Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις νέες της τηλεοράσεις της παρουσίασε σήμερα η Samsung μέσα από μια online παρουσίαση με την ονομασία Unbox & Discover. 

Ξεχωρίζουν δύο νέα μοντέλα που βασίζονται στην τεχνολογία MicroLED, με τα ανόργανα LED εκπέμπουν το δικό τους φως, αποτελώντας στην ουσία την απάντηση της εταιρείας στην OLED τεχνολογία. Αποτέλεσμα σύμφωνα με τη εταιρεία είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας που διακρίνεται μεταξύ άλλων για την εξαιρετική φωτεινότητα και το βαθύ μαύρο, κάτι που διατηρείται καθόλη τη διάρκεια της ζωής της τηλεόρασης.

Για πρώτη φορά η Samsung μας έδειξε ότι εξετάζει να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στη CES 2018 παρουσιάζοντας το τεράστιο "The Wall" με διαστάσεις 292 ιντσών όμως πλέον είναι έτοιμη να περάσει σε πιο «λογικές» διαστάσεις για το σπίτι. Έτσι αρχικά θα διατεθούν δύο μοντέλα στις 99 και 110 ίντσες ενώ το Φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει ένα τρίτο μοντέλο 88" και λίγο αργότερα ένα μοντέλο στις 76". Οι τιμές πάντως αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αναμένεται να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι για την ώρα απευθύνονται σε ελάχιστους.

Unbox-and-Discover-PR_DL2.jpg.25a51f3b775c6adbab27a2162e4f725a.jpg

Τέλος μία από τις λειτουργίες των νέων μοντέλων είναι η 4Vue (Quad View), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν έως και τέσσερις πηγές περιεχομένου ταυτόχρονα, είτε πρόκειται για παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις ή το streaming οδηγιών για video game, με ρεαλιστική ποιότητα εικόνας σε τεράστια κλίμακα.

Παράλληλα η Samsung ανακοίνωσε και τη νέα σειρά Neo QLED η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία Mini LED. Περιλαμβάνει τον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung, δυνατότητα upscale αλλά και τα νέα Quantum Mini LED, που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Για τους gamers υπάρχει η λειτουργία Game Bar για να τους βοηθήσει να «ελέγξουν γρήγορα κρίσιμες πτυχές του παιχνιδιού και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Super Ultrawide Gameview της Samsung, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερα ευρεία αναλογία διάστασης στην τηλεόραση, που συναντάται συνήθως μόνο σε gaming οθόνες».

unbox-and-discover-pr_dl3.jpg.d9cf49924353a1160619cdb698b6a8c5.jpg

Τα μοντέλα Neo QLED 8K της Samsung (QN800A και QN900A) θα διατίθενται σε διαστάσεις 65’’, 75’’ και 85’’ ενώ τα μοντέλα 4K (QN90A και QN85A) θα καλύπτουν ένα μεγαλύτερο εύρος διαστάσεων, ξεκινώντας από τις 50’’. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή των νέων τηλεοράσεων της Samsung στην Ευρωπαική αγορά όμως αυτές που θα ισχύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι παρακάτω:

Neo QLED 8K QN900A series
85-inch: $8,999.99
75-inch: $6,999.99
65-inch: $4,999.99

Neo QLED 8K QN800A series
85-inch: $6,499.99
75-inch: $4,799.99
65-inch: $3,499.99

Neo QLED 4K QN90A series
85-inch: $4,999.99
75-inch: $3,499.99
65-inch: $2,599.99
55-inch: $1,799.99

Neo QLED 4K QN85A series
85-inch: $4,499.99
75-inch: $2,999.99
65-inch: $2,199.99
55-inch: $1,599.99

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αλλο qled αλλο oled. Να το διευκρινισουμε για τον κοσμο που δεν γνωριζει και νομιζει οτι ειναι ιδια, ή το ενα καλυτερο απο το αλλο. Εχουν και οι δυο τυποι πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Το μονο πλεονεκτημα που βρισκω στην qled εναντι σε μια oled ειναι η ποιοτητα εικονας στον απευθειας ηλιο, μιας και ειναι οθονη με οπισθιο φωτεισμο, δειχνει καλυτερα απο μια oled σε τετοιες συνθηκες. Για παραδειγμα σε ενα καφενειο μια qled που θα ειναι αναμενη ολη μερα μεσα στον ηλιο ειναι καλυτερη απο μια οled, και θα αντεξει περισσοτερο. 

Ποιοτητα εικονας ομως παραμενει ξεκαθαρα καλυτερη μιας oled , με μονο προβλημα το burn in (;) και την πολυ κακη ποιοτητα εικονας σε πολυ φωτεινο περιβαλον και με απευθειας ηλιο να βαραει την οθονη.

• Like 3
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Αλλο qled αλλο oled. Να το διευκρινισουμε για τον κοσμο που δεν γνωριζει και νομιζει οτι ειναι ιδια, ή το ενα καλυτερο απο το αλλο. Εχουν και οι δυο τυποι πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Το μονο πλεονεκτημα που βρισκω στην qled εναντι σε μια oled ειναι η ποιοτητα εικονας στον απευθειας ηλιο, μιας και ειναι οθονη με οπισθιο φωτεισμο, δειχνει καλυτερα απο μια oled σε τετοιες συνθηκες. Για παραδειγμα σε ενα καφενειο μια qled που θα ειναι αναμενη ολη μερα μεσα στον ηλιο ειναι καλυτερη απο μια οled, και θα αντεξει περισσοτερο. 

Ποιοτητα εικονας ομως παραμενει ξεκαθαρα καλυτερη μιας oled , με μονο προβλημα το burn in (;) και την πολυ κακη ποιοτητα εικονας σε πολυ φωτεινο περιβαλον και με απευθειας ηλιο να βαραει την οθονη.

Μα δεν είχαμε ακόμη καλά καλά QLED με microLED για να συγκρίνουμε με OLED

41 λεπτά πριν, PCharon είπε

Με αυτές τις τιμές θα χτυπήσει τις OLED; 😏

Είναι νωρίς ακόμα για να πέσουν οι τιμές... Δώσε 3 χρόνια και θα είναι στα ίδια επίπεδα. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mariosCS είπε

Μα δεν είχαμε ακόμη καλά καλά QLED με microLED για να συγκρίνουμε με OLED

Είναι νωρίς ακόμα για να πέσουν οι τιμές... Δώσε 3 χρόνια και θα είναι στα ίδια επίπεδα. 

Οι miniled είναι χειρότερες από τις Oled, είναι αυτοκτονία.

Οι microled είναι το επόμενο big thing, θα πάρει μια 5ετία όμως να πέσουν σε ανθρώπινες τιμές.

Η Samsung έχει και τα προβλήματα με τους codecs που πλέον δεν υποστηρίζει...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Radiatedsoul είπε

Θεωρώ πως το άρθρο περισσότερο μπερδεύει παρά παρουσιάζει την επερχόμενη εναλλακτική των oled, πρόταση της samsung. Με την παρουσίαση των neo qled, αναφέρονται και 2 προτάσεις με τεχνολογία microled που αναπτύσσεται ως το next big thing των oled. Ασύμφορη για παραγωγή, πανάκριβη αλλά δείχνει πως αν ξεπεράσει αυτά τα 2 στοιχεία, θα κυριαρχήσει σαν τεχνολογία. Αυτόφωτα μικροσκοπικά led, ανόργανα και γι αυτό χωρίς μικρό προσδόκιμο ζωής, χωρίς κίνδυνο burn in και με καλύτερα χαρακτηριστικά στην εικόνα από τις oled. Έρχονται αλλά ακόμα αργούν.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ που ενώ έχουμε το budget για OLED , δεν τις ακουμπάμε λόγω του burn in.

ΕΝΑ βράδυ να ξεχάσεις την τηλεόραση να παίζει σε κανάλι όπως το MAD μπορεί να την καταστρέψεις. 

Και το πρόβλημα είναι ότι ΔΕ σε υποστηρίζουν οι εταιρίες που τους τα έσκασες , σου λένε ας ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ..

Θα περιμένω τις microled ή οποία ΣΟΒΑΡΗ τεχνολογία βγει χωρίς τέτοιου είδους θέματα ΟΣΟ χρειαστεί.

Μέχρι τότε οι Qled είναι ότι πιο κοντά. Χάνουν σε μαύρο , κερδίζουν σε φωτεινότητα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Looter είπε

Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ που ενώ έχουμε το budget για OLED , δεν τις ακουμπάμε λόγω του burn in.

ΕΝΑ βράδυ να ξεχάσεις την τηλεόραση να παίζει σε κανάλι όπως το MAD μπορεί να την καταστρέψεις. 

Και το πρόβλημα είναι ότι ΔΕ σε υποστηρίζουν οι εταιρίες που τους τα έσκασες , σου λένε ας ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ..

Θα περιμένω τις microled ή οποία ΣΟΒΑΡΗ τεχνολογία βγει χωρίς τέτοιου είδους θέματα ΟΣΟ χρειαστεί.

Μέχρι τότε οι Qled είναι ότι πιο κοντά. Χάνουν σε μαύρο , κερδίζουν σε φωτεινότητα. 

Για τον ιδιο λόγο (burn in) δεν πηρα και εγω oled. Το εχω παθει ηδη σε πολλές οθόνες για να προλάβω οσους αρχίσουν τα, δεν παθαίνουν πλέον τίποτα κλπ. 

Αλλα το παράδειγμα σου είναι ακυρο. Έχουν συστήματα προστασίας για τέτοια θέματα πχ να κλείνει μονη της μετά απο πχ 4 ωρες. Η λύση για οποιον καίγεται για oled 5ετη επέκταση της εγγύησης ωστε να είσαι καλυμμένος για μια 5ετια. Ετσι όμως αυξάνεται το ηδη μεγαλο κόστος. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Looter είπε

Είμαι κάτοχος oled και σίγουρα είναι μια τηλεόραση που δεν την αγοράζεις για να βλέπεις τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης μόλις μείνει σε στατική οθόνη μετά από λίγο μπαίνει σε οθόνη προστασίας και μετά σβήνει κιόλας 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, oldnew είπε

Για τον ιδιο λόγο (burn in) δεν πηρα και εγω oled. Το εχω παθει ηδη σε πολλές οθόνες για να προλάβω οσους αρχίσουν τα, δεν παθαίνουν πλέον τίποτα κλπ. 

Αλλα το παράδειγμα σου είναι ακυρο. Έχουν συστήματα προστασίας για τέτοια θέματα πχ να κλείνει μονη της μετά απο πχ 4 ωρες. Η λύση για οποιον καίγεται για oled 5ετη επέκταση της εγγύησης ωστε να είσαι καλυμμένος για μια 5ετια. Ετσι όμως αυξάνεται το ηδη μεγαλο κόστος. 

Δεν πηρες OLED για burn in , το εχεις παθει ομως σε πολλές ? Δεν το καταλαβα αυτο.

Κατοχος B6 και C8 θα πω οτι οπως ολα τα πανελ που ειχα VA και IPS σιγουρα υπαρχουν καποια μειονεκτήματα σε όλες . Προσωπικά δεν εχω κανενα απολυτος burn in μετα απο τοσα χρονια και την TV να ειναι ανοιχτή απο το μεσημέρι μεχρι το βραδυ καθε μερα σε παιδικα καναλια . Συγκεκριμενα η C8 που εχω πλεον στο σαλόνι κλείνει μονη της ,κουναει την εικονα οταν ειναι στατικη μονη της, κατεβαζει την φωτεινωτητα οταν εχει logo μονη της , βγαζει screensaver οταν υπαρχει ακίνητη εικονα μονη της, αν την.ξεχασεις ανοιχτη σε ρωταει αν θες να κλεισει και αν δεν απαντήσεις τοτε ξανα κλεινει μονη της , αν ζεσταθει το πανελ ξανα... Κλεινει μονη της , οταν βλεπεις πολλες ωρες HDR content ριχνει τηβ φωτεινωτητα μονη της.

Τωρα αν καποιος με το ζορι μπει στο κρυφο μενου κλεισει ολες τις προστασίες η επιτιδες απορρίπτει ολες τις προστασειες η επιτιδες την βγαζει απο το ρευμα για να μην κανει cycles ε τοτε ναι θα κανει Burn In .

Ωραια χρωματα Ωραιο μαυρο καθολου burn in.... Ομως προσωπικα βλεπω μετα απο 5 χρονια χρησης οτι εχει πέσει η φωτεινωτητα στην παλιά, επισης στα γκρι υπαρχει ενα φλικερ , υπαρχει stutter σε 24 fps ταινιες , σε ορισμενα σκοτεινα σημεια οι διαβάθμιση του μαυρου χανει αρκετα ειναι λες και απο το απολυτο μαυρο στο γκρι χανει αποχρωσεις , υπαρχει ελαχιστο banding που το βλεπω μονο αε συγκεκριμενες σκηνές .

Οσο γιαν το Burn In και τα 5 χρονια Εγγυηση απο LG Hellas την έχω κάνει. Εστειλα την C8  στο Σέρβις LG Μανωλοπουλος διοτι σε 3 μηνες απο αγορα μου εκανε εντονο φλικερ για επισκευή εκει λοιπόν ρωτησα τι γινεται με burn in και banding ? Και ήταν ξεκάθαροι οτι ΔΕΝ καλύπτετε απο την εγγύηση, τα εχω ολα σε mails.

Στην αρχη και αναλογα το καταστημα ισως υπήρχαν περιπτώσεις που τις άλλαζαν. Στο εξωτερικο LG UK που εστειλα mail μου απάντησαν οτι αν γινει έλεγχος και δουν οτι ειναι απο ελάττωμα πανελ και οχι κακη χρηση τοτε αλλαζουν πανελ .... Ομως δεν τους αφορα οπως ειναι λογικό διοτι αναλαμβανει το σερβις LG Hellas δυστυχώς που κατα την γνωμη μου ειναι η χειρότερη εμπειρία που ειχα ποτέ τοσο απο εξυπηρέτηση , γνώσεις,  αγένεια.

• Like 11
Δημοσ.

Μακριά από Samsung. Έχω την Q6fn (qled) και μετά από firmware update 1310.4 δεν παίζει σωστά το YouTube. Κολλάει κάθε λίγα δευτερόλεπτα και πέφτει η ποιότητα στα 360p.

Αυτό συμβαίνει και σε άλλες σειρές τηλεόρασης. Στο forum της Samsung γίνεται χαμός από ανθρώπους που τα έσκασαν χοντρά αλλά αδιάφορει. Ούτε την δέχεται για "σέρβις".  

Δημοσ.

Εξαιρετικά νέα! Η samsung ακόμα δεν έχει βρει τρόπο να απαντήσει στις OLED της LG οπότε θα πουλάει τεράστιες τηλεορασάρες σε τζάμπα τιμές σε λίγους μήνες πάλι! 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν φτάσει σε επίπεδο 1500€ οι 88''άρες, τότε θα μπορώ να τις κοιτάξω. Υγεία νά'χουμε.

Όσον αφορά το σέρβις της LG που αναφέρθηκε αρνητικά κάποιος φίλος, εγώ έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. Άρα, τελικά είναι ίσως και θέμα συγκυριών. Σε ποιόν θα "πέσεις". Ή το σύνηθες είναι αυτό που  συνέβη σε μένα, ή στον άλλο φίλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...