glykoss Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Καλημερα παιδες, εχω λαπτοπ hp pavilion dv6700, το χω 12 χρονια, εχω windows 10 πανω (ισως ειναι βαριά για αυτο το pc? ), η μπαταρια ειναι αχρηστη, μονο στη μπριζα το δουλευω αλλα δε με πειράζει. Γενικά σέρνεται, αφου ανοίξει θελει κανα 5λεπτο για να μπει ιντερνετ, κολλάει απίστευτα, ανεβαζει και θερμοκρασία, αξιζει να το φτιάξω? Ακουω προτάσεις..
Dantε Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 SSD αν δεν εχεις βαλει,βαλε.Επισης αναβαθμιση της μνημης στα 4 gb. Δε μπορεις να κανεις κατι αλλο.Τουλαχιστον θα κανει καμια βασικη εργασια πιο ανετα αλλα προφανως δεν ειναι για πολλα. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Dantε είπε Δε μπορεις να κανεις κατι αλλο. Κι ένα φύσιμα με αλλαγή πάστας σε μάστορα. 1 1
Dantε Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Κι ένα φύσιμα με αλλαγή πάστας σε μάστορα. Και ενα φορματ με 64μπιτα παραθυρα καθως πιθανοτατα δε θα εχει! 1
glykoss Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Παιδια ssd κ μεγαλυτερη μνήμη μπορω να βαλω? 2 ώρες πριν, Dantε είπε SSD αν δεν εχεις βαλει,βαλε.Επισης αναβαθμιση της μνημης στα 4 gb. Δε μπορεις να κανεις κατι αλλο.Τουλαχιστον θα κανει καμια βασικη εργασια πιο ανετα αλλα προφανως δεν ειναι για πολλα. Τι ssd δεχεται και τι ακριβώς ειδος μνημης? Μου στελνεις link να δω σε παρακαλώ?
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Από SSD π.χ. CS900 ή BX500. Από μνήμες DDR2 στις αγγελίες του site π.χ. https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1687842-διάφορες-μνήμες/ https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1697939-2χ2gb-samsung-pc2-6400-ddr2-800mhz-sodimmγια-λάπτοπ/
fotaras76 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που τρέχει μόνο σε windows τότε βάλε lubuntu 20.04 LTS που είναι λουκούμι για παλιά pc και έχει υποστήριξη ως το 2025. Επίσης βάλε οπωσδήποτε ssd, τα lubuntu δεν απαιτούν αρκετή ram οπότε πιθανόν να μη χρειαστεί να την αναβαθμίσεις,θα δεις αν χρειαστεί. Έχω αναστήσει λάπτοπ με ssd+ lubuntu με χειρότερη cpu από το δικό σου. Ο γιός μου κάνει τηλεκπαίδευση στα αγγλικά με Skype, τον συνδέω σε tv και βλέπουμε ταινίες, στις διακοπές το παίρνουμε για παλιά παιχνίδια με dos emulator και σερφαρισμα. Πάντα με βάση cooling και στη θήκη του όταν δεν χρησιμοποιείται για να μην μαζεύει σκόνη. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από fotaras76 2
glykoss Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 42 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Αν δε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που τρέχει μόνο σε windows τότε βάλε lubuntu 20.04 LTS που είναι λουκούμι για παλιά pc και έχει υποστήριξη ως το 2025. Επίσης βάλε οπωσδήποτε ssd, τα lubuntu δεν απαιτούν αρκετή ram οπότε πιθανόν να μη χρειαστεί να την αναβαθμίσεις,θα δεις αν χρειαστεί. Έχω αναστήσει λάπτοπ με ssd+ lubuntu με χειρότερη cpu από το δικό σου. Ο γιός μου κάνει τηλεκπαίδευση στα αγγλικά με Skype, τον συνδέω σε tv και βλέπουμε ταινίες, στις διακοπές το παίρνουμε για παλιά παιχνίδια με dos emulator και σερφαρισμα. Πάντα με βάση cooling και στη θήκη του όταν δεν χρησιμοποιείται για να μην μαζεύει σκόνη. Να ρωτησω για να βαλω ubuntu 20.04 LTS τα οποια ειναι linux σωστα? Δεν εχω ιδεα απο linux γιαυτο ρωταω.. Πως θα τα βρω δωρεαν να τα περασω στον ssd που θα παρω? Εντομεταξυ 128gb ssd ειναι οκ? Καποια προταση?
fotaras76 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι Linux. Μην ανησυχείς, είναι πανεύκολα στη χρήση. Δες βιντεάκια στο youtube για να πάρεις μια γεύση. Πάρε έναν ssd (καλύτερα από 256 και πάνω, όχι 128 γιατί είναι μικρός πλέον και δεν αξίζει).Ετοίμασε το φλασάκι με βάση τον παρακάτω οδηγό. Βγάλε τον παλιό δίσκο, βάλε στη θέση του τον ssd και ακολούθησε τα βήματα από αυτό τον οδηγό: https://www.tecmint.com/install-lubuntu/ Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από fotaras76
akmakas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω από την ίδια σειρά το ίδιο περίπου λαπτοπ 6930s είναι μοντέλο του 2009. Αξίζει να το δώσεις στο συγκεκριμένο μηχάνημά λίγα χρήματα για να το κάνεις πάλι σαν καινούργιο. SSD 256 το κλειδί, μια μνήμη ακόμη να την πας στα 4 gb υπάρχουν μεταχειρισμένες και καινούργιες αλλά είναι οι τιμές κάπως ψηλές. Ένα καλό καθαρισμό στο εσωτερικό και νέα πάστα απαραίτητα γιατί μετά από τόσα χρόνια η πάστα δεν λειτουργεί σωστά. Αν δεν έχεις βρει μνήμη και είσαι με 2 μια λύση είναι να βάλεις τα W7 που είναι ποιο ελαφριά και πολύ καλά. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από akmakas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα