Προς το περιεχόμενο

Dell S2721DGF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολης αγορασα το Dell S2721DGF το οποιο υποστηριζει 165hz οπως αναγραφει αλλα εχω φαει το τοπο και τα windows μονο μεχρι 144hz μου το υποστηριζουν, οσο και να γκουγκλαρα δε βρηκα καμια λυση, το εχω συνδεσει με display port, γνωριζει καποιος κατι παραπανω?

φδ.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η καρτα, για 165 10 bit color θες 1.4,

και η καρτα εχει 1.2 DP που δινει μεχρι 144 10 bit

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Moorer7 είπε

Ευχαριστημένος με την οθόνη ?

Απολυτα ακομη και με το σαπακι gpu που εχω προσωρινα εδωσε boost σε καποια παιχνιδια που πριν σερνοτουσαν αλλα και οπτικα. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η θολουρα στα παιχνιδια οταν κανω scale σε 1080p μιας και το μονιτορ ειναι native 1440p, υπαρχει καποιο fix για amd και nvidia gpu αντιστοιχα? Τα windows κανουν αθλιο scale σε μικροτερη αναλυση.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Απολυτα ακομη και με το σαπακι gpu που εχω προσωρινα εδωσε boost σε καποια παιχνιδια που πριν σερνοτουσαν αλλα και οπτικα. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η θολουρα στα παιχνιδια οταν κανω scale σε 1080p μιας και το μονιτορ ειναι native 1440p, υπαρχει καποιο fix για amd και nvidia gpu αντιστοιχα? Τα windows κανουν αθλιο scale σε μικροτερη αναλυση.

Το έψαξα δεν βρήκα κάτι όμως σ αυτό που με ρωτάς μονο τα γνωστά μεσα απ τα windows και πειράζοντας το dpi θα το ψάξω γιατί ίσως να το χρειαστώ και εγώ μιας και είμαι ανάμεσα στην συγκεκριμένη οθόνη και την Dell S3220DGF και πολύ πιθανόν η 3060 να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε 2κ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει στο adrenalin ενα Integer scaling, ριξε την αναλυση στο μισο (720p), και δοκιμασε να το ενεργοποιησεις. δεν το χω δοκιμασει, αλλα θεωρητικα για αυτη τη δουλεια ειναι. απ οτι λεν τουλαχιστον σε 1080p αναλυση σε 4Κ display δουλευει καλα.

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh2-034#:~:text=Introduced in Radeon™ Software,sacrificing visual quality or performance.

υπαρχει κι ενα radeon image sharpening αλλα νομιζω οτι ξεκιναει απο σειρα 4 η 5.

αμα δε βγαινουν αυτα, απλα παιξε κατι ελαφρυτερο, μεχρι να μπορεις να παρεις καρτα

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2021 στις 12:39 ΠΜ, rofl είπε

εχει στο adrenalin ενα Integer scaling, ριξε την αναλυση στο μισο (720p), και δοκιμασε να το ενεργοποιησεις. δεν το χω δοκιμασει, αλλα θεωρητικα για αυτη τη δουλεια ειναι. απ οτι λεν τουλαχιστον σε 1080p αναλυση σε 4Κ display δουλευει καλα.

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh2-034#:~:text=Introduced in Radeon™ Software,sacrificing visual quality or performance.

υπαρχει κι ενα radeon image sharpening αλλα νομιζω οτι ξεκιναει απο σειρα 4 η 5.

αμα δε βγαινουν αυτα, απλα παιξε κατι ελαφρυτερο, μεχρι να μπορεις να παρεις καρτα

Νομιζω και το nvidia sharpening της για τις nvidia ειναι ιδανικο για να εξαφανισεις τη θολουρα σε μικροτερη αναλυση απο τη native σωστα?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχουν και οι 2 απ αυτο ναι. αναφερομουν συγκεκριμενα για την 360. η amd δινει το sharpening απευθειας απ το driver απο σειρα 4 και πανω.

τωρα που παιζω το monster hunter το upscale της amd που υποστηριζεται επισημα απο το παιχνιδι, το βρισκω αξιοπρεπεστατο. αλλα γενικα μιλωντας αποφευγω να βαζω μη native αναλυση οποτε δεν γνωριζω ποσο καλη δουλεια κανουν. παντως ναι πρεπει να εχει αρκετα καλα αποτελεσματα, και γενικα τα βαζουν και για τη θολουρα του TAA

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rofl είπε

εχουν και οι 2 απ αυτο ναι. αναφερομουν συγκεκριμενα για την 360. η amd δινει το sharpening απευθειας απ το driver απο σειρα 4 και πανω

Δοκιμασα το sharpening του andrenaline και δεν εκανε απολυτως τιποτα, επειτα εβαλα reshade και εκει ειδα τεραστια διαφορα, πλεον ακομη και με τη 360 ειναι playable ακομη και το warzone σε χαμηλη αναλυση γιατι καθαριζει σε πολυ μεγαλο βαθμο η εικονα και του δινει και αρκετο boost το monitor οποτε ολα καλα.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Δοκιμασα το sharpening του andrenaline και δεν εκανε απολυτως τιποτα, επειτα εβαλα reshade και εκει ειδα τεραστια διαφορα, πλεον ακομη και με τη 360 ειναι playable ακομη και το warzone σε χαμηλη αναλυση γιατι καθαριζει σε πολυ μεγαλο βαθμο η εικονα και του δινει και αρκετο boost το monitor οποτε ολα καλα.

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-image-sharpening

γιαυτο λες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rofl είπε

Ναι, δεν εκανε τιποτα, αυτο εσωσε τη κατασταση και ηταν πολυ αποτελεσματικο.

Το θεμα ειναι πως αν συνδεσω ps4 στο monitor κατα ποσο θα μπορω να σωσω τη κατασταση σε 1080p γιατι εκει δεν υπαρχει κατι να ρυθμησεις απ τη κονσολα εκτος και αν υπαρχει και δεν το γνωριζω.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Ναι, δεν εκανε τιποτα, αυτο εσωσε τη κατασταση και ηταν πολυ αποτελεσματικο.

δεν ξερω δεν γραφει για σειρα 3 αμα δεις. μπορει να φαινεται σαν επιλογη αλλα να μη δουλευει.

παντως το οποιοδηπωτε sharpening θα βοηθησει, απλα αυτα εχουν ενα καπως πιο εξυπνο αλγοριθμο να μην κανουν oversharpen σημεια που δεν χρειαζεται 

αφου σου αρεσει το reshade, δοκιμασε το μαζι με το integer scaling που εγραψα και βαλε αναλυση 720p (το μισο του 1440), οχι οτι το εχω δοκιμασει αλλα θεωρητικα θα πρεπει να ναι οκ

Επεξ/σία από rofl
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/3/2021 στις 10:57 ΜΜ, giorgosmcmc είπε

Μολης αγορασα το Dell S2721DGF το οποιο υποστηριζει 165hz οπως αναγραφει αλλα εχω φαει το τοπο και τα windows μονο μεχρι 144hz μου το υποστηριζουν, οσο και να γκουγκλαρα δε βρηκα καμια λυση, το εχω συνδεσει με display port, γνωριζει καποιος κατι παραπανω?

φδ.png

Έχω την Dell S2719DGF, που είναι στα 144Hz, αλλά πάει μέχρι 155Hz με overclock.

Για να ενεργοποιήσω το overclock, πατάω το physical κουμπί με τις επιλογές της οθόνης και από εκεί πάω Game->Overclock->On. Δηλαδή, το overclocking γίνεται στο επίπεδο της οθόνης και όχι μέσα από τα Windows.

Αφότου κάνεις το overclock, τα Windows σου γυρνάνε την οθόνη στα 60 Hz, οπότε πας στην επιλογή Advanced Display Settings και αλλάζεις το refresh rate από τα 60 στα 155 ή 165 στην περίπτωσή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...