mixos23 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Χαιρετε,μπορει να φανει λιγο χαζη η ερωτηση Εχω ενα xiaomi mi mix 2s σκεφτομαι να παρω ενα wireless powerbank,μπορω να το χρησιμοποιω ως main φορτιστη και οχι μονο σαν "εκτακη αναγκη"? Αν το χρησιμοποιω συχνα δλδ παιζει να πεσει πχ η αποδοση του σαν power bank ? thanks
mphxths Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Το οτι θα πρεπει να φορτιζεις δυο φορες , μια φορα το power bank και μια φορα το κινητο ... δεν σε χαλαει.. μην παθει κατι το power bank σκεφτεσαι... σοβαρα τωρα ?
aces Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρεπει να το χρησιμοποιεις το powerbank ανα τακτα χρονικα διαστηματα (οτι δεν χρησιμοποιειται καθολου μετα πεφτει η αποδοση του) ολα αυτα τα wireless βεβαια ανεβαζουν θερμοκρασια στα κινητα με την ασυρματη φορτιση πραγμα που επιβαρυνει τη μπαταρια τους σε βαθος χρονου. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2021 από aces 1
k_dinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 21 ώρες πριν, mixos23 είπε Χαιρετε,μπορει να φανει λιγο χαζη η ερωτηση Εχω ενα xiaomi mi mix 2s σκεφτομαι να παρω ενα wireless powerbank,μπορω να το χρησιμοποιω ως main φορτιστη και οχι μονο σαν "εκτακη αναγκη"? Αν το χρησιμοποιω συχνα δλδ παιζει να πεσει πχ η αποδοση του σαν power bank ? thanks Κανένα πρόβλημα, και να πέσει η απόδοση του powerbank παίρνεις άλλο μετά από 2 χρόνια, σιγά το πράγμα. Αυτό που πρέπει να δεις είναι ποιο powerbank θες να πάρεις και τι ρεύμα βγάζει. Αν τα V και τα Α είναι τα ίδια με αυτά του κανονικού φορτιστή τότε το κινητό δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Τώρα αν το θες για να το φορτίζεις ασύρματα, να ξέρεις ότι στα περισσότερα powerbank η ασύρματη φόρτιση είναι αρκετά πιο αργή. Επίσης, στην ασύρματη χάνεται ένα ποσοστό της ενέργειας σαν θερμότητα, οπότε από εκεί που θα σου έβγαζε 2 φορτίσεις μπορεί να σου βγάζει 1,5 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, k_dinos είπε Κανένα πρόβλημα, και να πέσει η απόδοση του powerbank παίρνεις άλλο μετά από 2 χρόνια, σιγά το πράγμα. Αυτό που πρέπει να δεις είναι ποιο powerbank θες να πάρεις και τι ρεύμα βγάζει. Αν τα V και τα Α είναι τα ίδια με αυτά του κανονικού φορτιστή τότε το κινητό δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Τώρα αν το θες για να το φορτίζεις ασύρματα, να ξέρεις ότι στα περισσότερα powerbank η ασύρματη φόρτιση είναι αρκετά πιο αργή. Επίσης, στην ασύρματη χάνεται ένα ποσοστό της ενέργειας σαν θερμότητα, οπότε από εκεί που θα σου έβγαζε 2 φορτίσεις μπορεί να σου βγάζει 1,5 ω, μας εβαλες δυσκολα τωρα. εγω πηρα powerbank που εχει την δυνατοτητα να φορτιζει το κινητο ασυρματα (πως το λενε) τι ειναι αυτα τα V και τα Α που γραφεις. δεν φανταζομαι να γινει καμια εκρηξη τωρα που το εχω διπλα μου.
k_dinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Makatsoras είπε ω, μας εβαλες δυσκολα τωρα. εγω πηρα powerbank που εχει την δυνατοτητα να φορτιζει το κινητο ασυρματα (πως το λενε) τι ειναι αυτα τα V και τα Α που γραφεις. δεν φανταζομαι να γινει καμια εκρηξη τωρα που το εχω διπλα μου. Έκρηξη όχι, απλώς το κινητό μπορεί να μην αξιοποιεί στο έπακρο το powerbank ή το πιο πιθανό το powerbank να μην είναι αρκετό για αυτά που ζητάει το κινητό. Τα V και τα Α είναι η τάση και η ένταση του ρεύματος (Volt, Ampere), το γινόμενό τους είναι τα W που λέμε ότι βγάζει ο φορτιστής. Ο κλασικός γρήγορος φορτιστής που λέγαμε παλιά είναι 2A*5V = 10W Οι σύγχρονοι ταχυφορτιστές υποστηρίζουν τα 10W αλλά αν το σηκώνει το κινητό στέλνουν και 9V*1,67A = 15W Ανεβαίνοντας, υπάρχουν φορτιστές με 25W, 45W, 55w και ακόμα παραπάνω. Για να μην σε μπερδεύω, δες τι γράφει πάνω το powerbank και τι γράφει ο φορτιστής. Έχουν ξεχωριστή ένδειξη για Input και Output. Όπως και να έχει, το κινητό θα φορτίσει κανονικά απλά μπορεί να πάρει λίγη ώρα παραπάνω Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από k_dinos
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, k_dinos είπε Έκρηξη όχι, απλώς το κινητό μπορεί να μην αξιοποιεί στο έπακρο το powerbank ή το πιο πιθανό το powerbank να μην είναι αρκετό για αυτά που ζητάει το κινητό. Τα V και τα Α είναι η τάση και η ένταση του ρεύματος (Volt, Ampere), το γινόμενό τους είναι τα W που λέμε ότι βγάζει ο φορτιστής. Ο κλασικός γρήγορος φορτιστής που λέγαμε παλιά είναι 2A*5V = 10W Οι σύγχρονοι ταχυφορτιστές υποστηρίζουν τα 10W αλλά αν το σηκώνει το κινητό στέλνουν και 9V*1,67A = 15W Ανεβαίνοντας, υπάρχουν φορτιστές με 25W, 45W, 55w και ακόμα παραπάνω. Για να μην σε μπερδεύω, δες τι γράφει πάνω το powerbank και τι γράφει ο φορτιστής. Έχουν ξεχωριστή ένδειξη για Input και Output σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. προσπαθησα να βγαλω φωτογραφια το powerbank ολες βγαινανε θολες. μπορεις να δεις λιγο αν ειναι ενταξει
mphxths Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) @Makatsoras Wireless output -> 5w ... που σημαινει το βαζεις για φορτιση σημερα , και το παιρνεις αυριο Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από mphxths
k_dinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Makatsoras είπε σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. προσπαθησα να βγαλω φωτογραφια το powerbank ολες βγαινανε θολες. μπορεις να δεις λιγο αν ειναι ενταξει μια χαρά, απλός και ωραίος φορτιστής. Η ασύρματη φόρτιση είναι 5W, η κανονική περίπου 10W. Θα δεις ότι με ασύρματη φόρτιση θα είναι πιο αργό σε σχέση με την κανονική. Για τη ακρίβεια, θα θέλει την 2πλασια ώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα