Προς το περιεχόμενο

Smart Roadster Cabrio/Coupe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Ανοίγω το θέμα  (βρηκα και πιο παλιο στο forum) για άτομα που ενδιαφέρονται για το αμάξι ή είναι κάτοχοι και θέλουν να πουν μια γνώμη (είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς που θέλω να ακούσω γνώμη).

Προσωπικά το αμάξι δεν το έχω, το θέλω όμως γιατί μου φαίνεται απίστευτα vfm από την στιγμή που τα έβρισκα πριν κάποιους μήνες (4Κ ΠΧ για ένα σε καλή κατάσταση που τελικά δεν κατάφερα να πάρω).

Τιμή

Τωρα βλέπω 4.800 δείγματα καλής κατάστασης.

Απ όσο ρώτησα, δεν είναι εύκολη η εύρεση ανταλλακτικών εξωτερικά (για φανοποιεία ) για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επίσης απ όσο καταλαβαίνω έχει θέμα το αμάξι και με κακή συντήρηση καίει λάδια; (Σαν τα Mini Cooper R56? )

Ασφάλεια

Δεν μπορώ να βρώ Ncap rating αλλά για το Smart ForFour (απ οσο εχω κατάλαβει έχουν πολλα κοινα) ειχε 3.5 . Οπως είδα και σε άλλο φόρουμ λένε οτι δεν τα πάει άσχημα.

Επισης, θεωρω οτι λογω ογκου κλπ μπορει να ειναι και μια καλη επιλογη σαν αμαξι για μεσα στην πολη αλλα και για ταξιδι καθως εχει frunk και trunk οπως τα Tesla πχ (καμια σχεση σε μεγεθος...). Προφανως για τις καλες μερες μπορεις να βγαλεις την οροφη και για την βροχη μπορεις να βαλεις το hardtop (αν και διαβασα οτι μπαζει)

Εσωτερικό

Εκεί είναι που ξενέρωσα να πω την αλήθεια γιατι είναι όλα πλαστικά. Θεωρώ οτι μετα απο 10 χρόνια θα ξεκινήσουν να σπάνε ή να διαλύονται μόνα τους όλα τα μικρά κομματάκια απο το εσωτερικό. Βέβαια, τα καθίσματα είναι σχετικα αναπαυτικά (στο μάτι μου και όσο έκανα test drive για 30 λεπτά).

Το μέγεθος της καμπίνας δεν μου φάνηκε μικρό σε καμία περίπτωση για το μέγεθος του αμαξιού, με δύο άτομα μέσα ένιωθα άνετα και δεν έιχα πολλά νεκρά σημεία απο τις κολώνες του στα αριστερά και τα δεξιά. Πίσω δεν έβλεπα σχεδόν τιποτα να πω όμως την αλήθεια. Πιο εύκολο που ήταν να ανοίξω την πόρτα να βγώ έξω και να δω που βρίσκεται το αμάξι για να συνεχίσω το "test" παρκάρισμα που προσπάθησα να κάνω.

Τα ερωτήματα μου / Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα

Προς τους ιδιοκτήτες:

• Είναι ενα αμάξι που θα προτείνατε να πάρει κάποιος για 2-5Κ που κυκλοφορούν στο CAR και σε άλλες σελίδες;
  • Υπάρχουν αρνητικά που βρήκατε στο αμάξι μετά απο χρόνια χρήσης; (τριξίματα, τρελά κόστη επισκευής κ.ο.κ)
  • Πόσο σας κοστίζει ενα roadster τον χρόνο;
  • Γνωρίζατε για το tuning Brabus που μπορείτε να κάνετε στα roadster?
    • Όποιοι το έχετε κάνει:
      • Είδατε διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου
      • Είδατε διαφορά στην κατανάλωση;
      • Υπήρξανε ζημιές μετά την αλλαγή;
  • Θα το αλλάζατε για αμάξι της ίδιας κατηγορίας αλλα με υψηλότερο κυβισμό (SLK, Z4 κλπ);

92cf2816d17b642f05b0cbc563a4ebd5.jpg

Επεξ/σία από Giorgos241
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν τελικά πήρες smart roadster αλλά πάντα να αγοράζεις ότι σου αρέσει, γνώμη έχουμε όλοι από μια, να θυμάσαι πάντα ότι, ένα συνεργείο, μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις μάρκα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε για μια κατηγορία οδηγών μου μεγάλωσε με τα βρετανικά  roadster, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά κάθεσαι σωστά, οδηγείς όπως ένα καρτ, και ακούς τον θόρυβο του τρικύλινδρου, όπως σε μια Porche αερόψυκτη του 60, βάλε την πίσω κίνηση, και την ανοιχτή οροφή, και έδεσε το γλυκό.

Κατανάλωση μέσα στην πόλη πάει 7+ λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, όλα τα άλλα που ακούτε είναι μλκιες, στο ταξίδι φυσικά μπορεί να κατέβει και κάτω από τα πέντε λίτρα, αλλά με το αυτόματο μέσα στην κίνηση, κάπου στα εφτά λίτρα πάει.

Τώρα οδηγίες προς ναυτιλλομένους, συνεργεία εξειδικευμένα υπάρχουν πολλά, μακριά όμως από αντιπροσωπείες, διότι την τελευταία εκπαίδευση σε μηχανικούς έχουν να την κάνουν από το 2006.

Μηχανικά υπάρχουν τα πάντα σε πολύ λογικές τιμές.

Στο θέμα των "πάνελ" υπάρχει πρόβλημα επειδή δεν υπάρχουν, και χρεώνουν τα κλεμμένα πολύ ακριβά, πχ ένα εμπρός φτερό 150 ευρώ +/-

Σε όλα τα άλλα βάλτε την κλοπή, οπότε θέλετε έναν αξιόπιστο συναγερμό, με κάποια "εξτραδάκια" που ξέρουν συνήθως τα συνεργεία που ασχολούνται, έμενα για παράδειγμα, με έσωσε το "μπαστούνι" δεν το είχε υπολογίσει ο μλκς, και εγκατέλειψε, με κάποιες ελάχιστες φθορές.

Δεν ασφαλίζουν κλοπή, δεν γνωρίζω εάν το κάνουν με κάποιο υπέρογκο αντίτιμο, και η ασφάλεια τον χρόνο σήμερα ξεκινά από 84 ευρώ 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, esykas είπε

δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο

Ούτε με προσευχή να «βάλει φωτιά». Ακόμα και η πιο δυνατή έκδοση (Brabus 101 PS) έχει 0-100 στα 9,8 δευτερόλεπτα. Ανάξιο να φέρει το σήμα αυτό. Οι πιο προσγειωμένες εκδόσεις έχουν 10,9 (82 PS) ή 15,5 (62 PS). Παρά το χαμηλό του βάρος λοιπόν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει επιδόσεις μικρού και φτηνού αυτοκινήτου πόλης. Κι είναι λίγο αστείο να το σκεφτείς, με βάση το γεγονός ότι έχει καλούπι roadster, βάρος ούτε 800 κιλά και «αφήνει υπονοούμενα».

:D

Τα άλλα δύο αμάξια που ανέφερε ο φίλος (SLK, Z4) δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Ακόμα και οι πιο αργές εκδόσεις τους είναι τρομερά πιο «άγριες». Φυσικά, είναι δίλιτρα (με όλα τα σκ*τά που έχει αυτό στη χώρα μας), αλλά εφόσον θέλεις σπορ αμάξι και τα οικονομικά επιτρέπουν αυτά τα δύο, δε μπορώ να βρω ΈΝΑ λόγο να πας στο Smart Roadster, που δεν είναι, απλά μοιάζει...

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...