Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει παραγγειλει κανεις απο Αμερικη αυτη τη περιοδο ρε Παιδια να μας πει ποσος ειναι ο χρονος αποστολης. Εδω κανουν εως και μια βδομαδα τα Elta Courier δε θελω να φανταζομαι ποσο θα κανουν τα απλα ΕΛΤΑ. Συν το χρονο να πεταξει απο Αμερικη και να δρομοληγηθει μεσα στην Χωρα.

Παρειγγειλα κατι που βρηκα σε προσφορα και το χω αγχος τωρα

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρώτο που θα έπρεπε να σε απασχολεί πρέπει να είναι πόσο καιρό θα μείνει "κολλημένο" στο τελωνείο...

Καλό Πάσχα;!;!;!;!

Δημοσ.

Εκει τι ακριβως γινεται μιας και το ανεφερες. Ποιος με ειδοποιει οτι εφτασε εκει, ποσο θα κοστισει και πως τους πληρωνω

Δημοσ.

Αν έχουν αμφιβολία για την τιμή που αναγράφεται σου στέλνουν e-mail ώστε να τους στείλει την απόδειξη και σε χρεώνουν

15 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού + ΤΙΜΗ*0,24 για Φ.ΠΑ. (πάνω από κάποιο ποσό έχει και δασμούς)

Για DHL, UPS κτλ τα έξοδα εκτελωνισμού είναι πιο πολλά.

ΌΛΑ αυτά με μία επιφύλαξη γιατί προσωπικά δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία εκτελωνισμού...(ότι έχω διαβάσει στο forum)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν να σου στείλουν γράμμα (με τον παραδοσιακό τρόπο) με θέμα "Προσκόμιση Παραστατικών" στο οποίο θα σου ζητάνε να τους στείλεις, είτε με φαξ είτε με e-mail, την απόδειξη αγοράς. Δέχονται και απόδειξη PayPal αν έχεις πληρώσει έτσι. 

Ο χρόνος αποστολής από ΗΠΑ... μπορεί να περιμένεις μήνα, ανάλογα πως θα κάτσει η περίπτωση. 

Επεξ/σία από panagos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoulas είπε

Αν έχουν αμφιβολία για την τιμή που αναγράφεται σου στέλνουν e-mail ώστε να τους στείλει την απόδειξη και σε χρεώνουν

15 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού + ΤΙΜΗ*0,24 για Φ.ΠΑ. (πάνω από κάποιο ποσό έχει και δασμούς)

Για DHL, UPS κτλ τα έξοδα εκτελωνισμού είναι πιο πολλά.

ΌΛΑ αυτά με μία επιφύλαξη γιατί προσωπικά δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία εκτελωνισμού...(ότι έχω διαβάσει στο forum)

Καθαρη τιμη να φανταστω χωρις μεταφορικα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το τελωνείο είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Καναδυό φορές που είχα πάρει πράγματα απο Αμερική και είχα βάλει να έρθουν με κούριερ π.χ. UPS με πήρανε τηλέφωνο και μου στείλαν στο email την προσφορά τους. Τους πλήρωσα στο λογαριασμό που έγραφε και μου το φέρανε. Όταν είχα βάλει με απλά Ελτά με πήρανε τηλέφωνο απο το κατάστημα της περιιοχής και μου είπανε να πάω απο εκεί να πληρώσω και να το παραλάβω. Μια άλλη φορά με την acs τα πλήρωσα κατευθείαν στο οδηγό που μου το έφερε.

Και μια φορά έκανα ο ίδιος τον εκτελωνισμό και είχα φάει 5 ώρες.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
4 ώρες πριν, therock είπε

Εχει παραγγειλει κανεις απο Αμερικη αυτη τη περιοδο ρε Παιδια να μας πει ποσος ειναι ο χρονος αποστολης. Εδω κανουν εως και μια βδομαδα τα Elta Courier δε θελω να φανταζομαι ποσο θα κανουν τα απλα ΕΛΤΑ. Συν το χρονο να πεταξει απο Αμερικη και να δρομοληγηθει μεσα στην Χωρα.

Παρειγγειλα κατι που βρηκα σε προσφορα και το χω αγχος τωρα

Τι αξία είχε το πακέτο σου και με ποια εταιρία έγινε η αποστολή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α) Για χρόνο περαίωσης της παράδοσης υπολόγιζε μήνα, ή και παραπάνω αν πρέπει να εκτελωνιστεί Ελλάδα.

Β) αν έρθει με δέμα με εταιρία που συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ, θα σε ειδοποιήσει το ταχυδρομείο να τους αποστείλεις τα παραστατικά που σχετίζονται με τις τιμές αγοράς. Το κόστος ειναι 0, αν το δέμα περνάει ατελώς, 3 ευρώ αν χρειάζεται απλή παρουσία (δηλαδή να το ελέγξουν και να αποφασίσουν οτι ειναι ατελώς), ή 15 ευρώ τέλος εκτελωνισμού + 24% ΦΠΑ επι την τιμή CIF του δέματος (αντικείμενο + αποστολή + ασφάλειες + εξτα (πχ royalties)) + δασμους (περίπου 3.5% για αντικείμενα άνω των 150 ευρώ, ειναι διαφορετικοι για κάθε τιμή / προιόν). Πληρώνεις οταν πας να το παραλάβεις απο το ταχυδρομείο. 

Γ) Εταιρίες courier θα σε ειδοποιήσουν για την διαδικασία εκτελωνισμού αν χρειάζεται όντως εκτελωνισμός. Θα χρειάζεται να τους κάνεις εξουσιοδότηση μέσω ICISnet ή με δήλωση. Το κόστος είναι το ίδιο με το παραπάνω, με επιπλέον χρεώσεις την αμοιβή εκτελωνιστή (ελευθερη αγορά, απο 35 έως 60 ευρώ συνήθως), διατακτικές (13 ευρώ αν θυμαμαι καλά) και κόστος αποθήκης (περίπου 2 ευρώ την μέρα). Πληρώνεις με αντικαβολή / κάρτα / κατάθεση. Για παράδειγμα, πλήρωσα 110 ευρώ με την UPS για CIF 140 απο Αμερική, και 61 ευρώ με την DHL για CIF 67 ευρώ απο Κίνα. 

Οτι άλλο θέλετε, εδω είμαι

Επεξ/σία από Skrobo
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Τι αξία είχε το πακέτο σου και με ποια εταιρία έγινε η αποστολή; 

2 ώρες πριν, Skrobo είπε

Α) Για χρόνο περαίωσης της παράδοσης υπολόγιζε μήνα, ή και παραπάνω αν πρέπει να εκτελωνιστεί Ελλάδα.

Β) αν έρθει με δέμα με εταιρία που συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ, θα σε ειδοποιήσει το ταχυδρομείο να τους αποστείλεις τα παραστατικά που σχετίζονται με τις τιμές αγοράς. Το κόστος ειναι 0, αν το δέμα περνάει ατελώς, 3 ευρώ αν χρειάζεται απλή παρουσία (δηλαδή να το ελέγξουν και να αποφασίσουν οτι ειναι ατελώς), ή 15 ευρώ τέλος εκτελωνισμού + 24% ΦΠΑ επι την τιμή CIF του δέματος (αντικείμενο + αποστολή + ασφάλειες + εξτα (πχ royalties)) + δασμους (περίπου 3.5% για αντικείμενα άνω των 150 ευρώ, ειναι διαφορετικοι για κάθε τιμή / προιόν). Πληρώνεις οταν πας να το παραλάβεις απο το ταχυδρομείο. 

Γ) Εταιρίες courier θα σε ειδοποιήσουν για την διαδικασία εκτελωνισμού αν χρειάζεται όντως εκτελωνισμός. Θα χρειάζεται να τους κάνεις εξουσιοδότηση μέσω ICISnet ή με δήλωση. Το κόστος είναι το ίδιο με το παραπάνω, με επιπλέον χρεώσεις την αμοιβή εκτελωνιστή (ελευθερη αγορά, απο 35 έως 60 ευρώ συνήθως), διατακτικές (13 ευρώ αν θυμαμαι καλά) και κόστος αποθήκης (περίπου 2 ευρώ την μέρα). Πληρώνεις με αντικαβολή / κάρτα / κατάθεση. Για παράδειγμα, πλήρωσα 110 ευρώ με την UPS για CIF 140 απο Αμερική, και 61 ευρώ με την DHL για CIF 67 ευρώ απο Κίνα. 

Οτι άλλο θέλετε, εδω είμαι

63 ευρω αξια συνολικη. 43 + 20 μεταφορικα. Λογικα USPS απλο αμερικανικο ταχυδρομειο φανταζομαι. Ebay universal standard delivery γραφει το listing

Επεξ/σία από therock
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτησω παλι ρε παιδια. Απο Αμερικη ποσες μερες κανει να φυγει εστω. Ειναι δεκα μερες που βολταρει αναμεσα σε πολιτειες. Ξεκινησε 4 Μαρτη απο Φλοριντα, πηγε σινσινατι, τωρα γυρισε Ιλλινοις, επειτα το κοβω καπου αλλου. Πολυταξιδεμενεο το βλεπω. Ποτε θα αλλαξει ηπειρο να ρολλαρουμε

Δημοσ.
Στις 4/3/2021 στις 3:48 ΜΜ, therock είπε

63 ευρω αξια συνολικη. 43 + 20 μεταφορικα

Οπότε θα δώσεις και ένα 30αρι έξτρα

7 λεπτά πριν, therock είπε

Ειναι δεκα μερες που βολταρει αναμεσα σε πολιτειες. Ξεκινησε 4 Μαρτη

Καλά είσαι, μη βιάζεσαι. Μέχρι να κλείσει μήνας θα έχει έρθει. Πόσο θα κάτσει τελωνείο δεν ξέρω

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Οπότε θα δώσεις και ένα 30αρι έξτρα

Παρα πολυ βγαινει. Τα ατελως και 3 ευρω φυσικη παρουσια ποιες περιπτωσεις αφορα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...