Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ο αδελφός μου που μένει στην Αγγλία σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να στείλει τον παλιό του φορητό Toshiba Tecra M5

(14.1″ / Intel Core 2 Duo 1.66GHz / 60GB HDD / 2GB RAM) έτους κατασκευής  2009 στην μητέρα μου με UPS και κόστος 30 ευρώ στους γονείς μου.

Όταν έφτασε Ελλάδα την πήραν τηλέφωνο από την UPS και της είπαν ότι θέλει 70 ευρώ το τελωνείο και 25 ο εκτελωνιστής σύνολο κάπου 95 ευρώ.

Η μητέρα μου τους λέει δεν την ενδιαφέρει και να το στείλουμε πίσω στην Αγγλία και ή κυρία της UPS της λέει θέλουμε 150 ευρώ να

το στείλουμε Αγγλία και θέλουμε και τα 95 ευρώ για τον εκτελωνισμό.

Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει ότι για να γυρίσει το δέμα πίσω πρέπει να εκτελωνιστεί και αν μπορεί να το στείλει με άλλη εταιρεία;

• Sad 1
Δημοσ.

δεν πληρωνεις τελωνειο για μεταχειρισμένα αγαθα που δεν τα αγοράζεις κιολας, επρεπε να κανει σωστα τα χαρτια για να αποδεικνύει οτι το προϊόν ειναι μεταχειρισμενο και δεν αγοραστηκε τωρα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το laptop έφτασε. Το κόστος ήταν 67 ευρώ. 20 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού και 47 ΦΠΑ τρίτων χωρών.

Ο Αδελφός μου είχα γράψει αξία laptop 135 λύρες το οποίο βγήκε 150 ευρώ και τα μεταφορικά 35 και κάτι άλλα 13 ευρώ έξοδα σύνολο 198. ΦΠΑ του 198 είναι 47  ευρώ.

Δημοσ.
Στις 9/3/2021 στις 4:15 ΜΜ, vasilismf είπε

δεν πληρωνεις τελωνειο για μεταχειρισμένα αγαθα που δεν τα αγοράζεις κιολας, επρεπε να κανει σωστα τα χαρτια για να αποδεικνύει οτι το προϊόν ειναι μεταχειρισμενο και δεν αγοραστηκε τωρα.

Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Τελωνείο πληρώνεις είτε είναι καινούργιο είτε είναι μεταχειρισμένο είτε το αγόρασες είτε στο έκαναν δώρο (Εφόσον το CIF είναι πάνω από 22 ευρώ). Δεν υπάρχουν "χαρτιά" που μπορείς να κάνεις για να το γλιτώσεις αυτό. 

Δημοσ.
Στις 4/3/2021 στις 9:55 ΜΜ, geof40 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Ο αδελφός μου που μένει στην Αγγλία σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να στείλει τον παλιό του φορητό Toshiba Tecra M5

(14.1″ / Intel Core 2 Duo 1.66GHz / 60GB HDD / 2GB RAM) έτους κατασκευής  2009 στην μητέρα μου με UPS και κόστος 30 ευρώ στους γονείς μου.

Όταν έφτασε Ελλάδα την πήραν τηλέφωνο από την UPS και της είπαν ότι θέλει 70 ευρώ το τελωνείο και 25 ο εκτελωνιστής σύνολο κάπου 95 ευρώ.

Η μητέρα μου τους λέει δεν την ενδιαφέρει και να το στείλουμε πίσω στην Αγγλία και ή κυρία της UPS της λέει θέλουμε 150 ευρώ να

το στείλουμε Αγγλία και θέλουμε και τα 95 ευρώ για τον εκτελωνισμό.

Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει ότι για να γυρίσει το δέμα πίσω πρέπει να εκτελωνιστεί και αν μπορεί να το στείλει με άλλη εταιρεία;

Έκανα μη αποδοχή και το επέστρεψαν πίσω ατελώς (dhl ΗΠΑ) https://community.ebay.com/t5/Archive-Shipping-Returns/Cost-of-Returning-a-Refused-Unopened-First-Class-Parcel/td-p/18470127 μάλλον είναι διεθνής σύμβαση

Δημοσ.
15 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Τελωνείο πληρώνεις είτε είναι καινούργιο είτε είναι μεταχειρισμένο είτε το αγόρασες είτε στο έκαναν δώρο (Εφόσον το CIF είναι πάνω από 22 ευρώ). Δεν υπάρχουν "χαρτιά" που μπορείς να κάνεις για να το γλιτώσεις αυτό. 

Αν πεις ότι είναι δώρο και ότι η αξία του είναι κάτω από 22 ευρώ λογικά δεν θα έχεις θέμα δηλαδή; από ότι καταλαβαίνω το λάθος που έκανε ο φίλος είναι ότι δήλωσε το λάπτοπ ότι κοστίζει κάπου 150 ευρώ...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, georgesteiros είπε

Αν πεις ότι είναι δώρο και ότι η αξία του είναι κάτω από 22 ευρώ λογικά δεν θα έχεις θέμα δηλαδή; από ότι καταλαβαίνω το λάθος που έκανε ο φίλος είναι ότι δήλωσε το λάπτοπ ότι κοστίζει κάπου 150 ευρώ...

Δεν έχει σημασία τι θα πεις εσύ. Το όριο CIF είναι 22 ευρώ για εμπορικού και 45 ευρώ για μη εμπορικού χαρακτήρα δέματα. Από τη στιγμή που θα σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιο το κόστος τους πακέτου και να επιβάλει τους ανάλογους φόρους. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι αν εσύ ήσουν τελωνειακός και σου ερχόταν laptop που έγραφε πάνω δώρο και αξία 20 ευρώ θα το περνούσες έτσι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο με τα δώρα που το εχετε δει και το λετε συνέχεια, γιατι εγω δεν το εχω δει ποτε να ισχύει

Έχει μείνει από παλιά που έβαζαν όλοι οι κινέζοι Gift και περνούσε και καλά ατελώς. Η μόνη διαφορά που μπορεί να παίξει, είναι στο όριο του CIF αλλά οι τελωνειακοι δεν είναι χαζοί. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Έχει μείνει από παλιά που έβαζαν όλοι οι κινέζοι Gift και περνούσε και καλά ατελώς. Η μόνη διαφορά που μπορεί να παίξει, είναι στο όριο του CIF αλλά οι τελωνειακοι δεν είναι χαζοί. 

Παλια δεν υπηρχαν τελωνεία, ή υπήρχαν άλλα δεν σταμάταγε ουτε το 1%, το κακο ξεκίνησε πριν 4 χρόνια.

Τεσπά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Παλια δεν υπηρχαν τελωνεία,

Χαχαχα όχι ρε φίλε τι ειπες.Τα τελωνεία υπάρχουν όσο υπάρχουν τα συνορα . Αναφορικά με τα gift /sample ισχύει ότι καποια χρόνια πριν μπορούσες να περάσεις αντικείμενα με αυτή την μέθοδο.

Επεξ/σία από stefanos_13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...