Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Driver

Catalyst Software Suite
Revision Number
15.7.1 WHQL
File Size
301 MB
Release Date
7/29/2015
Radeon Software Crimson Edition Beta
Revision Number
Crimson Edition 16.2.1 Beta
File Size
260 MB
Release Date
3/1/2016

Ποιό απο τα 2? Για ένα Laptop με windows10 64bit.

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000m-series/amd-radeon-hd-6770m

επίσης έχει και μια intel HD 3000 που την απενεργοποιεί φαντάζομαι όταν μπαίνει καποιο game. ή να βάλω μόνιμα την radeon από το bios?

Δημοσ.

Και οι δύο επιλογές σου κάνουν, αν και παλιές. Η πρώτη είναι σίγουρα πιο stable από την δεύτερη, ενώ η δεύτερη με την κωδικοποίηση Beta, μπορεί πιθανώς να έχει μικρές αποκλίσεις (προς το καλύτερο) αλλά να είναι και πιο ασταθής. Όπως και να έχει, δοκίμασε την πρώτη και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την εφαρμογή που θες να χρησιμοποιήσεις, περνάς στην δεύτερη επιλογή.

Όσο για την igpu λογικά δεν θα χρειαστεί να επέμβεις στα ΒΙΟS, η αλλαγή θα γίνεται από μόνη της εν ώρα λειτουργίας.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/3/2021 στις 6:50 ΜΜ, GreeKar98K είπε

Και οι δύο επιλογές σου κάνουν, αν και παλιές. Η πρώτη είναι σίγουρα πιο stable από την δεύτερη, ενώ η δεύτερη με την κωδικοποίηση Beta, μπορεί πιθανώς να έχει μικρές αποκλίσεις (προς το καλύτερο) αλλά να είναι και πιο ασταθής. Όπως και να έχει, δοκίμασε την πρώτη και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την εφαρμογή που θες να χρησιμοποιήσεις, περνάς στην δεύτερη επιλογή.

Όσο για την igpu λογικά δεν θα χρειαστεί να επέμβεις στα ΒΙΟS, η αλλαγή θα γίνεται από μόνη της εν ώρα λειτουργίας.

πως καταλαβαίνω εγώ πια χρησιμοποιείται; υπάρχει κάποιος τρόπος; έβαλα fixed στο bios, λογικά η radeon πάει σε όλα.

παιχνίδια δεν παίζω, μόνο στο FB. και τηλεδιασκέψεις.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

πως καταλαβαίνω εγώ πια χρησιμοποιείται; υπάρχει κάποιος τρόπος; έβαλα fixed στο bios, λογικά η radeon πάει σε όλα.

παιχνίδια δεν παίζω, μόνο στο FB. και τηλεδιασκέψεις.

Αν αναφέρεστε στους Drivers, μπορείτε να κατεβάσετε το GPU-Z και στο πεδίο "Driver Version" φαίνεται ο οδηγός που βρίσκεται σε χρήση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Αν αναφέρεστε στους Drivers, μπορείτε να κατεβάσετε το GPU-Z και στο πεδίο "Driver Version" φαίνεται ο οδηγός που βρίσκεται σε χρήση.

έχει ένα κουτάκι κάτω και σε αφήνει να επιλέξεις εσυ ποια κάρτα γραφικών θέλεις. στο driver version δίχνει ποιος driver χρησιμοποιείται γενικά όχι αυτή τη στιγμή. Και τους 2 μου τους δίχνει, θέλω να δω ποια κάρτα γραφικών είναι ενεργή αυτή τη στιγμή.

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

έχει ένα κουτάκι κάτω και σε αφήνει να επιλέξεις εσυ ποια κάρτα γραφικών θέλεις. στο driver version δίχνει ποιος driver χρησιμοποιείται γενικά όχι αυτή τη στιγμή. Και τους 2 μου τους δίχνει, θέλω να δω ποια κάρτα γραφικών είναι ενεργή αυτή τη στιγμή.

Επειδή καιρό έχω να πιάσω laptop στα χέρια μου, αν δεν κάνω λάθος, στο task manager->performance tab δείχνει και τις δύο κάρτες και την χρήση που έχουν αυτές. Αν είναι έτσι, είναι ένας μπακαλίστικος τρόπος να δείτε ποια χρησιμοποιείται κάθε στιγμή. Από εκεί και πέρα, λογικά, λόγω της ελαφριάς χρήσης που κάνετε στο laptop, γίνεται χρήση μόνο της igpu.

Δημοσ.

Δεν μου το εμφανίζει. είναι παλιο version o driver.

Στις 10/3/2021 στις 10:46 ΠΜ, GreeKar98K είπε

Επειδή καιρό έχω να πιάσω laptop στα χέρια μου, αν δεν κάνω λάθος, στο task manager->performance tab δείχνει και τις δύο κάρτες και την χρήση που έχουν αυτές. Αν είναι έτσι, είναι ένας μπακαλίστικος τρόπος να δείτε ποια χρησιμοποιείται κάθε στιγμή. Από εκεί και πέρα, λογικά, λόγω της ελαφριάς χρήσης που κάνετε στο laptop, γίνεται χρήση μόνο της igpu.

είναι ενα μεγάλο πρόβλημα τελικά που έχει να κάνει με το switching των 2 καρτών αυτής και της intel.

https://www.tenforums.com/graphic-cards/153826-custom-driver-intel-hd-graphics-ati-combo-alpha-nightmayor.html

Δημοσ.
Στις 10/3/2021 στις 10:19 ΠΜ, pascalia2 είπε

Στο tab: Sensors του GPU-Z, μήπως σας δείχνει primary και secondary GPU? Αν όχι θα σας δείχνει την χρήση των discrete. Αν λειτουργεί αυτή η δυνατότητα της εφαρμογής, θα δείτε από εκεί ποια κάρτα χρησιμοποιείται. πχ. βλέπετε Ytb και η HD δείχνει 0% Gpu Usage ---> χρησιμοποιείται η igpu.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GreeKar98K είπε

Στο tab: Sensors του GPU-Z, μήπως σας δείχνει primary και secondary GPU? Αν όχι θα σας δείχνει την χρήση των discrete. Αν λειτουργεί αυτή η δυνατότητα της εφαρμογής, θα δείτε από εκεί ποια κάρτα χρησιμοποιείται. πχ. βλέπετε Ytb και η HD δείχνει 0% Gpu Usage ---> χρησιμοποιείται η igpu.

Ναι οκ τελικα το βρηκα απο το sensor tab. Eιναι ανενεργη εντελως η radeon.και οτι και να κανω τα windows δεν την βλεπουν. Ειναι bug, που οτι και αν δοκιμασα δεν ληθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...