gkaniotas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, Έχω το εξής θέμα.Ενω έχω κατεβάσει τα iso files και τα έχω κάνει mount με το image disc mounter το αρχείο install το ανοίγει μόνο σαν text και δεν μπορεί να το τρέξει στο terminal.
mphxths Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αρχικα , πιστευω να καταλαβαινεις οτι υπαρχει η κοινη λογικη , που λεει οτι δεν εχουμε ολοι προσβαση στο matlab και ετσι δεν ξερουμε τι περιεχει το αρχειο που κατεβασες. Αφου λοιπον εκανα τον κοπο να ψαξω στο γοογλε , πραγμα που δεν εκανες εσυ , και υποθετοντας οτι με αυτα που γραφεις μαλλον απο καποιον file manager κανεις διπλο κλικ στο αρχειο install , αυτο που προτεινω εγω ( για να μην μπλεξουμε με ρυθμισεις στον file manager) ειναι το εξης. 1. Ανοιξε ενα τερματικο. 2. Πηγαινε στον φακελο με τα αρχεια. 3. Κανε ενα : chmod +x install αν το αρχειο ονομαζεται install , αν οχι βαλε εκει το ονομα του. 4. Εκτελεσε : ./install Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από mphxths 1
gkaniotas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Είναι η student version δεν το κατέβασα με torrent. Δοκίμασα να το τρέξω και απο το τερματικό. Έτρεξα πρώτα ./install και μου έβγαλε "sudo: ./install: command not found" Μετά δοκίμασα sudo sh ./install αλλά και πάλι τίποτα. Γενικά δοκίμασα ότι έγραφε εδώ https://www.mathworks.com/matlabcentral/answers/419272-install-in-terminal-gives-error-sudo-install-command-not-found Μήπως δεν έχει γίνει σωστά το mount και θέλει κάποιο άλλο προγραμμά?
jcd313 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, gkaniotas είπε Δοκίμασα να το τρέξω και απο το τερματικό. Έτρεξα πρώτα ./install και μου έβγαλε "sudo: ./install: command not found" Σε ποιό φάκελο ήταν το τερματικό όταν το έτρεξες. Λογικά στο ~ και όχι στο φάκελο που έχεις το matlab. Ο φιλος μπήχτης τα λέει όλα σωστά. Επαναλαμβάνω τα ίδια ίσως λίγο πιο αναλυτικά: 1. Πρέπει να πάς στο φάκελο που εχεις το matlab για να τρέξεις το install. Για να πας εκεί από το τερματικό τρέχεις cd "/path/to/matlab/folder" (όπου /path/to/matlab/folder είναι το σημείο στο filesystem σου που έχει το install αρχείο - πχ. ~/Downloads/MatlabStudentVersion) 2. ΜΗΝ το τρέχεις με sudo. Η εντολή chmod +x install λύνει το πρόβλημα της εκτελεσιμότητας του install (το κάνει εκτελέσιμο). 3. Απλά το τρέχεις με ./install ή sh ./install όπου install βαζεις ακριβώς το όνομα του εκτελέσιμου (δες μηπως πχ. ονομαζεται install.sh) Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από jcd313
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 επειδη το iso και γενικα καθε iso μορφης ειναι read only καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να γινει chmod +x το οποιοδηποτε αρχειο εγκαταστασης θα πρεπει να αποσυμπιεστει 2
jcd313 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, μπουρτζοβλαχος είπε επειδη το iso και γενικα καθε iso μορφης ειναι read only καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να γινει chmod +x το οποιοδηποτε αρχειο εγκαταστασης θα πρεπει να αποσυμπιεστει Σωστό και αυτό.
mphxths Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 59 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε δεν μπορει να γινει chmod +x τ Σωστο , οποτε με ενα "sh ./install" , κανει το ιδιο πραγμα. Ολα αυτα εφοσον δεν μπορει/ξερει να κανει extract τα περιεχομενα ενος iso ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα