xgol Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Εχετε μπερδεψει το φανταστικο και το λαμπερο, με το κιτς. Εκτος και αν θεωρειτε το λαμε πουκαμισο, φαντασμαγορικο ξερω γω, οποτε απο μενα πάσο. Περα απ την πλακα ομως, φυσικα και δε θα βαλεις πλακακι που γυαλιζει εν ετει 2021!! Αν ειναι ποτε δυνατον! Η πλεξη πως θα ειναι; 22 ώρες πριν, SB_1957 είπε Λευκά και γυαλιστερά είναι αυτά που έχουμε με ελάχιστα πολύ αραιά και αχνά γκρίζα νερά και μοιάζει με μάρμαρο! Μοιαζει με μαρμαρο γιατι ειναι φτηνη απομιμηση. Οπως και σε αντιστοιχια, το laminate με το ξυλο. Ειτε βαζεις μαρμαρο/ξυλο, ειτε βαζεις κανονικο πλακακι - ειναι καθ’ολα θεμιτο καποιος να μη θελει/να μη μπορει να επιβαρυνθει το εξτρα κοστος για τα δυο πρωτα, αλλα ειναι τελειως κακογουστο να βαζει κατι που τους “μοιαζει”! Δεν ειναι κακο να μη φοραει καποιος ρολεξ, κακο ειναι να φοραει μαιμου ρολεξ! 1 1
SB_1957 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, xgol είπε Εχετε μπερδεψει το φανταστικο και το λαμπερο, με το κιτς. Εκτος και αν θεωρειτε το λαμε πουκαμισο, φαντασμαγορικο ξερω γω, οποτε απο μενα πάσο. Περα απ την πλακα ομως, φυσικα και δε θα βαλεις πλακακι που γυαλιζει εν ετει 2021!! Αν ειναι ποτε δυνατον! Η πλεξη πως θα ειναι; Μοιαζει με μαρμαρο γιατι ειναι φτηνη απομιμηση. Οπως και σε αντιστοιχια, το laminate με το ξυλο. Ειτε βαζεις μαρμαρο/ξυλο, ειτε βαζεις κανονικο πλακακι - ειναι καθ’ολα θεμιτο καποιος να μη θελει/να μη μπορει να επιβαρυνθει το εξτρα κοστος για τα δυο πρωτα, αλλα ειναι τελειως κακογουστο να βαζει κατι που τους “μοιαζει”! Δεν ειναι κακο να μη φοραει καποιος ρολεξ, κακο ειναι να φοραει μαιμου ρολεξ! Ποιος σου είπε ότι είναι κακό να φοράς ρόλεξ μαϊμού! Αν σου δείχνει σωστά την ώρα μια χαρά είναι και το καρτιέ μαϊμού και όλα τα συναφή, αρκεί να μην τα πλήρωσες για αυθεντικά, όπως την έχουν πατήσει πάρα πολλοί! Και από πότε το γυαλιστερό πλακάκι είναι "ντεμοντέ"? Την ευκολία της συντήρησης και του καθαρίσματος επιδιώκουμε! Τα περί λαμέ πουκάμισου και κιτς, και κακόγουστο να βάζεις απομίμηση ξύλου/μαρμάρου τα αφήνω ασχολίαστα γιατί θα με μπανάρουν! 2
xgol Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Ποιος σου είπε ότι είναι κακό να φοράς ρόλεξ μαϊμού! Αν σου δείχνει σωστά την ώρα μια χαρά είναι και το καρτιέ μαϊμού και όλα τα συναφή, αρκεί να μην τα πλήρωσες για αυθεντικά, όπως την έχουν πατήσει πάρα πολλοί! Και από πότε το γυαλιστερό πλακάκι είναι "ντεμοντέ"? Την ευκολία της συντήρησης και του καθαρίσματος επιδιώκουμε! Τα περί λαμέ πουκάμισου και κιτς, και κακόγουστο να βάζεις απομίμηση ξύλου/μαρμάρου τα αφήνω ασχολίαστα γιατί θα με μπανάρουν! Προφανως ο καθενας εχει αναπτυξει σε διαφορετικο βαθμο το κριτηριο της αισθητικης του! Το περιβαλλον στο οποιο ζω, το ντυσιμο μου, οπως και άλλοι παραγοντες στη ζωη μου, ενδογενείς και εξωγενείς, οφειλουν να μην προσβαλλουν ουτε το αισθητικο μου κριτηριο, ουτε το ποιος ειμαι σαν ανθρωπος. Το μαιμου ρολεξ ειναι κακο, επειδη ψευδομαι προς οσους το βλεπουν, θεωρωντας πως εχω επενδυσει ενα σοβαρο ποσο (παροτι εγω νιωθω την ψευτιά που φοραω και γνωριζω την εξαπατηση που προκαλω στους αλλους). Δε με εξφραζει αυτο σαν ανθρωπο, δεν εχω αναγκη να δειχθω ή να εξαπατησω. Βεβαια κακως εξηγω τα αυτονοητα, βαλε μαιμουδες δε σε εμποδιζει κανενας. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από xgol 1 1 1 1
SB_1957 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 40 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Εκτος της εμφανισης ομως βασικο ειναι οπως ειπες η σταθεροτητα κ η προσφυση οποτε βαλε αυτο που δεν γλυστραει κ ας λερωσει κ λιγο παραπανω ειδικα αν μενουν μεγαλοι ανθρωποι που θα γινουν μεγαλυτεροι σε 10-15 χρονια..Δε παμε για καλλιστεια σπιτιου κ φωτογραφηση σε περιοδικο. Αρκεί να υπάρχει χρήμα να πληρώνουν κάποιον να έρχεται να το καθαρίζει το πλακάκι που λερώνει εύκολα και δύσκολα καθαρίζει! Εκτός αν οι μεγάλοι άνθρωποι μπορούν να σκύβουν και να τρίβουν πατώματα για να μην είναι μέσα στην μπίχλα!
marva Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Ζώντας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια σε σπίτι με σαγρέ γυαλιστερό πλακάκι σε όλη του την επιφάνεια (εκτός από τα μπάνια), καταθέτω την εμπειρία μου: 1. Τα ζητήματα αντοχής και πρόσφυσης αντιμετωπίζονται με την αγορά πολύ καλής ποιότητας πλακιδίων (νομίζω ότι με τη σωστή καθοδήγηση το καταλαβαίνεις κοιτάζοντας την πίσω πλευρά) και την εξεύρεση ενός πολύ καλού πλακά. Μάλιστα, αν τελικά επιλέξεις το λευκό χρώμα και για να μη μοιάζει το σπίτι σου με πεζοδρόμιο, θα πρότεινα η τοποθέτηση να γίνει σε διάταξη "ρόμβων", αν και κοστίζει περισσότερο όσον αφορά την ποσότητα των πλακιδίων (λόγω φύρας), αλλά και τον χρόνο και το συνολικό κόστος της εργασίας. 2. Όπως πολύ σωστά επισήμαναν οι προηγούμενοι σχολιαστές, θα είσαι όλη την ημέρα με τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Αν δε έχεις μικρά παιδιά ή/και ζωάκια ή δέχεσαι κόσμο (όταν με το καλό το επιτρέψουν οι συνθήκες), τότε η κατάσταση γίνεται απελπιστική. Πάντως, το σφουγγάρισμα με απλά καθαριστικά είναι πολύ πιο ασφαλές σε πάτωμα με καλής ποιότητας πλακάκι από ότι σε πάτωμα με παρκέ ή μάρμαρο, που είναι πιο ευαίσθητα. 3. Το σαγρέ γυαλιστερό πλακάκι είναι καλύτερο εμφανισιακά και δεν γλιστράει αν δεν βάλεις αχρείαστα γυαλιστικά. Απλώς, θέλει μεγάλη προσοχή κατά την επιλογή του χρώματος, γιατί θα πρέπει να ανταποκρίνεται διαχρονικά στην αισθητική σου όσον αφορά το χρώμα των τοίχων και το στυλ της επίπλωσης. 4. Το πολύ καλής ποιότητας πλακάκι συντηρείται εύκολα, έχει μεγάλη αντοχή και τυχόν μικροφθορές στην επιφάνειά του αντιμετωπίζονται εύκολα με λίγο σμάλτο.
LawyerS Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, marva είπε Ζώντας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια σε σπίτι με σαγρέ γυαλιστερό πλακάκι σε όλη του την επιφάνεια (εκτός από τα μπάνια), καταθέτω την εμπειρία μου: 1. Τα ζητήματα αντοχής και πρόσφυσης αντιμετωπίζονται με την αγορά πολύ καλής ποιότητας πλακιδίων (νομίζω ότι με τη σωστή καθοδήγηση το καταλαβαίνεις κοιτάζοντας την πίσω πλευρά) και την εξεύρεση ενός πολύ καλού πλακά. Μάλιστα, αν τελικά επιλέξεις το λευκό χρώμα και για να μη μοιάζει το σπίτι σου με πεζοδρόμιο, θα πρότεινα η τοποθέτηση να γίνει σε διάταξη "ρόμβων", αν και κοστίζει περισσότερο όσον αφορά την ποσότητα των πλακιδίων (λόγω φύρας), αλλά και τον χρόνο και το συνολικό κόστος της εργασίας. 2. Όπως πολύ σωστά επισήμαναν οι προηγούμενοι σχολιαστές, θα είσαι όλη την ημέρα με τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Αν δε έχεις μικρά παιδιά ή/και ζωάκια ή δέχεσαι κόσμο (όταν με το καλό το επιτρέψουν οι συνθήκες), τότε η κατάσταση γίνεται απελπιστική. Πάντως, το σφουγγάρισμα με απλά καθαριστικά είναι πολύ πιο ασφαλές σε πάτωμα με καλής ποιότητας πλακάκι από ότι σε πάτωμα με παρκέ ή μάρμαρο, που είναι πιο ευαίσθητα. 3. Το σαγρέ γυαλιστερό πλακάκι είναι καλύτερο εμφανισιακά και δεν γλιστράει αν δεν βάλεις αχρείαστα γυαλιστικά. Απλώς, θέλει μεγάλη προσοχή κατά την επιλογή του χρώματος, γιατί θα πρέπει να ανταποκρίνεται διαχρονικά στην αισθητική σου όσον αφορά το χρώμα των τοίχων και το στυλ της επίπλωσης. 4. Το πολύ καλής ποιότητας πλακάκι συντηρείται εύκολα, έχει μεγάλη αντοχή και τυχόν μικροφθορές στην επιφάνειά του αντιμετωπίζονται εύκολα με λίγο σμάλτο. Αυτό θέλω να αποφύγω. Να είναι με μια σκούπα στο χέρι. Δυστυχώς έχουμε μια καθημερινότητα φουλ και στο σπίτι είμαστε μετά τις 6-7 τον χειμώνα και το καλοκαίρι μπορεί και μετά τις 10 με ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Δεν είμαστε σε θέση να είμαστε με μια σκούπα στο χέρι. Επίσης είμαστε της άποψης πως στο σπίτι πρέπει να ζεις και όχι το ζεις, δλδ θέλω να είμαστε άνετα. Απλά ήμασταν μια ζωή σε ματ πλακίδια που δυστυχώς άφηναν στάμπες σαν θολούρα και λέμε μήπως με τα γυαλιστερά είναι διαφορετικά. Φυσικά έχουμε κάνει και ένα μινιμαλ σπίτι που ο καθρεπτισμος τους θα έκανε την διαφορά.
xgol Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 17 ώρες πριν, LawyerS είπε Αυτό θέλω να αποφύγω. Να είναι με μια σκούπα στο χέρι. Δυστυχώς έχουμε μια καθημερινότητα φουλ και στο σπίτι είμαστε μετά τις 6-7 τον χειμώνα και το καλοκαίρι μπορεί και μετά τις 10 με ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Δεν είμαστε σε θέση να είμαστε με μια σκούπα στο χέρι. Επίσης είμαστε της άποψης πως στο σπίτι πρέπει να ζεις και όχι το ζεις, δλδ θέλω να είμαστε άνετα. Απλά ήμασταν μια ζωή σε ματ πλακίδια που δυστυχώς άφηναν στάμπες σαν θολούρα και λέμε μήπως με τα γυαλιστερά είναι διαφορετικά. Φυσικά έχουμε κάνει και ένα μινιμαλ σπίτι που ο καθρεπτισμος τους θα έκανε την διαφορά. Το μινιμαλ δε θελει τετοιους φθηνους εντυπωσιασμους. Πιο ωραια θα δειχνει με ματ πλακακι γκρι.
marva Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 19 ώρες πριν, LawyerS είπε Αυτό θέλω να αποφύγω. Να είναι με μια σκούπα στο χέρι. Δυστυχώς έχουμε μια καθημερινότητα φουλ και στο σπίτι είμαστε μετά τις 6-7 τον χειμώνα και το καλοκαίρι μπορεί και μετά τις 10 με ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Δεν είμαστε σε θέση να είμαστε με μια σκούπα στο χέρι. Επίσης είμαστε της άποψης πως στο σπίτι πρέπει να ζεις και όχι το ζεις, δλδ θέλω να είμαστε άνετα. Απλά ήμασταν μια ζωή σε ματ πλακίδια που δυστυχώς άφηναν στάμπες σαν θολούρα και λέμε μήπως με τα γυαλιστερά είναι διαφορετικά. Φυσικά έχουμε κάνει και ένα μινιμαλ σπίτι που ο καθρεπτισμος τους θα έκανε την διαφορά. Είσαι βέβαιος ότι ο καθρεπτισμός πράγματι αναδεικνύει την επίπλωση και δεν θα καταλήξει να φαίνεται σαν περιττή επιτήδευση; Δεν ξέρω αν υπάρχουν εφαρμογές προσομοίωσης για να δείτε πώς θα μοιάζουν οι χώροι, όμως ένα γυαλιστερό πάτωμα που θα παραπέμπει σε "γυάλινο σπίτι" ίσως του στερήσει τη θαλπωρή, άσε που θα θέλει ειδική συντήρηση για να μη θαμπώνει στα σημεία όπου θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση. Στα μπάνια μου είχα επιλέξει γυαλιστερό πλακάκι τόσο στους τοίχους, όσο και στο πάτωμα, και το μετάνιωσα για τους λόγους που προανέφερα, αλλά και γιατί το πλακάκι αποδείχθηκε μικρότερης αντοχής, με αποτέλεσμα να εμφανίζει συνεχώς ραγίσματα και το δάπεδο να πρέπει να ξηλωθεί και να αλλαχτεί, κάτι που φυσικά δεν προτίθεμαι να κάνω και έτσι ζω μαζί τους. Βέβαια, αν λείπετε όλη μέρα, δεν θα υπάρχουν φθορές - τι θα γίνει όμως αργότερα; Πάντως, εύχομαι να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση και να χαρείτε το καινούριο σας σπίτι! 1
SB_1957 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, xgol είπε Το μινιμαλ δε θελει τετοιους φθηνους εντυπωσιασμους. Πιο ωραια θα δειχνει με ματ πλακακι γκρι. 50 λεπτά πριν, marva είπε Είσαι βέβαιος ότι ο καθρεπτισμός πράγματι αναδεικνύει την επίπλωση και δεν θα καταλήξει να φαίνεται σαν περιττή επιτήδευση; Μήπως είστε υπερβολικοί; Κατανοητό να μην αρέσει σε κάποιους η γυαλιστερή επιφάνεια, αλλά μην το παρουσιάζουμε σαν κάτι αταίριαστο με το μινιμαλιστικό στυλ! Γούστα είναι αυτά, αν τους αρέσει το γυαλιστερό και σε συνδυασμό με την ευκολία καθαρισμού, είναι μάλλον η προτιμότερη επιλογή! Αν τους αρέσει το ματ, μακάρι να βρουν πλακάκι που να είναι εύκολο στο καθάρισμα! 1
marva Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μήπως είστε υπερβολικοί; Κατανοητό να μην αρέσει σε κάποιους η γυαλιστερή επιφάνεια, αλλά μην το παρουσιάζουμε σαν κάτι αταίριαστο με το μινιμαλιστικό στυλ! Γούστα είναι αυτά, αν τους αρέσει το γυαλιστερό και σε συνδυασμό με την ευκολία καθαρισμού, είναι μάλλον η προτιμότερη επιλογή! Αν τους αρέσει το ματ, μακάρι να βρουν πλακάκι που να είναι εύκολο στο καθάρισμα! Δεν κατανοώ την επικριτική επέμβαση. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε δίλημμα και, σωστά σκεπτόμενος, ζήτησε γνώμες σε ένα δημόσιο φόρουμ, προκειμένου να βοηθηθεί στην τελική απόφαση που θα πάρει (κι εγώ θα το είχα κάνει αν είχα τότε τη δυνατότητα). Κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να του επιβάλει συγκεκριμένη επιλογή, απλώς καταθέτουμε εμπειρίες. Ειδικά εγώ, για τα μόνα που εχω μετανιώσει (και, δυστυχώς, δεν μπορώ να διορθώσω χωρίς να κάνω το σπίτι καραγιαπί) είναι το λευκό χρώμα στο πάτωμα και το γυαλιστερό πλακάκι στο μπάνιο. 1
apostolos2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Ενδιαφέρομαι και κοιτάω και εγώ για πλακάκια και για αρχή για μπάνιο. Όπως σε κάθε έρευνα εάν δεν γνωρίζεις χάνεσαι. Τι να κοιτάξω, ποιο είναι το καλό πλακάκι? Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και ποιες οι τιμές των χαρακτηριστικών αυτών σημαίνουν καλό ή πλακάκι? Βλέπω πχ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: < 0,5 %. Είναι καλή ή κακή αυτή η τιμή για μπάνιο. Επίσης είναι Ινδίας, είναι αξιόπιστα τα Ινδίας ή άλλα λένε αλλά είναι. Όσο και να έχω ψάξει δεν έβγαλα άκρη, για τους πωλητές είναι καλά αφού το έχουν για πούλημα. Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα