LawyerS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Είμαι σε διαδικασία επιλογής πλακιδίων δαπέδου. Έχω καταλήξει στο χρώμα το οποίο θα είναι η λευκό με νερά αν πάω σε γυαλιστερό ή γκρι του πάγου (αρκετά ανοιχτό δλδ) αν πάω σε ματ. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποια επιφάνεια να διαλέξω. Μου αρέσουν και τα δύο. Απλά φοβάμαι πολύ τα γυαλιστερά μήπως πέσουν οι γονείς μου οι εμείς. Είναι φανταστικά, θα καθρεφτίζεται όλο το σπίτι και θα δείχνει πολύ διαφορετικά. Αλλά με φοβίζει πολύ η ολισθηρότητα. Από την άλλη το ματ δεν με φοβίζει τόσο. Το χρώμα του είναι φανταστικό επίσης. Είναι γρανίτης, δείχνει πολύ όμορφο όχι τόσο φαντασμαγορικό όσο το γυαλιστερό, αλλά δυστυχώς εντόπισα πως λερώνεται για πλάκα και δυστυχώς φαίνεται η βρωμιά του με την αντανάκλαση του ήλιου. Χάιδεψα την επιφάνεια με το χέρι και φάνηκαν οι δαχτυλιές. Όλοι που λένε για καθάρισμα καλύτερα να πάρω τα γυαλιστερά. Το μόνο που με φοβίζει είναι μη γλυστραει παραπάνω από το ματ. Περιμένω απόψεις
adi32 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Ειχα παλια ματ και εβαλα γυαλιστερα. Καμια σχεση σε εμφανιση. Ελαμψε το σπιτι Δεν εχει τυχει να γλιστρησω ποτε, χτυπα ξυλο 2
SB_1957 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Πριν λίγες μέρες ρωτούσε και άλλος το ίδιο πράγμα. Γυαλιστερά για εύκολο καθάρισμα! Το γλύστριμα δεν το αποφεύγεις αν πέσουν νερά κάτω ή αν γίνει το τραγικό λάθος και σφουγαρίζετε με απορρυπαντικά που έχουν "παρκετίνη"! Και φυσικά δεν κυκλοφορείς με παντόφλες που έχουν λείες σόλες, υφασμάτινες ή με τις κάλτσες! Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι η ποιότητα και πόσο ανθεκτικό στις γρατζουνιές είναι το πλακάκι. Δυστυχώς εμείς την πατήσαμε. Πανέμορφο, γυαλιστερό, μεγάλο (60Χ60), με όψη μαρμάρου, αλλά χαράζει πολύ εύκολα και φοβάμαι ότι σε μερικά χρόνια θα είναι μια αηδία από τα σημάδια!
LawyerS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 34 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Πριν λίγες μέρες ρωτούσε και άλλος το ίδιο πράγμα. Γυαλιστερά για εύκολο καθάρισμα! Το γλύστριμα δεν το αποφεύγεις αν πέσουν νερά κάτω ή αν γίνει το τραγικό λάθος και σφουγαρίζετε με απορρυπαντικά που έχουν "παρκετίνη"! Και φυσικά δεν κυκλοφορείς με παντόφλες που έχουν λείες σόλες, υφασμάτινες ή με τις κάλτσες! Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι η ποιότητα και πόσο ανθεκτικό στις γρατζουνιές είναι το πλακάκι. Δυστυχώς εμείς την πατήσαμε. Πανέμορφο, γυαλιστερό, μεγάλο (60Χ60), με όψη μαρμάρου, αλλά χαράζει πολύ εύκολα και φοβάμαι ότι σε μερικά χρόνια θα είναι μια αηδία από τα σημάδια! Μάλιστα. Οπότε πρέπει να ρωτήσω και για τυχόν σημάδια.
adi32 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Αν είναι καλής ποιότητα δε θα έχει πρόβλημα εκτός και σέρνεις πάνω αιχμηρά βαριά αντικείμενα. Αλλά και στα ματ θα έχεις αυτό το πρόβλημα
esertas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Επίσης αν είναι λευκά θα φαίνεται από μακριά έστω και μια τρίχα. Όλη την ώρα με την σκούπα θα είσαι. 2
LawyerS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Ο φόβος μου με τα ματ είναι πως λεκιάζουν εύκολα. Δυστυχώς σε όλα τα σπίτια αυτά είχαμε και η βρωμιά έμενε. Τείνω προς γυαλιστερά αλλά φοβάμαι για τυχόν πτώσεις. Θα μείνουν οι δικοί μου που είναι 60 χρονών άνθρωποι και δεν θέλω να έχω θέματα. Χίλιες φορές να μην έχω την αντανάκλαση στο πάτωμα και να έχω υγιείς τους γονείς μου.
SB_1957 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 40 λεπτά πριν, esertas είπε Επίσης αν είναι λευκά θα φαίνεται από μακριά έστω και μια τρίχα. Όλη την ώρα με την σκούπα θα είσαι. Λευκά και γυαλιστερά είναι αυτά που έχουμε με ελάχιστα πολύ αραιά και αχνά γκρίζα νερά και μοιάζει με μάρμαρο! Δεν είναι τόσο δραματικά να θέλει συνέχεια καθάρισμα, αντίθετα είναι πανεύκολο. Σε αντίθεση με ματ/σαγρέ που είχαμε σε νοικιαζόμενο σπίτι και ήταν μαρτύριο το καθάρισμα, καθώς λέκιαζε και πολύ εύκολα! Αλλά να είναι καλής ποιότητας, να μη χαράζει εύκολα.
LawyerS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Λευκά και γυαλιστερά είναι αυτά που έχουμε με ελάχιστα πολύ αραιά και αχνά γκρίζα νερά και μοιάζει με μάρμαρο! Δεν είναι τόσο δραματικά να θέλει συνέχεια καθάρισμα, αντίθετα είναι πανεύκολο. Σε αντίθεση με ματ/σαγρέ που είχαμε σε νοικιαζόμενο σπίτι και ήταν μαρτύριο το καθάρισμα, καθώς λέκιαζε και πολύ εύκολα! Αλλά να είναι καλής ποιότητας, να μη χαράζει εύκολα. Αυτά ακριβώς έχω στο μυαλό μου. Στο περπάτημα πως είναι; Με κάλτσες ας πούμε αν περπατάς γλυστραει το πόδι;
SB_1957 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, LawyerS είπε Αυτά ακριβώς έχω στο μυαλό μου. Στο περπάτημα πως είναι; Με κάλτσες ας πούμε αν περπατάς γλυστραει το πόδι; Ναι! Αλλά με κάλτσες και σε ξύλινο πάτωμα πάλι γλιστράει. Γι' αυτό φοράμε παντόφλες και μάλιστα με πάτο συνθετικό και όχι λείο.
mechpanos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Σε εσωτερικό χώρο δεν τίθεται θέμα, όποιο σου αρέσει περισσότερο. Απλά μην σφουγγαρίζεις με...σαπουνάδα, κάθε μέρα!!! Αν σου αρέσει το γυαλιστερό, πάρε το! Σε εξωτερικό (που πέφτουν νερά από βροχή κλπ), μόνο αντιολισθητικά πλακίδια!
mary Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Το γυαλιστερό, πόσο καιρό θα κρατήσει την γυαλάδα του; Αυτό να αναρωτηθείς και να διαλέξεις
SB_1957 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, mary είπε Το γυαλιστερό, πόσο καιρό θα κρατήσει την γυαλάδα του; Αυτό να αναρωτηθείς και να διαλέξεις Την γυαλάδα δεν την χάνουν ούτε καν τα φτηνά πλακάκια. Αν το καθαρίζεις τακτικά, όπως πρέπει όλα τα πατώματα και όχι μόνο! Ότι φροντίζεις σωστά παραμένει σε καλή κατάσταση πολύ καιρό! Είχαν βάλει οι γονείς μου πριν 30 χρόνια ένα φτηνό άσπρο πλακάκι στο πάτωμα της κουζίνας και είναι ακόμη γυαλιστερό και λευκό όπως τότε! Και μάλιστα, αν και φτηνό, δεν έχει ούτε γρατζουνιές! Σε αντίθεση με αυτό που βάλαμε εμείς πριν 4 χρόνια! Οπότε το ζητούμενο είναι πόσο ανθεκτικό είναι και αν χαράζεται εύκολα ή όχι! Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κωδικός πάνω στην συσκευασία που να σημαίνει την αντοχή του! 1
KoreanW Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Νο plakakia δεν παίζει; Μάρμαρο πχ που και να χαράξει, θα μπορείς να το γυαλίσεις χωρίς να το ξηλώνεις; Κατά τα λοιπά, τα πλακάκια έχουν διαβαθμίσεις ανθεκτικότητας. Διαλέγεις πρώτα ένα πλακάκι που θα είναι αντοχής. 1
magicnumbers Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Εκτος της εμφανισης ομως βασικο ειναι οπως ειπες η σταθεροτητα κ η προσφυση οποτε βαλε αυτο που δεν γλυστραει κ ας λερωσει κ λιγο παραπανω ειδικα αν μενουν μεγαλοι ανθρωποι που θα γινουν μεγαλυτεροι σε 10-15 χρονια..Δε παμε για καλλιστεια σπιτιου κ φωτογραφηση σε περιοδικο. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα