Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΟΑΕΔ σε μειλ που πήρα με ενημερώνει πως προτάθηκα για μια θέση εργασιας.

Επειδή θέλω να παραμεινω άνεργος λόγω επιδόματος(κεα) μέχρι να φύγω σεζόν ,πως το χειρίζομαι;

Απλά δεν απαντώ και όλα καλά ή κάνω κάποια άλλη ενέργεια; 

Επεξ/σία από arisbloom
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, arisbloom είπε

Επειδή θέλω να παραμεινω άνεργος λόγω επιδόματος(κεα) μέχρι να φύγω σεζόν ,πως το χειρίζομαι;

Ο ΟΑΕΔ θα σε διαγράψει από άνεργο.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Προτιμάς να μείνεις άνεργος παρά να δουλέψεις.

Άρα δεν δικαιούσαι το επίδομα του οποίου η χρησιμότητα είναι να βοηθάει μέχρι ο άνεργος  να ξαναβρει δουλειά.

Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 2:18 ΠΜ, arisbloom είπε

Και μετά απορείς γιατί δεν πάμε μπροστά σαν χώρα... 

• Like 3
Δημοσ.

Οταν ακόμα γνωρίζω άτομα που σπουδάζουν με κατατακτήριες και μενουν γραμμένοι στον ΟΑΕΔ για να μετακινουνται με το δωρεάν εισιτήριο, εισέπραξαν και το περσινό 400αρι, μετά μην μας κάνει εντύπωση γιατί κάποιοι θέλουν να παραμένουν εκεί γραμμένοι. 

Γενικά για μενα αν θες να βρεις δουλειά ψάχνεις και βρίσκεις, ο ΟΑΕΔ είναι ασπιρίνη και δεν καταφέρνεις κάτι από εκεί εκτός αν θες να περιμένεις 4-5 χρόνια άνεργος για να σε πάρουν σε κάποιο πρόγραμμα σε δημόσια υπηρεσία που μάλλον θα κάνεις και εκεί δουλειές που δεν θα σου αρέσουν και θα γκρινιάζεις..... 

Τώρα για την ερωτηση του ts, δεν είναι σίγουρο ότι σε διαγραφούν αλλά δεν μπορείς να το αποκλίσεις κιόλας. Αυτές οι προσκλήσεις που στέλνονται δεν σημαίνει ότι σου έχουν βρει ηδη δουλειά, πας από την επιχείρηση που σου αναφέρουν κι αν τους κάνεις σε παίρνουν αλλιώς πάλι συνεχίζεις να είσαι άνεργος. 

Δημοσ.

το χεις σιγουρο οτι θα πας σεζον?(υποθετω εννοεις ξενοδοχειο/εστιατοριο κτλπ).

φετος μπορει να ανοιξουν απριλη αλλα παιζει να ανοιξουν και ποιο μετα οπως περσυ. (μαιο-ιουνιο).

Δημοσ.

το επιδομα δινεται ως βοηθημα μεχρι να βρεις εργασια. ουτε ωραιο ειναι αλλα ουτε ηθικο το να σου βρισκουν εργασια και να επαναπαυεσαι στο βοηθημα. επίσης ακομη χειροτερο ειναι να παιρνει καποιος βοηθημα ενω εργαζεται με πλαγια μεσα. ολοι μας εχουμε αναγκη τα επιπλεον χρηματα αλλα να καταλαβουμε οτι αυτο ειναι ενα βοηθημα ΜΕΧΡΙ να βρει καποιος δουλεια και οχι ο μισθος του τεμπελη.

με λυπει διπλα οταν ακουω τετοια λογια απο παιδια που μολις εχουν βγει στον εργασιακο στιβο. σε αυτες τις ηλικιες επρεπε να πιανουν την πετρα και να την στιβουν και οχι να ειναι καφετερια και τσιγαρο. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως όποιος δε δουλεύει δεν έπρεπε να παίρνει φράγκο από πουθενά πάνω από 2 μήνες. Δυο ολόκληροι μήνες να βρεις. Σε πληρώνει αρκετά, για να πέσεις με τα μούτρα να βρεις.

Καραγκιοζιλίκια. Πάω στοίχημα δε το παίρνουν αυτοί που το χρειάζονται γιατί αντέχουν 2 μήνες με το μειωμένο. Ας παίρναν 600ρι για ένα δίμηνο, αλλά ούτε σεντ παραπέρα.

Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 2:18 ΠΜ, arisbloom είπε

Διαγράφεις το λογαριασμό σου εδώ για αρχή .....

8 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Εγώ νομίζω πως όποιος δε δουλεύει δεν έπρεπε να παίρνει φράγκο από πουθενά πάνω από 2 μήνες. Δυο ολόκληροι μήνες να βρεις. Σε πληρώνει αρκετά, για να πέσεις με τα μούτρα να βρεις.

δίκαιο έχεις , ούτε 2 μήνες , αφού ειδικά τώρα γίνεται χαμός , όλοι ζητάνε ....

Πάντως , σοβαρά τώρα , ο ΟΑΕΔ έπρεπε να βάζει τους ανέργους σε κάποια εταιρία ή σε θέση στο δημόσιο να κάνουν κάτι , όχι να κάθονται , με το αντίστοιχο επίδομα

Έτσι κι αλλιώς ο Κούλης θα το πάει εξάμηνο , ίσως γίνει όπως Αγγλία με κατάργηση ρευστού (αν και νομίζω οτι παίρνεις ένα μικρό χρηματικό ποσό) και τα υπόλοιπα κουπόνια σούπερ μάρκετ και επίδομα ενοικίου . Βέβαια προϋποθέτει κράτος όχι Ελλάδα...

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, CCCR είπε

το χεις σιγουρο οτι θα πας σεζον?(υποθετω εννοεις ξενοδοχειο/εστιατοριο κτλπ).

φετος μπορει να ανοιξουν απριλη αλλα παιζει να ανοιξουν και ποιο μετα οπως περσυ. (μαιο-ιουνιο).

ναι σε γνωστους και στην χειροτερη εχω ετοιμη δουλεια εδω σε μαξ 2 μηνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, arisbloom είπε

ναι σε γνωστους και στην χειροτερη εχω ετοιμη δουλεια εδω σε μαξ 2 μηνες

αν δεν τρολλάρεις ,

μπορείς να εξηγήσεις την κατάσταση στον ΟΑΕΔ. Πες τους δηλαδή οτι σε 2 μήνες θα πρέπει να αποχωρήσεις απο την εργασία που σου προσφέρουν και τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση

Κανονικά αν αρνηθείς διαγράφεσαι απο τα μητρώα ανέργων ....

Δημοσ.

το εχουμε ξαναπει. το επιδομα ανεργιας ειναι ενα βοηθημα για αυτον που εμεινε απο δουλεια μεχρι να κανει την μεταβαση στην επομενη. προυποθετει προσπαθεια εξευρεσης εργασιας και μη επαναπαυση στο επιδομα αυτο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...