hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Έγινε με τα πολλά η αναβάθμιση σε VDSL και η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής. Στο καινούργιο router υπάρχει λαμπάκι που γράφει phone και είναι αναμμένο πράσινο κανονικά. Αν συνδέσω τηλεφωνική συσκευή πάνω στην θύρα του router που γράφει TEL 1 τότε η συσκευή αυτή δουλεύει, σε άλλα δωμάτια όμως που το τηλέφωνο απλά κουμπώνει στην πρίζα στον τοίχο σήμα δεν έχει. Είμαι δηλαδή τώρα υποχρεωμένος να έχω μόνο μια συσκευή και αυτή συνδεδεμένη με το router??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα πρεπει να βρεις τις γραμμες που πανε στα αλλα δωματια και να τις συνδεσεις στο ρουτερ. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από Dantε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 22 λεπτά πριν, Dantε είπε Θα πρεπει να βρεις τις γραμμες που πανε στα αλλα δωματια και να τις συνδεσεις στο ρουτερ. Ευχαριστώ αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό. Το router είναι σε ένα δωμάτιο/γραφείο μόνο του, πως μπορεί να συνδεθεί η γραμμή που καταλήγει στο βύσμα στον τοιχο στο σαλόνι πχ με αυτό το router? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 αν φωνάξεις τεχνικό ή ηλεκτρολόγο αυτοί γνωρίζουν πως να το κάνουν δεν είναι και το σωστό για μένα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Εχεις ακολουθησει τις οδηγιες στο βιβλιαρακι (με τα φιλτρα κτλ)? Το ρουτερ ειναι πανω στην κεντρικη πριζα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Πιθανότατα με την αλλαγή άλλαξε η τηλεφωνία σε ευρυζωνική VoIP Το ρούτερ τώρα είναι στην κεντρική πρίζα του σπιτιού; Πόσες πρίζες έχετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Ακολούθησα τις οδηγίες για απλή σύνδεση. Κανονικά στο δωμάτιο του router δεν έχω τηλέφωνο. Τηλέφωνο έχω στο σαλόνι και σε ένα ακόμα υπνοδωμάτιο. Μέχρι χτες με την απλή 24-άρα ADSL είχα το router μόνο του στο γραφείο και στα άλλα δωμάτια απο μια συσκευή τηλεφώνου Σήμερα έχω τηλέφωνο μόνο αν συνδέσω συσκευή πάνω στο router (στα άλλα δωμάτια γιόκ) Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η κεντρική πρίζα του σπιτιού (παίζει αν μπεί εκεί το router να αλλάξει κάτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 αν η τηλεφωνία είναι VoIP τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά οδηγίες ανάλογα τις πρίζες που έχεις και που έχει μπει το ρούτερ (κεντρική πρίζα) ώστε να έχεις VoIP τηλεφωνία και στις υπόλοιπες πρίζες προσωπικά μιας και έχω FTTH (VoIP τηλεφωνία) αγόρασα δύο ασύρματα τηλέφωνα και τελείωσε το ζήτημα με πρίζες κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, ikorolis είπε αν η τηλεφωνία είναι VoIP τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά οδηγίες ανάλογα τις πρίζες που έχεις και που έχει μπει το ρούτερ (κεντρική πρίζα) ώστε να έχεις VoIP τηλεφωνία και στις υπόλοιπες πρίζες προσωπικά μιας και έχω FTTH (VoIP τηλεφωνία) αγόρασα δύο ασύρματα τηλέφωνα και τελείωσε το ζήτημα με πρίζες κτλ... Πως μπορώ να δω αν είναι VoIP? Vodafone έχω, πλέον 50-άρα. Άρα έχει σημασία να μπεί στην κεντρική πρίζα το router? Πάντως με βάση τις οδηγίες βλέπω σε όλες τις εκδοχές σύνδεσης να πρέπει να συνδέσεις το router με την όποια συσκευή τηλεφώνου οπότε μάλλον την πάτησα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Αφού δε δουλεύει το τηλέφωνο στις άλλες πρίζες είσαι VoIP Με το ADSL ήσουν Pots, όπου υπήρχε τάση από το κέντρο για το τηλέφωνο.., τώρα με το VoIP δεν υπάρχει τάση στη γραμμή.. Αν κατάλαβα καλά έχετε 3 πρίζες, δωμάτια και σαλόνι; Κατά πάσα πιθανότητα αυτή στο σαλόνι είναι η κεντρική, αν την ανοίξεις και ανεβάσεις φωτογραφία θα βοηθήσεις να καταλάβουμε και να σε κατευθύνουμε.., στο δωμάτιο χρειάζεσαι ενσύρματη σύνδεση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 35 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Αφού δε δουλεύει το τηλέφωνο στις άλλες πρίζες είσαι VoIP Με το ADSL ήσουν Pots, όπου υπήρχε τάση από το κέντρο για το τηλέφωνο.., τώρα με το VoIP δεν υπάρχει τάση στη γραμμή.. Αν κατάλαβα καλά έχετε 3 πρίζες, δωμάτια και σαλόνι; Κατά πάσα πιθανότητα αυτή στο σαλόνι είναι η κεντρική, αν την ανοίξεις και ανεβάσεις φωτογραφία θα βοηθήσεις να καταλάβουμε και να σε κατευθύνουμε.., στο δωμάτιο χρειάζεσαι ενσύρματη σύνδεση; Παντού είμαι με ασύρματη σύνδεση γιατί έχω και 2 chromecast και πολλές φορές ο υπολογιστής κάνει casting σε αυτά. Αυτό που λες έχει νόημα, μάλλον είμαι VoIP πλέον. Δεν νομίζω ότι η αλλαγή θέσης στο router, να πάει στο σαλόνι δλδ (που μάλλον είναι η κεντρική πρίζα) θα αλλάξει κάτι πρακτικά. Άρα είτε θα έχω μια συσκευή μόνο (συνδεδεμένη στο router) ή πρέπει να πάρω ασύρματο τηλέφωνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Αφού είσαι παντού ασύρματα, τότε για να έχεις και στις υπόλοιπες τηλέφωνο λογικά θα χρειαστεί να πάει το ρούτερ στην κεντρική, να βάλεις διπλή τηλεφωνική και να κάνεις διαχωρισμό.. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία από αυτή του σαλονιού; 3 είναι συνολικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Αφού είσαι παντού ασύρματα, τότε για να έχεις και στις υπόλοιπες τηλέφωνο λογικά θα χρειαστεί να πάει το ρούτερ στην κεντρική, να βάλεις διπλή τηλεφωνική και να κάνεις διαχωρισμό.. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία από αυτή του σαλονιού; 3 είναι συνολικά; Απλή μονή πρίζα είναι (δεν έχει τον διαχωρισμό ADSL - TEL αν αυτό ρωτάς δλδ δεν έχει 2 υποδοχές) 4 συνολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Κατάλαβα, απίθανο να έχουν κάνει διαχωρισμό.. Μια πρίζα έχεις κοντά στην είσοδο και τις υπόλοιπες στα δωμάτια; Πιθανότατα θα χρειαστεί να πάει το ρούτερ σε εκείνη που είναι κεντρική (μάλλον κοντά στην είσοδο) Εκεί καλά θα ήταν να είχαμε μια φωτό για να δούμε τι παίζει, αν υπάρχουν παραλληλίες κλπ Αν είναι όλα εντάξει, τότε θα χρειαστεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, ώστε να έχεις τηλέφωνο παντού.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Κατάλαβα, απίθανο να έχουν κάνει διαχωρισμό.. Μια πρίζα έχεις κοντά στην είσοδο και τις υπόλοιπες στα δωμάτια; Πιθανότατα θα χρειαστεί να πάει το ρούτερ σε εκείνη που είναι κεντρική (μάλλον κοντά στην είσοδο) Εκεί καλά θα ήταν να είχαμε μια φωτό για να δούμε τι παίζει, αν υπάρχουν παραλληλίες κλπ Αν είναι όλα εντάξει, τότε θα χρειαστεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, ώστε να έχεις τηλέφωνο παντού.. Άρα με τα πολλά για να είχα τηλέφωνο παντού θα έπρεπε να είχα σε όλα τα δωμάτια διπλή πρίζα (αυτή με 2 υποδοχές)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα