Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω μεταφορά (επιστροφή - πελάτης COSMOTE 15+ χρόνια) της γραμμής μου στην Cosmote μετά από κακή εμπειρία με Wind. Ο κύριος πάροχος της περιοχής είναι η Cosmote, έχω κανονικά γραμμή (κουμπώνει σε VDSL Wind μέσω καμπίνας Cosmote - δεν υπάρχει καμπίνα Wind στην περιοχή). Η απάντηση που παίρνω από την Cosmote είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες πόρτες. Τι σημαίνει αυτό; Εφόσον έχω κανονικά γραμμή, το θέμα είναι στην καμπίνα ή στο ΑΚ; 

Επισης μίλησα με γνωστό μου τεχνικό της περιοχής, και μου ειπε ότι αν φύγω και από Wind παίζει να χάσω και την γραμμή μου! 

Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την περίπτωση; Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τις πόρτες από την στιγμή που το δίκτυο είναι της COSMOTE, από καλώδια-καμπίνες έως ΑΚ. 

Δημοσ.

Η καμπινα μπορεί να ειναι του οτε αλλα η πορτα ειναι της wind, οποτε ο οτε δεν εχει διαθεσιμότητα, οπως σου ειπε.

Δεν μπορείς να κανεις τίποτα για αυτό

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η καμπινα μπορεί να ειναι του οτε αλλα η πορτα ειναι της wind, οποτε ο οτε δεν εχει διαθεσιμότητα, οπως σου ειπε.

Δεν μπορείς να κανεις τίποτα για αυτό

37 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ισχύει ότι σου είπε

Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψω στον ΟΤΕ; Να φύγει συνδρομητής;

Επισκέπτης
Δημοσ.

ακριβώς μόνο ο ΟΤΕ μπορεί να σου λύσει αυτές τις απορίες και φυσικά να προσέχεις τις κινήσεις σου μην χάσεις την πόρτα και την γραμμή που έχεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ακριβώς μόνο ο ΟΤΕ μπορεί να σου λύσει αυτές τις απορίες και φυσικά να προσέχεις τις κινήσεις σου μην χάσεις την πόρτα και την γραμμή που έχεις.

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Και να φύγει μπορεί να εχει άλλος σειρά.

Μονο ο οτε μπορεί να σου λύσει αυτες τις απορίες

Απλα μου κάνει εντύπωση, πως γίνεται η γραμμή να ανήκει σε μένα και να παίζουν μπάλα οι πάροχοι. Εφόσον η γραμμή ήταν του ΟΤΕ εξ αρχής, την μίσθωσε η Wind και αν επιλέξω να επιστρέψω ΟΤΕ δεν θα έπρεπε η Cosmote να πάρει πίσω την γραμμή; Πως γίνεται να την χάσω; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, papbilly1 είπε

Απλα μου κάνει εντύπωση, πως γίνεται η γραμμή να ανήκει σε μένα και να παίζουν μπάλα οι πάροχοι. Εφόσον η γραμμή ήταν του ΟΤΕ εξ αρχής, την μίσθωσε η Wind και αν επιλέξω να επιστρέψω ΟΤΕ δεν θα έπρεπε η Cosmote να πάρει πίσω την γραμμή; Πως γίνεται να την χάσω; 

αν διαβάσεις το αρχικό σου μήνυμα και τις απαντήσεις που σου δόθηκαν θα καταλάβεις

από τα δικά σου λεγόμενα

η COSMOTE έχει την υποδομή στην περιοχή

εσύ έγινες πελάτης της WIND έτσι δεσμεύτηκε μια "πόρτα" για σένα

τώρα θες να πας στην COSMOTE η οποία σου λέει δεν υπάρχουν "πόρτες" διαθέσιμες

αυτό σημαίνει πολύ απλά αν εσύ φύγεις από την WIND η οποία δέσμευσε μια "πόρτα" για σένα υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να την πάρει άλλος (έχει σειρά προτεραιότητας) και να μείνεις χωρίς γραμμή/τηλέφωνο. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ikorolis είπε

αν διαβάσεις το αρχικό σου μήνυμα και τις απαντήσεις που σου δόθηκαν θα καταλάβεις

από τα δικά σου λεγόμενα

η COSMOTE έχει την υποδομή στην περιοχή

εσύ έγινες πελάτης της WIND έτσι δεσμεύτηκε μια "πόρτα" για σένα

τώρα θες να πας στην COSMOTE η οποία σου λέει δεν υπάρχουν "πόρτες" διαθέσιμες

αυτό σημαίνει πολύ απλά αν εσύ φύγεις από την WIND η οποία δέσμευσε μια "πόρτα" για σένα υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να την πάρει άλλος (έχει σειρά προτεραιότητας) και να μείνεις χωρίς γραμμή/τηλέφωνο. 

Άρα η μόνη λύση είναι να φύγει άλλος συνδρομητής όπως είπαμε και παραπάνω. Το να κάνουν αναβάθμιση για να χωράει και άλλους συνδρομητές δεν νομίζω ότι παίζει. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papbilly1 είπε

Άρα η μόνη λύση είναι να φύγει άλλος συνδρομητής όπως είπαμε και παραπάνω. Το να κάνουν αναβάθμιση για να χωράει και άλλους συνδρομητές δεν νομίζω ότι παίζει. 

η αναβάθμιση για να γίνει εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες

δύσκολα γίνεται είτε αφορά Α/Κ (Αστικό Κέντρο) είτε ΚΑΦΑΟ (Καμπίνα) γιατί κοστίζουν...βλέπεις η αναβάθμιση που έκαναν οι τρεις (COSMOTE/VODAFONE/WIND) έχουν ρίξει πολύ χρήμα με τις FTTH (οπτικές ίνες) κάπως πρέπει να κάνουν απόσβεση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, ikorolis είπε

η αναβάθμιση για να γίνει εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες

δύσκολα γίνεται είτε αφορά Α/Κ (Αστικό Κέντρο) είτε ΚΑΦΑΟ (Καμπίνα) γιατί κοστίζουν...βλέπεις η αναβάθμιση που έκαναν οι τρεις (COSMOTE/VODAFONE/WIND) έχουν ρίξει πολύ χρήμα με τις FTTH (οπτικές ίνες) κάπως πρέπει να κάνουν απόσβεση...

Όπως μου απάντησε η Cosmote, δεν υπάρχει διαθέσιμη πόρτα VDSL λογικά στην καμπίνα. Αν έκανα αίτηση για ADSL θα έβρισκα κάποια άκρη εφόσον θα είναι μέσω ΑΚ και οχι μέσω καμπίνας; 

Επεξ/σία από papbilly1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 3/3/2021 στις 9:06 ΜΜ, papbilly1 είπε

Όπως μου απάντησε η Cosmote, δεν υπάρχει διαθέσιμη πόρτα VDSL λογικά στην καμπίνα. Αν έκανα αίτηση για ADSL θα έβρισκα κάποια άκρη εφόσον θα είναι μέσω ΑΚ και οχι μέσω καμπίνας; 

εγώ θα σου πρότεινα να κάτσεις εκεί που είσαι γιατί θα κινδυνέψεις να μείνεις χωρίς πόρτα/γραμμή αν συνεχίσεις να ψάχνεσαι θα σου φάει την γραμμή κανένας "γείτονας" σου που μας βλέπει.

καθώς από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει η προοπτική αναβάθμισης ούτε στο Α/Κ ούτε στο ΚΑΦΑΟ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...