Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Στα τελη του Δεκέμβρη με ειδοποίησαν απο τον ΟΑΕΔ ότι υπάρχει μια διαθέσιμη θεση εργασίας από πρόγραμμα επιδοτουμενης εργασία 12μηνης διάρκειας. Υστερα από συνέντευξη κι έπειτααπο λιγες μέρες με προσέλαβε εργοδότης με υπογραφή σύμβασης ορισμένου χρόνου 12 μηνών. Εχθές κι επειτα απο 2 μήνες μου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα γιατι δεν υπάρχει δουλειά στην επιχείρηση λογω του lockdown πλέον και ουσιαστικά μου ανακοίνωσε και οτι απο Δευτέρα σταματάω κι εγώ.  Σήμερα πήγα να υπογράψω τα χαρτιά στο λογιστή για την διακοπή κι ενω περιμένω να δω εγγραφο απόλυση αντικρίζω εγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης, πράγμα που φυσικά δεν ηταν συμφωνημένο και δεν ειχα ενημερωθεί. Απο τα κεντρικα του ΟΑΕΔ νωριτερα το πρωί μου είπανπως θα μπορέσω να κανω συνέχιση της καρτας ανεργιας εφοσον δεν εχω συμπληρωσει 70 ημερομίσθια και πως καλο θα ηταν να μην υπογραψω οικειοθελή αποχώρηση εφόσον δεν ηταν δικη μου αποφαση η αποχώρηση. Επιπλέον μου εγινε γνωστο και απο συζητησεις με τρίτους πως αν υπογραψω οικειοθελή αποχώρηση δε θα μπορω να συμμετεχω ως υποψήφια για αλλη νεα θεση εργασίας σε τετοιου ειδους προγραμματα. 

Εγω σκέφτομαι και το αλλο... πως τωρα με τον covid 19 καθημερινά ανακοινώνονται ενισχύσεις για ανεργους, για απολυμένους εν μεσω λοκνταουν... κι αν εγω χασω καποια ενίσχυση λογω οικειοθελούς αποχώρησης ( την οποία φυσικα και χρειαζομαι ειδικα τωρα); Και αν χασω τη δυνατοτητα να επαναπροσληφθω ή να κανω τη συνέχιση; 

Ξερει κάνεις τι ισχύει σ αυτες τις περιπτώσεις των εικονικών οικειοθελων αποχωρησεων; Αν υπάρχουν παγιδες για τον εργαζόμενο;

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν υπεγραψα την οικειοθελή αποχώρηση....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arya2015 είπε

Καλησπέρα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Στα τελη του Δεκέμβρη με ειδοποίησαν απο τον ΟΑΕΔ ότι υπάρχει μια διαθέσιμη θεση εργασίας από πρόγραμμα επιδοτουμενης εργασία 12μηνης διάρκειας. Υστερα από συνέντευξη κι έπειτααπο λιγες μέρες με προσέλαβε εργοδότης με υπογραφή σύμβασης ορισμένου χρόνου 12 μηνών. Εχθές κι επειτα απο 2 μήνες μου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα γιατι δεν υπάρχει δουλειά στην επιχείρηση λογω του lockdown πλέον και ουσιαστικά μου ανακοίνωσε και οτι απο Δευτέρα σταματάω κι εγώ.  Σήμερα πήγα να υπογράψω τα χαρτιά στο λογιστή για την διακοπή κι ενω περιμένω να δω εγγραφο απόλυση αντικρίζω εγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης, πράγμα που φυσικά δεν ηταν συμφωνημένο και δεν ειχα ενημερωθεί. Απο τα κεντρικα του ΟΑΕΔ νωριτερα το πρωί μου είπανπως θα μπορέσω να κανω συνέχιση της καρτας ανεργιας εφοσον δεν εχω συμπληρωσει 70 ημερομίσθια και πως καλο θα ηταν να μην υπογραψω οικειοθελή αποχώρηση εφόσον δεν ηταν δικη μου αποφαση η αποχώρηση. Επιπλέον μου εγινε γνωστο και απο συζητησεις με τρίτους πως αν υπογραψω οικειοθελή αποχώρηση δε θα μπορω να συμμετεχω ως υποψήφια για αλλη νεα θεση εργασίας σε τετοιου ειδους προγραμματα. 

Εγω σκέφτομαι και το αλλο... πως τωρα με τον covid 19 καθημερινά ανακοινώνονται ενισχύσεις για ανεργους, για απολυμένους εν μεσω λοκνταουν... κι αν εγω χασω καποια ενίσχυση λογω οικειοθελούς αποχώρησης ( την οποία φυσικα και χρειαζομαι ειδικα τωρα); Και αν χασω τη δυνατοτητα να επαναπροσληφθω ή να κανω τη συνέχιση; 

Ξερει κάνεις τι ισχύει σ αυτες τις περιπτώσεις των εικονικών οικειοθελων αποχωρησεων; Αν υπάρχουν παγιδες για τον εργαζόμενο;

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν υπεγραψα την οικειοθελή αποχώρηση....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δεν θα υπογράψεις την οικειοθελή αποχώρηση σε καμία περίπτωση.

Αν η επιχείρηση κλείσει, τότε θα κάνει αντίστοιχες ενέργειες ο εργοδότης σου.

Αν σε απολύσει, τότε θα συνεχίσεις το πρόγραμμα σε άλλον εργοδότη όταν σου βρει ο ΟΑΕΔ και θα πάρεις τα ανάλογα επιδόματα.

Αστον να σου λέει ότι δεν έχει δουλειά.

Όπως είπες δεν δικαιούσαι τίποτα αν υπογράψεις οικειοθελή αποχώρηση.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω φρίξει να πούμε με τον εργασιακό μεσαίωνα που διαβάζω κι εδώ μέσα τωρα τελευταία και στο τουιτερ... Ολα τα εξυπνοπούλια "αφεντικοί" σε μας έχουν μαζευτεί.

Και θέλουν να γυρίσουν πίσω τα μυαλά και οι καταρτισμενοι από το εξωτερικό! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Δημοσ.

Προφανώς δεν υπογράφεις.

Μπορεί να είναι απλά λάθος του λογιστή ή του εργοδότη πάντως αφού στη προκειμένη περίπτωση είτε αποχώρηση είτε απόλυση δεν αλλάζει και κάτι για τον ίδιο. Αποζημίωση δε δικαιούσε έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

το σίγουρο είναι ότι αν σου κάνει απόλυση δεν θα μπορεί ο εργοδότης για ένα διάστημα (νομίζω 2 χρόνια) να πάρει μέρος σε παρόμοια ενέργεια.

Επίσης μάλλον θα πρέπει να επιστρέψει ότι έχει πάρει από οαεδ αυτούς τους δύο μήνες.

Δημοσ.

Οσον αφορα αυτό που λες με ενημέρωσε σχετικα η υπάλληλος στο λογιστικό και η υπαλληλος του ΟΑΕΔ, οτι δηλαδή ο εργοδότης δε θα μπορέσει να διεκδικήσει την επιδότηση γι αυτους τους 2 μήνες... το θέμα είναι ότι εγω γιατι να δεχθώ να υπογραψω για κατι που δεν ισχύει και να διακινδυνευσω να εχει επιπτώσεις για μενα μελλοντικά; Και χωρίς να μπορει κάποιος να με διαβεβαίωσει με σιγουριά οτι δε θα εχω θεματα μετά έτσι... για να διευκολυνω τον εργοδότη; να μη χασει τα λεφτα του;;; οξύμωρο... τη στιγμη που εγω χανω 10 μισθούς απο υπογεγραμμενη σύμβαση...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπογράφεις σε καμία περίπτωση. Από την στιγμή που δεν έχεις βάλει υπογραφή σε τίποτα είσαι ακόμη σε καθεστώς εργασίας.

Μίλα με λογιστή χθες. Μην υπογράψεις την οικιοθελή σε καμία περίπτωση. Προφανώς και χάνεις ένα κάρο πλεονεκτήματα που σου δίνει ο ΟΑΕΔ. Άστο το κωλοαφεντικό να βράσει στο ζουμί του. Δεν του χρωστάς ούτε μισό δράμι ευρώ.

Μην υπογράψεις, μίλα με λογιστή.

Λίγο offtopic:

Spoiler

Και μετά ο άλλος σε ένα προηγούμενο θέμα με έκραζε γιατί έλεγα να έρθουν οι ξένοι να τους φάνε λάχανο αυτά τα σκατόπαιδα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Arya2015 είπε

και να διακινδυνευσω να εχει επιπτώσεις για μενα μελλοντικά;

επιπτώσεις σίγουρα θα έχεις ,δεν ξέρω τι σου είπαν απο ΟΑΕΔ και γιατί στο είπαν ,το σίγουρο είναι διακοπή της κάρτας ανεργίας.

δε γνωρίζω για τα λεφτά που ήδη πληρώθηκες απο το πρόγραμμα τι θα συνέβαινε αν υπέγραφες.

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, σε καμία περίπτωση δεν υπογράφεις οικειοθελή. Τελείως κάφρος το αφεντικό σου, να μη χάσει την ενίσχυση για 2 μήνες κι εσύ να πα να #$%#θεις. Όχι, μπορεί να χάσεις πρόγραμμα, μπορεί να χάσεις ταμείο, μπορεί να χάσεις κάποιο επίδομα/ενίσχυση. Και είναι και παράνομο/παράτυπο. Ποιος λοιπόν ο λόγος να τον "διευκολύνεις" χωρίς να κερδίσεις εσύ κάτι;

Η απάντηση σε εξυπνάκηδες τέτοιου τύπου είναι, αν είναι να γίνουμε κλέφτες και να κλέψουμε το δημόσιο, να ωφεληθούμε και οι δυο. Εσύ κερδίζεις, εγώ γιατί να το κάνω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostza είπε

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, σε καμία περίπτωση δεν υπογράφεις οικειοθελή. Τελείως κάφρος το αφεντικό σου, να μη χάσει την ενίσχυση για 2 μήνες κι εσύ να πα να #$%#θεις. Όχι, μπορεί να χάσεις πρόγραμμα, μπορεί να χάσεις ταμείο, μπορεί να χάσεις κάποιο επίδομα/ενίσχυση. Και είναι και παράνομο/παράτυπο. Ποιος λοιπόν ο λόγος να τον "διευκολύνεις" χωρίς να κερδίσεις εσύ κάτι;

Η απάντηση σε εξυπνάκηδες τέτοιου τύπου είναι, αν είναι να γίνουμε κλέφτες και να κλέψουμε το δημόσιο, να ωφεληθούμε και οι δυο. Εσύ κερδίζεις, εγώ γιατί να το κάνω;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτο που λες κι αυτη ηταν εξαρχης η σκεψη μου... παει να με βαλει σε μια διαδικασία χωρις να σκεφτει φυσικα το κοστος για μένα αλλα ζητα απο τη πλευρα μου διευκολυνση... η σκεψη μου εμενα ειναι 1ον οτι μπορει να θελει να συνεχισει το προγραμμα με αλλο υπαλληλο, συν το να παρει τα χρήματα της επιδότησης και 2ον οτι δεν ηταν ξεκάθαρος απο την αρχη και με απολύει 2 μηνες μετα την υπογραφη της συμβασης μεσα σε ενα απόγευμα, ζητωντας να παω το επομενο πρωι για δουλεια και καπακι το μεσημερι να παω να υπογραψω την οικειοθελή, μη αφήνοντας μου περιθώρια χρονικα να το ψαξω και να συμβουλευτω καποιον για να στριμωχτω απο φιλοτιμο και να υπογράψω... κι αυτο με ενοχλησε πολυ γιατι εγω ειχα ολη τη καλη διαθεση να μη μανουριασω που μου κοβει το προγραμμα επειδη επεσε εξω στους υπολογισμους του, ενω εγω βασιστηκα σε αυτους τους 12 μισθους σε πολλα και διαφορα καθοτι φυσικα τα ειχα τρομερη ανάγκη ειδικα εν μεσω πανδημίας,  ουσιαστικα με κρεμασε, δεν τον έφερα σε δυσκολη θέση και με εφερε αυτός σε δυσκολοτερη και μάλιστα δις! 

Σημειωνω οτι μετα το περας του σημερινού και τελευταίου ωραρίου προσφερθηκε να με "πεταξει" στο λογιστή για να υπογράψω και εγω είπα πως θα παω μετα με τον αντρα μου... αλλα κι αυτο φαντάζομαι για δικη μου διευκολυσνη έγινε...

• Moderators
Δημοσ.

Οικειοθελης αποχωρηση σημαινει πως φευγεις με δικη σου πρωτοβουλια. Θες να φυγεις με δικη σου πρωτοβουλια? Οχι. Αρα δεν την υπογραφεις, τοσο απλα. 
Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει μια παραιτηση για τον ΟΑΕΔ, με την εννοια οτι σε ενδεχομενη νεα θεση εργασιας να προτιμηθει ο Χ που δεν εχει παραιτηθει απο καπου, αλλα βασικα δεν εχεις και κανεναν λογο να το μαθεις.

Αν για οποιονδηποτε λογο δεν του κανεις (σεβαστο απολυτως φυσικα) ή δεν βγαινει λογω του οτι δεν εχει δουλεια, ε ας σε απολυσει.

Σαφως μιλας με τον λογιστη σου αν εχεις και σιγουρα οχι με τον λογιστη  της επιχειρησης.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stormrain είπε

Οικειοθελης αποχωρηση σημαινει πως φευγεις με δικη σου πρωτοβουλια. Θες να φυγεις με δικη σου πρωτοβουλια? Οχι. Αρα δεν την υπογραφεις, τοσο απλα. 
Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει μια παραιτηση για τον ΟΑΕΔ, με την εννοια οτι σε ενδεχομενη νεα θεση εργασιας να προτιμηθει ο Χ που δεν εχει παραιτηθει απο καπου, αλλα βασικα δεν εχεις και κανεναν λογο να το μαθεις.

Αν για οποιονδηποτε λογο δεν του κανεις (σεβαστο απολυτως φυσικα) ή δεν βγαινει λογω του οτι δεν εχει δουλεια, ε ας σε απολυσει.

Σαφως μιλας με τον λογιστη σου αν εχεις και σιγουρα οχι με τον λογιστη  της επιχειρησης.

Εννοείται πως ειναι σεβαστό να με απολύσει αν δε του έκανα αλλα θα προτιμουσα να ειναι ειλικρινής... αλλα κι ετσι να ηταν δε θα υπογραψω εγω οικειοθελη για να μπορεσει να αξιοποιησει το προγραμμα με αλλο ατομο, αργότερα που θα ανοιξουν οι δουλειες του (γιατι αυτη ειναι η λογικη, η οικειοθελης του δινει τη δυνατότητα να συνεχισει με αλλον το πρόγραμμα και να μη χασει τα λεφτα του). Μπορει να ακουγεται κακό αλλα κι εμενα με κρεμασε άσχημα... και βαρεθηκα να διευκολυνω εγω εργοδότες με οποιο κοστος για μενα. Ψαχνουν για κοροιδα και τους φαινεται και φυσικό να είμαστε! Αν δεν είμαστε μας κραζουν κι απο πανω!

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arya2015 είπε

Εννοείται πως ειναι σεβαστό να με απολύσει αν δε του έκανα αλλα θα προτιμουσα να ειναι ειλικρινής... αλλα κι ετσι να ηταν δε θα υπογραψω εγω οικειοθελη για να μπορεσει να αξιοποιησει το προγραμμα με αλλο ατομο, αργότερα που θα ανοιξουν οι δουλειες του (γιατι αυτη ειναι η λογικη, η οικειοθελης του δινει τη δυνατότητα να συνεχισει με αλλον το πρόγραμμα και να μη χασει τα λεφτα του). Μπορει να ακουγεται κακό αλλα κι εμενα με κρεμασε άσχημα... και βαρεθηκα να διευκολυνω εγω εργοδότες με οποιο κοστος για μενα. Ψαχνουν για κοροιδα και τους φαινεται και φυσικό να είμαστε! Αν δεν είμαστε μας κραζουν κι απο πανω!

Ναι, μαζι σου ειμαι. Δεν εχει "ακουγεται καλο ή κακο", ειναι το νομιμο και το λογικο, δεν υπαρχει λογος να βαλεις το συναισθημα στην εξισωση για εναν εργοδοτη που γνωριζεις μοναχα 2 μηνες και το παει και ετσι.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα έχω σύμβαση 12 μήνες με πρόγραμμα του οαεδ δουλευω ήδη 10 μήνες ο εργοδότης μου δεν έχει ιδιαίτερα δουλειά..εγώ βρήκα άλλη δουλειά κ θέλω να διακόψουμε την συμβαση.η ερώτηση:αν διακόψουμε την σύμβαση πρέπει να με αντικαταστήσει ειδάλλως επιστρέφονται τα χρήματα πισω; Ισχύει κάτι τέτοιο; 

Να προσθέσω ότι είναι πρόγραμμα άνω των 45 για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πρόβλημα στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...