Ola150 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, saveapenguin είπε Αν επιτρέπεται τι αξία; Σε χρέωσαν εκτελωνισμό; Θέλω να παραγγείλω ένα παιχνίδι στα €34 μαζί με μεταφορικά που Ελλάδα το βρίσκω με €50. Δεν το βιάζομαι αλλά αν καταλαβαίνω καλά και πληρώσω €15 + ΦΠΑ 24%, ας το πάρω από εδώ καλύτερα. Ήταν ήδη μέσα στη τιμή τα μεταφορικά και ο εκτελωνισμός! (Ήταν λάπτοπ) Συνήθως δεν συμφέρει αν περάσει τελωνείο, πάρε το από Ελλάδα!
kallair Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 Δημοσ. 2 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, therock είπε Δεν εχω καταλαβει κατι. Αν ειναι τελωνειο μπορουμε να παμε εμεις απευθειας εκει για εκτελωνισμο και να το παρουμε. Να μη περιμενω ποτε θα με ειδοποιησουν μετα να συνεχισει με ελτα κτλ και να τραβαει Για αρχη, να μπαινεις στο site των ΕΛΤΑ για να τσεκαρεις την προοδο της αποστολής. Καλο θα ηταν να ποστάρεις ολοκληρη την κινηση για να δουμε την πορεια του ως τωρα. ΑΝ μπει τελωνειο (τι αντικειμενο ειναι; παιζει να την γλυτώσεις αναλογως πώς θα χτυπησει στο ματι του εκτελωνιστη οταν σκαναρουν τα κουτια) τοτε θα σου σκασει ειτε μηνυμα sms στο κινητό ή email, να τους αποστειλεις παραστατικά (αποδειξη αγορας) για να γινει ο εκτελωνισμος. τους τα στελνεις με email, σου βγαζουν κοστος και αναλογως μετα μεσω email απαντας και τα πληρωνεις όταν πας να παραλαβεις το δεμα. Επισης να ξερετε αν ο τροπος αποστολης ειναι DHL ή καποια παρομοια ιδιωτικη εταιρεια κουριερ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να γλυτωσετε το τελωνειο. το περνανε παντα γτ απο εκει βγάζουν.
saveapenguin Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 17 ώρες πριν, Ola150 είπε Ήταν ήδη μέσα στη τιμή τα μεταφορικά και ο εκτελωνισμός! (Ήταν λάπτοπ) Συνήθως δεν συμφέρει αν περάσει τελωνείο, πάρε το από Ελλάδα! Α, αν εμφανίζει την επιλογή Import Fee Deposit (νομίζω κάπως έτσι το λέει) σημαίνει ότι δεν κινδυνεύω να πληρώσω κι άλλα εδώ; Ευχαριστώ, δεν το ήξερα! Για το συγκεκριμένο που θέλω, αν πάρω πχ 2 κομμάτια μου εμφανίζει και τη χρέωση εκτελωνισμού, αν πάρω μόνο ένα, όχι. Θα το πάρω από εδώ, τι να κάνω.
Ola150 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 46 λεπτά πριν, saveapenguin είπε Α, αν εμφανίζει την επιλογή Import Fee Deposit (νομίζω κάπως έτσι το λέει) σημαίνει ότι δεν κινδυνεύω να πληρώσω κι άλλα εδώ; Ευχαριστώ, δεν το ήξερα! Για το συγκεκριμένο που θέλω, αν πάρω πχ 2 κομμάτια μου εμφανίζει και τη χρέωση εκτελωνισμού, αν πάρω μόνο ένα, όχι. Θα το πάρω από εδώ, τι να κάνω. Αν σου βγάζει να πληρώσεις τελωνείο, βάλε κι ένα άλλο αντικείμενο μέσα μικρής αξίας (πχ ένα βουρτσάκι με 10 λεπτά) και θα πέσουν οι χρεώσεις εκτελωνισμού στο μισό!
Alkis29 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Εμένα παιδιά το δέμα (αριθμός UA936258391US) έφυγε με USPS 19/01 και το τελευταίο status είναι 28/02 στο Λονδίνο και εκεί έχει μείνει. Μετράω δηλαδή περίπου 2,5 μήνες ! Να το θεωρήσω χαμένο ή υπάρχει περίπτωση να έρθει ? https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction?tRef=fullpage&tLc=2&text28777=&tLabels=UA936258391US%2C&tABt=false
therock Δημοσ. 6 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2021 Να ρωτησω και λιγο το εξης. Αυτο με το δωρο χαμηλης αξιας, γιατι σταματησε να ισχυει. Δηλαδη κυριολεκτικα αν ειχα ενα συγγενη στην αμερικη που μου εστελνε πραγματα, θα πληρωνα τελωνειο? Δε ξερω αν το ανεφερα, αλλα αρωμα παρειγειλα το οποια εχει σταματησει να παραγεται, δε παρειγειλα απο Αμερικη για να παρω κατι φθηνα και να κανω ζημια στο εμποριο του Κρατους. Απλα το συγκεκριμενο εχει ξεμεινει και μονο καποιοι ιδιωτες το πουλανε ως συλλεκτικο. Δηλαδη αν μου ρθει τωρα ραβασακι ισης η εστω και λιγο μικροτερης αξια αποτο αρωμα θα τρελλαθω. 43 (+ 17 μεταφορικα 60 ευρω συνολο) και ουτε καν για το μεγαλο μεγεθος. Αυτο που περιμενω τωρα ειναι μετα απο καθυστερησεις να μου πουν το επεξεργαστηκαμε μας χρωστατε κανα 30αρι και να τους σκασω εκει με καραμπινες
therock Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Λοιπον παρελαβα χθες. Χρονικα με lockdown Και τελωνεια εναμισης μηνας θεωρω ηταν βατος. Αν και πριν δεκατια εκανε μισο μηνα αλλα οκ. Απλα το θεμα ειναι οτι περασε οντως τελωνειο, ανοιχτηκε και κοστολογηθηκε. Ας μην το παιρνα που λενε, αλλα εν τελη μιας αποφασισα να το κανω, κατεληξα να πληρωσω στο υπερτριπλασιο και βαλε. Σκεφτειτε πριν αποχωρησει το ειδος απο την αγορα εκανε 30 ευρω το αρωμα στα 125ml. τωρα που ειναι συλλεκτικο το κλεισα 53 δολλαρια τα 75ml (παζαρι με πωλητη απο 60) και 20 μεταφορικα. Το δηλωσε σαν gift χωρις παραστατικο αλλα με καποιο τροπο γνωστοποιηθηκε η τιμη πωλησης και στο τελωνειο ειχε αυτοκολλητο με την τιμη (ενω ο ιδιος λεει δεν εβαλε. Μαλλον επικοινωνουν οι ιδιοι μεσω του ebay tracker απευθειας με ebay). Μπηκς φπα στα 53 (οχι στα μεταφορικα) ισο με 12 ευρω και αλλα 15 για τον εκτελωνισμο. Αρα πληρωσα εξτρα 27. Συν τα υπολοιπα 63, εκλεισα στα 90. Εν ολιγοις πληρωσα το τριπλασιο και για το μικροτερο μεγεθος. Και το σπυρι με τρωει ειναι οτι δε στεκει το επιχειρημα οτι τελωνειο θελει να εξισοροπησει τον αθεμιτο ανταγωνισμο, μιας και ξαναλεωπηρα κατι συλλεκτικο, οχι κατι που το βρηκα εξω φθηνοτερα και θελω να διαλυσω την ελληνικη οικονομια. Αρα γιατι να πληρωσω στους μαλακες τους νταβαντζηδες. Ας φαω το καπελο απο τον εμπορο που κατεχει κατι συλλεκτικο και τα μεταφορικα πο μου ρχεται απο αλλη ηπεριο, αλλα ως εκει... Οι αλλοι να κατσουν στα αυγα τους και να τα αρπαξουν απο αλλου Φωνη βοωντος εν τη ερημι
skoulas Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, therock είπε Λοιπον παρελαβα χθες. Χρονικα με lockdown Και τελωνεια εναμισης μηνας θεωρω ηταν βατος. Αν και πριν δεκατια εκανε μισο μηνα αλλα οκ. Απλα το θεμα ειναι οτι περασε οντως τελωνειο, ανοιχτηκε και κοστολογηθηκε. Ας μην το παιρνα που λενε, αλλα εν τελη μιας αποφασισα να το κανω, κατεληξα να πληρωσω στο υπερτριπλασιο και βαλε. Σκεφτειτε πριν αποχωρησει το ειδος απο την αγορα εκανε 30 ευρω το αρωμα στα 125ml. τωρα που ειναι συλλεκτικο το κλεισα 53 δολλαρια τα 75ml (παζαρι με πωλητη απο 60) και 20 μεταφορικα. Το δηλωσε σαν gift χωρις παραστατικο αλλα με καποιο τροπο γνωστοποιηθηκε η τιμη πωλησης και στο τελωνειο ειχε αυτοκολλητο με την τιμη (ενω ο ιδιος λεει δεν εβαλε. Μαλλον επικοινωνουν οι ιδιοι μεσω του ebay tracker απευθειας με ebay). Μπηκς φπα στα 53 (οχι στα μεταφορικα) ισο με 12 ευρω και αλλα 15 για τον εκτελωνισμο. Αρα πληρωσα εξτρα 27. Συν τα υπολοιπα 63, εκλεισα στα 90. Εν ολιγοις πληρωσα το τριπλασιο και για το μικροτερο μεγεθος. Και το σπυρι με τρωει ειναι οτι δε στεκει το επιχειρημα οτι τελωνειο θελει να εξισοροπησει τον αθεμιτο ανταγωνισμο, μιας και ξαναλεωπηρα κατι συλλεκτικο, οχι κατι που το βρηκα εξω φθηνοτερα και θελω να διαλυσω την ελληνικη οικονομια. Αρα γιατι να πληρωσω στους μαλακες τους νταβαντζηδες. Ας φαω το καπελο απο τον εμπορο που κατεχει κατι συλλεκτικο και τα μεταφορικα πο μου ρχεται απο αλλη ηπεριο, αλλα ως εκει... Οι αλλοι να κατσουν στα αυγα τους και να τα αρπαξουν απο αλλου Φωνη βοωντος εν τη ερημι Απλά να σε ενημερώσω ότι σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει τελωνείο που "αντιμετωπίζει" τα δέματα από τρίτες χώρες (Αμερική, Ασία κτλ) με τον ίδιο τρόπο. Είτε λοιπόν βρίσκεσαι στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ισπανία όταν εισέλθει αντικείμενο από τρίτη χώρα θα πρέπει να πληρώσεις... (Δεν γνωρίζω πόση είναι η διαφορά στις χρεώσεις αλλά τα 15euro έξοδα εκτελωνισμού δε νομίζω να υπάρχουν αλλού..)
TuXaKoS Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, skoulas είπε Απλά να σε ενημερώσω ότι σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει τελωνείο που "αντιμετωπίζει" τα δέματα από τρίτες χώρες (Αμερική, Ασία κτλ) με τον ίδιο τρόπο. Είτε λοιπόν βρίσκεσαι στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ισπανία όταν εισέλθει αντικείμενο από τρίτη χώρα θα πρέπει να πληρώσεις... (Δεν γνωρίζω πόση είναι η διαφορά στις χρεώσεις αλλά τα 15euro έξοδα εκτελωνισμού δε νομίζω να υπάρχουν αλλού..) Υπάρχουν και φθηνότερα (για αυτό πχ οι περισσότερες χώρες εκτελωνίζουν στην Ολλανδία ή στη Γαλλία). Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο σου είναι σωστό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το τελωνείο υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρχε η έννοια δώρο (απλώς για μια περίοδο το τελωνείο στην Ελλάδα τα άφηνε να περάσουν γιατί δεν λειτουργούσε σωστά).
arist1976 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Λίγο παλιότερα που παραγγειλα από το amazon ένα λάπτοπ πλήρωσα τη τιμή που γράφει με τα μεταφορικά και τα έξοδα εισαγωγής και σε μια βδομάδα το είχα σπίτι χωρίς καμία ενόχληση να πάω προσωπικά για εκτελωνισμους κλπ. Τώρα λόγω covid θα περιμένεις σίγουρα παραπάνω. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2021 από arist1976
Nabuko Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, arist1976 είπε παραγγειλα από το amazon Από ποιο άμαζον?
Vasileios-gr Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 13/4/2021 στις 4:44 ΜΜ, skoulas είπε (Δεν γνωρίζω πόση είναι η διαφορά στις χρεώσεις αλλά τα 15euro έξοδα εκτελωνισμού δε νομίζω να υπάρχουν αλλού..) Να ένα δείγμα ότι υπάρχουν και αλλού. Και μάλιστα ξεκινάνε από 16 ευρώ και όχι 15. Whenever a formal declaration processed through the National Import System is requested by Customs, this fee is of: €16 for packages having items with a total value between €22 to €799.99 €18 for packages having items with a total value worth more than €800.00 https://www.maltapost.com/customs Επεξ/σία 18 Απριλίου 2021 από Vasileios-gr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα