Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για κλέιδωμα εφαρμογών σε windows 10 pro είτε με pin/password είτε με τον ενσωματομένο δακτυλικό αναγνώστη; Συγκεκριμένα θέλω να κλειδώσω το chrome,evernote,telegram,google drive.   Ιδανικά προτιμώ με το fingerprint scanner του laptop αλλά δεν έχω βρεί κάποια λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η ανησυχία σου είναι για τους κωδικούς και το ιστορικό σου, στο chrome και στο drive απλά μην αποθηκεύεις τον κωδικό. Τα άλλα δεν ξέρω αλλά γενικά μπορείς να κλειδώνεις τον λογαριασμό σου με κωδικό, pin, βιομετρικά ή ότι άλλο σου προσφέρει το σύστημα σου. Αν υπάρχουν και άλλοι χρήστες στο pc/laptop τότε δημιούργησε ανάλογους λογαριασμούς και αν θέλεις κάν' τους και users για να μην μπορούν να αλλάξουν βασικά στοιχεία των windows. Επίσης κλείδωσε υποχρεωτικά τον χρήστη administrator με κωδικό γιατί αν δεν έχει κωδικό μπορεί κάποιο τσακάλι να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό και να κάνει ότι θέλει μετά.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστώ. Το laptop το έχω κλειδώσει και με pin και με δακτυλικό αποτύπωμα. Ωστόσο ψάχνω ,όπως στο κινητό, να κλειδώσω αυτές τις εφαρμογές καθώς περιέχουν στοιχεία οικονομικού χαρακτήρα αλλά και υγείας. Και αυτό για την περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση του laptop και δεν μπορώ να επιβλέπω. Θεώρησα ότι θα έκανα δουλειά με το δακτυλικό αλλά δυστυχώς μόνο για το windows hallo κάνει.Αναβάθμισα και τα windows σε pro αλλά δεν έχω καταφέρει να δουλέψω το encrypt contents και να βάλω password. Ψάχνω και για εφαρμογή για αυτόν το σκοπό αν υπάρχει κάποια πρόταση.

3 ώρες πριν, micos000 είπε

Αν η ανησυχία σου είναι για τους κωδικούς και το ιστορικό σου, στο chrome και στο drive απλά μην αποθηκεύεις τον κωδικό. Τα άλλα δεν ξέρω αλλά γενικά μπορείς να κλειδώνεις τον λογαριασμό σου με κωδικό, pin, βιομετρικά ή ότι άλλο σου προσφέρει το σύστημα σου. Αν υπάρχουν και άλλοι χρήστες στο pc/laptop τότε δημιούργησε ανάλογους λογαριασμούς και αν θέλεις κάν' τους και users για να μην μπορούν να αλλάξουν βασικά στοιχεία των windows. Επίσης κλείδωσε υποχρεωτικά τον χρήστη administrator με κωδικό γιατί αν δεν έχει κωδικό μπορεί κάποιο τσακάλι να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό και να κάνει ότι θέλει μετά.

Δημοσ.

Όπως είπα πριν, βάλε έναν γερό κωδικό στον administrator και δημιούργησε νέο απλό user στα 10 και κράτα τα αρχεία σου στο προφίλ του χρήστη και όχι σε κάποιον φάκελο όπου μπορεί να έχει πρόσβαση και ο απλό χρήστης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/3/2021 στις 2:26 ΠΜ, SteliosTh είπε

Καλημέρα. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για κλέιδωμα εφαρμογών σε windows 10 pro είτε με pin/password είτε με τον ενσωματομένο δακτυλικό αναγνώστη; Συγκεκριμένα θέλω να κλειδώσω το chrome,evernote,telegram,google drive.   Ιδανικά προτιμώ με το fingerprint scanner του laptop αλλά δεν έχω βρεί κάποια λύση.

Στις 5/3/2021 στις 11:00 ΠΜ, micos000 είπε

Στις 5/3/2021 στις 2:43 ΜΜ, SteliosTh είπε

Eυχαριστώ. Το laptop το έχω κλειδώσει και με pin και με δακτυλικό αποτύπωμα. Ωστόσο ψάχνω ,όπως στο κινητό, να κλειδώσω αυτές τις εφαρμογές καθώς περιέχουν στοιχεία οικονομικού χαρακτήρα αλλά και υγείας. Και αυτό για την περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση του laptop και δεν μπορώ να επιβλέπω. Θεώρησα ότι θα έκανα δουλειά με το δακτυλικό αλλά δυστυχώς μόνο για το windows hallo κάνει.Αναβάθμισα και τα windows σε pro αλλά δεν έχω καταφέρει να δουλέψω το encrypt contents και να βάλω password. Ψάχνω και για εφαρμογή για αυτόν το σκοπό αν υπάρχει κάποια πρόταση.

Για τη χρήση που θες και εγώ προτείνω αυτό που αναφέρει ο @micos000

Σε άλλη περίπτωση αν είναι τόσο σημαντικά, δεν θα αναφερθούμε το ότι είναι στον "αέρα", απλά θα πρότεινα να τα ρίξεις σε κάποιο Cloud που θα το έχεις στην κινητή σου συσκευή χωρίς την έννοια του μήπως γίνουν χρήση από άλλο χρήστη στον υπολογιστή. 🙂

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/3/2021 στις 5:38 ΠΜ, V.I.Smirnov είπε

My Lockbox, Smart X AppLocker 
είναι τα προγράμματα που χρειάζεσαι....

-

Ευχαριστώ πολύ. Έχωντας κάνει τα υπόλοιπα αυτές οι εφαρμογές είναι αυτό που χρειάζομαι ,για την χρήση που θέλω!!  Έψαχνα κάτι αντίστοιχο με το android αλλά από ότι αντιλαμβάνομαι τα files and folders στα windows δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο... Και ούτε υπάρχει συζήτηση να γίνεται με χρήση τοy fingerprint scanner.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...