Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανανέωσα την σύνδεση μου στην Κοσμοτε απο 50 Mbps  σε 100Mbps και βλέπω οτι πιάνω 78 Mpbs και 10 upload ρώτησα και μου είπαν ότι εχω μέγιστο 85 mbps είναι φυσιολογικό?  η καμπίνα είναι στα 130 μέτρα απο το σπίτι μου.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DjAkis είπε

Ανανέωσα την σύνδεση μου στην Κοσμοτε απο 50 Mbps  σε 100Mbps και βλέπω οτι πιάνω 78 Mpbs και 10 upload ρώτησα και μου είπαν ότι εχω μέγιστο 85 mbps είναι φυσιολογικό?  η καμπίνα είναι στα 130 μέτρα απο το σπίτι μου.

Ανέβασε μια φωτογραφία με τις πληροφορίες του router για να έχουμε μια ιδέα τι γίνεται

Δημοσ.

Καλημέρα, ανέβασε στατιστικά όπως είπαν, να πάρουμε μια ιδέα, μετά αν χρειαστεί μπορούν να γίνουν κάποιοι έλεγχοι στις πρίζες 

ποσες πρίζες τηλεφώνου έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας παρέμβω και γώ και μιας και είμαι στην ίδια φάση.

Αναβάθμισα από 50 σε 100 εδώ και μερικές μέρες. Είμαι ικανοποιημένος αλλά παρατηρώ σημαντική αύξηση των σφαλμάτων σε σχέση με πριν.

Μάλλον φταίει η μονή πρίζα στον τοίχο που διαμοιράζει και στις υπόλοιπες.

Καταγραφή.JPG

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@turbat0s φίλε μου θα πρέπει να ανοίξεις την κεντρική πρίζα του σπιτιού, αυτή δηλαδή που έρχεται το ζεύγος από τον κατανεμητή και να αφήσεις μόνο αυτό συνδεδεμένο 

Αν ειναι RJ11 (το πιο συνηθισμένο) τότε συνδέεις στις δυο μεσαίες επαφές (2-3)

Θέλεις να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες;

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Αυτό πρέπει να γίνει ναι, αλλά δεν θέλω να βάλω χέρι! Είναι δύσκολο για μένα!

Κανένας ηλεκτρολόγος Ζωγράφου?

Δημοσ.

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, είναι πολύ εύκολο

Απλά χαλάρωσε τα βιδάκια και βγάλε μια φωτογραφία, ανέβασε τη για να σε καθοδηγήσουμε..

Πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι;

Όπως είπα και παραπάνω, θέλεις να έχεις τηλέφωνο και στις υπόλοιπες;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, είναι πολύ εύκολο

Απλά χαλάρωσε τα βιδάκια και βγάλε μια φωτογραφία, ανέβασε τη για να σε καθοδηγήσουμε..

Πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι;

Όπως είπα και παραπάνω, θέλεις να έχεις τηλέφωνο και στις υπόλοιπες;

Θεωρητικά ξέρω τί πρέπει να γίνει, έχω δεί σχετικές φωτό.

Πρακτικά όμως, είχα ανοίξει την πρίζα παλαιότερα και είδα το χαμό από τα καλωδιάκια που υπάρχουν από πίσω.

Πολύ στενός χώρος εργασίας, πολύ ψιλά και μικρά σε μήκος καλώδια σχεδόν καθόλου αέρας για να τραβηχτούν.

4 πρίζες τηλεφώνου υπάρχουν σπίτι και θέλω να δουλεύουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρω ζημιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού λοιπόν θέλεις να έχεις τηλέφωνο στις υπόλοιπες, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια διπλή τηλεφωνική

Στη μια υποδοχή να συνδέσεις το ζεύγος που έρχεται από έξω και από εκεί δίνεις στο dsl του ρούτερ

Στην άλλη θα συνδέσεις τα ζεύγη που πάνε στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού και θα "επιστρέψεις" τηλεφωνία από το phone 2 του ρούτερ στη πρίζα, χωρίς φίλτρα κλπ

Έτσι διαχωρίζεις την εγκατάσταση για να τη βελτιστοποιήσεις για VDSL

Συμπληρωματικά, η τηλεφωνία και το ίντερνετ δουλεύουν με ένα ζεύγος καλωδίων (μπλε κόκκινο ή μπλε/άσπρο-μπλε) ανάλογα τι καλώδιο σου έβαλε ο ηλεκτρολόγος εγκατάστασης..

Αν φυσικά θες, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία, να δούμε μήπως είναι πολύ πιο εύκολο αν έχουν βάλει UTP..

Γενικά είναι πολύ εύκολο, φυσικά ότι θέλεις

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία, να δούμε μήπως είναι πολύ πιο εύκολο αν έχουν βάλει UTP..

Για ρίξε μια ματιά, αν θες.

Αυτές είναι οι 2 πλησιέστερες, προς την είσοδο, πρίζες, από τις συνολικά 4.

Ποιά είναι η κεντρική?

22.jpg.c5bb6d98eb5027946f013110b9156ddb.jpg

11.jpg

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά πάσα πιθανότητα είναι η "πράσινη" αυτή μήπως έχει πάνω κάνα κυλινδράκι ή σαν "ελιές" ;

Η 2η είναι καλύτερη ποιοτικά..

Καλώδια έχουν χρησιμοπιήσει ραζιμ

Αν θέλεις στην 1η (πράσινη) για να το επιβεβαιώσουμε, κάνε δοκιμή με ένα ζεύγος μπλε-κόκκινο από τα δύο που έχει συνδεδεμένα, να δεις σε ποιο ζεύγος συγχρονίζει το ρούτερ, και κάνε μια δοκιμή στην κάτω να δεις αν συγχρονίζει το ρούτερ, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιας παραλληλίας..

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Κατά πάσα πιθανότητα είναι η "πράσινη" αυτή μήπως έχει πάνω κάνα κυλινδράκι ή σαν "ελιές" ;

Πράγματι η πράσινη είναι στο σαλόνι και έχει πάνω πυκνωτή που δεν φαίνεται στη φωτό. 

Αυτή πιστεύω είναι η κεντρική και σε αυτή είναι συνδεδεμένο το ρούτερ.

Τώρα για δοκιμή... βλέπουμε!

Δημοσ.

Ο πυκνωτής είναι για προστασία, αλλά στο VDSL δημιουργεί προβλήματα και σφάλματα..

Έκανες έλεγχο να βρεις ποιο ζεύγος έρχεται το σήμα καθώς και ότι αφού έχεις μόνο ένα συνδεδεμένο στην κεντρική, όπου αλλού και να βάλεις το ρούτερ δε συγχρονίζει; (αφού είναι αποσυνδεδεμένο το ζεύγος που δίνει στις επόμενες)

Θα χρειαστεί να προμηθευτείς μια διπλή RJ11 και να την εγκαταστήσεις σαν κεντρική, σαν 2η που έστειλες (μάρκας legrand) που τοποθετείς το καλώδιο στην εσοχή και το "κλειδώνεις" στρίβοντας δεξιόστροφα.. όπως και η 2η πρίζα που ανέβασες

Δες και τη φωτό:

κατάλογος.png

Δημοσ.

Κάτι απλό που κάνουν συνήθως οι τεχνικοί της cosmote για να μην αλλάξει ο πελάτης τίποτα στην  καλωδίωση του ή στις πρίζες του.

Ανοίγουν την κεντρική πρίζα και βρίσκουν τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή. Τα βγάζουν έξω από την πρίζα και τα συνδέουν με ένα μικρό αυτοκόλλητο επιτοίχιο πριζάκι. Συνδέουν το router απ' ευθείας στο πριζάκι και με ένα καλώδιο το phone1 ή το phone2 με την κανονική πρίζα ώστε να έχεις τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2021 στις 10:32 ΠΜ, turbat0s είπε

Ας παρέμβω και γώ και μιας και είμαι στην ίδια φάση.

Αναβάθμισα από 50 σε 100 εδώ και μερικές μέρες. Είμαι ικανοποιημένος αλλά παρατηρώ σημαντική αύξηση των σφαλμάτων σε σχέση με πριν.

Μάλλον φταίει η μονή πρίζα στον τοίχο που διαμοιράζει και στις υπόλοιπες.

Καταγραφή.JPG

Να ρωτήσω κάτι, μιας και εγώ από 50ρα πήγα σε οπτική 100ρα,  όλα τα παραπάνω φαίνονται μηδέν.
Μου είπε και ο Τεχνικός του ΟΤΕ τις προάλλες που μου την ενεργοποίησε πως δεν υπάρχει τρόπος να φαίνονται αυτά ούτε και να πάρω στα κεντρικά να δουν με πόσο συγχρονίζομαι. Εσένα πως και τα δείχνει?
Σε online speed test βλέπω ότι όντως κατεβάζω με στα 100 και ανεβάζω με 10, αλλά μόνο εκεί μπορώ να το ελέγξω και όχι από το παραπάνω status!

Επεξ/σία από hasiotis_john

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...