Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση χαλασμένης βίδας από το Lenovo Legion Y540

AlexGr3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, 

Προσπάθησα να ανοίξω το λάπτοπ για να δω κάτι αλλά συνειδητοποίησα πως μία βίδα είχε χαλάσει και κατέληξα να την χαλάσω ακόμη παραπάνω προσπαθώντας να την φτιάξω. Έχω δοκιμάσει το κόλπο με το λάστιχο αλλά τελικά τρύπησε το λάστιχο. Διάβασα για κάποια εργαλεία (εξωλκείς) που ίσως κάνουν δουλειά αλλά οι απόψεις διίστανται. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει το κόλπο που κολλάς ένα παξιμάδι επάνω και την βγάζεις έτσι γιατί δεν ξέρω με τι κόλλα να το κολλήσω ώστε να μην γίνει κάποια άλλη ζημιά. Έχετε κάτι να προτείνετε που να είναι δοκιμασμένο και να δουλεύει; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως σε παρόμοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα πολύ λεπτό τρυπανάκι σε ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας και πολλές φορές ξεβιδώνει η βίδα. Εννοείται το έχω σε χαμηλή ταχύτητα και με πολύ προσοχή. 
Αν επιμένει να μην ξεδιδώνει όσο το τρυπάνι κάνει δουλειά στην ουσία θα κοπεί το κεφάλι της βίδας όποτε πάλι θα γίνει η δουλειά. 
Το παραπάνω αν μιλάμε για βίδα που είναι στο σασί του υπολογιστή.

Καλημέρα και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. 

16 ώρες πριν, ss13 είπε

Πρώτον , δώσε μας φωτογραφία για το που είναι η βιδα στο Laptop 😎

Η βίδα είναι στο σασί όπως φαίνεται στην φώτο. 

14 ώρες πριν, shodan είπε

Εγώ πάντως σε παρόμοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα πολύ λεπτό τρυπανάκι σε ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας και πολλές φορές ξεβιδώνει η βίδα. Εννοείται το έχω σε χαμηλή ταχύτητα και με πολύ προσοχή. 
Αν επιμένει να μην ξεδιδώνει όσο το τρυπάνι κάνει δουλειά στην ουσία θα κοπεί το κεφάλι της βίδας όποτε πάλι θα γίνει η δουλειά. 
Το παραπάνω αν μιλάμε για βίδα που είναι στο σασί του υπολογιστή.

Δεν ξέρω αν θέλω να ρισκάρω κάτι τέτοιο. :P

20210305_102407.jpg

34 λεπτά πριν, ss13 είπε

Ναι και εγώ δεν βλέπω άλλη λύση. Ίσως πεταχτώ και σε έναν τεχνικό στην γειτονιά μήπως μπορεί αυτός να βοηθήσει :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω φαει ηττες με βιδες , απιστευτου βαθμου. Την συγκεκριμενη οπως την βλεπω , εκτος απο εξειδικευμενα εργαλεια που λινκαρε ο ss13 , θα δοκιμαζα τα εξης :

1. Λεπτη πενσα , μυτοτσιμπιδο , ωστε να μπορει να πιασει την βιδα "απεξω" , μπας και μπορεσει να την γυρισει.
2. Με καποιον τροπο να κανεις 2 αντιδιαμετρικες εγκοπες στην περιμετρο και ενα σχετικα μεγαλο "ισιο" κατσαβιδι να πιαστει στις εγκοπες αυτες και να την γυρισει...

Γενικως "χαλασμενες" βιδες , ειναι μαλακια φαση :)

Επεξ/σία από mphxths

Μην αρχίζετε ότι γιατροσόφι του φαίνεται ή νομίζει ο καθένας, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο στο σημείο που βρίσκεται, λεπτό τριπανάκι θέλει και σταθερό χέρι (benn there done that απειρες φορές γιατί αρκετοί κατσαβιδολόγοι με βιντεάκια στο youtube νομίζουν οτι σφίγγουν βίδες κυλινδροκεφαλής με ροπόκλειδο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Μην αρχίζετε ότι γιατροσόφι του φαίνεται ή νομίζει ο καθένας, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο στο σημείο που βρίσκεται, λεπτό τριπανάκι θέλει και σταθερό χέρι (benn there done that απειρες φορές γιατί αρκετοί κατσαβιδολόγοι με βιντεάκια στο youtube νομίζουν οτι σφίγγουν βίδες κυλινδροκεφαλής με ροπόκλειδο 

To οτι το δικο σου "γιατροσοφι" ειναι πιο εγκυρο επειδη το εφαρμοσες εσυ . απο το δικο μας που θεωρεις οτι το ειδαμε σε καποιο ονειρο , ειναι κατι που με ξεπερναει..φιλικα στο λεω.

Επεξ/σία από mphxths

Ας πούμε οτι το δικό μου γιατροσόφι το εφαρμόζω αρκετά συχνότερα από εσένα και πληρώνομαι για αυτό χωρίς να μεγαλώνω ζημιές που έχουν ήδη γίνει και σε βίδες που βρίσκονται στην μέση μιας μητρικής ενός λαπτοπ, .....φιλικά σου απαντώ

13 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Ας πούμε οτι το δικό μου γιατροσόφι το εφαρμόζω αρκετά συχνότερα από εσένα και πληρώνομαι για αυτό χωρίς να μεγαλώνω ζημιές που έχουν ήδη γίνει και σε βίδες που βρίσκονται στην μέση μιας μητρικής ενός λαπτοπ, .....φιλικά σου απαντώ

Eχω δουλεψει πανω απο 10 χρονια τεχνικος Η/Υ και πληρωνομουν για αυτο. Ας δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη ? Εκει θες να το παμε ? Ο καθενας λεει την προταση του σε καποιο θεμα . Το να πας να ακυρωσεις τους αλλους δεν το λες και "φιλικα σου απαντω". Δεν σου αρκει δηλ να πεις την γνωμη σου ? Θες να ακυρωσεις τους αλλους για να φανεις ο σωστος ο μαγκας ο γκουρου ? Το φαινομενο των ειδικων και τεχνικων που εχουν επαρση και τα ξερουν ολα , ξερεις ποσες φορες το εχω συναντησει στον χωρο της πληροφορικης ? Και ξερεις ποσες φορες ηξεραν λιγοτερα απο εμενα , που δεν καυχιεμαι οτι τα ξερω και ολα... το αντιθετο μαλιστα.

Χαμηλα την μπαλα λοιπον , γιατι δεν ξερεις ποιος ειναι ο αλλος και τι ξερει και γενικως δεν κανει καλο στο καρμα σου τετοια συμπεριφορα.. φιλικα στο λεω ;)

Δεν κάνω διαγωνισμό (σημασία έχει μόνο η γνώμη των πελατών καθενός και φυσικά οχι ποσταρίσματα σε ένα φόρουμ)απλά πόσταρα προσπαθώντας να τον βοηθήσω να μην μεγαλώσει την ζημιά, φυσικά αν πάρει 10 ακόμη γνώμες πάλι μπερδεμένος θα είναι οπότε καλύτερα να το πάει κάπου όπου θα τον βοηθήσουν, για αυτό τον λόγο και σχεδόν ΠΟΤΕ δεν δίνω συμβουλές εξ αποστάσεως πολυ δε πεεισσότερο σε φόρουμ όπου μπαίνω ως χομπίστας, όπότε πέτα και την συμβουλή που κακώς έδωσα στα σκουπίδια και ας λύσει το πρόβλημα όπως καταλαβαίνει.....

Υ.Γ. Αφού έχεις δουλέψει ώς τεχνικός ξέρεις έχεις δει και τεχνικούς όπου θέλουν ένα σακουλάκι επεξεργαστές για να βρουν πιθανή βλάβη και φυσικά δν έχουν δουλέψει ποτε τροφοδοτικό πάγκου.....τεσπα λάθος που πόσταρα και έδωσα μια συμβουλη....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Coppermine Χανεις την ουσια της υποθεσης. Κανεις δεν ειπε οτι κακως εκανες που εδωσες μια συμβουλη ή οποιοσδηποτε δινει μια συμβουλη. Αν και εγω δεν γουσταρω διαγνωσεις εξ' αποστασεως για δυο βασικους λογους. Κακη περιγραφη του προβληματος (το γραφω ετσι απλα και περιεκτικα αν και εχει προεκτασεις) και λογικη του να κανω την δουλεια μου τζαμπα.

Απο την αλλη οπως ειπα εχασες την ουσια. Αν ελεγες δηλ "ξερετε παιδια ? εγω συνηθως βγαζω τις χαλασμενες βιδες με αυτον και αυτον τον τροπο και μου δουλευει.".
Ουτε ποσα πτυχια εχεις , ουτε που δουλευεις , ουτε τι δουλεια κανεις. Αλλα αντι αυτου εγραψες "Μην αρχιζεται ο,τι γιατροσοφι του φαινεται ή νομιζει ο καθενας...". Επιθεση στην γνωμη των αλλων , με το καλημερα ...για να τι ? Ανυψωσεις την εγκυροτητα και ορθοτητα της δικης σου που θα ακολουθησει μετα ?

Να πω οτι προτειναμε και μαλακιες..παει στο διαολο... τουλαχιστον αυτα που εγραψα εγω τα εχω εφαρμοσει πολλακις.. οπως και το λεπτο τρυπανακι που ανεφερες και εσυ. Και εμαθα και οτι υπαρχουν και "damaged screw extractors"...κατι μαθαμε και σημερα :)

Προτεινουμε πραγματα , ο ενδιαφερομενος ας τα βαλει κατω , να δει τι μπορει να δουλεψει για την περιπτωση του. Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες στις "χαλασμενες" βιδες. Μου ειχε τυχει σε φορητο να εχει φαγωθει η κεφαλη της βιδας τελειως. Υπηρχε μονο το σωμα της μεσα στην τρυπα και τιποτα αλλο. Με τιποτα να την πιασεις. Δεν εξειχε καθολου δηλ απο την τρυπα. Ε , προφανως σε αυτην την περιπτωση αυτα που προτεινα δεν δουλευουν. Εκει θα δουλεψει σιγουρα το τρυπανακι...
Λιγη κοινη λογικη θελουν αυτα τα πραγματα...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...