sonath13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, έχω ενα μικρο netbook acer aspire one a0751h χθες ο υπολογιστης ανοιγε και δεν φορτωνε τα windows και επειδη ηθελα να το αναβαθμισω λιγο αγορασα εναν SSD patriot. Σημερα, ενω προσπαθω να κανω φορματ μου κολλαει ολος ο υπολογιστης στο πρωτο σταδιο copy windows file 0%. Εχω κανει bootable usb με rufus και εχω αλλαξει ολες τις θυρες usb του στικ και επισης εχω προσπαθησει να βαλω windows 7 home basic, windows starter και mint 21 τα οποια ναι μεν μπηκαν αλλα κολλαγε. Ψαχνω πληροφοριες στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα. σας ευχαριστω πολυ ελπιζω καποιος να με βοηθησει. θανος
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Με άλλο στικάκι; Κάντε μια δοκιμή και με το Ventoy (φορμάρισμα του στικ με το Ventoy και μετά αντιγραφή-επικόλληση το ISO στο στικ). Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από Τέρης Α. 1
sonath13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 εχω προσπαθησει με rufus, windows 7 usb tool θα το ξανακανω να δω Ενω μου βγαζει το iso στην αρχικη οθονη, μολις παταω enter για να μπω με πεταει και κανει επανεκκινηση 1
sonath13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 λοιπον φιλε εβαλα τον παλιο δισκο επανω και κανει κανονικα φορματ. Επομενως φταιει ο νεος δισκος επειδη ειναι ΣΣD? ΚΑΙ τωρα τι να κανω?
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Αλλαζεις τον ssd. Κι αν δεν εχει προβλημα ο συγκεκριμενος, τοτε μπορει να εχει προβλημα με..το συγκεκριμενο μοντελο!
sonath13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Αλλαζεις τον ssd. Κι αν δεν εχει προβλημα ο συγκεκριμενος, τοτε μπορει να εχει προβλημα με..το συγκεκριμενο μοντελο! πως θα ξερω τι να βαλω? τυχαια τον πηρα. αν θες βοηθας
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο γιατι ενω εχω μεν a0751h, δεν εχω περασει κανεναν προσφατο SSD. Οποτε ισχυουν αυτα που σου εγραψα: αν ο δισκος φαινεται σωστα αλλου κανονικα.. ισως να μην θελει καθολου να δει το συγκεκριμενο μοντελο ☹️
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Από εμένα PNY CS900. Έχω βάλει σε 5 μηχανήματα και παίζει κανονικά. Τον υπάρχοντα τον πουλάτε στις αγγελίες του site αν θέλετε .
snbblp Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 17 ώρες πριν, sonath13 είπε Καλησπέρα σε όλους, έχω ενα μικρο netbook acer aspire one a0751h χθες ο υπολογιστης ανοιγε και δεν φορτωνε τα windows και επειδη ηθελα να το αναβαθμισω λιγο αγορασα εναν SSD patriot. Σημερα, ενω προσπαθω να κανω φορματ μου κολλαει ολος ο υπολογιστης στο πρωτο σταδιο copy windows file 0%. Εχω κανει bootable usb με rufus και εχω αλλαξει ολες τις θυρες usb του στικ και επισης εχω προσπαθησει να βαλω windows 7 home basic, windows starter και mint 21 τα οποια ναι μεν μπηκαν αλλα κολλαγε. Ψαχνω πληροφοριες στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα. σας ευχαριστω πολυ ελπιζω καποιος να με βοηθησει. θανος Κλασσικό πρόβλημα bios του συγκεκριμένου μηχανήματος... Ομως υπάρχει λύση: https://www.laptop-forums.com/threads/751h-and-ssd.23095/ 1
Spyrkal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Πρόσφατα αντιμετώπισα παρόμοιο θέμα (κόλλημα στο 0%, δεν έκανε κάν Partition κτλ), με netbook που έφερε AMD Chipset και έναν Samsung . Κατάλαβα οτι πρέπει να υπήρχε κάποια ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο setup. Κάποιοι κατασκευαστές SSD, έχουν σελίδα που μπορείς να δείς εαν ο υπολογιστής σου είναι συμβατός (ίσως και γι αυτόν που έχεις). Εγώ προσωπικά μπήκα στην crucial και είδα τα μοντέλα που είναι συμβατά με το μηχάνημα μου. Αγόρασα εναν SSD από την λίστα και η εγκατάσταση εγινε απροβλημάτιστα. Σημειώνω οτι ο EVO 860 SSD έπαιξε κανονικά σε άλλο (νεότερο) μηχάνημα. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να κάνεις "clean" το δίσκο. Μπορείς να δείς αρκετά βιντεο , στα οποία γίνεται μέσω diskpart εντολών "clean" ο σκληρός δίσκος, μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης (Shift+F10- > diskpart κτλ)
snbblp Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, Spyrkal είπε Πρόσφατα αντιμετώπισα παρόμοιο θέμα (κόλλημα στο 0%, δεν έκανε κάν Partition κτλ), με netbook που έφερε AMD Chipset και έναν Samsung . Κατάλαβα οτι πρέπει να υπήρχε κάποια ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο setup. Κάποιοι κατασκευαστές SSD, έχουν σελίδα που μπορείς να δείς εαν ο υπολογιστής σου είναι συμβατός (ίσως και γι αυτόν που έχεις). Εγώ προσωπικά μπήκα στην crucial και είδα τα μοντέλα που είναι συμβατά με το μηχάνημα μου. Αγόρασα εναν SSD από την λίστα και η εγκατάσταση εγινε απροβλημάτιστα. Σημειώνω οτι ο EVO 860 SSD έπαιξε κανονικά σε άλλο (νεότερο) μηχάνημα. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να κάνεις "clean" το δίσκο. Μπορείς να δείς αρκετά βιντεο , στα οποία γίνεται μέσω diskpart εντολών "clean" ο σκληρός δίσκος, μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης (Shift+F10- > diskpart κτλ) Δεν ισχύει. Το πρόβλημα υφίσταται λόγω AHCI.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 <Koλληματα> ειχε πολλα και διαφορα και παλευαμε με την 500 για να παρουμε HD... Αλλα αν εχεις τον αρχικο του (160GB ηταν οποτε προφανως αφησε λιγοτερα μεσα) δισκο ανεπαφο, τον κλωναρεις απο κει και τελος. Μετα αναβαθμιζεις κι αν θες ΛΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα