Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας,Θα ηθελα την χρησιμη συμβουλη σας και βοηθεια σχετικα με το Build που σκεφτομαι.

Το συστημα μου ειναι: 

Gigabyte G41mt-D3V

Intel core2quad q9400 2.66 ghz

RAM CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800

GIGABYTE GEFORCE GTX650 TI BOOST GV-N65TBOC-2GD 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL

PSU CORSAIR GAMING SERIES GS600 600W 80+ CERTIFIED CM-600GEU

CASE THERMALTAKE VM30001W2Z V4 BLACK EDITION

Το συγκεκριμένο build το έχω από το 2014 μετά από κάποιες αναβάθμισης πέρα της μητρικής που είναι σχεδόν πάνω από δεκαετία. Αν και στην αρχή είχα αποφασίσει να κινηθώ σε ryzen 5 3600 στην συνέχεια άλλαξα άποψη όταν το έψαξα λίγο παραπάνω και κατέληξα στο εξής build Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να κρατήσω το συγκεκριμένο κουτί και το τροφοδοτικό (αν είναι συμβατό στην σημερινή εποχή με τα νέα δεδομένα και ας είναι 600w)

CPU INTEL CORE I5-10400F 2.90GHZ LGA1200 - BOX 

ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B460M AORUS PRO RETAIL

RAM G.SKILL F4-3000C16D-16GISB 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ AEGIS DUAL CHANNEL KIT

ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS - RED

SSD SAMSUNG MZ-N6E500BW 860 EVO SERIES 500GB M.2 2280 SATA3

Για καρτα γραφικων δεν εχω αποφασισει ακομα ετσι πως ειναι η κατασταση , σκεφτηκα να χρησιμοποιησω την υπαρχουσα GIGABYTE GEFORCE GTX650 TI BOOST GV-N65TBOC-2GD 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL μεχρι να πεσουν οι τιμες.

θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας αν αυτα που θελω να κρατησω γιατι δεν γνωριζω και πολλα στα θεματα αναβαθμισης. Υπολογιζω να μην ξεφυγω πανω απο τα 700 ευρω.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Καλως κατεληξες σε 10400 η ιντελ αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιο vfm για νεο συστημα.

Καταρχην την καρτα σου την κρατας να δεις ποτε θα επανελθει η αγορα.

Δεν γνωριζω τις εργασιες που κανεις ακριβως (εφαρμογες,games) αλλα σαν γενικο πλανο ειναι σωστο.

Το τροφοδοτικο σου να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ειναι αρχαιο και δεν εχει προβληματα αν και μεσα στα 700 ευρω που αναφερεις χωρανε και 55 ευρω περιπου για ενα τροφοδοτικο σαν αυτο ας πουμε,που θα σε καλυψει απροβληματιστα οτι καρτουλα και να βαλεις αργοτερα.Μπορεις να το πουλησεις εαν ειναι απολυτα λειτουργικο και να παρεις τα μισα χρηματα απο το καινουργιο.

Στα υπολοιπα ο 10400 ειναι ενας πολυ ικανος επεξεργαστης

Η μητρικη που εχεις επιλεξει (εχω την ιδια) μεχρι στιγμης εχει αποδειχθει οκ με καλη ψυξη και full.

Ομως εαν σε ενδιαφερει να παρεις μερικα απο τα οφελη της νεας γενιας ιντελ (overclocking στις ram και pcie 4.0) η και να μπορεις να αναβαθμισεις αργοτερα σε 11η γενια επεξεργαστων θα πρεπει να παρεις μητρικη με ενα απο τα παρακατω chipset

H470

Z490

B560

H570

Οι μνημες που εχεις επιλεξει ειναι μια χαρα (και αυτες τις εχω)

Μπορεις εαν θελεις με +5 ευρω να παρεις καποιες με ψυξη σαν αυτες

Ο δισκος που εχεις βαλει ειναι sata,αυτη τη στιγμη βαζουμε m2/nvme (ειναι 3-4 φορες ταχυτεροι)

Στα 500gb εαν σου αρκουν ειναι αυτος ο τυπος

Προταση αυτος η αυτος και θα εισαι ενταξει.

Με εναν προχειρο υπολογισμο

Επεξεργαστης 130

Μητρικη 100-130

Δισκος 60

Μνημες 70-80

Τροφοδοτικο 55-60

Arctic 40

Γυρω στα 460-500 ευρω συνολο πανω κατω.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα έπαιρνα τον i5-10400 που έχει και ενσωματωμένα γραφικά ...ειδικά αυτή την εποχή δεν είναι για να ψάχνεις στα καλά καθούμενα για κάρτα γραφικών αν ξαφνικά "κλατάρει" η παλιά κάρτα που έχεις.

Την arctic δεν την χρειάζεσαι (έχει δική του ο επεξεργαστής) , εκτός και αν σε ενοχλεί ο θόρυβος της μαμά ψύκτρας (αλλά εκεί θα παίξουν και ενα σωρό άλλοι παράγοντες όπως το case που έχεις και το συνολικό airflow)

Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιον ηλεκτρονικό , πήγαινε και το psu να ελέγξει το ripple , είναι κρίμα για 50 ευρώ (αν δεν είναι καλό αυτό που έχεις) να κάνει καμιά "ταρζανιά" και να σου σακατέψει μπόλικα πράγματα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Καλως κατεληξες σε 10400 η ιντελ αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιο vfm για νεο συστημα.

Καταρχην την καρτα σου την κρατας να δεις ποτε θα επανελθει η αγορα.

Δεν γνωριζω τις εργασιες που κανεις ακριβως (εφαρμογες,games) αλλα σαν γενικο πλανο ειναι σωστο.

Το τροφοδοτικο σου να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ειναι αρχαιο και δεν εχει προβληματα αν και μεσα στα 700 ευρω που αναφερεις χωρανε και 55 ευρω περιπου για ενα τροφοδοτικο σαν αυτο ας πουμε,που θα σε καλυψει απροβληματιστα οτι καρτουλα και να βαλεις αργοτερα.Μπορεις να το πουλησεις εαν ειναι απολυτα λειτουργικο και να παρεις τα μισα χρηματα απο το καινουργιο.

Στα υπολοιπα ο 10400 ειναι ενας πολυ ικανος επεξεργαστης

Η μητρικη που εχεις επιλεξει (εχω την ιδια) μεχρι στιγμης εχει αποδειχθει οκ με καλη ψυξη και full.

Ομως εαν σε ενδιαφερει να παρεις μερικα απο τα οφελη της νεας γενιας ιντελ (overclocking στις ram και pcie 4.0) η και να μπορεις να αναβαθμισεις αργοτερα σε 11η γενια επεξεργαστων θα πρεπει να παρεις μητρικη με ενα απο τα παρακατω chipset

H470

Z490

B560

H570

Οι μνημες που εχεις επιλεξει ειναι μια χαρα (και αυτες τις εχω)

Μπορεις εαν θελεις με +5 ευρω να παρεις καποιες με ψυξη σαν αυτες

Ο δισκος που εχεις βαλει ειναι sata,αυτη τη στιγμη βαζουμε m2/nvme (ειναι 3-4 φορες ταχυτεροι)

Στα 500gb εαν σου αρκουν ειναι αυτος ο τυπος

Προταση αυτος η αυτος και θα εισαι ενταξει.

Με εναν προχειρο υπολογισμο

Επεξεργαστης 130

Μητρικη 100-130

Δισκος 60

Μνημες 70-80

Τροφοδοτικο 55-60

Arctic 40

Γυρω στα 460-500 ευρω συνολο πανω κατω.

Ευχαριστώ για το post σου, θέλω να ενημερώσω ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με OC και ούτε σκοπεύω για λόγους απειρίας πάνω σε αυτό το κομμάτι εγώ με το παλιό σύστημα κυρίως κάνα bf 1 και ανάλογα ότι με εξιτάρει σαν game play λόγο χρόνου περισσότερο όσο για το τροφοδοτικό έχω στην άκρη του μυαλού μου το CoolerMaster MWE bronze v2 550w 80 plus γύρω στα 60 ευρώ. Απλά το συγκεκριμένο που έχω μέχρι τώρα είναι άψογο και αθόρυβο αλλά οι εποχές αλλάζουν. 

27 λεπτά πριν, catmaster είπε

Θα έπαιρνα τον i5-10400 που έχει και ενσωματωμένα γραφικά ...ειδικά αυτή την εποχή δεν είναι για να ψάχνεις στα καλά καθούμενα για κάρτα γραφικών αν ξαφνικά "κλατάρει" η παλιά κάρτα που έχεις.

Την arctic δεν την χρειάζεσαι (έχει δική του ο επεξεργαστής) , εκτός και αν σε ενοχλεί ο θόρυβος της μαμά ψύκτρας (αλλά εκεί θα παίξουν και ενα σωρό άλλοι παράγοντες όπως το case που έχεις και το συνολικό airflow)

Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιον ηλεκτρονικό , πήγαινε και το psu να ελέγξει το ripple , είναι κρίμα για 50 ευρώ (αν δεν είναι καλό αυτό που έχεις) να κάνει καμιά "ταρζανιά" και να σου σακατέψει μπόλικα πράγματα.

Καλησπέρα, γενικά τα stock δεν ξέρω γιατί δεν τα προτιμώ θόρυβο έκανε και η μαμά ψύκτρα από τον q9400 και την άλλαξα και βρήκα την ησυχία μου γενικά δεν αντιμετώπισα ποτέ θέμα με θερμοκρασίες πέρα από τους 4  bc 120 της CoolerMaster και γενικά σε καλή τοποθεσία για καλή αγωγή του αρεα στο Case. Μόνο η σκόνη είναι το κακό σε αυτό το κουτί που μπαίνει από πάνω.Οσο για τα ενσωματωμένα γραφικά προτιμώ να έχω την υπάρχων κάρτα κυρίως της ιντελ τα ενσωματωμένα γραφικά προσωπική μου άποψη είναι άθλια σαν να πάρω μια gt 1030 να φανταστώ όσα λίγα ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ithuriel είπε

Μόνο η σκόνη είναι το κακό σε αυτό το κουτί που μπαίνει από πάνω

Αυτό ίσως και να μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιο μαγνητικό φίλτρο (εγώ έχω βάλει με μόντα σε κάποια κουτάκια)

4 λεπτά πριν, Ithuriel είπε

Οσο για τα ενσωματωμένα γραφικά προτιμώ να έχω την υπάρχων κάρτα κυρίως της ιντελ τα ενσωματωμένα γραφικά προσωπική μου άποψη είναι άθλια σαν να πάρω μια gt 1030 να φανταστώ όσα λίγα ξέρω. 

Δεν με κατάλαβες , δεν λέω πως θα καταργήσεις την παλιά κάρτα που έχεις. Με αυτή την κάρτα θα μπουτάρεις και αυτήν θα χρησιμοποιείς. 
Την ενσωματωμένη θα την έχεις μόνο σε περίπτωση που την χρειαστείς. Redundancy λέγεται και η διαφορά σε κόστος είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτό που κερδίζεις. 
Φαντάσου ένα σενάριο - αυτή την εποχή να πάρεις το μηχάνημα και να σου κλατάρει η παλιά σου καρτα. Αυτόματα έμεινες χωρίς pc μέχρι να βρείς να αγοράσεις gpu (και να πέσεις στον κάθε λαδέμπορα).
Τουλάχιστον με την ενσωματωμένη θα μπορείς να δουλέψεις.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, catmaster είπε

Αυτό ίσως και να μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιο μαγνητικό φίλτρο (εγώ έχω βάλει με μόντα σε κάποια κουτάκια)

Δεν με κατάλαβες , δεν λέω πως θα καταργήσεις την παλιά κάρτα που έχεις. Με αυτή την κάρτα θα μπουτάρεις και αυτήν θα χρησιμοποιείς. 
Την ενσωματωμένη θα την έχεις μόνο σε περίπτωση που την χρειαστείς. Redundancy λέγεται και η διαφορά σε κόστος είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτό που κερδίζεις. 
Φαντάσου ένα σενάριο - αυτή την εποχή να πάρεις το μηχάνημα και να σου κλατάρει η παλιά σου καρτα. Αυτόματα έμεινες χωρίς pc μέχρι να βρείς να αγοράσεις gpu (και να πέσεις στον κάθε λαδέμπορα).
Τουλάχιστον με την ενσωματωμένη θα μπορείς να δουλέψεις.

Α συγνώμη δεν το γνώριζα ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξερεις δεν αναφερθηκα σε overclocking (ουτως η αλλως δεν μπορεις να κανεις με επεξεργαστη που δεν εχει το Κ)

Μιλησα απλα εαν θελησεις να ανεβασεις λιγο τις μνημες σου με xmp profile λογικα θα ειναι.

Το τροφοδοτικο δεν ειναι και αναγκαιο.... η σειρα της coolermaster που εχεις ειναι σκυλια (εχω το 650)

Δεν θα χρειαστει τιποτα εξτρα ρευματα πιο ξεκουραστα θα δουλευει απ'οτι τωρα με τον 9400.

Να σου πω κι εγω τη αληθεια παντα επιλεγω να εχει ενσωματωμενα γραφικα σε περιπτωση βλαβης της καρτας.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή κατέληξα κι εγώ σε i5 10400F, μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα θα σου πρότεινα ότι λέει και ο JDROGAS σχετικά με μητρική και μνήμες και συγκεκριμένα τα εξής:

https://www.skroutz.gr/s/23438472/MSI-Z490-A-Pro-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html 

https://www.skroutz.gr/s/22162116/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3200MHz-BL2K8G32C16U4B.html ή ακόμα καλύτερα https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html

Η συνολική διαφορά στη τιμή είναι περίπου στα 50 αλλά με XMP θα τρέχουν οι μνήμες στα 3200 ή 3600 αντίστοιχα με αρκετό όφελος

Επεξ/σία από NIKOS25271
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 10:05 ΠΜ, Ithuriel είπε

θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας αν αυτα που θελω να κρατησω γιατι δεν γνωριζω και πολλα στα θεματα αναβαθμισης. Υπολογιζω να μην ξεφυγω πανω απο τα 700 ευρω.

Ευχαριστω πολυ.

To σημαντικότερο δεν μας το είπες όμως, γιατί θέλεις να αναβαθμίσεις ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, leros2004 είπε

To σημαντικότερο δεν μας το είπες όμως, γιατί θέλεις να αναβαθμίσεις ?

Γιατί όταν θέλω να περάσω την ώρα μου με κάποιο game νέας γενιάς το σύστημα που έχω δεν τα βγάζει πέρα ούτε στα low και με αρκετές θυσίες στα settings. Εφαρμογές βαριές δεν χρησιμοποιώ. Οπότε κυρίως για Gaming ας το πω έτσι. 

7 ώρες πριν, NIKOS25271 είπε

Επειδή κατέληξα κι εγώ σε i5 10400F, μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα θα σου πρότεινα ότι λέει και ο JDROGAS σχετικά με μητρική και μνήμες και συγκεκριμένα τα εξής:

https://www.skroutz.gr/s/23438472/MSI-Z490-A-Pro-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html 

https://www.skroutz.gr/s/22162116/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3200MHz-BL2K8G32C16U4B.html ή ακόμα καλύτερα https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html

Η συνολική διαφορά στη τιμή είναι περίπου στα 50 αλλά με XMP θα τρέχουν οι μνήμες στα 3200 ή 3600 αντίστοιχα με αρκετό όφελος

Συμφωνώ και εγώ και το κοίταξα, απλά για να εξηγούμε για να μην με περάσετε για υπερβολικό λόγο με τις συνθήκες που επικρατούν κοίταξα τα προϊόντα σε μαγαζί στην πόλη μου βασικά στο eshop έτσι ώστε αν κάτι ειναι ελαττωματικό να μην μπλέκω με μεταφορικές γιατί άκρη δεν θα βγάλω και θα περιμένω και ατελείωτες μέρες!!! Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Τις crusial δεν τις έχει αν και της κοίταξα και η msi χτυπάει 165  ευρώ αν και είμαι 50-50. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό τροφοδοτικό καλοδεχουμενο! Ευχαριστώ πάντως 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ithuriel είπε

Γιατί όταν θέλω να περάσω την ώρα μου με κάποιο game νέας γενιάς το σύστημα που έχω δεν τα βγάζει πέρα ούτε στα low και με αρκετές θυσίες στα settings. Εφαρμογές βαριές δεν χρησιμοποιώ. Οπότε κυρίως για Gaming ας το πω έτσι. 

Με την υπάρχουσα κάρτα γραφικών που έχεις θα δυσκολευτείς πολύ στα νέα παιχνίδια (αν μιλάμε για 3Α τίτλους ) - επί της ουσίας αυτό είναι και το βασικό σου hardware part σε heavy gaming. Κάποιους τίτλους σε 720 και όλα σε low θα μπορείς να παίξεις πάντως.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, catmaster είπε

Με την υπάρχουσα κάρτα γραφικών που έχεις θα δυσκολευτείς πολύ στα νέα παιχνίδια (αν μιλάμε για 3Α τίτλους ) - επί της ουσίας αυτό είναι και το βασικό σου hardware part σε heavy gaming. Κάποιους τίτλους σε 720 και όλα σε low θα μπορείς να παίξεις πάντως.

Το γνωρίζω αλλά έχει καλύτερες επιδόσεις από τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel και αναμένω να πέσουν λίγο οι τιμές στις κάρτες, θα αλλαχτεί και αυτή σίγουρα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ithuriel είπε

αναμένω να πέσουν λίγο οι τιμές

Δυστυχώς οι τιμές σε κάρτες μάλλον θα αργήσουν πολύ να κατέβουν , οπότε καλύτερα να κινηθείς με αυτή τη σκέψη στην αγορά νέου pc. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Με την 650 που έχεις, τσάμπα αναβάθμιση θα κάνεις... Μέχρι να πάρεις κάρτα θα έχεις μπαγιατέψει η σημερινή σου αναβάθμιση.

Όταν είσαι έτοιμος για καινούργια κάρτα τότε τα αλλάζεις όλα με φρέσκο hardware.  

• Like 6
Δημοσ.

Όλα αυτά που σου είπαν τα παιδιά από πάνω είναι σωστά. 

Εγώ θα σου πω την εξής σκέψη που λέει κ ο leros2004.

Μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να παίρνουμε κάρτες γραφικών σε τιμές προ mining θα περάσει μάλλον αρκετός καιρός. Και από την στιγμή που τώρα και για τους επόμενους 2_3 μήνες θα είναι έτσι η φάση σίγουρα" και αφού δεν έχεις σκοπό να πάρεις άλλη κάρτα τώρα και θα πορευτείς με την 650.. Περίμενε..

Τι εννοώ...και ryzen 5900 να είχες αυτή την στιγμή, με κάρτα 650 θα έπαιζες και προφανώς θα υπάρχει bottleneck..βέβαια να μου πεις αν περιμένεις ες αεί δεν θα κάνεις ποτέ αναβάθμιση..δεν ξέρω είναι περίεργα τα πράγματα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...