Προς το περιεχόμενο

EA Madden NFL - American football

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πολύ μεγάλη δυσκολία θα πατήσω το κουμπί για ένα like, αν και το post σου αξίζει πολλά περισσότερα. Ο λόγος φυσικά είναι οι ακατονόμαστοι Packers, arch rivals των "δικών" μου Vikings. άσχετα αν οι τυροκέφαλοι έχουν ένα σωρό Super Bowls και εμείς μηδέν. Και φυσικά άπειρο respect που έχεις δει αγώνα στο Lambeau Field.

Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την ομάδα του λαού, αν δεν κάνω λάθος τον μοναδικό επαγγελματικό οργανισμό στις ΗΠΑ που ανήκει στους φιλάθλους του και όχι σε κάποιο ζάμπλουτο, πρέπει να ξεκινήσει από το https://www.goodreads.com/book/show/215297.When_Pride_Still_Mattered, απίστευτο βιβλίο (όποιος το θέλει στα Αγγλικά, ας στείλει PM ως συνήθως).

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάηκα με το θέμα!  Δεν κατάλαβα πολλά από τους κανόνες του παιχνιδιού :P .
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΡΕ ΣΕΙΣ?
(με το χόκει έχει ασχοληθεί κανείς εδώ)

επίσης είναι gamepass για την κονσόλα μόνο.. θα τα πούμε Online?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Κάηκα με το θέμα!  Δεν κατάλαβα πολλά από τους κανόνες του παιχνιδιού :P .
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΡΕ ΣΕΙΣ?
(με το χόκει έχει ασχοληθεί κανείς εδώ)

επίσης είναι gamepass για την κονσόλα μόνο.. θα τα πούμε Online?

είχα βάλει και το hockey της ΕΑ. Kαλοφτιαγμένο δείχνει αλλά με κέρδισε σαν gameplay το Madden.

Μην ξεχνάμε ότι το 19 έχει και απίστευτη μουσική. Αυτό δεν το έχουμε αναφέρει. μερικά από τα soundtrack του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

είχα βάλει και το hockey της ΕΑ. Kαλοφτιαγμένο δείχνει αλλά με κέρδισε σαν gameplay το Madden.

Μην ξεχνάμε ότι το 19 έχει και απίστευτη μουσική. Αυτό δεν το έχουμε αναφέρει. μερικά από τα soundtrack του

έτοιμο το 21(madden) και απο μένα

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

έτοιμο το 21(madden) και απο μένα

αυτό που έχω καταλάβει το franchise και το face of franchise από gameplay είναι ακριβώς τα ίδια καθώς στο δεύτερο που υποτίθεται δημιουργείς κάποιος παίχτη απλά βλέπεις ένα story και τους αγώνες τους παίζεις κανονικά όπως και στο franchise. 

Στο franchise που παίρνεις ομάδα έχει και διαχέιρηση γενική της ομάδας με μεταγραφές κτλ. Θα μου πεις εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά τα βασικά στην μανατσάρισμα θα πάμε? :P

Να και αυτός που έχω φτιάξει εγώ. :D Η φωνή που του έχω βάλει κιόλας είναι τρελή διασκέδαση γέλιου κάθε φορά που παίζω

8aa835d9-64a0-4b99-bc4e-fb88d9bd2de1 (1).png

97cd4b55-c879-413c-a87c-1c1ccf9ef5a4.png.f4151bc7995823aa3af9c69521770a92.png

μεγάλο παιχτρόνι από τους λίγους :D 

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chek2fire είπε

αυτό που έχω καταλάβει το franchise και το face of franchise από gameplay είναι ακριβώς τα ίδια καθώς στο δεύτερο που υποτίθεται δημιουργείς κάποιος παίχτη απλά βλέπεις ένα story και τους αγώνες τους παίζεις κανονικά όπως και στο franchise. 

Στο franchise που παίρνεις ομάδα έχει και διαχέιρηση γενική της ομάδας με μεταγραφές κτλ. Θα μου πεις εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά τα βασικά στην μανατσάρισμα θα πάμε? :P

Να και αυτός που έχω φτιάξει εγώ. :D Η φωνή που του έχω βάλει κιόλας είναι τρελή διασκέδαση γέλιου κάθε φορά που παίζω

8aa835d9-64a0-4b99-bc4e-fb88d9bd2de1 (1).png

97cd4b55-c879-413c-a87c-1c1ccf9ef5a4.png.f4151bc7995823aa3af9c69521770a92.png

μεγάλο παιχτρόνι από τους λίγους :D 

σα να βλέπω το fifa στο manager/career mode είναι, γιαυτό δεν απορώ για το κράξιμο που πέφτει!
Μπαίνω να παίξω!
(Πρέπει χθες κιόλας να φέρουν το nba live στο pc να γλυτώσουμε από την σαπίλα της 2k. Δε πειράζει που βγαίνει μια στο τόσο, είναι ανώτερο κατά πολύ.)

Δημοσ.
Στις 4/3/2021 στις 9:46 ΠΜ, nzeppos είπε

Θυμάμαι που έπαιζα το πρώτο Madden πριν κάτι δεκαετίες στην Amiga. 

Εγω χάρη στο TV Sport Football της Amigas αγάπησα το Αmerican football. 

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

σα να βλέπω το fifa στο manager/career mode είναι, γιαυτό δεν απορώ για το κράξιμο που πέφτει!
Μπαίνω να παίξω!
(Πρέπει χθες κιόλας να φέρουν το nba live στο pc να γλυτώσουμε από την σαπίλα της 2k. Δε πειράζει που βγαίνει μια στο τόσο, είναι ανώτερο κατά πολύ.)

καλά αυτοί που κράζουν πρέπει να το έχουν λιώσει δλδ εμείς στο επίπεδο που ήμαστε δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα λάθη του game

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nzeppos είπε

Με πολύ μεγάλη δυσκολία θα πατήσω το κουμπί για ένα like, αν και το post σου αξίζει πολλά περισσότερα. Ο λόγος φυσικά είναι οι ακατονόμαστοι Packers, arch rivals των "δικών" μου Vikings. άσχετα αν οι τυροκέφαλοι έχουν ένα σωρό Super Bowls και εμείς μηδέν. Και φυσικά άπειρο respect που έχεις δει αγώνα στο Lambeau Field.

H πλακα ειναι οτι το παιχνιδι που ειδα στο Lambaeu Field ηταν με τους Vikings.Η εμπειρια του να εισαι εκει ειναι κατι ιδιαιτερο .Eισαι κυριολεκτικα στο πουθενα στο βορρα της Αμερικης, για να δεις μια ομαδα που την υποστηριζεις για καποιο λογο , και οσα χρονια την βλεπεις απο την τηλεοραση ,δεν πιστευεις ποτε οτι θα την δεις απο κοντα.Οταν βρεθηκα εκει ηταν σαν να ειμαι μεσα σε παραμυθι,κυριολεκτικα. Ημασταν και τυχεροι γιατι ειχε εξαιρετικο καιρο.Ηλιος με -1 παραμονη Χριστουγεννων, σε ενα μερος που τετοια εποχη εχει -10 και -20 για πλακα.

Η μεγαλη πικρα των Packers ειναι οτι εδω και 25 χρονια εχει 2 απο τους καλυτερους quarterback της λιγκας και εχουν 2 superbowl ,εχοντας χασει ειδικα τα τελευταια χρονια ,την ευκαιρια να παιξουν εστω σε ενα ,με ολους τους πιθανους και απιθανους τροπους.Οι Vikings νομιζω οτι εχουν κακες επιλογες παικτων.Ειδικα αυτος ο Cousins ,ειναι αρκετα υπερτιμημενος νομιζω.Επισης θεωρω λιγο λαθος το νεο γηπεδο.Κλειστο πλεον και εντυπωσικο ,διχως αλλο, αλλα αυτες οι ομαδες του βορρα περνουν μεγαλη δυναμη απο τις δυσκολες καιρικες συνθηκες που οι αλλοι ειναι δυσκολο να συνηθισουν.Δεν ειναι τυχαιο που οι Packers περηφανευονται για την Frozen Tundra

Για οποιον θελει να ασχοληθει παραπανω ,τo καλυτερο αυτη την εποχη που η σαιζον εχει ληξει ειναι να δει βιντεακια απο παλιους αγωνες.Περνει καποιος μια καλη ιδεα για τα βασικα του αθληματος και τους βασικους κανονες

Επεξ/σία από polmyt
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

καλά αυτοί που κράζουν πρέπει να το έχουν λιώσει δλδ εμείς στο επίπεδο που ήμαστε δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα λάθη του game

Λένε ότι είναι ίδιο ξανά και ξανά! Ότι και στο fifa. Δεν θα έχουν άδικο. Εμείς ας καταφέρουμε καμία πάσα και όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.

και μένα στην αρχή με δυσκόλεψε αλλά μετά από τρείς αγώνες που είχα πάρει το κολάει ανέβασα την δυσκολία γιατί τους κέρδιζα με μεγάλη διαφορά και 0 πόντους οι αντίπαλοι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει. Στην επίθεση ο πρώτος που παίρνει την μπάλα είναι υποχρεωμένος να την δώσει με την μια σε κάποιον άλλον γιατι έτσι λειτουργούν πάντα οι επιθέσεις.

Tώρα έβλεπα και το super bowl του 20

το γήπεδο είναι φίσκα φυσικά καθώς είναι λίγο πριν πάει ο μουσαφίρης ο covid και διαλύσει τα πάντα. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια θα μπορέσουμε να δούμε αγώνες και γήπεδα γενικά γεμάτα άσχετα με το άθλημα.

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρακτικά όλα τα γήπεδα σε όλους τους αγώνες είναι φίσκα, προ covid φυσικά. Τελευταία φορά που είχα κοιτάξει, ο μέσος όρος προέλευσης στο NFL ήταν 69000 θεατές ανά αγώνα (ο μεγαλύτερος σε κάθε λίγκα του πλανήτη) και εννοείται τα πάντα sold out. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι τόσοι έξω από το γήπεδο κάνοντας tailgating, δηλαδή ψήνουν και γλεντάνε στις καρότσες των αγροτικών τους.

Υπάρχουν ομάδες στις οποίες το διάρκειας έχει μέση αναμονή μερικές δεκαετίες (πχ Packers, Seahawks) ενώ αν μπει κάποιος τώρα σε τέτοιες λίστα το θεωρητικό διάστημα αναμονής είναι κάπου 200 χρόνια. Γι' αυτό είναι συχνό οι γονείς να περνάνε τα διάρκειας στα παιδιά τους και μάλιστα να τα βάζουν σε λίστες με το που θα γεννηθούν. 

Σε μεγάλο βαθμό τα ίδια ισχύουν και στο κολεγιακό (συχνά με περισσότερο κόσμο) ενώ δεκάδες χιλιάδες μαζεύουν και τα λύκεια κάθε Παρασκευή. Και μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κάντε την αντιστοιχία με την Ευρώπη (πόσο μάλλον με την Ελλάδα). 

Τώρα για το άλλο με την πάσα που λες. Είναι πιο περίπλοκο, αφού επιτρέπεται μόνο μια μπροστινή πάσα ανά drive και μόνο όσο ο πασέρ είναι πίσω από την αρχική line of scrimmage που ξεκίνησε η φάση. Αν περάσει τη γραμμή δεν μπορεί πλέον να πασάρει μπροστά (δεν θυμάμαι τι γίνεται αν περάσει τη γραμμή και ξαναγυρίσει πίσω). Δεν μπορούν όμως όλοι οι συμπαίκτες του να είναι πιθανοί αποδέκτες της μπροστινής πασάς, καθώς υπάρχει η έννοια του eligible receiver, με τον περιορισμένο (αλλά όχι σταθερό) αριθμό των οποίων συχνά γίνονται μεγάλες κομπίνες. Τυπικά οι μπροστινές πάσες καταλήγουν στους wide receivers που παίζουν στα πλάγια, στον tight end και σπανιότερα σε κάποιον running back. 

Τουναντίον οι πάσες προς τα πίσω δεν έχουν περιορισμό και μπορούν να γίνουν όσες θέλει η ομάδα κατά τη διάρκεια του drive. Θα πρέπει όμως η μπάλα να μετακινηθεί προς τα πίσω από τη νοητή γραμμή του γηπέδου που γίνεται η πάσα και όχι απλώς πίσω από την παίκτη (ο λόγος είναι ότι πασέρ και αποδέκτης μπορεί να τρέχουν μπροστά, οπότε η πίσω πάσα είναι με σημείο αναφοράς το γήπεδο και όχι τους ίδιους τους παίκτες). Για διάφορους λόγους οι πάσες προς τα πίσω είναι σπάνιες, συνήθως λόγω μεγαλύτερου ρίσκου (ένας λόγος είναι ότι αν η μπάλα πέσει κάτω χωρίς να υπάρξει κατοχή τότε είναι αυτομάτως διεκδικήσιμη από την αντίπαλη ομάδα, ενώ το αντίστοιχο σε μπροστινή πάσα είναι incomplete play και σταματάει η φάση). 

Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται ο πρώτος που θα ακουμπήσει την μπάλα μετά το snap να κάνει ντε και σώνει πάσα (κατά 95% ο quarterback).

