Προς το περιεχόμενο

Hama hdmi switcher πρόβλημα

KenJiNx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω setup με δύο οθόνες, η main είναι συνδεδεμένη με DP και η δεύτερη με hdmi. 
Που και που βγάζω το hdmi της δεύτερης οθόνης και συνδέω ένα hdmi που έρχεται από την 49' τηλεόραση για κανένα livestream ή παιχνιδάκι με το gamepad απ τον καναπέ.
Επειδή ο πύργος είναι σε δύσκολο μέρος, σκέφτηκα να πάρω ένα HDMI switcher ώστε με ένα κουμπί να αλλάζω το σήμα από την δεύτερη οθόνη στην τηλεόραση και τούμπαλιν. Βρήκα στο e-shop μεταχειρισμένο (με ανοιχτή συσκευασία) το παρακάτω switcher της Hama
https://www.e-shop.gr/hama-42553-hdmi-switcher-2x1-p-PER.755112

Ήρθε, σύνδεσα το output στην κάρτα γραφικών και στο input έβαλα στο 1 την δεύτερη οθόνη και στο 2 την τηλεόραση. Δυστυχώς δεν έδινε σήμα καθόλου, το επέστρεψα και μου πιστώθηκε το ποσό. Πήρα το ίδιο αλλά καινούργιο, αλλά πάλι δεν ανταποκρίνεται καθόλου. 

Έχω εγώ μήπως κάποιο λάθος στην όλη συνδεσμολογία ; Χωρίς το switch όλα τα καλώδια και τα βύσματα λειτουργούν μια χαρά..
Έχω καταλάβει λάθος την λειτουργία του και δεν μου κάνει ;  Μου κάνει και εντύπωση γιατί το συγκεκριμένο έχει 5 βαθμολογίες 10άρες στο eshop
Η κάρτα γραφικών είναι Sapphire R9 290 Tri-x 4GB, η τηλεόραση Samsung UE48J6200 και η δευτερεύον οθόνη μια παλιά Viewsonic VA1916w

Η περιγραφή του προιόντος αναφέρει τα εξής
"  Το Hama Hdmi Switcher 2x1 είναι το ιδανικό εργαλείο για ια την εναλλαγή 2 σημάτων HDMI σε μία συσκευή ήχου / εικόνας και για χειροκίνητη εναλλαγή σημάτων ψηφιακού βίντεο και ήχου σε συσκευές AV (HDTV) Είναι HDCP συμβατό και υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις: 480i, 480p, 720i, 720p, 1080i και 1080p (μέχρι 60 Hz). 2x1.

Χαρακτηριστικά:
- Επιχρυσωμένο βύσμα με χαμηλή αντίσταση επαφής για ασφαλή μετάδοση σήματος.
- Για χειροκίνητη εναλλαγή σημάτων ψηφιακού βίντεο και ήχου σε συσκευές AV (HDTV) .
- Συμβατό με HDCP.
- Υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις: 480i, 480p, 720i, 720p, 1080i και 1080p (μέχρι 60 Hz).

• Σύνδεση: HDMI.
  • Αριθμός εισόδων: 2.
  • Διαστάσεις (ΠxΒxΥ): 5,6 x 6,5 x 2 cm.
  • Χρώμα: Μαύρο.
  • Εγγύηση: 2 χρόνια. DOA 7 ημερών"

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια
Επεξ/σία από KenJiNx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα μια δοκιμή, βάζοντας την άκρη του στην θύρα hdmi της τηλεόρασης και σύνδεσα επάνω του το καλώδιο που έρχεται απ το pc, άρα λειτουργεί η συσκευή..
Μάλλον δεν κάνει που την χρήση που το θέλω..

Υπάρχει κάποια άλλη λύση για αυτό που θέλω να κάνω ; Να έχω συνδεδεμένα επάνω στην κάρτα γραφικών, στο hdmi, την δεύτερη οθόνη και την τηλεόραση και να αλλάζω εύκολα την έξοδο της εικόνας..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που πήρες, μάλλον κάνει το ανάποδο από αυτό που θέλεις, δηλαδή παίρνει σήμα από δύο συσκευές και το βγάζει σε μια οθόνη

Έτσι όπως βλέπω την περιγραφή, κάτι τέτοιο χρειάζεσαι

https://nextspot.store/shop/gaming/hdmi-splitter-techole-aluminium-hdmi-splitter-1-in-2-out-support-hdcp-4-k-3d-1080p-cec-xbox-ps4-ps3-hdtv-apple-tv-blu-ray-player-roku-fire-stick-with-micro-usb-cable/

Νομίζω αυτό είναι φθηνότερο

POWERTECH HDMI Splitter 19pin male / 2x Female Gold, copper

https://topelectronics.gr/multimedia/hdmi/splitters/powertech-hdmi-splitter-19pin-male-2x-female-gold-copper/

Οδηγίες: -Οι δυο συνδεδεμένες οθόνες θα πρέπει να τρέχουν στην ίδια ανάλυση -εάν χρησιμοποιείτε μόνο μία οθόνη τότε θα πρέπει να αποσυνδέσετε το καλώδιο από την δεύτερη θύρα του αντάπτορα.

Επεξ/σία από tempes
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...