Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή μόνο τον Πύργο χρειάζομαι δεν θέλω περιφερειακά.

Τον υπολογιστή τον χρειάζομαι για βιντεάκια στο YouTube καμία ταινία δεν τον θέλω για Gaming. Θέλω να είναι αρκετά γρήγορος μέχρι 500€ Μαζί με το κουτί του υπολογιστή 

Δημοσ.

case οτι θες

cpu i3-10100

mobo h410

ram 2x8gb 2666+

ssd/nvme 256gb

psu >450w,80+ (επώνυμο)

Όλα μαζί περί τα 400. Ψάξε βρες αν το θες συναρμολογημένο ή αν θα τα πάρεις κομμάτι-κομμάτι και που σε βολεύει.

Αν θες να εξαντλήσεις το budget μπορείς να δεις για μεγαλύτερο σκληρό, καλύτερη μητρική κτλ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για YouTube και ταινίες ο ryzen 3 2200g (125 ευρώ καινούριος ή ψάξε για μεταχειρισμένο)είναι παραπάνω από αρκετός με ενσωματωμένα γραφικά vega 8 που σε υπερκαλύπτουν επίσης.Μητρικη μια φτηνή ΑΜ4 του 50ρικου, 2Χ8 μνήμες στα 3000+ ΜΗz,psu στα 45 ευρώ  με πιστοποίηση ( και λίγα watt να έχει δεν πειράζει). Κουτί φτηνό και δίσκο ssd/nvme μην βάλεις κάτω από 500 gb γιατί θα το μετανιώσεις. Κάπου 400 ευρώ σου βγαίνουνε όλα καινούρια.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

i3 10100 vs 2200g

Γιατί κάποιος να προτιμήσει ακριβότερο επεξεργαστή με μικρότερες δυνατότητες;

Γιατί έχει πολύ καλύτερα γραφικά από τον intel ενώ είναι μόλις 5  με 10 ευρώ ακριβότερος. Αν συνδυάσεις τον 2200g με 2 στικάκια γρήγορης μνήμης έχει (τα ενσωματωμένα γραφικά του) περίπου τις επιδόσεις μιας gt1030. Η πιο φτηνή 1030 έχει πάνω από 90 ευρώ αυτή την στιγμή. Μην μου πεις ότι μόνο ως επεξεργαστής δεν αξίζει ούτε 30 ευρώ γιατί στην ουσία τόσο τον πληρώνεις.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-HD-630-Desktop-Kaby-Lake-vs-AMD-RX-Vega-8-Ryzen-iGPU/m178724vsm441833

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε

Γιατί έχει πολύ καλύτερα γραφικά από τον intel ενώ είναι μόλις 5  με 10 ευρώ ακριβότερος. Αν συνδυάσεις τον 2200g με 2 στικάκια γρήγορης μνήμης έχει περίπου τις επιδόσεις μιας gt1030. Η πιο φτηνή 1030 έχει πάνω από 90 ευρώ αυτή την στιγμή. Μην μου πεις ότι μόνο ως επεξεργαστής δεν αξίζει ούτε 30 ευρώ γιατί στην ουσία τόσο τον πληρώνεις.

4 ώρες πριν, KostasMan22 είπε

Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή μόνο τον Πύργο χρειάζομαι δεν θέλω περιφερειακά.

Τον υπολογιστή τον χρειάζομαι για βιντεάκια στο YouTube καμία ταινία δεν τον θέλω για Gaming. Θέλω να είναι αρκετά γρήγορος μέχρι 500€ Μαζί με το κουτί του υπολογιστή 

Οχι gaming μα γρήγορος....2200g;

Σωστό το σκεπτικό σου απλά όχι για αυτήν την περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickol-us είπε

Οχι gaming μα γρήγορος....2200g;

Σωστό το σκεπτικό σου απλά όχι για αυτήν την περίπτωση.

Βιντεάκια στο youtube και ταινίες βλέπω άνετα σε 1080p σε αρχαίο 775 σύστημα με 4gb ddr2 και gt1030, λες ο 2200g να μην μπορεί ; Πιστεύω ότι σαν πακέτο cpu+gpu είναι πιο vfm από τον 10100 αυτή την στιγμή. Το "αρκετά γρήγορος" σε youtube και ταινίες είναι αστείο. Αρκετά γρήγορος για ποια δουλειά; Αν μας έγραφε κάτι που απαιτούσε πιο πολλά threads (γιατί 4 πυρήνες έχουν και οι δύο) τότε θα είχες δίκιο. Αλλά για ταινίες όχι φίλε. Βάλε τα 2 cpu σε βίντεο 4Κ να δούμε ποιος είναι καλύτερος.

Δημοσ.

Εγώ δεν τον θέλω για κάποια χρυσή να ακούω μουσική και να βλέπω απλά βιντεάκια δεν είναι για gaming και δεν προλαβαίνω να παίζω με την δουλειά και αν θέλω κάτι έχω το PS4 για αυτό έγραψα απλά για βιντεάκια και ταινίες μέχρι 500€ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, KostasMan22 είπε

Εγώ δεν τον θέλω για κάποια χρυσή να ακούω μουσική και να βλέπω απλά βιντεάκια δεν είναι για gaming και δεν προλαβαίνω να παίζω με την δουλειά και αν θέλω κάτι έχω το PS4 για αυτό έγραψα απλά για βιντεάκια και ταινίες μέχρι 500€ 

Νομιζω σου εδωσαν ολες τις επιλογες τα παιδια παραπανω. Για μενα πιο λογικος φαινεται ο i3 που ειπε ο νικολας, αφου δεν θα εκμεταλλευτεις τα γραφικα του 2200g με τη χρηση που περιγραφεις k θα κερδισεις τα extra threads του i3. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KostasMan22 είπε

Οι επιλογες σου θα εξαρτηθουν απο το εαν θελεις να εξαντλησεις το μπατζετ.

Με λιγα λογια τη δουλεια σου ισως βγαινει να την κανεις και με 350 ευρω.

Εσυ θελεις να βαλεις 500 ευρω και να παρεις οτι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα; η να παμε με γνωμονα τις αναγκες σου και να βγαλουμε το οικονομικοτερο;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θέλω να εξαντλήσω όλο το μπατζετ να πάρω καλητερα πράγματα και ένα πιο εντυπωσιακό κουτί με κάνα rgb στα 500 από τα 350 που μου είπες ότι μπορώ να το φτοιαξω και με τόσα 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Γιατί έχει πολύ καλύτερα γραφικά από τον intel ενώ είναι μόλις 5  με 10 ευρώ ακριβότερος. Αν συνδυάσεις τον 2200g με 2 στικάκια γρήγορης μνήμης έχει (τα ενσωματωμένα γραφικά του) περίπου τις επιδόσεις μιας gt1030. Η πιο φτηνή 1030 έχει πάνω από 90 ευρώ αυτή την στιγμή. Μην μου πεις ότι μόνο ως επεξεργαστής δεν αξίζει ούτε 30 ευρώ γιατί στην ουσία τόσο τον πληρώνεις.

Κατα τη δικη μου αποψη δεν εχει καμια λογικη ο 2200 .Επειδη κι εγω ειμαι ενας χρηστης σαν τον KostasMan22  δηλαδη δεν ασχολουμαι με παιχνιδια αλλα χρειαζομαι την επεξεργαστικη ισχυ, η τους παραπανω πυρηνες, η εστω με ενδιαφερει (υποθετικα μιλωντας) να μην ασχοληθω ξανα νωριτερα απο 7-8-10 χρονια,θα επιλεξω τον καλυτερο για αυτο που κατασκευαστηκε να ειναι δηλ.επεξεργαστης.Εαν ηθελα γραφικα θα επαιρνα μια καρτα γραφικων.Για μενα τα γραφικα μου ειναι αδιαφορα απο την στιγμη που ειδα οτι ενας απλος 3570 δεκαετιας με 8gb ram μου επαιζε τα 4k στο htpc μου απροβληματιστα.

2 λεπτά πριν, KostasMan22 είπε

Εγώ θέλω να εξαντλήσω όλο το μπατζετ να πάρω καλητερα πράγματα και ένα πιο εντυπωσιακό κουτί με κάνα rgb στα 500 από τα 350 που μου είπες ότι μπορώ να το φτοιαξω και με τόσα 

Τωρα μας ελυσες ολες τις αποριες 👍

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να ανέβεις σε μητρική και επεξεργαστή μα σου είναι πραγματικά αχρείαστα για τη χρήση που θα κάνεις, σαν να αγοράσεις αυτοκίνητο για μέχρι το περίπτερο ένα πράγμα. Το μηχάνημα που προτάθηκε είναι φοβερά γρήγορο και θα έχει ζωή με αυτή τη χρήση άνετα 4-5 χρόνια. Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Αν θες να ρίξεις λεφτά για γούστο, κουτιά-rgb, δικό σου θέμα και δική σου η τσέπη😉

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...