Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, Πρόσφατα πείρα από τις αγγελίες εδώ μια μητρική. Θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω: α) έχω 8 ίδια dimmακια ddr3 (8x4gb xmp 1600mhz) η μητρική υποστηρίζει quad channel (και φυσικά την ταχύτητα των Ram που έχω) όλα τα dimακια τα αναγνωρίζει κανονικά σε όλες τις θέσεις εκτός από τις b1 και b2, ότι βάλω στο channel B χτυπάει την ώρα του post (κοινός το quad channel πάει περίπατο 6x4gb) η μητρική βλέπει τα υπόλοιπα 6 dimmακια και τα δουλεύει ως triple. Η ερώτηση λοιπόν είναι: η κατασκευάστρια εταιρεία της μητρικής δεν συμπεριλαμβάνει αυτές τις μνήμες στις tested memory στη λίστα. Εφόσον βλέπει τις μνήμες η κάρτα και τις δουλεύει triple channel αλλά το b1 και b2 δε δέχεται καμία και σε οποιονδήποτε συνδυασμό (1 dimm μόνο του κλπ) τι φταίει; η μητρική ή οι μνήμες; β) Όταν μιλάμε για signle και double sided στις ram, αυτό δεν έχει κάνει σχέση καθαρά με την χωρητικότητα της μνήμης σε κάθε dimm; γ) εδώ κρατηθείτε και προσπαθήστε να απαντήσετε σοβαρά: Έστω ότι αγοράζω 1 kit με 2 dimm ddr3, αν τις βάλω σε μητρική στις σωστές θέσεις θα δουλέψει dual channel σωσυα; σωστά! Έστω ότι αγοράζω 2 kit ίδια με 2 dimm έκαστο και η μητρική υποστηρίζει quad channel, ως τι θα τις δει; single; dual; quad; πάντως σίγουρα όχι triple! Θα χαρώ να διαβάσω τις απαντήσεις σας.
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, simonz είπε α) (...) το b1 και b2 δε δέχεται καμία και σε οποιονδήποτε συνδυασμό (1 dimm μόνο του κλπ) τι φταίει; η μητρική ή οι μνήμες; η μητρική* 1 ώρα πριν, simonz είπε β) Όταν μιλάμε για signle και double sided στις ram, αυτό δεν έχει κάνει σχέση καθαρά με την χωρητικότητα της μνήμης σε κάθε dimm; Σωστά. Έχουμε μνήμες single sided και double sided για μνήμες 4GB και πάνω. 1 ώρα πριν, simonz είπε γ) εδώ κρατηθείτε και προσπαθήστε να απαντήσετε σοβαρά: Δεν το γνωρίζω. Η μητρική είναι η Asus X79 SABERTOOTH; * ή ο επεξεργαστής. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Τέρης Α. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε η μητρική* Σωστά. Έχουμε μνήμες single sided και double sided για μνήμες 4GB και πάνω. Δεν το γνωρίζω. Η μητρική είναι η Asus X79 SABERTOOTH; * ή ο επεξεργαστής. Η μητρική είναι μια Intel DX79SR, απλά ο κύριος που προσπαθεί να βγάλει προβληματικες της μνήμες μου και όχι την μητρική που μου πούλησε λέει ότι έψαξε το κωδικό της μνήμης και είδε ότι είναι dual channel, προφανώς κιτ των 2 τις πουλάνε Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ξέρω ότι για να δουλέψει το duo triple quad channel σωστά χρειάζεται 2 - 3 - 4 ίδιες μνήμες αντίστοιχα και είναι αποκληστικα υπεύθυνη η μητρική να διαχειριστεί το channel Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από simonz
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού δοκιμάσατε μία-μία τις μνήμες στις υποδοχές b1 και b2 και δεν έκανε post, σωστά; Δεν είχε πάνω τις υπόλοιπες μνήμες, μόνο μία κάθε φορά. Στις 3/3/2021 στις 8:50 ΜΜ, simonz είπε ξέρω ότι για να δουλέψει το duo triple quad channel σωστά χρειάζεται 2 - 3 - 4 ίδιες μνήμες αντίστοιχα Δε νομίζω να έχει τόσο εμφανές θέμα, ώστε να μην μπορεί να κάνει post! Μπορείτε να ανεβάσετε μία εικόνα με τα ταμπελάκια από όλες τις μνήμες; Στις 3/3/2021 στις 8:50 ΜΜ, simonz είπε είναι αποκληστικα υπεύθυνη η μητρική να διαχειριστεί το channel Ή ο επεξεργαστής, αφού σε εκείνο βρίσκεται ο controller. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από Τέρης Α. 1
JDROGAS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Ας το παρουμε απο την αρχη. Απο την στιγμη που λες οτι εχεις συμβατες μνημες και στο b1 b2 δεν παιζουν ενω στα υπολοιπα slot παιζουν,το λογικο ειναι να εχει θεμα η μητρικη.(εμεις δεν ξερουμε μοντελο ειναι μυστικο;) Τωρα τα υπολοιπα περι singe,dual κλπ ειναι αστοχα. Το σημαντικο ειναι οτι δεν βλεπει η μητρικη μνημες στα συγκεκριμενα slot.Αρα αγορασες ελαττωματικη μητρικη,ουτε η πρωτη ειναι ουτε η τελευταια εχω κι εγω μια τετοια 1150 που κατα τα αλλα ειναι αριστη. Το θεμα ειναι εαν το γνωριζες και εαν την πληρωσες ως πληρως λειτουργικη. Τονιζω ξανα οτι ολα αυτα κατα τα λεγομενα σου (που δεν εχω λογο να αμφισβητησω) Ενημερωσε μας ομως ποιες ειναι οι συγκεκριμενες μνημες για να κοιταξουμε κι εμεις συμβατοτητα. (φωτο-cpu-z οτι σε βολευει)
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, JDROGAS είπε (εμεις δεν ξερουμε μοντελο ειναι μυστικο;) Μητρικής; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Τέρης Α.
Aris_ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) • Unbuffered, single-sided or double-sided DIMMs with the following restriction: Double-sided DIMMs with x16 organization are not supported. Double-sided 2400 MHz DIMMs are not supported. και αυτα για τις μνημες σου : 4096 MB DS 2 Gbit 256 M x8/256 M x8 16 4096 MB SS 4 Gbit 512 M x8/empty 8 Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Aris_
JDROGAS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μητρικής; Οχι μνημες εννοουσα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JDROGAS είπε Ας το παρουμε απο την αρχη. Απο την στιγμη που λες οτι εχεις συμβατες μνημες και στο b1 b2 δεν παιζουν ενω στα υπολοιπα slot παιζουν,το λογικο ειναι να εχει θεμα η μητρικη.(εμεις δεν ξερουμε μοντελο ειναι μυστικο;) Τωρα τα υπολοιπα περι singe,dual κλπ ειναι αστοχα. Το σημαντικο ειναι οτι δεν βλεπει η μητρικη μνημες στα συγκεκριμενα slot.Αρα αγορασες ελαττωματικη μητρικη,ουτε η πρωτη ειναι ουτε η τελευταια εχω κι εγω μια τετοια 1150 που κατα τα αλλα ειναι αριστη. Το θεμα ειναι εαν το γνωριζες και εαν την πληρωσες ως πληρως λειτουργικη. Τονιζω ξανα οτι ολα αυτα κατα τα λεγομενα σου (που δεν εχω λογο να αμφισβητησω) Ενημερωσε μας ομως ποιες ειναι οι συγκεκριμενες μνημες για να κοιταξουμε κι εμεις συμβατοτητα. (φωτο-cpu-z οτι σε βολευει) Η μητρική είναι μια Intel DX79SR LGA 2011 με i7 3930k και την αγόρασα ως πλήρως λειτουργική και σε άριστη κατάσταση όπως γράφει στην αγγελία (σημειωτέων η μητρική δεν αναγνώριζε δίσκους και dvd στο marvel controller) Στις φωτογραφίες μπορείς να δεις τον κωδικό από τις μνήμες, απλά ο τύπος για να βγάλει ότι φταίει η Ram είδε το ranks που λέει dual και μου λέει φίλε οι μνήμες σου βάση part number είναι dual channel μη με δουλεύεις ότι θες να δουλέψει quad channel (αλλά μπορεί να δουλεύει triple 😂) Χώρια ότι με κατηγορεί ότι "μαγείρεψα" τις φωτογραφίες 😂 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αφού δοκιμάσατε μία-μία τις μνήμες στις υποδοχές b1 και b2 και δεν έκανε ποστ, σωστά; Δεν είχε πάνω τις υπόλοιπες μνήμες, μόνο μία κάθε φορά. Το δοκίμασα με κάθε πιθανό συνδυασμό και φυσικά μόνο 1 dimm στο b1 και μόνο 1 dimm στο b2 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Δε νομίζω να έχει τόσο εμφανές θέμα, ώστε να μην μπορεί να κάνει post! Μπορείτε να ανεβάσετε μία εικόνα με τα ταμπελάκια από όλες τις μνήμες; Το ανέβασα στην επάνω απάντηση όλες οι μνήμες έχουν το ίδιο part number 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ή ο επεξεργαστής, αφού σε εκείνο βρίσκεται ο controller. Ναι αλλά δε μπορεί ο επεξεργαστής να αποφασίσει έτσι απλά ότι δε θα δει τις μνήμες από το b1 και b2 (ο ίδιος επεξεργαστής σε άλλη μητρική δούλεψε κανονικότατα) 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ή ο επεξεργαστής, αφού σε εκείνο βρίσκεται ο controller. Βρήκα μόλις μέσα από το site της corsair ότι τις μνήμες τις έχει ως dual channel kit (και ο τύπος θεώρησε ότι δουλεύει μόνο dual) Και από κάτω λέει κανονικά ότι μπορούν να δουλέψουν dual triple quad Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από simonz
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, simonz είπε ο ίδιος επεξεργαστής σε άλλη μητρική δούλεψε κανονικότατα Ο.Κ. Μετά από αυτό σίγουρα είναι μητρική το θέμα. 1 ώρα πριν, simonz είπε η μητρική δεν αναγνώριζε δίσκους και dvd στο marvel controller Το ανέφερε αυτό ή τό 'κανε γαργάρα; 1
duffyduck Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ο.Κ. Μετά από αυτό σίγουρα είναι μητρική το θέμα. Το ανέφερε αυτό ή τό 'κανε γαργάρα; μάλλον γαργάρα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Το ανέφερε αυτό ή τό 'κανε γαργάρα; 1 ώρα πριν, duffyduck είπε μάλλον γαργάρα Ακριβώς! Μου λέει συνέχεια πως εγώ όταν στην έστειλα δούλευαν όλα
Crybal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Αν μπορείς βγαλε το επεξεργαστη και δες εαν υπαρχει κάποιο στραβωμενο ποδαρακι στο σοκετ.Επίσης καθαρισε τις επαφες του επεξεργαστη και ξαναδοκίμασε.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Crybal είπε Αν μπορείς βγαλε το επεξεργαστη και δες εαν υπαρχει κάποιο στραβωμενο ποδαρακι στο σοκετ.Επίσης καθαρισε τις επαφες του επεξεργαστη και ξαναδοκίμασε. συνήθως με στραβό ποδαράκι και ειδικά στο 2011 socket δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής, τον είχα σε τεχνικό τον υπολογιστή αυτός τα τσέκαρε, αυτός τα εγκατέστησε και αυτός διέγνωσε τα θέματα που ανέφερα, την μητρική δεν την φοράω τώρα στον υπολογιστή, πείρα άλλη μητρική και όλα δουλεύουν ρολόι πλέον. Ο σκοπός του ποστ είναι κυρίως διότι ο κύριος που μου πούλησε την μητρική σαν καινούργια, κατηγορεί ότι ακριβώς έχω πει στις ερωτήσεις για προφανείς μάλλον λόγους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα