Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετίζω το forum! 

Να εξηγήσω το θέμα που μου έχει παρουσιαστεί. 

Έχω ένα media center με μία AMD HD 570 συνδεδεμένο με μία SAMSUNG UE55HU6900. 

Η τηλεόραση στις hdmi εισόδους έχει μία ρύθμιση για uhd color το οποίο ενεργοποιεί Chroma Subsampling 4:4:4, 4:2:2.

Το ενεργοποίησα λοιπόν και από την κάρτα πλέον έχω επιλογές για 4:4:4 (8bit). Να τονίσω ότι καλώδιο άφησα ένα 1.4b (μάλλον) που είχα εξ αρχής (δε θυμάμαι καν μάρκα).

Όταν λοιπόν βλέπω κάτι σε 4k (ταινίες και κάποια games) χάνεται η εικόνα σε random φασεις για 1 δευτερόλεπτο, με τον ήχο να παίζει, και να επανέρχεται.

Να πω ότι σε games που τρέχω σε 1080p δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Υπέθεσα ότι μάλλον το καλώδιο HDMI δεν έχει αρκετό bandwidth και κάνει νερά... Αγόρασα λοιπόν ένα Sandberg HDMI 2.0 καλώδιο μπας και δω προκοπή... Με αυτό δε παίρνω καθόλου εικόνα όταν ενεργοποιώ το UHD Color στη τηλεόραση....

Να φταίει κάτι άλλο; Η όντως είναι θέμα καλωδίου και απλά το Sandberg είναι μούφα;

Επεξ/σία από mordred
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να παραθέσω τη λύση στο πρόβλημά μου, για όποιον ενδιαφέρεται ή έχει το ίδιο θέμα. Τελικά έφταιγε το καλώδιο.Δοκίμασα ένα Prolink HDMI 2.0 και παίζει μια χαρά σς 4:4:4 4k 60hz. Απότι φαίνεται το ότι το Sandberg, που είναι το πιο ακριβό καλώδιο (16€ το Sandberg, 9,6€ το Prolink) από τα τρία, δε τη παλεύει σε 4:4:4, ή έπεσα σε ελαττωματικό (βέβαια αυτό γενάει την απορία ότι ούτε σε 4k monitor που είναι by default 4:4:4 δε θα παίξει). Απλά τραγικό. Οπότε ακόμα και για ένα απλό καλώδιο HDMI πρέπει να κάνεις ψακτική καθώς δε κάνουν ότι υπόσχονται...

Επεξ/σία από mordred
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...