Προς το περιεχόμενο

[cosmote vdsl] Απο 44mbps, μολις 4 σημερα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Αντιμετωπιζει κανεις αλλος θεμα στην περιοχη της Φλωρινας, και γενικα ισως βορεια της Ελασσονας? Καταλαβα οτι παιζει θεμα επειδη δεν μπορουσα να δω stream, και μπηκα στο 192.168.1.1 και μου δειχνει 4mbps. Το up ειναι ψιλο νορμαλ, αν και συνηθως παιζει 4,5+.

Μηπως δημιουργηθηκε θεμα με τον σεισμο και δεν βλεπω καποιο αρθρο σχετικο?

@Hal9000 Σε κανω ταγκ μιας και ειδα οτι στο θεμα της vodafone ειχατε ενημερωση φανταζομαι μεσα απο την εταιρεια, οποτε ισως εχετε ακρες και στην cosmote :P 

image.png.bff3d34fa74b4642a0fa8edde5574a7e.png

Επισης 2 ερωτησεις

1) Που στον π***** ειναι το chat της cosmote. Το εχασα και απο την εφαρμογη και απο το site

2) Μπορω να ζητησω να ερθει τεχνικος να ελεγξει την γραμμη μεχρι εξω απο το σπιτι, ωστε να ξερουμε αν φταιει η καλωδιωση που δεν πιανουμε 50?

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα τηλ και μου είπαν δεν έχουν άλλες δηλώσεις βλαβών για την περιοχή. Προώθησαν το αίτημα για έλεγχο και έστειλαν και δωράκι

Προ κορωνοϊού, τύχαινε και βράδυ να γίνει αποκατάσταση βλαβών και να μου έρθει το σχετικό μήνυμα, τώρα δεν ξέρω. Μου είπε πάντως για 4/3 όπως και να έχει

• Like 1

Ηρθε ο τεχνικος σημερα τελικα. Επειδη αφορα παλιο σπιτι, απο το καλωδιο που ερχεται απο το κουτι εξω ειναι γινει ηδη η επιστροφη απο τον ηλεκτρολογο, οποτε δεν χρειαζοταν τα επιπλεον φιλτρα/splitter πανω στο ρουτερ. Τοσο καιρο βεβαια δουλευε οκ. Τωρα θα φανει απο εδω και περα και με το ping/latency στα παιχνιδια και γενικα την αποκριση του ιντερνετ.

36 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Στο έφτιαξε;

Ναι. Αφαίρεσε τα επιπλέον φίλτρα και απλά συνδέθηκαν τα καλώδια απευθείας στο ρουτερ. Βέβαια τόσα χρόνια δούλευε οκ έτσι, τι να πω. Εκτός αν άλλαξαν κάτι στην γραμμή (στο τηλ το αυτόματο μήνυμα έλεγε ότι έκανα έργα στην περιοχή) και ίσως κάπως έτσι να έγινε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SabotazNic, προφανώς τα έργα (ίσως οπτική από Α/Κ μέχρι το ΚΑΦΑΟ;) στα οποία αναφέρεσαι έφεραν την μετατροπή της τηλεφωνίας σου σε voip.

Προφανώς σε μετέφεραν από το Α/Κ σε καμπίνα και γύρισαν την τηλεφωνία σε voip. Το ότι σε γύρισαν σε καμπίνα είναι καλό γιατί θα τερματίζεις την γραμμή σου αλλά σημαίνει ότι ξεχνάμε κάθε splitter και φίλτρο και η τηλεφωνία πλέον παίζει μόνο πάνω στο router (όπως σου το έκανε ο τεχνικός δηλαδή).

Επεξ/σία από afm

54 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Ανέβασε στατιστικά αν θες

Και για να φανταστεις, ειμαι πανω απο τον μ.ο. της περιοχης σε vdsl :P

Ρωτησα απο περιεργεια, μαλλον σε κανα 2 χρονια εργα για vdsl/fiber (επαρχια γαρ)

image.png.f68e7a2b48ce647716ea9b742944551c.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SabotazNic φαίνεται πως είσαι σε fastpath

Θα σου πρότεινα να καλέσεις την τεχνική υποστήριξη (13788) και να ζητήσεις αλλαγή του προφίλ της γραμμής σου από fastpath σε interleaved

Απομακρυσμενα κάνουν την αλλαγή σε 1 λεπτό..

λογικά θα πας 45+

Επεξ/σία από Kozanitis1

1 ώρα πριν, chios είπε

@SabotazNicΑν είσαι σε 50αρα δεν είσαι καλά δες τη δική μου για να καταλάβεις.

vdsl.jpg

Δεν βλεπω διαφορες. Προφανως αν η περιοχη σου εχει καλωδιωση για vdsl50, θα πιανεις τοσο. Ισα ισα εχεις και καποια fec errors

59 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@SabotazNic φαίνεται πως είσαι σε fastpath

Θα σου πρότεινα να καλέσεις την τεχνική υποστήριξη (13788) και να ζητήσεις αλλαγή του προφίλ της γραμμής σου από fastpath σε interleaved

Απομακρυσμενα κάνουν την αλλαγή σε 1 λεπτό..

λογικά θα πας 45+

Η περιοχη δεν σηκωνει παραπανω, οπως προ ειπα. Με ενδιαφερει το ping, οποτε θελω το fast.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα στην γραμμή ούτε αποσύνδεση, αν δεν κάνω εγώ επανεκκίνηση στο ρουτερ μένει μέρες χωρίς αποσύνδεση, επίσης κατεβάζω με 5.5mbps  σταθερά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...