν σου λέω να μήν χρησιμοποιήσεις τις ΚΝ95. Απλά σου εξηγώ ότι ο βαθμός προστασίας τους δεν είναι πολύ καλός. Αν είσαι σε δωμάτιο χωρίς εξαερισμό, όπου ο ιός έχει μετατραπεί σε αερόλυμα και έχει μεγάλη συγκέντρωση, η ΚΝ95 δεν σε σώζει. Όταν όμως φοράμε όλοι μάσκες, η προστασία λειτουργεί αθροιστικά.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εγω κάποιες που προσπάθησα να αγοράσω πριν κανένα 8μηνο ήρθαν Ελλάδα μπήκαν τελωνείο και επέστρεψαν πίσω, χωρίς καμια ενημέρωση, απλά τα έβλεπα από το τρακ.

Δεν ξέρω μπορεί να ηταν και τυχαίο

Εάν πήρες από Κίνα έκανες λάθος και εμένα μου συνέβη αυτό... Πάρε απ αυτές από αποθήκη Τσεχίας η Βελγίου ερχοντε σε 10 μέρες με dhl

Δημοσ.
2 ώρες πριν, e1995kati είπε

Εάν πήρες από Κίνα έκανες λάθος και εμένα μου συνέβη αυτό... Πάρε απ αυτές από αποθήκη Τσεχίας η Βελγίου ερχοντε σε 10 μέρες με dhl

Παίρνω απο το φαρμακείο και τελος το παραμύθι

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panther_512 είπε

Δεν σου λέω να μήν χρησιμοποιήσεις τις ΚΝ95. Απλά σου εξηγώ ότι ο βαθμός προστασίας τους δεν είναι πολύ καλός. Αν είσαι σε δωμάτιο χωρίς εξαερισμό, όπου ο ιός έχει μετατραπεί σε αερόλυμα και έχει μεγάλη συγκέντρωση, η ΚΝ95 δεν σε σώζει. Όταν όμως φοράμε όλοι μάσκες, η προστασία λειτουργεί αθροιστικά.

Δηλαδή με την απλή χειρουργική μάσκα τον αρπαξαμε κατευθείαν τον ιό; 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Μετά απο ένα χρόνο ακομα το συζητάμε αυτό;

Δημοσ.

Δεν ξέρω εγώ βλέπω ότι οι χειρουργικές όλες μπάζουν από παντού... Οι συγκεκριμενες από αλί που πείρα σφίγγουν καλά βλέπω κρατάν το νερό... Τις συγκρινα με φαρμακείου δεν βρήκα καμία διαφορά... Εγώ τις προτεινω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, e1995kati είπε

Δεν υπάρχει μάσκα ΚΝ95 πιστοποιημενη.

Μπείτε στο Rapex και επιβεβαιώστε το μόνοι σας. 

Αυτό το λέω για να μην υπάρχει ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Η μάσκα είναι συμπληρωματικο μέτρο και βοηθάει σημαντικά όταν τη φοράμε όλοι μας. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Αν φοράμε όλοι μάσκα και τηρούμε τα υπόλοιπα μέτρα ( αποστάσεις, υγιεινή), τότε και η χειρουργική βοηθάει. 

Απλά να ξέρετε τί βαθμο προστασίας παρέχει η κάθε μάσκα. 

Η χειρουργική είναι για να προστατεύει τους γύρω σου από τα σωματίδια που εκτοξεύονται από στόμα και μύτη. Όχι για να προστατεύει εσένα. Οπότε αν την φοράω εγώ και την φοράς και εσύ, και κρατάμε αποστάσεις σε καλά αερισμενο χώρο, είμαστε σχετικά ασφαλείς. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...