Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά,

Καθώς αντιμετώπισα πρόσφατα ένα θέμα με την μητρική μου και νομίζοντας ότι θα χρειαστεί να πάω σε καινούργια, μπήκα στο τρυπάκι του να κοιτάω όχι μόνο μητρικές αλλά μια γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος που έχω εδώ και 3 χρόνια και είχα βρει τα μέρη που θα αγόραζα με βάση το παρόν σύστημα και με την προοπτική της μελλοντικής αναβάθμισης. Ωστόσο, το πρόβλημα με την μητρική λύθηκε και ο υπολογιστής έπειτα από καθαρισμό και συντήρηση όλων των μερών από τεχνικό λειτουργεί ξανά "σαν καινούριος". Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε ότι ενδεχομένως μια αναβάθμιση την παρούσα χρονική περίοδο αξίζει έτσι κι αλλιώς ή είναι καλύτερα να πορευτώ με το ίδιο για το επόμενο διάστημα δεδομένων των τιμών της αγοράς αυτή τη στιγμή.

CPU: Ryzen 5 1600

GPU: Gigabyte Radeon RX 580 8GB Aorus

M/B: Asus prime X370-PRO

RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz

STORAGE: Western Digital Blue 1TB/ Samsung 860 Evo SSD 500GB 2.5''

PSU: EVGA 650 GQ v2 650W Semi Modular 80 Plus Gold

CASE: Aerocool Cyberx Advance

Τα μέρη που είχα στο νου μου ήταν ένας νέος επεξεργαστής π.χ. Ryzen 5 3600 και έπειτα αναβάθμιση σε τύπου 5600 όταν έπεφταν οι τιμές, m/b msi tomahawk x570 ή b550, ram gskill tridentz 3600 16gb, nvme ssd m.2, ψύκτρα arctic freezer 34 duo και κουτί be quiet 500dx και διατήρηση της κάρτας γραφικών μέχρι η αναβάθμιση της να μην ξεπερνάει το χιλιάρικο 😂.

Να σημειωθεί ότι παίζω σε οθόνη 1080p/144Hz και κυρίως παιχνίδια όπως LOL/Warzone και μετά single player games(open world, story driven, rpg κ.ά.).

Το σχέδιο μου ήταν ουσιαστικά με γύρω στα 600-700 ευρώ να γίνει η αναβάθμιση και να πουλούσα το παλιό σύστημα γύρω στα 200-250 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας και συγγνώμη για το σεντόνι και αν σας κούρασα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Makis_En είπε

Χαίρετε παιδιά,

Καθώς αντιμετώπισα πρόσφατα ένα θέμα με την μητρική μου και νομίζοντας ότι θα χρειαστεί να πάω σε καινούργια, μπήκα στο τρυπάκι του να κοιτάω όχι μόνο μητρικές αλλά μια γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος που έχω εδώ και 3 χρόνια και είχα βρει τα μέρη που θα αγόραζα με βάση το παρόν σύστημα και με την προοπτική της μελλοντικής αναβάθμισης. Ωστόσο, το πρόβλημα με την μητρική λύθηκε και ο υπολογιστής έπειτα από καθαρισμό και συντήρηση όλων των μερών από τεχνικό λειτουργεί ξανά "σαν καινούριος". Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε ότι ενδεχομένως μια αναβάθμιση την παρούσα χρονική περίοδο αξίζει έτσι κι αλλιώς ή είναι καλύτερα να πορευτώ με το ίδιο για το επόμενο διάστημα δεδομένων των τιμών της αγοράς αυτή τη στιγμή.

CPU: Ryzen 5 1600

GPU: Gigabyte Radeon RX 580 8GB Aorus

M/B: Asus prime X370-PRO

RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz

STORAGE: Western Digital Blue 1TB/ Samsung 860 Evo SSD 500GB 2.5''

PSU: EVGA 650 GQ v2 650W Semi Modular 80 Plus Gold

CASE: Aerocool Cyberx Advance

Τα μέρη που είχα στο νου μου ήταν ένας νέος επεξεργαστής π.χ. Ryzen 5 3600 και έπειτα αναβάθμιση σε τύπου 5600 όταν έπεφταν οι τιμές, m/b msi tomahawk x570 ή b550, ram gskill tridentz 3600 16gb, nvme ssd m.2, ψύκτρα arctic freezer 34 duo και κουτί be quiet 500dx και διατήρηση της κάρτας γραφικών μέχρι η αναβάθμιση της να μην ξεπερνάει το χιλιάρικο 😂.

Να σημειωθεί ότι παίζω σε οθόνη 1080p/144Hz και κυρίως παιχνίδια όπως LOL/Warzone και μετά single player games(open world, story driven, rpg κ.ά.).

Το σχέδιο μου ήταν ουσιαστικά με γύρω στα 600-700 ευρώ να γίνει η αναβάθμιση και να πουλούσα το παλιό σύστημα γύρω στα 200-250 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας και συγγνώμη για το σεντόνι και αν σας κούρασα.

Καλημερα φιλε μου. Η αποψη μου ειναι πως καλυτερα να περιμενεις μεχρι να μπορεις οικονομικα να πας στον 5600 κ να κανεις skip το βημα με τον 3600.θα εχεις μια χασουρα εκει οταν ερθει ωρα να αλλαξεις (δεν θα τον δωσεις οσο τον πηρες σιγουρα). Υπαρχει και η εναλλακτικη της intel που τωρα μεχρι 6 πυρηνες ειναι πιο vfm (10400f). Δες τι θα σου πουν κι οι αλλοι εδω κ πραξε😁

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...