Αν θέλει μπορεί να δώσει μπροστά (passing play), αν θέλει μπορεί να δώσει χέρι με χέρι (rushing/running game), αν θέλει μπορεί να δώσει πίσω (σπάνιο, 2-3 φορές άνα αγώνα), αν θέλει μπορεί να κρατήσει την μπάλα και τρέξει μπροστά χωρίς να δώσει πάσα (πχ Russell Wilson ή Cam Newton). Αν θέλει μπορεί να κάνει προσποίηση ότι θα δώσει μπροστινή πάσα και τελικά να δώσει χέρι με χέρι (draw action), αν θέλει μπορεί να κάνει προσποίηση ότι θα δώσει χέρι με χέρι και τελικά να κάνει μπροστινή πάσα (play action, αρκετά συνηθισμένο) 

Γενικά ό,τι ορίζει το σύστημα που του έχουν πει από την ενδοεπικοινωνία ή την αλλαγή συστήματος (audible) που έχει επιλέξει αμέσως πριν το snap. Εννοείται οι συμπαίκτες του πρέπει να ξέρουν από πριν τι θα γίνει γιατί ο κάθε ένας από τους αυτούς έχει συγκεκριμένες ενέργειες να εκτελέσει και πρέπει να πάει σε συγκεκριμένη θέση σε συγκεκριμένο χρόνο. Γι' αυτό λέμε για το πιο ομαδικό άθλημα του πλανήτη. 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3
Δημοσ.

Ρε σεις..σορι έπαιξα έναν αγώνα, τον κέρδισα 0-37 με τους Giants, αλλά δεν καταλάβαινα Χριστό τι πρέπει να κάνω. Σα να έπαιζε μόνο του ήταν. Έπιασα τι γίνεται με τον χρόνο που έχει μια ομάδα να σκοράρει και τον χρόνο αγώνα, έπιασα ότι πρέπει να πασάρω μόλις γίνει το "τσαμπολ", παρακάτω όμως..ΓΡΙ ΤΊΠΟΤΑ! Κατάφερα και έκοψα 2 επιθέσεις και μου γύρισαν την μπάλα σε μένα, αλλά συστήματα που βγάζει 0 κατανόηση, τα κουμπιά 0 κατανόηση. Έκατσα να διαβάσω τους κανόνες και τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά είναι τόσο δυσνόητα που με αποθάρρυνε πολύ να συνεχίσω!

Πάντως κατάφερα να κάνω και ένα achievement :D  στο xbox.

Εύχομαι το fifa και το nba live να μη το κάνουν ποτέ τόσο κιτσ, βέβαια φαίνεται ότι το χρήμα της ΕΑ πέφτει σε αυτό το παιχνίδι με το τσουβάλι. Το soundtrack εννοείται ότι τα σπάει, ΕΑ είσαι!

Δημοσ.

Αρχισα να βλεπω απο το 2012 American football και αν και πραγματι πασχει σαν αθλημα απο την ελλειψη ρυθμου ( εκτος αν πηγαινει η επιτεθεμενη ομαδα no huddle offense) και το brainwash που κανουν οι Αμερικανοι εκτος και εντος του αγωνιστικου χωρου με τον εθνικισμο που προμοταρουν μεσω του ο οποιος ειναι εμετικος ωρες ωρες, ειναι ενα απιστευτα ομαδικο αθλημα και πολυ ενδιαφερον ( κυριως λογω των designed plays imo). Κυριολεκτικα εξαρτασαι απο ολους τους συμπαικτες σου. 

Ο quarterback μπορει να ειναι ο ποιο σημαντικος παιχτης διοτι πραγματι σπανια βλεπεις ασπρη μερα αν δεν εχεις ενα αρκετα καλο παιχτη στη θεση αυτη (σε ενα παιχνιδι που ολο και πιο πολυ γινεται pass oriented) αλλα οι χοντροι ( και απο τις δυο ομαδες) στα χαρακωματα ισως ειναι η πιο νευραλγικη θεση στο χορταρι. Χωρις αυτους στη επιθεση να κανουν run blocking ( να ανοιγουν οι διαδρομοι για τα τρεξιματα) ή pass protection, το κορυφαιο qb να εχεις, θα υποφερεις. Στην αμυνα το ιδιο διοτι αν δεν ασκουν πιεση στο αντιπαλο qb ή να κανουν stuff the run, θα εχει ολο το χρονο να πασαρει η θα κερδιζουν γιαρδες τα running backs με τα τρεξιματα αντιστοιχα. Μετα ερχεται η 'μεση' της αμυνας, οι linebackers που και αυτοι ειναι εξισου σημαντικοι κοκ.

Θα προτεινα να διαβασετε αλλα και να δειτε clips στο νετ. Φαινεται παλουκι στην αρχη να το μαθεις αλλα δεν χρειαζεται να τα μαθεις ολα στην αρχη. Μαθαινεις τα βασικα που ειναι ευκολα και μετα με την παρακολουθηση αγωνων σιγα σιγα μαθαινεις και τις λεπτομερειες.

ΥΓ: Φιλος των Colts ειμαι και απο καλομαθημενος με Manning ( εχω δει πολλα παιχνιδια του με τους Colts αν και αρχισα την χρονια που τον αποδεσμευσαν) και Luck, τωρα πρεπει να δω τον σαπιο Wentz σαν QB μου. Απλα πονος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...